Сватбени подаръчета за гости през 2016 г.

• 17 899
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, доста старателно чета темата, тъй като и моят ред наближава. Simple Smile Интересна ми се струва идеята за наша снимка на свещ  върху, която са написани буквите ни и датата на сватбата.  Simple Smile Rolling Eyes

# 31
  • Варна
Здравейте дами, искам и аз да споделя какво сме получавали по сватби и какво аз смятам да подаря (засега!) на моите гости.
Най-редовно (вече трето) получаваме мини бурканчета с мед и пожелание за сладък семеен живот. Имаме и едни влюбени лебедчета, ама само ги подмятам... Аз от своя страна смятам да подаря малки кутийки с мъфин със сватбена украса от захарен фондан. Но това е засега Wink Винаги може да се промени

# 32
# 33
# 34
   '' Ако подарите на някого гълъб (не говорим за жив, а за сувенир), това би показало, че имате само добри намерения към него.
Може дори да направите такъв подарък на себе си и на семейството – купете гълъбче, което да закачите на коледната елха. Ще видите колко ще се откроява то, сред другите играчки.
Бели гълъби са използвани при сватби още в Древна Месопотамия, египетски, гръцки и римски времена, като част от подаръците на булката към младоженеца.Гълъбите се влюбват и остават верни един на друг докато смъртта ги раздели!''
     И аз следя темата с интерес,макар че вече сме се спрели единодушно с мъжа ми какво и защо ще подарим на гостите ни!По-горе съм и копирала символиката,която се крие в нашите подаръци.Те са 2 бели гълъба гушнати един в друг,гипсови или порцеланови незнам още!Това е Simple Smile Във витрината имам 3 порцеланови фигурки от сватби-изключително си ги харесвам и винаги ми напомнят за конкретната сватба!Виждам,че тук тези подаръци се наричат ''прахосъбирачки'',което не ми харесва...но пък различни хора,различни мнения и вкусове!Аз съм фен на тези малки симпатични фигурки,особенно когато в тях се крие скрито послание...!!!Хареса ми и идеята за цветята,мисля че ще стоят много красиво по масите...И за финал...аз лично бих оценила подаръка,който ми е поднесен от младоженците било цвете,фигурка,сладкиш...за мен е важен жеста!!!!.....Дългичко се получи  Wink Wink Wink

# 35
Подаръците за гости при нас бяха магнитчета за хладилник с наша снимка, датата на сватбата и надпис "Благодарим, че празнувахте с нас!".
Отделно при взимането на булката имаше подготвени "рушвети", за да пуснат младоженеца по-лесно:
- за дядовците на вратата на блока - украсено и надписано шише с ракия;
- за момчетата пред входната врата - малки юзчера с ракия с украса в цветовете на сватбата;
- за момичетата пред вратата на спалнята - тюлени торбички с шоколадови парички и салфетки под формата на банкноти.

# 36
  • На изток от Рая
За кратко работих в сватбена агенция, сещам се за най-често поръчваните:

Скрит текст:
- керамични фигурки/стъклени ( с табелки - имената на младоженците и датата)
- стъклени шишенца с тапички и послание вътре( някои бяха семейни, други индивидуални)
- бурканчета с мед
- шишенца за ракия за мъжете, а за жените ветрила.
- магнитчета за хладилник
- канелени пръчици с послание/табелка
- разни кутиийки с бонбони и други сладки неща
- свещи с инициалите на младоженците и датата на сватбата
- торбички - пълни с нещо сладичко, послание
- различни кутии - във формата на сърце, торта,мидичка булка и младоженец..
- за децата мини шишенца за сапунени мехури с панделка, венчета за момиченцата..
Това са наистина често подарявани, но то наистина няма голям избор.
Гледах наскоро в али, че има интересни идейки, а и разнообразие.
По-рядко подарявани са:
Скрит текст:
- снимки на младоженците като магнитче за хладилник
-мъфини или други сладки,  ( на мъфините, бяхме набучили пръчици с картонено сърце- името на госта, а отзад  имената на младоженците)
- за една морска сватба си спомням, че правихме малки стъклени шишенца пълни с пясък - до половината и послание в тях + котвичка, закачена на гърлото на шишето + малко корабче - сувенир.
- една булка, си беше поръчала лъжички с поставени на тях камъни сваровски, но те са по-скъпички
- кактусчета
- мини букетчета за жените, пепелник/пура за мъжете

Извинявам се за дългия си пост  Hug

# 37
  • В сърцето на любимия човек
Ние подарихме на гостите си малка туя в саксия. Сватбата ни беше в първите дни на януари и беше тематично с отминалите празници. Купихме ги от борсата за 2лв/бр и ги опаковахме сами с хартия. Всички много ги харесаха и казаха, че до сега не са получавали тактв подарък.

