В Шести клас - успех !

• 48 462
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Моят пък правил вчера сбит преразказ на Косачи. Все си мисля, че трябва да започнат да правят трансформиращ преразказ както беше и при кака му.Бях много доволна от учителката и, а тази работи като едно време сбит или подробен преразказ.А милият това му е най-омразната част да пише, какво ще правим догодина идея нямам  newsm78

# 616
polia72 , явно е такава програмата.  Peace
И нашите правиха сбит преразказ на "Косачи" .  Hug
Може би по-нататък ще бъде това с трансформиращия.  newsm78

# 617
  • в здрача
Oх, Бети, то и аз изведнъж чух подобни приказки, че нямало да се справи в МГ-то, че там било трудно, изпита бил труден, тя не била добра по математика - викам и - училището в което си не просто се слави с това, че разликите между текущите оценки и тези на изпита в МГ-то са със стотни разлика, ами това наистина се потвърждава всяка година, така че към момента имаш реален шанс, а и само там ги има нещата, които ти харесва да правиш... Тийн проблемите са на дневен ред - нищо не ни подминава, дишам дълбоко, повтарям си Ом и държа да си останем с нея и приятелки, да споделя вълненията си, пък аз обяснявам, обяснявам, ама гледам да е така че да не бъде тип тирада/нравоучение, а в непринуден разговор докато си лакираме ноктите например /поне за това отношение се радвам, че имам момичета/.
А какви неща ми разправя за момчетата им в клас, какво говорят, какво правят ... а са чудесни деца, само че тези чудесни деца яката ги е разтресъл хормона.  

chibi добре е, обслужва се сама, вече пише, е когато се натовари повечко стягаме отново, но е доста добре положението.
Сега един месец без физическо и спорт, ама не дава вид, че е проблем, все пак танците и пеенето остават.

# 618

chibi добре е, обслужва се сама, вече пише, е когато се натовари повечко стягаме отново, но е доста добре положението.

Радвам се.  Heart Eyes

# 619
  • Русе
   За сега не забелязвам някакви кой знае какви промени - тип пубертет. Като че ли повече набляга на Не и няма. Но той никога не е бил особено изпълнителен. Тренировките и подготовката за състезание общо взето му отклоняват вниманието и нямаме много време за драми. С любовните трепети сме свикнали,не се е увеличил интензитетът, даже като че ли е по-спокоен в това отношение.

При нас от миналата година правят трансформиращи преразказ. Поне 4 са направили с оценка от тип НВО - пълен разбор по няколко точки. Тази година започнаха с трасформиращ по Игрите на глада, като всеки сам трябваше да си избере героя, от чието име ще преразказва и имаха текст за 15 минути. Не си падам по антиутопиите и не  е гледал филма, така че за него е било съвсем непознат текст. Миналата година вързваше 4.50, като много рядко е бъркал време или правопис. Проблемът е по-скоро в изпускане на важни елементи в поведението на героя, което си е доста трудна задача по принцип. Подробните планове на произведението са много добра основа за успешно правене на такъв тип преразказ.

# 620
Оф Бети дано се оправи Коси .
При нас какво -уж не я вълнуват момчетата -едно и предлага да бъдат гаджета тя го отряза  Mr. Green.Но много ми отговаря на моменти вряка и не изпълнява каквото и кажа  Rolling Eyes Shocked.Супер се изнервям вече .Ляга много късно ,а е първа смяна.Бошуват хормоните  Crazy

# 621
И моят ляга много късно,  и сутрин със зор се измъква от леглото.  ooooh!  Mr. Green

# 622
Бети, съчувствия.  Sad  Heart Eyes
Дано се постегне Косето!  Praynig
И от мен  Hug
При Гого още няма наченки на влечение към момичетата, тоест нищо не споменава - това исках да кажа  Crazy Мързела си е все така  Mr. Green

# 623
Имат програма, но явно всичко зависи и от преподавателя.Каката беше много добре подготвена, но тоз малкият хич не му се учи. Питам го какви часове имаш утре , а той ми казва " вторият час имам физическо". Е добре ама ти други часове нямаш ли го питам, а той " чакай да видя" Joy Добре, че ги има тези предмети като музика, физическо, изобразително, че да има шестици.По математика може, но пак объркал нещо в задачите, че има 5,25 на самостоятелната работа .Ех, оплаках ви се.

