На море в Гърция 2015 - VII

• 68 339
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ето фериботите от Глифа за Евия, ако все още някой се интересува: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 часа. На обратно са в нечетен час.

# 271
  • Пловдив
Здравейте!

В събота пътуваме за Скиатос. И аз също се притеснявам за горивата - знаете ли дали във Волос има газ станции?
Има. Цена около 0.64-0.69. Пътят минава през тях.

# 272
Като сме се заговорили за кръчми... да ви попитам има ли някоя препоръчана на о. Кефалония?
 Ще бъдем в южната част  Peace

Най-вкусно ни беше в този ресторант в Лурдата, отлично обслужване, цените като навсякъде  The Olive Lounge http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g775845-d1172245-Re … lands.html#photos . В Като Кателиос видяхме много симпатични морски кръчми също , но не сме пробвали Simple Smile

Между другото на Кефалония има газ само на една бензиностанция - след Лурдата посока Скала  , в началото на август беше 0,89 цента . Втория път като отидохме да заредим беше свършила..

# 273
Ето фериботите от Глифа за Евия, ако все още някой се интересува: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20 часа. На обратно са в нечетен час.

Благодаря, на мен ще ми свършат работа.

# 274
И ние бяхме в The Olive Lounge, но мнението ми е точно противополжното. Гумени калмари, смачкани и увехнали домати, безвкусни картофи към пилето на детето. Освен това една идея по-високи цени, на фона на други заведения на острова. Ресторанта е на доста централно място и поради тази причина и доста популярен, но честно казано по моите критерии ниска топка. Същото мога да кажа и за една кръчма в Агия Ефемия. Просто бягайте от кръчми в които има струпване на туристи.
Примерно тук ядохме много по вкусно: https://www.google.bg/maps/place/Enastron,Trapezaki/@38.124949,2 … 72a42e06f12?hl=bg

Или тук: https://www.google.bg/maps/@38.3092549,20.5569983,3a,75y,262.43h … 656!6m1!1e1?hl=bg

Кари мислехме да сядаме в Афродита, но на мен нещо прекалено рекламирано ми дойде и се отказахме.   Mr. Green

# 275
Привет от Амулиани,
За първи път сме тук и ще е за последен.
Много ми е комерсиално.
Плажа Алики - гмеж от хора , лодки , водни колела и т.н.
Аг.Георгиус е спокоен , но вчера българи тарикати , за които не важат правилата си паркираха лодката до нас , влизаха , излизаха в морето , спретнаха си един скандал.
Как всички други лодки са навътре , а нашите не?
Определено това не е моят остров.
Искахме да дойдем , но мислехме , че ще е по- спокойно , тихо.

Относно Амулиани съм на същото мнение. Четири поредни години почиваме там и то в слаб сезон - началото на юни, именно с идеята да е спокойно и тихо. Има огромна разлика между първата и последната ни почивка. От година на година става все по-пренаселено, по-шумно и по-скъпо - както нощувките в хотелите така и по заведенията. Трудно е с паркирането дори и в делничните дни, а в събота и неделя е чист късмет да се спре близо до хотела, ако е в селото.
Представям си какво е през активния сезон.
Островът стана прекалено малък за огромния наплив през последните години.

# 276
Поздрави  от Псакудия - от вчера сме тук, водата е много топла, плажът пред нас е пясък, има някакви като водорасли във водата, но не пречат.Жалко, че ще сме само 5 нощи. Приятно изкарване на всички от форума.

# 277
  • София
Моля, ако някой се сеща за хубава кръчма в Агиос Николаос, Ситония - да сподели, че нещо Никити и Вурвуру ми поомръзнаха. Мисля в петък да се занесем дотам, хем да видим има ли и заря. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 10:11 от bibi

# 278
Здравейте!
Ще гостуваме в Кърджали и решихме да отскочим за един ден до Гърция само за плаж,досега не сме ходили и имам малко притеснения и няколко въпроса:
- детето ми е на  6 г. ,25 кг. -  става ли да е на  бустер седалка отзад,или да търся стол?
- зелените карти отпаднаха ли вече?
- кой е най- близкият  хубав пясъчен плаж до Маказа и приблизително как и за колко време се стига?
Предполагам тези въпроси са доста обсъждани,но не разполагам с време да се ровя,затова ще съм много благодарна, ако ми отговорите!

# 279
Фанари и Авдира, на около 1 ч., маршрута ще си видиш по картата.
Зелените карти са отпаднали от момента, в който сме влезли в ЕС (1 януари 2007 г.)
За столчето - моето е на 6 г., 30 кг и 135 см и е все още в стол.

# 280
  • София...........
Моля, ако някой се сеща за хубава кръчма в Агиос Николаос, Ситония - да сподели, че нещо Никити и Вурвуру ми поомръзнаха. Мисля в петък да се занесем дотам, хем да видим има ли и заря. Simple Smile

bibi
, на центъра при фонтанчето има една голяма с дървени маси/столове(не и помня името) - там е вкусно, а в определени дни има и кокореци Wink  Embarassed

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 11:04 от divna_

# 281
  • на малък остров в океана

bibi
, на центъра при фонтанчето има една голяма (не и помня името) - там е вкусно, а в определени дни има и кокореци Wink  Embarassed

Истината е, че вечер на площада всички се пълнят. Явно всички са добри.
Аз най-много харесвам Aggellos. Има и малка пицария срещу него. Щом ще ходите петък вечерта, може да ви трябва резервация, защото има гръцка вечер със жива музика на площада. Или поне юни месец имаше.

# 282
Привет!Миналата година бяхме в Толо -Нафплио Пелопонес,сега се двоумя между него и Корфу за края на септември началото на октомври.Идеи и съвети?

На Корфу по това време може и да не става за плаж, нали там вали често през септември newsm78 Къде нощувахте в Толо?
Барбареса студио и х-л Толо  Peace

# 283
Здравейте,
интересуват ме отзиви за остров Порос. Гледах назад в темата, но няма много информация.
Т а, ако някой е ходил наскоро ще ми е от полза.

# 284
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате някакви забележителности около Вурвуру?

Общи условия

Активация на акаунт