На море в Гърция 2015 - VII

• 68 255
  • 757
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета! Живот и здраве, за осма поредна година ще ходим в Гърция.   Grinning Този път избрахме района около Платамонас, южно от Паралия-Катерини. Може ли да ми дадете информация и мнения за по-хубавите плажове и забележителности в този район?

П.С. Видях плажа в Лептокария и Платамонас, замъка в Платамонас и археологическия комплекс в Дион. Други идеи?  Hug

# 346
Момичета здравейте. Колебаем се  между Нидри и Василики? Моля за насока?! Моля за  малко  информация за Скиатос и  Скопелос?!

# 347
  • София
Моля, дайте информация за положението с Лагониси на Ситония? Какви са тия 5 евра на човек вход? За какво? Водата как е? Водя приятели за първи път тук и след лайняната вода на Кариди вчера, вече не смея дя ги заведа никъде... положението явно се е влоило драматично.

# 348
  • София (Възраждане)
Какво се е случило на Кариди?

# 349
  • София
Моля, дайте информация за положението с Лагониси на Ситония? Какви са тия 5 евра на човек вход? За какво? Водата как е? Водя приятели за първи път тук и след лайняната вода на Кариди вчера, вече не смея дя ги заведа никъде... положението явно се е влоило драматично.

Отскочете до Никити, Ай Янис, Калогрия..има варианти около вас доста  Peace
За Лагониси някой писа, че имало вход, но доколкото разбрах, тези 5 евро включвали чадър, шезлонги и напитка, така че си е ОК, според мен. Преди 3-4 години плажът беше безплатен, но явно са наслагали чадъри и ситуацията се е променила.

Какво става с Кариди, да попитам и аз?

# 350
  • София
Какво се е случило на Кариди?
Ние ходихме само да го видим т.г. Гъч от БГ коли, една  блондинка с регистрация Е... спряла в пясъка, щото е тарикатка и един с мерцедес автоматик с  регистрация ВР се опитваше да я изтегли епитетно... Не изчакахме до края да видим кое ще се случи първо-изтеглянето или счупването на скоростната кутия на мерцедеса, че бяха запъналу в един корен... Във водата отпред имаше яко водорасли, а околовръст яко боклуци. Плажът е гъчкан основно с гореописаните елементи. Без извинение и Халкидики осрахме ние и румънците !

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 16:19 от bibi

# 351
  • София
Мен плажовете на Ситония (поне тези, на които бяхме) не можаха да ме очароват. Бяхме на Трани Амуда, Кариди, Калогрия и Платаници. Водата е страхотна, освен ако не е имало вятър да докара боклуци и мръсотия, но определено ми липсва българския ситен и мек пясък. Ако беше поне чист, нямаше да е проблем. След толкова препоръки за чистотата, бях малко изненадана от боклуците.

# 352
  • София
За Кариди от години знаем, че вече е претъпкано и с боклуци по пясъка, но исках да покажа лазурната вода.... а тази година и нея вече я нямаше! В средната част на залива плуваха боклуци и нещо, приличащо на фекални води. Водата беше зеленикава на цвят. В съседните скалисти заливчета водата си беше ОК.

А тия 5 евро на Лагониси са на човек и задължителни, така ли?

# 353
  • София
Задължителни са, да, за всеки възрастен. Казаха ми, че имало и свободна зона отстрани, но ставало мръсничко.

# 354
  • с/у ОколоМръсТното
, но определено ми липсва българския ситен и мек пясък.

отиди на Сикя, ще си носиш пясък в колата до Нова година.

# 355
Мен плажовете на Ситония (поне тези, на които бяхме) не можаха да ме очароват. Бяхме на Трани Амуда, Кариди, Калогрия и Платаници. Водата е страхотна, освен ако не е имало вятър да докара боклуци и мръсотия, но определено ми липсва българския ситен и мек пясък. Ако беше поне чист, нямаше да е проблем. След толкова препоръки за чистотата, бях малко изненадана от боклуците.

Ми като ги осрахме, ние, сърби, румънци... беше прекрасно. Това което чета за Ситония и изобщо за северна Гърция ме кара дълбоко да съжалявам.

# 356
  • София
Отпадъци всъщност почти нямаше, но много клечки, предполагам, че само при чадърите ги чистят повече.

# 357
Ситония боклуци?
ЗА Неос Мармарас как е положението и в частност Порто Карас.В края на месеца сме там.

# 358
  • София

Преди 9 години Ситония беше рай. Тъжно е, това което разказвате тук, много тъжно. Обалканчихме и тази красота..имам чувството, че където стъпи български, румънски и сръбски крак за по дълго време, всичко после заприличва на кочина  Tired

Добре, че сме се ориентирали по островите. Там поне (засега) сънародници и комшии ня-ма.

# 359
  • Бургас
Аз не мисля че плажовете са толкова зле. Това, което наричате замърсяване идва предимно от дърветата. Особено на Кариди са много близко и е нормално да падат клонки, иглички и кора. След това попадат и във водата, нормално е. Но отпадъци от хората почти не съм забелязвала. А за това колко е бистра водата са виновни всички - едва ли има родител, който не маже детето си със слънце защитни лосиони. После децата влизат във водата и познайте дали не отиват в нея ... Същото е и за възрастните. Където и да отидете на силно посещаван плаж в края на сезона това според мен е нормална гледка. На морето му трябва време да се самопречисти.

Общи условия

Активация на акаунт