Отговори
# 270
Това ми звучи много странно.На мен 2гинеколога и патохистолога в лабораторията ми казват всеки път ,че първаата година се правят на всеки 3 месеца цитономазки. Следващите две години на 6 месеца. Simple Smile
На мен ми казаха след 2 ри месец колпоскоп, а след 9 ти- цитонамазка.Казах на доктора, че ще отида след 6 месеца, но той каза че няма смисъл, защото давали отклонения по- рано ако е.

А на мен двама гинекоголози ми казаха, през 6 месеца. Първият, който няма отношение към конизацията ми каза - Ако има проблем, ще се наложи да се виждаме на 6 месеца. Вторият, който ми направи конизацията ми каза - От тук нататък на 6 месеца цитонамазка, както при ЗДРАВИТЕ ЖЕНИ! Simple Smile
Аз обаче си мисля, че може би на 3 месеца е добър вариант. НО - самата цитонамазка не уврежда ли по някакъв начин цервикалния канал. Не е ли нормално да му се даде време да се възстанови, след процедурата. Не знам, ако някой знае да сподели.
ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ! ЗДРАВЕ!

# 271
Здравейте отново!
Бях писала за цитонамазката ми пап 2 и двете коренно различни мнения от различните доктори.
Записах час при Ганчева, но е чак за 20-ти този месец.
Междувременно отидох и при трети доктор, цитонамазката отново е пап 2, този път в допълнение са сложили "нормална цитологична картина", но пък колпоскопът си показва гадно огромно бяло петно, което обхваща почти цялата половина на шийката, а има и едно петно, което е много близо до канала. Чакам резултатите от биопсията. След биопсията, гинеколожката ме 'боцна' веднъж с ток, каза, че това ще е начинът за третиране на участъка, ако го махаме. Усетих леко боцване, имаше малко мирис на изгорено и пушек.
Аз не съм раждала и вече съм на 30. Много искам да забременея и се страхувам дали премахването на такъв голям участък няма да донесе проблеми.
Чакам резултатите от биопсията с натежало сърце...

Соренда,
И аз искам бебе. Въпреки, че съм доста по-възастна от теб. Сега съм на 37. През последните 4 години не се получаваше с партньора ми. Но след конизацията, честно казано дори повече се вълнувам от предстоящите опити, отколкото преди. Защото сега знам, че това, което е пречило на евентуалното забременяване, вече е премахнато. И с нетърпение чакам следващите месеци, за да опитам забременяване. На мен ми правиха дълбока конизация, напрактика 2/3 от шийката на матката ми би трябвало да са я отстранили. Но, лекарите ми дадоха надежда, а от това което чета тук си правя извода, че последствията от тук нататък са: ЗАДЪЖИТЕЛЕН СЕРКЛАЖ, евентуално много лежане по време на бременността и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕКЦИО. Simple Smile

# 272
  • София
Защо секциото е задължително?

# 273
Мушмороче, може да си занесеш цитонамазката в друга лаборатория, ако не искаш да е в Токуда.. Доколкото разбрах тази в Онкологията е добра.

# 274
И мен ме предупредиха,че може нормално  раждане след конизация скрелажа се маха преди раждането.
Здравейте отново!
Бях писала за цитонамазката ми пап 2 и двете коренно различни мнения от различните доктори.
Записах час при Ганчева, но е чак за 20-ти този месец.
Междувременно отидох и при трети доктор, цитонамазката отново е пап 2, този път в допълнение са сложили "нормална цитологична картина", но пък колпоскопът си показва гадно огромно бяло петно, което обхваща почти цялата половина на шийката, а има и едно петно, което е много близо до канала. Чакам резултатите от биопсията. След биопсията, гинеколожката ме 'боцна' веднъж с ток, каза, че това ще е начинът за третиране на участъка, ако го махаме. Усетих леко боцване, имаше малко мирис на изгорено и пушек.
Аз не съм раждала и вече съм на 30. Много искам да забременея и се страхувам дали премахването на такъв голям участък няма да донесе проблеми.
Чакам резултатите от биопсията с натежало сърце...

