На море в Гърция 2015 - VII

• 68 166
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Stryper, къде сте точно? Търся място за плаж на Касандра.
В Паралия Дионисиу сме, до Неа Мудания. Много мрачно, хладно-23С, не става за плаж. И вчера беше така до ранния следобед, но после изкарахме до 7.
Има ли някъде слънце по Касандра сега?
За утре прогнозата е още по-зле Sad
Ние сме в Пефкочори. Бяхме няколко часа на плаж и се прибрахме за да не изгорим. Водата е много чиста, но пясъкът е мръсен. Ние сме в началото на града и въвяхме към края му по брега. Там има много хубави безлюдни места, които са много по-чисти. Километричните опашки бяха в Касандра по средата. Мисля,че бяха при Криопиги и бяха в посока към Солун. За първи път сме в Гърция и още се ориентираме.

# 466
  • София
Stryper, градчето е Пефкохори. Нещо като Борово село.  Wink

# 467
  • София
На идване имаше километрична опашка в обратната посока и се притеснявам какво ще е през уикенда и как ще се приберем. Имате ли представа защо има толкова коли? Беше поне 3-4км опашка
В неделя в 16.30 имаше 3 (три) коли преди нас. Не можах да повярвам на късмета ни.Тапата беше на Княжево.
Лунапаркът до Космос е готин. Работи и в неделя 45 евро е входът за 2 възр. и 3 деца. Можеш да се возиш колкото пъти искаш по атракционите. Има само 2-3 атракции, които се заплащат допълнително по 1-2 евра.
Коли имаше и на паркинга на Космос в неделя, но май работят само кината и зоната за хранене.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 22:12 от bibi

# 468
Няма сила, която да ме накара да мина границата след изгрев към Гърция и преди залез към България.

# 469
В интернет има много сайтове, в които е написан с ч. Например wikipedia,www.greece.com и затова си мисля, че с ч може да е различно произношение.

# 470
  • София (Възраждане)
На гърците всъщност им е много трудно да произнесат звук като нашето "ч", тъй като го нямат във фонетиката си, подменят го с "тс" обикновено Peace

# 471
  • София
В интернет има много сайтове, в които е написан с ч. Например wikipedia,www.greece.com и затова си мисля, че с ч може да е различно произношение.

Тогава попитай Гугъл как е "село" на гръцки и ще се убедиш, че е с Х. Можеш да чуеш и произношението:

https://translate.google.bg/#bg/el/%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE

https://translate.google.bg/#bg/el/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B … D0%B5%D0%BB%D0%BE    Simple Smile

https://translate.google.bg/#el/bg/%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B … CF%8E%CF%81%CE%B9   Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 23:24 от Тaня67

# 472
Привет от Евия.Както писах,в хотел сме близо до Еретрия.Хотела има собствен плаж,но не му се кефя нещо,та обикаляме.За съжаление мисля,че преди да тръгнем насам,подготовката ми не беше добра,иначе не бих избрала частта гледаща към материка.Друго си е открито море.Разпитваме тук в хотела къде можем да отидем на хубави плажове,пратиха ни в Каламос.Който и да питаме,все Каламос казва.Е хубаво е наистина,но направихме грубата грешка да отидем в неделя.Няма такъв гъч...В понеделник бяхме в Атина,вчера отидохме до Агий Апостоли,много ми хареса,бяхме по едно време сами на плажа.Такова разцепващо спокойствие...ммм...Днес останахме тук,но за утре търсим нова дестинация.Давайте акъл на къде да се отправим.Заслужава ли си Кими,или Хилиаду,че са далечко и ако не струват...
Също и въпрос за прибиране с фери към Глифа.Много ли са зле завоите нагоре,че като чета май ще си е преживяване.Иска ни се в събота да тръгнем рано,да направим плаж на север,и да се приберем с ферито.Как се казва селцето на острова от което тръгва ферито за Глифа?
Но ако пътя наистина е толкова тежък колкото се опасявам..чудя се доста.

# 473
Лунапаркът до Космос е готин. Работи и в неделя 45 евро е входът за 2 възр. и 3 деца. Можеш да се возиш колкото пъти искаш по атракционите. Има само 2-3 атракции, които се заплащат допълнително по 1-2 евра.
bibi, а имаше ли много хора? Ние се колебаем дали да го посетим в почивен или в работен ден около 19-22 септември.

# 474
  • София
bibi, а имаше ли много хора? Ние се колебаем дали да го посетим в почивен или в работен ден около 19-22 септември.
Не. Даже ние отидохме в 11.00 ч., когато отваря и работеха 3-4 атракции и към 11.20 момчетата, които обслужват атракциите започнаха да прииждат с фрапета в ръка. Никъде не сме чакали и нямаше опашки. Доста атракции са за деца над 150 см, но едната близначка е 145 см.и я пускаха. Деца под 100 см. влизат безплатно. Плщанията са само в брой.

# 475
  • София
Здравейте момичета и момчета.  Grinning
По празниците за 21-22.09 мислим да прескочим за едно последно гръцко море. Иска ми се да е в района на Палио, Неа Перамос, Неа Ираклица. Кажете къде в този район са пясъчни и плажовете и морето. не сме ходили в този район и като близка дестинация ме устройва. Едва като избера район ще се огледам и за настаняване.  Simple Smile

# 476
  • София
И на трите селца плажа е пясъчен, най-хубав е след Неа Перамос - Амолофи.

# 477
Мерси, bibi! Детето е под 140 дори, но аз съм с 4 см над 150, така че ще се възползвам  Joy

# 478
  • Europe
Включвам се като кореспондент от Парга Simple Smile)))

На вниманието на всички, които са в северна Гърция и се намират по пътя на бурята. Тя върви от Италия, през Корфу, до тук и предполагаме че отива в посока Солун - довечера или даже още в момента може би вече е стигнала до там. В Италия имам близки и казват, че вече няма спомен от лошото време и плажовете са супер, така че явно и тук ще се оправи след ден-два.

Накратко - тази нощ от тук мина такава хала, каквато скоро не бяхме срещали. Такова трещене, гърмене, вятър...., а за дъжда да не говорим - плътна завеса, като водопад. Тази сутрин хотела ни е като след бомбардировки  ooooh!. "Плажът" в кавички, е неузнаваем (ние сме на Лихнос Бийч Хотел) голяма част от съоръженията са изпочупени (кейове, шезлонги, чадъри ...). То реално плаж няма, защото хем е изяден от морето и същевременно е залят отзад от пороищата, които идват отгоре от планина (тук районът е стръмен). Морето е като помия и прилича на нашето черно море, когато е разсърдено. В момента продължава да превалява, духа вятър и слънцето се бори да излезе от облаците. Гърците са буквално откачили и са струпали извънреден брой хора помощници да възстановяват пораженията.

Плановете ни за Паксос и Антипаксос отидоха на кино, и двата острова изобщо не се виждат от брега още от снощи. По прогноза го дават само още и тази нощ да е дъждовно, но знае ли се .....  В момента съм в голямо чудене какво да правим през тези 3 дни които ни остават. До Превеза ли да отидем??? То плажовете днес сигурно навсякъде са кални, а за къпане е ясно че не става, но поне нещо да видим.  

Късмет на тези, които в момента са на Халкидики, Ривиерата, Тасос ... дано ги подмине и не им съсипе почивката ....

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 12:58 от aleina

# 479
звучи доста вълнуващо Crazy

Общи условия

Активация на акаунт