На море в Гърция 2015 - VII

• 68 245
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Днес през нощта тръгваме за Гърция. През кое КПП ще ни посъветвате да минем, тръгваме от Пловдив за Олимпиада, Халкидики. Миналата година минавахме през Гоце Делчев и ми се обърнаха червата, докато прекосим Родопите, а чета, че на Маказа има големи задръствания и не можем да решим.

# 136
Минете си през Кулата, по принцип няма задръствания през нощта, аз гледам така да пътувам, но проверих, през Маказа ти е 20 км повече, отколкото през Кулата. Друото, ако минеш през Маказа има толове Grinning
Леле, ама тези не се шегуват,  7.20 в посока, а ние преди години, просто така, за да видим пътя, минахме от София за Халкидики през Александропули, сега не бих никога с тези толове.

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 12:11 от evhen

# 137
След седмица ще пътуваме към Пефкочори, Касандра. Искам да ви помоля да ми препоръчате по-безлюдни плажове около него и ако е възможно заведения, за по-ограничен бюджет.

# 138
  • София
Здравейте! Някой има ли впечетление от хотел Превеза бийч?

Лични впечатления нямам, но приятелка беше на екскурзия с туристическа агенция и отседнаха там. Лично аз не бих отишла на място, където настаняват туристическите агенции. Иначе съм запомнила, че в началото са били само български групи и храната е била от бедна по-бедна. На втория или третия ден се е изсипал един автобус с гръцки баби и веднага са се променили нещата - изобилие и разнообразие.  Mr. Green

# 139
Здравейте! Някой има ли впечетление от хотел Превеза бийч?

Лични впечатления нямам, но приятелка беше на екскурзия с туристическа агенция и отседнаха там. Лично аз не бих отишла на място, където настаняват туристическите агенции. Иначе съм запомнила, че в началото са били само български групи и храната е била от бедна по-бедна. На втория или третия ден се е изсипал един автобус с гръцки баби и веднага са се променили нещата - изобилие и разнообразие.  Mr. Green
Благодаря! Така се случи,че отмениха екскурзията ми за Истанбул и понеже съм се настроила за пътуване по това време , ми предложиха тази почивка.

# 140
  • София
Тогава нямаш избор. И ти си с агенция.   Grinning  Другото, което съм запомнила е, че е извън населените места и изборът е или да си стоите в хотела, или да плащате за допълнителни екскурзии. Но това може да се провери на сайта на хотела. Сигурно има карта къде се намира.

# 141
Тогава нямаш избор. И ти си с агенция.   Grinning  Другото, което съм запомнила е, че е извън населените места и изборът е или да си стоите в хотела, или да плащате за допълнителни екскурзии. Но това може да се провери на сайта на хотела. Сигурно има карта къде се намира.
Да, видях на картата - във вилна зона е. Дори не знам магазин има ли наблизо.

# 142
Здравейте,
мога ли да ви отправя един смешен въпрос - наистина ли в Керамоти има много оси? Simple Smile
А също и да помоля за препоръка за хотел там - планирам почивка в периода около 20.09, но нямам никаква информация за мястото.
Благодаря!

# 143
В Керамоти има много комари, за оси не знам да има, но всичко е според сезона.

# 144
В Керамоти има много комари, за оси не знам да има, но всичко е според сезона.
Благодаря Simple Smile За комарите ще се прежаля. Но от пчели и оси имам панически страх.

# 145
  • Стара Загора
Здравейте,
мога ли да ви отправя един смешен въпрос - наистина ли в Керамоти има много оси? Simple Smile
А също и да помоля за препоръка за хотел там - планирам почивка в периода около 20.09, но нямам никаква информация за мястото.
Благодаря!
Оси не съм забелязала, но комари има страшно много.Никъде не съм виждала такова чудо  Mr. GreenИнформацията ми е от миналата година ,за тази не знам дали пак е същото.Нищо не помогна - нито спрейчета, нито гривни...
Ние бяхме ето тук http://hotel-aphrodite.gr/-хотелчето е ново, чисто е.Имаше опция за включване на закуска 5 Е,но ние бяхме без.През booking ни излезе по 40 евро на вечер.
Разаположен е точно до плажа, но се пресича горичка  (което винаги правих набегом  hahaha Joy Joy Joy, защото не исках комарите да ме отнесат  Joy.На мен ми хареса селцето за спокойна почивка с дете на годинка, може би единственият ми лош спомен са комарите.

# 146
Здравейте! На връщане от морето в Гърция смятаме да посетим за няколко часа Солун. Искаме да видим най вече храма на Кирил и Методий / сина е на тази вълна сега  Simple Smile /,Бялата кула и паметника на Александър Велики. Може ли някой да ми каже за паркирането в този град. Видях,че има платен паркинг срещу Бялата кула и това за сега е вариант. Но, на street view срещу храма на Кирил и Методий има паркинг също. Някой от Вас да е спирал там? newsm78 Да уточня,че става въпрос за през седмицата.

# 147
Някой щеше да ходи в Псакудия, дали се върна да каже нещо. Ние пътуваме за там в сряда.
Здравейте!
Clevermary, пътуваме на там в момента... Ще пиша като събера малко впечатления Wink
Моите впечатления са от месец юли тази година. Малко и спокойно вилно селище, съмнявам се да има  целогодишно жители, т.к. наблизо има по-голямо градче. Плажът ми хареса много -изненадах се, че няма камъни, във водата стъпваш на пясък и не ни трябваха специалните обувки. Плажната ивица е дълга, но е сравнително тясна по моите разбирания. Има места за хранене - ресторантчета, има и магазини. Незнам какво точно те интересува за да пиша повече Simple Smile

# 148
Здравейте! На връщане от морето в Гърция смятаме да посетим за няколко часа Солун. Искаме да видим най вече храма на Кирил и Методий / сина е на тази вълна сега  Simple Smile /,Бялата кула и паметника на Александър Велики. Може ли някой да ми каже за паркирането в този град. Видях,че има платен паркинг срещу Бялата кула и това за сега е вариант. Но, на street view срещу храма на Кирил и Методий има паркинг също. Някой от Вас да е спирал там? newsm78 Да уточня,че става въпрос за през седмицата.
Засрамих се,  че не съм го и чувала този храм! Сложи ги на картата трите обекта, избери ако е възможно централна изходна точка и се разходи с гугъл мапс около нея в уличките.  Особеност на този град е,  че на почти всяка улица в центъра има платени паркинги под сградите.

# 149
Някой минавал ли е през ГКПП Златоград, как е пътя  от посока Хасково до там и какво е  положението с опашките ?
И.... като алтернатива на  Маказа, кой пункт може да изберем  от изходна точка-Хасково  до  Аспровалта?

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 18:15 от enigm@

Общи условия

Активация на акаунт