Соренда,
И аз искам бебе. Въпреки, че съм доста по-възастна от теб. Сега съм на 37. През последните 4 години не се получаваше с партньора ми. Но след конизацията, честно казано дори повече се вълнувам от предстоящите опити, отколкото преди. Защото сега знам, че това, което е пречило на евентуалното забременяване, вече е премахнато. И с нетърпение чакам следващите месеци, за да опитам забременяване. На мен ми правиха дълбока конизация, напрактика 2/3 от шийката на матката ми би трябвало да са я отстранили. Но, лекарите ми дадоха надежда, а от това което чета тук си правя извода, че последствията от тук нататък са: ЗАДЪЖИТЕЛЕН СЕРКЛАЖ, евентуално много лежане по време на бременността и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕКЦИО. Simple Smile

# 275
Lea Lea, стискам ти палци и искрено ти желая скорошно забременяване.
Значи 'мозайката' би могла да е причина за трудно забременяване? Това не го знаех.

# 276
  • София
Не мисля. Забременях и родих с мозайка Peace

# 277
Имам един въпрос към вас - от както имам МЦ /20 години вече/ имам течение. Бяло, кремообразно. Изследвано е 100 пъти, каквото се сетите, колкото пъти се сетите. Преди няма и година Ганчева ми пусна 2 листа неща да изследват в Онкото и всичко беше отрицателно. До едно.
Преди 3 месеца пак Ганчева ми пусна МБ + цито. МБ чиста, цито I група.
И заключихме, че става дума за "обилно влагалищно съдържимо".
Никога не се е влиеяло от глобули, а съм ползвала доста  Mr. Green Сърбеж и парене нямам, ММ не се оплаква, МЦ е като часовник /почти винаги/.
Имам въпрос - има ли други момичета така? Как се справяте с неприятното ужасно усещане, че не сте чисти?  Sick Моят начин е ежедневни превръзки, от 3 месеца гледам докато съм в офиса да НЕ нося. Като съм в нас НЕ нося също.
Но като съм навън винаги слагам.
На 21,10 имам час при Ганчева за поредна МБ, но си знам, че пак нищо няма да излезе  Confused
Идеи??

# 278
Nefertarri и аз бях като теб 30 години. ПАП 1 група, чиста МБ. Е случвало се е да хвана гъбички но през всичките тези години само няколко пъти. И така свикнах с него, колкото и да е неприятно. Все пак продължавай да си правиш редовно изследванията, за да си сигурна, че не се е появил проблем. При мен за съжаление се появи.

# 279
  • София
Nefertarri, отдавна знам, че състоянието ми, което е като твоето, е нормално.

# 280
Подкрепям, че в Онкото е добра лабораторията  Peace И доста по-ентина от Геника и Токуда.
Змия, благодаря за мнението Hug
Nefertarri и аз бях като теб 30 години. ПАП 1 група, чиста МБ. Е случвало се е да хвана гъбички но през всичките тези години само няколко пъти. И така свикнах с него, колкото и да е неприятно. Все пак продължавай да си правиш редовно изследванията, за да си сигурна, че не се е появил проблем. При мен за съжаление се появи.
И на теб благодаря за мнението. Относно проблема - ако визираш конизация, това при мен е минато  Crazy

# 281
Пропуснала съм  Simple Smile
За мен не знам все още, чакам резултати от биопсията. Не искам да давам вяра на това, което е написал като придружаваща бележка гинеколога към лабораторията.

# 282
Нищо страшно не е конизацията, дори не е операция. Не знам защо му казват така.   bouquet

# 283
  • София
Как се справям - никак. Старая се да не задушавам нещата с ежедневни превръзки. И изобщо не ползвам превръзки. Карам го с менструална чаша.

# 284
Ще имам нужда от кураж  Simple Smile Добре че я има тази тема и вас. Гледам да се успокоявам докато чакам, все пак толкова много научих именно от тук.

Общи условия

Активация на акаунт