# 624
Ех...., момичета. Всяка оценка от 5 на горе си е страхотна. Колкото повече изискваме от децата, толкова по-притиснати се чувстват и те. И моят нещо е занижил нивото си на учене, но стискам палци да е временно. Аз само наблюдавам и отбелязвам. След това ръчкам да се сяда и да се пише и чете и така. Но детето ми е съвестно и разбира, че трябва да действа. Аз гледам да хваля, че да вижда, че има смисъл и от най-малкото му старание.

Вчера така съм се смяла с него за рисунката му по рисуване. Учителят им обяснявал какво иска от тях, как не трябва да се вижда какво точно е нарисувано, ... и само той разбрал какво иска учителя. После взел да рисува и съучениците му взели да се смеят на това каквото виждат и да се опитват да отгатнат какво рисува. На какво ли неоприличили рисунката - на бекон, на мухлясал бекон, на повръщано, ... Аз пък я оприличих на залез наблюдаван през стволовете на дърветата. Не познах.  Blush Било "Ритмите на музиката".  Laughing Като се вгледах, ами прилича. Учителят я одобрил. Попитал какво е и като разбрал казал, че и така може. Бил доволен. Другите като разбрали какво рисува моя и те запретнали ръкави. А две дечица рисували гумичка. Така и не разбрали какво се иска да правят.

Относно "Косачи", синът ми написа трансформиращ преразказ. Това са им искали.

# 625
  • Чикаго / София
Бети съчувствия! Дано се постегне Косето и си промени мнението. Уф!

Nefertarri много се смях на твоите преживявания!  Joy

# 626
Vyara D  ,  Peace  Стараят се всички деца - няма спор.  Hug
Страхотно въображение има твоето момче, браво. Браво и на учителя, че чу го е оценил.  Hug
Моето вчера има 6-ца по НЕ и 5-ца по музика.  bowuu
През нощта ме притесни много. А и не може да обясни точно какво го боли. Уж гърлото, като дишал, уж пък по-надолу към дробовете. Баща му , като се шашна пък да не е нещо със сърцето . Днес не ходи на училище. Бяхме при личната. Според нея няма нищо сериозно. Утре ще ходим при педиатърката. Да го прегледа отново и да  си вземем  бележка за отлагане на ваксините за половин година, засега.  Wink
Лудницата е пълна.  ooooh!
Уж младежът е  по-добре, пу-пу.  Praynig Утре ще ходи на училище.  Hug

# 627
Чиби, не се притеснявай, едва ли е нещо от сърцето  Hug Сигурно се е напрегнал/притуснило детето нещо, но нека още 1 път го види лекар  Peace
6 по НЕ си е уау  Heart Eyes
Ех...., момичета. Всяка оценка от 5 на горе си е страхотна.
Аз бих казала от 4 нагоре  Embarassed Това за моя син важи.
Нашите си имат поща в АБВ, където учителката по БЕЛ пратила файлове с откъс от Щастливият принц на Оскар Уайлд. Та децата трябва да знаят какво е литературна приказка, разликата между нея и народната приказка, риторичен въпрос, противопоставяне добро-зло и той чете, а аз пиша кратко като план все едно. Ама добре ми се получи  Mr. Green - с точки, с червено подчертани основните важни точки. Дано му е влязло нещо в главата  Crazy

# 628
Чиби ,какво му става на Сашо -много ви плаши напоследък  Rolling Eyes.Сега пък като се оплачат нещо и все казват д-те ,че е от растежа .Бързо да се оправяте .Браво за 6 по НЕ

# 629
Нефертари, gd3,  Heart Eyes
Сигурно е от преумора.  newsm78 Ама кой да чуе родителите си и да си легне по-навреме.  Crossing Arms Добре, че тази и другата седмица се събират по 3 почивни дни.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт