Отговори
# 495
Хихихи, вие и с гадже ли сте вече? Ние само сваляме момичета, нямаме още успех Simple Smile

Ние сме си вкъщи днес, дребното вдигна температура. Не че не го очаквах - ходи на ясла вече седмица и половина! Тук не знам дали да се смея или да плача Simple Smile Кога ще бием ваксината за шарките нямам идея, ще се опитаме да придърпаме една баба да го гледа, за да се задържи здрав. И вчера усетих венеца долу вляво малко странен, чакаме и зъб явно. Дано мине леко тази болест, засега температурата е ниска, към 37.5 и не съм давала нурофен.

Хайде хубав ден на всички!

# 496
  • Пловдив/София
fanito01, много упорита се оказа тази салмонела! Дано наистина всичко да е ок.
Момичета, имате ли идея за подарък на момченце на 2 години? Гаджето на малката има рожден ден  Laughing

И ние скоро ще подаряваме на нашата приятелка (не знам далие гадже още ) за 2ри РД.

Моите идеи бяха маса със столче, хубаво яке или ботуши зимни, конче за люшкане и яздене. Ще ги оставя те да изберат кое.

Баща ми взе малкия и имам 2 свободни часа, ама почти минаха, ядох и гледах "Приятели", можеше по-ползотворно, ама...като се видя във време или свършвам много неща, или се мотая до безкрай.

Нощес спахме тримата на спалнята и като че ли се понаспахме. Буди се 2-3 пъти, давах АМ от шише на нощното шкафче, стигна му една доза за няколко часа- знам, че не е гладен, ама съм така прруморена и нямам сили да го гушкам с часове, че да заспи без мляко. Сега се чудя да изберем ли пак лесното да спи при нас, или нови опити за спане в кошара...

Болните да оздравяват! И внимавайте, че ние така след 2 настинки стигнахме до дереджето с лошото спане Sad

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 15:06 от Пипи2013

# 497
Еййй вече и гаджета, тц тц тц  Joy Ми като влезнат в пубертета, вече ще им е омръзнало  hahaha Нашия още не отразява много ни девойки, ни младежи. Гледа си целта и си я дебне. Е радва се на едно девойче като го види, ама радостта се изразява в "ъ, ъ" и сочене с пръст  Joy
Ох, пак ми спретна  номера със събуждането като го оставя в леглото след приспиване и днес вече ще го оставя да не спи. Той сам не може да заспи, пък аз нямам намерение да го приспивам, така че - да се оправя както иска  Crossing Arms Поне ще спи през нощта, че предната става 2 пъти  Rolling Eyes Вече наистина му спирам сутрешния сън, пък ако ще да заспива в стола за хранене  Crossing Arms Явно много спане му идва 2 пъти, няма да му го причинявам вече, нали е голям, пък ...
Искам да питам - неядящите по едно време деца - на Астинед например - започнаха ли да ядат? Нашия май вече яде  newsm78 Щом обедните манджи си ги хапва, значи - да  Laughing Абе явно - оправят се едни неща, развалят се други - ама ще ги изтърпим  Joy
А за подарък забравих - при нас в момента много интересно е едно надуваемо магаре (или кон, не знам точно), на което се скача отгоре - доскоро го беше страх, но сега се кефи много  Peace

# 498
Диди винаги си е ял,като изключим като е бил болен,обаче след като минахме на кухня,моите 'боламачи" без сол и олио не ги иска  Laughing.Хапва си обаче пилешко с царевица,тиква,картоф и тиквичка и червена чушка с ориз и телешко и подправки (нещо като пълнени чушки,но всичко варено).

Снощи се размърда в 2 и се събуди опикан в 5,спа до 6,30,в 8 заспа и стана в 11  ShockedВ следствие на което сега станахме от "обеден сън" и ядем кисело мляко с банан  Laughing

# 499
Абе как се оправяте така без режим?  Ако при нас режима се отклони от нормалното настъпва голям хаос и аз съответно не мога да се оправя.  Целият ми ден се обърква,  а и на детето не му е много комфортно - става един мрънкащ,  направо ужас. 
За яденето -  не мога да се оплача,  всичко си хапва без кисело мляко и кус кус.  КМ го притиквах и с бисквити,  но няма такава погнуса и втрисане,  е... Ще си караме и без него.

# 500
Ами и ние сме така с режима-имаме си го,но е плюс-минус 1-2 часа  Laughing,т.е ако стане след 7.30 сутринта си имаме едно спане,ако е преди това,го изчакваме в леглото да се наиграе малко 1 час и пак заспива.Най-е гадно като е станал рано и трябва в 11.30 да ходим на кухня ,където отива минимум 1 час и се изнервя в количката и тогава се справяме само със солети  Laughing

# 501
Хелоу Simple Smile
Отчитам се - имаме кървящо венче заради зъб. Незнам какъв е, надълбоко и в ляво, не дава да гледам. Педи каза да й даваме арника. Мнооого е кисела в някои моменти, горките деца с растящи зъбки.
Днес поставихме шарките - педи каза да следим за реакции между 5 и 15 дни след поставяне на ваксината. Ако се проявели, ще лекуваме като общо заболяване във всеки друг случай. Каза, че около 10% от децата реагират. Май Пипи беше питала за тази ваксина, та ето моето инфо.
Говорихме и мн за обличането, нали ми е драма, та и затова се проясниха нещата Simple Smile
За яденето - беба яде абсолютно всичко. Да чукна на дърво - папка и слуша.
Иначе ходи все по-стабилно, но още прави някои сериозни пируети и затова обикалям с нея и коланите. Бута ми ръката иначе. И да ви питам - вашите стабилно проходили деца кога станаха стабилни, или още падат? Изобщо не си гледа в краката и като нагази нещо е готова за целувка с пода.....
Бързо оздравяване на болните сладкиши и сладкишки!

# 502
И да ви питам - вашите стабилно проходили деца кога станаха стабилни, или още падат? Изобщо не си гледа в краката и като нагази нещо е готова за целувка с пода.....
Ами как дА ти кажа Simple Smile.  Нашият батко на 7г. все още не си гледа в краката и по равно пак се спъва Simple Smile.  Докато малкия е доста предпазлив и внимателен,  то и затова все още не е проходил сам.  Страх го е дА ми пусне ръката.  Та си е до дете.

# 503
Аз и за ходенето да се изкажа  Laughing,Диди от 8 месец сигурно ходи стабилно ,хванат за ръчички,и все го беше страх да се пусне,до преди 1 месец го хванах за тирантите на дънките,за да свикне без ръчички и същият ден проходи,навънка и вкъщи,още на същия ден клякаше и си взимаше неща,обаче и сега ме е страх да го пускам навън-много се засилва,иначе знае как да пада-или по дупе или по ръце,да обобщя 1 месец след прохождането рядко го пускам сам да се оправя навънка и залита дори и вкъщи Simple Smile

# 504
  • София
Говорихме и мн за обличането, нали ми е драма, та и затова се проясниха нещата Simple Smile
Сподели какъв е съвета, моля те, че и при мен е мъгла с обличането! Все не съм нацелила, ако съдя по облеклото на околните деца. Но пък Миа не се поти, не измръзва, та може аз да съм в десятката, а другите майки да не са в час...  Joy

Моята девойка си ходи и вкъщи и навън еднакво не/стабилно. Пада, става, търкаля се. Два дни поред й тече кръв от устата по два пъти дневно. Все не виждам какво става, реве малко и след малко гледам - кръв. Отварям устата - от някой зъб е, но ми е трудно да определя. Или си е направила рана вече някъде и лесно се разкървавява или е на различни места. И то все вкъщи. Навън я оставям сама да се изправя. Обирам хорски възмутени погледи и аха някой да й помогне.  Grinning Пада, но не реве и затова я оставям да се оправя, но гледам да съм близо до нея, че много бързо притичва до някои стълби и подобни опасни места. Бандитка!

Режим ние си имаме и гледам да го съблюдавам. Понякога като стане рано сутрин и всичко се обърква... Ако стане след 8ч. успявам да я удържа да заспи към 14 и така нещата си идват на мястото. Иначе става пълен хаос. Братята не успяват с домашните, аз се изнервям и не успявам нищо да свърша, тя се изнервя и т.н. и т.н. С големите деца също винаги съм държала на строг режим и според мен това улеснява живота на всички ни. Четох също, че имунитета при децата и неподатливостта на болести зависи и от това имат ли режим или не.

# 505
Десимира,
Скрит текст:
значи вкъщи на 20 градуса, което е добрата температура за тях, ги държим с къс ръкав, отгоре дълъг и ританки/чорапогащник или долнище с чорапи. На 22 градуса само по дълъг ръкав и долнище.  При повече от 22 - къси ръкави и къси гащи с чорапи. На 24 градуса къпем.
Навън - от 15-20 градуса върху дрехите, с които е вкъщи, слагаме тънка жилетка или тънко палтенце (цитирам, аз го тълкувам по-широко) плюс панталонче.
От 10-15 градуса слагаме шапка, дебело яке и панталони.
Под 10 градуса - ескимос и дебела шапка.
Излизаме до минус 10 градуса.
Каза, че носът не е индикатор за това дали на детето му е топло или не, той бил адаптационна реакция. Затова да гледам да не настръхне и ако стане така, да обличам още.
Кръвта на децата течала 5 пъти по-бързо от нашата и затова по-трудно им става студено, съчетано и с непрестанното движение.
Та това са насоките й, ще гледам някъде там да се въртя, че на мен все ми е студено и направо си я прегрявам. Идеята е да се калят, за да не боледуват. До тук на теория добре Simple Smile

# 506
  • София
Десимира,
Скрит текст:
значи вкъщи на 20 градуса, което е добрата температура за тях, ги държим с къс ръкав, отгоре дълъг и ританки/чорапогащник или долнище с чорапи. На 22 градуса само по дълъг ръкав и долнище.  При повече от 22 - къси ръкави и къси гащи с чорапи. На 24 градуса къпем.
Навън - от 15-20 градуса върху дрехите, с които е вкъщи, слагаме тънка жилетка или тънко палтенце (цитирам, аз го тълкувам по-широко) плюс панталонче.
От 10-15 градуса слагаме шапка, дебело яке и панталони.
Под 10 градуса - ескимос и дебела шапка.
Излизаме до минус 10 градуса.
Каза, че носът не е индикатор за това дали на детето му е топло или не, той бил адаптационна реакция. Затова да гледам да не настръхне и ако стане така, да обличам още.
Кръвта на децата течала 5 пъти по-бързо от нашата и затова по-трудно им става студено, съчетано и с непрестанното движение.
Та това са насоките й, ще гледам някъде там да се въртя, че на мен все ми е студено и направо си я прегрявам. Идеята е да се калят, за да не боледуват. До тук на теория добре Simple Smile
bouquet

# 507
Добрютро и от нас  bouquet
Плана ми, че ще спим цяла нощ след вчерашното неспане, не се осъществи - разбира се  Thinking 3 пъти става, и накрая в 8 окончателно. Кога ще наваксва, не знам  newsm78
За ходенето - ами откакто се пусна да ходи, е стабилен. И на мен ми беше много странно, но той доста дълго се подготвяше. Може би от 10-месечен обикаляше по мебелите вкъщи и навън за ръка, но не искаше да се пуска. Около седмица преди годинката майка ми го излъга за 2-3 крачки сам, и 2 седмици след годинката вече се пусна сам и си ходеше стабилно, без да пада. А пак около 9-10 месеца пък се упражняваше в падане на дупе. Не знам как го измисли, но един ден го забелязах, че се изправя до дивана, пуска си ръцете и пада по дупе, и така по 20-30 пъти едно след друго  newsm78 Първо се чудех какво прави, но по едно време схванах. И сега ако пада, пада по дупе, леко и нежно, като балерина  hahaha
За обличането - и аз уж все се чудя, но горе-долу нацелвам. Както казах и преди, слагам няколко неща, да има да събличам, и нося едно резервно, да сменям - елек например, или суичър. Обличам както мен - ако ми е студено, обличам и него, и обратното - събличам, ако ми е топло. Не знам дали е правилно, но така ми идва отвътре. Гледам да не спазвам правила много - на колко градуса да къпем, и колко да държим вкъщи - ми колкото, толкова - ще се облечем, ако е по-студено  Sunglasses
Мислех днес да спи следобед навън, че уж щеше да е топло, пък то - някакъв мрак ...

# 508
Първо, за яденето на неядящите. Малката може да се каже, че беше прояла преди влизането в болницата. Не че винаги си яде с ентусиазъм манджите, но вече е по-лесно с нещо друго да докараме грамажа - хляб, кисело мляко, плод, яйце, кашкавал... Но не се радвам още. Една приятелка с две деца често ми повтаря, че и да има хубав навик, не трябва да се радвам, защото може да е временно. Съответно, ако е лош навик - да не се тръшкам, може да е временно.
За ходенето. Преди болницата си ходеше, даже тичаше стабилно. Падаше само като се умори. Сега още не е укрепнала съвсем и като ходи си личи, че са и "кашкавалени" краката, но до ден-два очаквам пак да я гоня. Много ми е смешна, когато се прибираме от някъде и не е в количката. Спокойно си излиза от асансьора и уверено завива към апартамента. Миниатюрен голям човек!  Laughing
За дрехите. Ние сме с пролетно яке до 15 градуса, около 5 слагам дебелите шапки и шалове. Да си призная, тази година сякаш я навличам повече, но и по нея съдя, че си има нужда. Може би, защото в парка я оставям да си играе и по земята, а тя си е студена. Иначе пак сме по-леко облечени от другите деца в парка, но и аз съм по-леко облечена от майките. За това време вече й вадя ватираните блузки и панталонки, но сме малко в криза, че по магазините около нас не са заредили още и залагам на няколко ката по-тънки дрехи. Почнах да търся и зимни обувки, че понякога крачетата са и студени.
Онзи ден и купих нови пантофи, защото старите и станаха малки. Новите са с Ариел и май си ги хареса, защото понякога посяда само да си ги разглежда.  Laughing

# 509
Това пък с падането и оставянето на детето само да се изправи всеки го знае,защо ще гледат укорително??Както и като паднат и викаме "бравоо" LaughingНали трябва да ги научим и сами да се оправят,сега ако плаче много и протяга ръчички и т.н ще го гушна и вдигна естествено,ама чак пък толкова,нали няма все да сме до тях

Общи условия

Активация на акаунт