# 38
пРИВЕТ!
Омъжих се през Август 2015, ще се радвам да съм от полза, ако имате въпроси, с каквото мога да помагам.Моите бяха акрилни пантофки,като стъклени-темата на сватбата "Ппеляшка" или приказна сватба.
Поръчах ги от Враца, по електронен път,дойдоха за две седмици някъде,120 бр, ми излязоха около 150 лева,с надпис, панделка и розичка.
Приятна организация пожелавам на това хубаво събите! Simple Smile
Иначе идеи за подаръци има всякакви-аз обаче не искам порцеланови ангели, медчета, гълъби, сърца, малки бутилки, канели,магничета и от сорта, а нещо по-различно.
Пък и ми се вързаха с темата.

# 39
  • над кукувичето гнездо
Ние подарихме гипсови...костенурки  Grinning
Съпругът ми много харесва тези животинки, за това се поинтересувах какво символизират. Поръчах от една Търновска фирма малки гипсови костенурки, сложих разреден брокат по корубите, а на врата им завързах тънка панделка със сърцевидно етикетче от плътна хартия + оризова, на която е написана символиката на животинката, благодарност за гостуването на нашия ден и благопожелания. Всички много ги харесаха. Wink

# 40
Моят опит е от гледната точка на гост, а не на булката, защото аз самата реших да не правя сватба, а само с ММ подписахме. Според мен какво се случва с подаръците зависи от самите гости, а не от подаръка. Дори и да изберете най-оригиналният и ръчно изработен, дори от Вас самите с много любов, подарък, пак рискувате да останете неразбран и недооценени. В едно сандъче пазя скъпи спомени, включително и от сватбите, на които съм била. Там могат да бъдат открити различни фигурки, "отбиващите номер" пакетчета жито, монети и бонбони, хартиени цветя и т.н.  Конкретно пакетчетата жито изненадващо бяха подарени на най-скъпата и изпипана сватба, на която изобщо съм била някога. Това се случи преди 3 години. Отдадох избора на младоженците в това, че те бяха оригинални за чуждестранните гости, като подарят нещо типично за България. Виждала съм оставени по масите подаръци почти навсякъде. Обичам си кристалните фигурки, още ми е яд за един лебед, който се счупи при пренасяне в ново жилище, когато украсявам елхата се разтапям когато стигна до червената стъклена топка от сватбата на една приятелка.
Наречете ме сантиментална, но дори да няма предвидени подаръци за гостите, накрая аз ще си взема едно цвете от украсата, ще го направя на хербарий и то ще намери място в живите спомени за този ден.

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 09:37 от mil_

# 41
Здравейте и от мен!Аз отдавна се омъжвах-подарявахме гипсови зайци-младоженци  Grinning Аз си ги харесвах много ,но наистина събраха от масите доста от тях  Blush
Братовчедка ми се омъжи октомври ,миналата година.На нейната сватба имаше много изненадки.
Раздадоха папирусчета с благодарности към гостите.Имаше снимки-магнити с младоженците,а за децата имаше и свирки с бонбони в тюлени торбички  Hug

# 42
идеята с магнитите много ми харесва, но мисля, че само най-близките хора биха го оценили и биха се зарадвали истински. Някак съм скептична да си давам снимката на всички останали,които кой знае какво ще направят с нея. не исках да е нещо традиционно, като мед или ракия и виждам, че много от вас имат различни подаръчета, за което ви поздравявам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Избрах едни малки шишенца с коркова тапа, прозрачни, които ще напълня с кафе с различни аромати и ще ги украся в темата на сватбата. Мисля, че ще се получи доста добре.

# 43
  • Sofia
идеята с магнитите много ми харесва, но мисля, че само най-близките хора биха го оценили и биха се зарадвали истински. Някак съм скептична да си давам снимката на всички останали,които кой знае какво ще направят с нея. не исках да е нещо традиционно, като мед или ракия и виждам, че много от вас имат различни подаръчета, за което ви поздравявам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Избрах едни малки шишенца с коркова тапа, прозрачни, които ще напълня с кафе с различни аромати и ще ги украся в темата на сватбата. Мисля, че ще се получи доста добре.

Не е задължително магнитите да бъдат със снимка.

# 44
Подаръците за гости при нас бяха магнитчета за хладилник с наша снимка, датата на сватбата и надпис "Благодарим, че празнувахте с нас!".
Отделно при взимането на булката имаше подготвени "рушвети", за да пуснат младоженеца по-лесно:
- за дядовците на вратата на блока - украсено и надписано шише с ракия;
- за момчетата пред входната врата - малки юзчера с ракия с украса в цветовете на сватбата;
- за момичетата пред вратата на спалнята - тюлени торбички с шоколадови парички и салфетки под формата на банкноти.

За сега и аз съм спряла на магнитчета за хладилник. Струва ми се по-практично.

Общи условия

Активация на акаунт