От години си страдам от гастрит и колит и периодически се проверявам, като си пускам едно изследване на всевъзможни кръвни и биохимични показатели. Напоследък имам силни киселини непрекъснато и очаквах левкоцити или чернодробни показатели да не са ми в ред, но цялата ПКК и биохимия се оказа отлична, с изключение на традиционния холестерол и следните показатели:
-Пикочна киселина : 461 при норма 416,5
-Алкална фосфатаза: 35 при норма от 40 до 130
-Калций: 2,72 при норма до 2,60
-Фосфор: 0,85 при норма от 0,87 до 1,5
Пикочната киселина не за първи път ми е с високи стойности и ми е ясно, че ме чака подагра рано или късно, но повече ме притесняват нивата на калция и фосфора, защото явно имам хиперкалциемия и предполагам от там и фосфора мърда. Последно преди 3-4 години правих хормони за щитовидна жлеза и нямаше изменения. Напоследък съм доста нервен, много лесно се уморявам и го отдавах на корема, но с тези резултати..
Въпросът ми е имам ли основание да смятам, че имам хипертиреоидизъм. Принципно напоследък пълнея почти без да ям, което не е характерно за това състояние, но знам ли... Естествено в понеделник отивам на ендокринолог, но дотогава сигурно ще изперкам, предвид че високия калций в кръвта е и чест признак на някои онкологични заболявания.
Много благодаря, ако някой запознат ми обърне внимание.