Отговори
# 345
Fiona ние нали още си ставаме поне по веднъж нощем (тази нощ например в 3,30), та не знам как ти отговоря за храненето  Joy И като стане в 7 аз го взимам при мен и пак се опитвам да го приспя - с кърмене разбира се, та и там хапва по нещичко - въпреки, че не знам сутрин има ли въобще нещо. И до към 8:30 вече е закусил, после обяд в 13.
Като стане в 8 го удържам и аз да не спи - в парка, на площадката, в магазин, после обаче едвам се държи по време на яденето. Оххх, като се замисля, явно още не е готов да махне сутрешното спане, само аз още се тръшкам, че ми разваля графика  Crossing Arms

# 346
  • Точно където трябва
Момичета, на нашите деца може ли да им обуваме маратонки?
https://www.facebook.com/249221074959/photos/pb.249221074959.-22 … ype=3&theater - такова нещо.
Или това са просто по-спортни обувки. Щерката не ходи още, но понякога прави по няколко крачки. Иначе стъпва стабилно на цяло стъпало.
Пък ми писна да купувам от тези за прохождане и тя все не прохожда  Mr. Green А те за месец и се скъсват.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 11:38 от elliee

# 347
Elliee  при нас в квартала има доста тъкмо проходили дечица с маратонки и гуменки - от тези спортните, марковите. Аз също ги гледах и тези малките номера са им с по-различни подметки от "човешките"  Laughing Едни такива меки са, по средата прекъснати, флекс нещо си се казват. Та предполагам, че не е проблем да се носят, още повече пък ако не ходи с тях. Даже като гледам другите детски обувки как не ми харесват, може и аз такива да взема.

# 348
  • Точно където трябва
Е, аз ги искам с идеята да ходи с тях.

# 349
  • София
Ели лично аз от както ходи за ръчичка си му слагам нормални обувки, маратонки и сандали. Вече ходим сами съвсем стабилно, но от 10 месец му слагам такива обувки, то си е до детето де, но ако ходите за ръчичка според мен може да си спокойна. Въобще дори не знам какви са тези обувки дето ти се късат.....явно не сме ползвали такива....

# 350
За Киндиру - бях писала преди, че ще ходим, но никой не се поинтересува, та спестих фийдбек-а тогава. Това ни е второ посещение, че нали беше болна паячка. 45 минути е заниманието, ще си кажете бързо минават, но не е така, за децата си е голяма стимулация - песнички, танци, пляскане, упражнения....според мен като времетраене е напълно достатъчно. После спи като заклана Simple Smile))))) Посещаваме група в петък от 10 - когато преди й се доспиваше, та ми пасва и в плановете за промяна на режима. Днес бяхме от 10-10.45, после останахме навън до към 12, в 12.30 обяд. Към 13.00 нани нуни и така до 16.00 - доволна съм Simple Smile Можете да пробвате безплатно някоя група и сами ще прецените - ние така направихме. Но сме в група Уомбат - за непроходили, че беба само за ръка се движи, а трябвало да си е стабилно детето. Предполагам, че игрите за проходили са още по-интересни.
За обувчиците - водя се по ортопеда - да е максимално мека подметката и да е малко по-голяма обувката, за да расте крачето. Харесвам маратонките на адидас, но няма 20и номер.
Фиона - ние със закуската сме на никъде. Като стане пие 100 мл. АМ и след около 30 минути дояжда с твърда закуска. Утре мисля да намаля малко АМ-то за сметка на твърдото. Мисля, че е време това сутрешно мляко да отпадне или поне да не е от биберон.

# 351
  • Точно където трябва
Ами купувах и обувките за прохождане с ципче отдолу. На Беко. Сега кара още със сандалите, които са с разлепена подметка отпред. Ама тя и цената им беше 18лв.

# 352
elliee от марката е  Wink Аз купих за 18лв. на Капчица/намалени на 50% от карфур/, ест. кожа са, нямат мърдане, ходи с тях.Качила съм няколко снимки от именния ден, не се виждат мн. ясно , заради картинката на чорапите  Mr. Green  Embarassed, но горе-долу да добиеш представа за модела. Баткото имаше маратонки на тази възраст-1г.2м, но той проходи точно на 1г. Според мен за сезона, тип кецка /да обхване леко глезена/ е по-добре от маратонка. Еластичната подметка е задълж. Peace

# 353
Ние сме вече 20-21 номер и му купих найк тип кец,но не много висок за 59 лв.С тях проходи и няма проблем.С пантофите за вкъщи нещо не му е много удобно а уж били хубави за прохождане.Тези с ципчето посредата отдавна му умаляха Simple Smile

# 354
И ние сега сме с буйка за прохождане с ципче по средата, сандал - не са се скъсали, на К и К, за 25 лв. Но ще трябва да ги сменяме вече, че не е за сандали някак си  Sunglasses. И затова се колебая между обувки, по-високи обувки тип кецки и маратонки  newsm78 Утре отивам на бебешки шопинг  Party

# 355
  • София
Привет!
Фиона, аз кисело мляко също давам само с лъжица, от шише така и не пропи. Кърмя я още, така че ние имаме едно хранене в просъница към 5,30-6ч. После в 8 попара или друга закуска. Прясно мляко не бих дала (изключая грисове и други от кухнята).
Nutty, къде ходите на киндиру? Аз утре съм на пилатес и там преди имаше, но за лятото май само го спряха, ще питам дали пак ще има, че идва лошото време и ще трябва да се измислят забавления.
Затворени обувки ни предстои да купуваме. Аз пазарувам доста често от аутлета (до Метро Цариградско). Там има К и К и буйките, които съм взимала досега бяха намалени. Не са мръднали, но умаляха. Кракът й е много слаб и трудно ще намеря затворена обувка. Още не съм започнала търсенето, а дъждът дойде, девойката е по сандали Simple Smile

# 356
Десимира, аз съм в Люлин. Май никак не ти е удобно, останала съм с впечатление, че сме в противоположни краища на София. В сайта им пише, че има на още две места - в Бъкстон и незнам си къде си, като че ли в центъра.
Иначе като помещение не е кой знае какво. Има няма 40 квадрата, с пъзел на земята и приспособленията им за игра и упражнения....малка пързалчица със стъпълца, да се учат да се катерят, пилатес топки - за баланс, и разни други джаджи. Прилично е. Днес видях, че има и Монтесори групи, но пак трябва да се придвижва самостоятелно и стабилно, че да избира сама какво да "работи". Ще почакаме....
Момичета, ние имаме някакъв проблем и не мога да установя какъв е. Вечер, след банята, настава рев, който утихва временно за млякото и после пак докато не заспи. Ако не се случи така, си е направо изключение. Мислех си, че АМ не й достига - да, ама няма как да не й достига. Смятам и си й е ок. Преди него хапва и нещо зеленчуково към 19.30, та глад не е. Днес разсъждавах да не би да е от умора....пак не се връзва. Вчера от събудждане в 14.45 си легна в 9 без 15, капнала, но беше вечер без грам рев. Днес спа до 4 часа, 3 часа пълноценен следобеден сън, все си мисля, че трябва да може да издържи до 9 да си легне.....Не е и банята, защото по време на къпане е спокойна, съвсем нормално се държи. Много ми се иска да разбера каква й е драмата, че вечер напораво ни разтреперва с тези истерии...Sad

# 357
  • София
Десимира, аз съм в Люлин. Май никак не ти е удобно, останала съм с впечатление, че сме в противоположни краища на София.
С абсолютно правилно впечатление си останала...  Laughing
Съвет за вечерния рев - дръпни банята и лягането 15 мин.  по-рано или АМ половин час преди банята. Вероятно е преуморена и много й се спи. При нас така се получава понякога - след банята е неистов рев, държи бибата със зъби и реве. А преди това все едно нищо. Суче, слагам я да спи и заспива веднага. Затова си мисля, че е от преумора.

# 358
И аз така съм склонна да мисля, не мога да й хвана спатиите кога се уморява и кога не. Когато очаквам да припадне всеки момент тя стоически се държи и обратното. Ще дръпна банята напред. Свикнала е да пие ам след къпане и си го търси зверски. И сутрин ако не получи, макар и малко, пак истерясва. Тези нейни ритуали няма да пипам, но ще пробвам да по раздвижи режима.

# 359
Mrs.Petrova, питах за хранене към 6 в просъница, за да продължи да спи. Днес дивачетата го пропуснаха, на Макс давах малко мляко да заспи към 3, че нещо се събуди с рев и не можеше да се успокои. Трябва да му прегледам устата за зъби.

И момчетат са с КиК и са здрави, цяло лято изкараха с тях. Купих им от зимните сини и зелени. Те нали от раждането ги белязах със син и зелен конец на крачетата за различаване, а преди това пък свеки им беше купила зелен и син комплект юрганчета. Те са огромни и съм ги метнала на задната част на леглата като обиколници, та синьото и зеленото са им пътеводните цветове явно.  Grinning
desimira, не знам защо се получава така с това кисело мляко. Явно очакват АМ и като усетят, че е друго протестират. Ще опитам да им го дам с едно друго цветно шише. До скоро им давах водичка само в малки шишета, а АМто в големи. Сега намалих порциите и започнах да им го слагам в малките шишета, в началото като видеха малко шише и го хвърляха директно. Чак по-нататък разбраха, че и мляко има в малките. Сега първо опитват каквото и да им дам, ако не е това, което очакват-хвърлят шишетата.
Nutty , занимава ли се някой с детето? Аз им гледах графиците в Бъкстон, но не са ми хич удобни . Водя ги в обикновен детски клуб, вече три пъти. Ходим в този на България мол, там има зона 0-3.
По повод рева, може и да е от наситен ден с впечатления. Сега децата преживяват много нови неща. Всичко ги натоварва, дори  и да не са имали сериозна физическа активност, самите нови емоции ги изморяват и вълнуват. Друго, което пасва на описанието ти е някаква болка-обикновено болките се засилват вечер, да не и расте зъб?
Аз си спомням, че щерката периодично ми се оплакваше, че я болят крачетата. Това ставаше още от както си говореше. Свързвах го  с растеж. Предполагам и малките деца понякога могат да усещат дискомфорт по същите причини, просто като не могат да си го кажат плачкат.
Дописвам: Съветът на Десимира е много удачен.

Общи условия

Активация на акаунт