На море в Гърция 2015 - VII

• 68 194
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София...........
Момичета, има ли директен път от Торони до Сикия или само през Каламици?, защото намерих една карта на , която има даден такъв  newsm78

Има, но не ти го препоръвам.

evhen, защо, какъв му е проблема?

# 106
Момичета и Петър, в понеделник (само да сме здрави) заминаваме за Олимпиада. Да споделите нещо интересно, което задължително трда опитаме, посетим, видим, купим?Ще сме в хотел Лиотопи, някой да е почивал тази година там?

# 107
Здравейте момичета,понеже много от вас ходиха до о.Евия искам да Ви попитам, дали пред този хотел:
http://effieshouse.gr/?language=en  плажа е добър,виждам че е малко каменист но това не е проблем,по скоро дали става бързо дълбоко или е плитък?

procar, ние бяхме ето тук (линк долу), виждам, че е наблизо, поне според гугъл. Плажът за нас  беше ок, имаше камъни  и едни по-едри плочи 2-3 метра в началото, но после  е пясък, сравнително плитко, когато не се налага да минаваш през плочите, за да стигнеш съвсем до пясъка, си е направо плитко за нашите разбирания. При вас може и да няма плочи, защото във вашата посока, но не точно пред вашите студиа, ми се струва, че изчезваха и ставаше по-пясъчно. А и с аква обувки проблем няма да има. А ако сте на горния етаж, ще имате прекрасна гледка, особено вечер е много приятно.

http://www.greece.com/hotels/Central_Greece/Evia/Aggeliko_Studios.html

И още нещо, този път води към съседните села и сутрин понякога е натоварен, пърпорят с моторетки от рано. На мен не ми пречеше, но на ММ - да. И питайте собствениците за един дядко, който минава с моторчето и продава риба на местните, но си е някак тайничко, отядохме се на големи сафриди и други големшки риби, не им знам имената, всичко беше все на цена 5 евро.

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 16:00 от deka

# 108
Здравейте момичета,
извинявам се ако е коментирано,но нямам време да изчета всичко Sad
Мислим да отидем на море в Гърция(още не сме решили точно къде  Cry)  през Септември ,но тъй като ще ми е за първи път моля за съвет.На абонамент съм към Мтел -кой план за роуминг e най-добре да си включа?Има ли в Гърция по плажовете и въобще безплатно wi-fi да го ползвам за Viber,поща?Ще ми се наложи малко да говоря-по скоро интернета ми е по-важен.....Интересува ме също флашката на Мтел дали ще мога да я ползвам там за лаптопа?
Благодаря предварително   bouquet

българската флашка с моб.интернет няма как да я ползваш там; ние си пускаме от Мтел бизнес роуминг ънлимитед, има го и за физически лица - срещу 6 лв дневно имаш интернет 1ГБ и неограничени разговори и смс-и, отделно месечна такса пак около 6 лв, докато не го спреш - и чрез хот-спота на телефона го шерваме интернета и на други телефони, таблети и лаптопи, много добра работа върши; предполагам, че и другите оператори имат сходни услуги

Благодаря ти   bouquet
За физ. лица даже няма мес.такса. Плащаш 5.90 лв. на ден само ако ползаваш нет или разговори, ако някой ден не ползваш, не плащаш нищо. Удобно е.

# 109
  • София (Възраждане)
..Йонийско крайбрежие....как ти се струва водата  сега там, дали е чувствително по-ниска от на Халкидики за този период?

Мога да отговора за водата на север от Парга,  не е като чай, по някои плажове е и студеничка, зависи и в колко часа отива човек на плаж всъщност. Имам спомени, че точно по това време водата на Амолофи беше съвсем топла, тук обач има нужда да се посвикне.

# 110
Постоянно обсъждаме пътищата на Ситония, ама айде Simple Smile От западната страна е по-хубав пътят.
Благодаря за отговора, търсих, но нямам време да прочета цялата информация назад, гледах на картата, че на изток пътят е по-близо до морето...може би гледките са по-хубави, не знам дали има много завои...лека вечер Grinning
Oт източната страна е доста по-завоесто, има и неприятна денивелация на места. Не съм забелязала гледките да са по-хубави, даже напротив  Wink Може на отиване да минете от запад, а на връщане от изток, за разнообразие, пък и така в началото на пътуването завоите ще са по-поносими.

Момичета и Петър, в понеделник (само да сме здрави) заминаваме за Олимпиада. Да споделите нещо интересно, което задължително трда опитаме, посетим, видим, купим?Ще сме в хотел Лиотопи, някой да е почивал тази година там?
Ако са ви интересни такъв тип забележителности, крепостта над Олимпиада е приятна. До нея се стига по пътя над пристанището от вашия хотел. Може да стигнете до там пеша, около 10 мин. е, или с кола до малък паркинг. Пътят е черен, но напълно проходим. Също и паркът на Аристотел, който е в посока Стратони, на около 20 км от Олимпиада. И едно предупреждение, за да сте потготвени, защото е малко неприятно, но тази година имаше доста бездомни кучета в Олипмиада  Confused

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 21:50 от Mur

# 111
Mooimeiske, благодаря!

# 112
Да попитам тези, които са пазарували от Масутис. Трябва ли да имам задължително карта на магазина, за да се възползвам от промоционалните цени или не е нужно?
От типа на Била ли - ако имаш карта е намалено, ако нямаш - си плащаш редовната цена?

# 113
  • София
Да попитам тези, които са пазарували от Масутис. Трябва ли да имам задължително карта на магазина, за да се възползвам от промоционалните цени или не е нужно?
От типа на Била ли - ако имаш карта е намалено, ако нямаш - си плащаш редовната цена?

Toчно като в Била е - има стоки в акция, които са намалени за всички, а има такива, които са само за притежателите на карти. Ако искате си извадете карта преди да пазарувате.

# 114
  • София
От тази година имаме такава карта, на касата ни обясниха - ако сме успели правилно да се разберем , че като пазаруваме, в нея се трупат точки, които после ни дават промоционално предимство при определени стоки.

# 115
  • София
От тази година имаме такава карта, на касата ни обясниха - ако сме успели правилно да се разберем , че като пазаруваме, в нея се трупат точки, които после ни дават промоционално предимство при определени стоки.
Права си. Ето какво пише в сайта им (преводът е на Гугъл Wink ):

Цитат
Привилегиите УО карта

С всяка покупка на 3 евро на потребителя печели 1 точка (покупки на 6 EUR 2 точки и т.н.).  Допълнителни точки печели, закупуване на продукти със специфичен за сигнализация в магазините.

Така лесно ще завърши 200 точки и след това автоматично спечели отстъпка струва 6 евро на покупките.

Присъединете се сега и вие държавната потребителите лоялен клуб на супермаркет Masoutis.

Вземи УО клубна карта карта и се ползват от привилегиите и намаления.

А съм почти сигурна, че преди време имаше цени само за картопритежатели. Бяха отбелязани етикетите на тези стоки и ме беше яд, че не мога да ползвам намалението. Тогава не знаех, че и чужденци могат да си извадят. Sad

Все пак има и намаления с карти. Ето заглавната страница на актуалната брошура. Според мен тези стоки са с 50% намаление за хората, които имат карти. Иначе защо ще е сложена тази карта там?   newsm78 И на другите страници има такива промоции.    http://www.masoutis.gr/swift.jsp?CMCCode=6001

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 20:31 от Тaня67

# 116
  • Асеновград
Здравейте. Някъде на Ситония има ли Карфур? Ако не, поне по пътя от Кулата натам? Иска ми се да се отклоня възможно най - малко от пътя.

Има в Серес. Но за какво то е Карфур, като има другите големи вериги Супермаркети?

Търся една марка шампоани, която знам, че има в Карфур. И то гръцкия, в България - не.  Crossing Arms
Благодаря за отговора.

В нета чета, че има тук
Но на картата не го виждам. Някой знае дали го има наистина?

http://www.carrefour.gr/map.html

# 117
Благодаря за отговорите  Peace  Точно я  разглеждах тази брошурата и си харесах няколко неща, затова се замислих за картите. Един приятел каза, че той обикновено молел някой човек на опашката за касата да му услужи с карта. Хората нямали нищо против, защото така си трупали точки на картата.

Загледах се по - отблизо в брошурата на Масутис. На намалената цената пише mas card, което най - вероятно значи, че намалението е само с карта  Peace

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 21:15 от tooclose

# 118
ЕлиТ, благодаря ти. Горе-долу съвпадат нещата. Само че ние сме с по-дълга кола  Mr. Green

Гледам коментирате супермаркетите. Гледам и аз брошурите, предимно Лидъл и Галаксиас, вижда ми се по-евтино от преди две години  Rolling Eyes

# 119
  • някъде ... тук ...
blackisback, и да е по-дълга, едва ли е камион  Laughing
Виж за кемпер или по-високо от 2.20-2.70, цените за магистралата са доста по-високи. И тях имам, лично платени през април  Crazy

Нищо не съм проверявала за магазините. Ще гледаме на място.

Общи условия

Активация на акаунт