На море в Гърция 2015 - VII

• 68 182
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
  • Once there was a Hushpuppy...
...От пътищата, от магистралата...

На коя магистрала няма толаетни? Пътищата с какво разочароват?

Посетихе ли друго място освен хотела и магистралата?

Да, след малко ще ти кажа Peace

# 511
Някой има ли отзиви за този хотел Georgalas Sun Beach Hotel. Намира се на Paralia Geoponikon, Nea Kallikratia Гледам сякаш плажа е хубав и е пясък. Знаете ли как е храната в региона и какво можем да видим наблизо?

# 512
Момичета и момчета, дали някой е на Ситония в момента?
Времето пооправя ли се?

Гледам http://www.meteo.gr/ и http://www.accuweather.com/, но дават разлики, второто е по-оптимистично и ми се ще да вярвам на него, но дали...

# 513
Хотела, за който пиша го сравнявам с български 4звезден в Сандански, и дори ме е срам да ги сравнявам.
От магистралата им, няма достъп да бензиностанции, можеш да се изпуснеш от чакане.

Както се вижда от цитата питах за пътищата, магистралата, цялостно. С какво ги сравняваш и с какво са по зле от тези в България?
Хотела не го коментирам изобщо. Първо е въпрос на личен вкус и второ в тази тема безрой пъти сме повтаряли изводи и мненеия в негативен аспект за хотелско настаняване с изхранване в Гърция. Особено за продаваните от повечето БГ агенции. Има и добри примери, но са изключения и са си на съответната цена.

И да кажа, че въпросния хотел в Букинг е с рейтинг 7,3. Това е повече от достатъчно красноречиво. Ми проучвайте бе. Никой не ви е виновен.

# 514
  • София
Някой има ли отзиви за този хотел Georgalas Sun Beach Hotel. Намира се на Paralia Geoponikon, Nea Kallikratia Гледам сякаш плажа е хубав и е пясък. Знаете ли как е храната в региона и какво можем да видим наблизо?

Да, до плажната ивица се намира. Пясъчен е плажа и в морето. Не е дълбоко. В хотела не съм била, но в таверната му - да. Спомням си , че ядохме хубав барбун и огромни и вкусни маслини там. Цените са като навсякъде на Халкидики. Около хотела няма някакви забавления, намира се във вилна зона на около 3-4 км от Неа Каликратия, където има възможност за социален живот.

# 515
Блис - по отсечки Peace
От границата/Кулата/ има около 5км. хубав път, след това до Серес /отсечка около 30км/ пътя става отвратителен. Очевидно работеха по магистрала.
След това до околовръстното до Солун пътя е магистрала. Която е с малка аврарийна лента и като цяло е по-тясна от наша на пример. В средата е разделена от бетон/много глупаво решение/, ако случайно катастрофираш да е сигурно, че ще умреш при удар в бетон. Нашите АМ са на всякъде с мека връзка мантинела Peace  Магистралата от Серес до Солун е с доста завои, почти няма прави отсечки, сравнено с нашата Струма/която е перфектна, карах и мога да усетя и видя разликата/.
От Солун за Халкидики пътя би трябвало да е магистрала/дано не греша/, но точно този път е двулентов, не много хубав и няма отбивки за бензиностанции. Дори по пътя видях доста фалирали такива.
Едвам намерих един Шел, на който да спрем да пия кафе и да посетя тоалетна.
После пътищата по ръкава не са никак хубави. Имаше доста дупки, най-много в долната му част.
И, да бях във всички села на първия ръкав, през някои на плаж, през други само транзит. В други ядохме, на Елани вече спахме...
Мога да кажа, че Афитос има тясна ивица плаж, но дълга с много хубава вода. Като на всякъде Peace В Посиди плажа също беше хубав. Няма място,където да не ми е харесала водата, освен в Лутра. Там най-не ми хареса ивицата. Иначе там намерихме доста хубав хотел, пак 4 звезди, но не ни се оставаше точно заради плажа.

Проучване не можах да направя качествено, признавам си.
Тръгнахме просто така, решихме, че ще си изберем хотел на място, да ги разгледаме. Е, честно не съм очаквала да попадна в 4 звезден и да остана разочарована.

Самият Елани е много добре построен и замислен, но явно има слаба поддръжка, някакси запуснат ми се видя Peace

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 12:39 от Hushpuppy

# 516
  • София
Нито нашата Струма е магистрала, а има два направени участъка за 30 км до преди Дупница и 14 км след Сандански. От Серес до Солун няма магистрала все още, а пътя до Халкидики също не е магистрала.

# 517
В участъците, в които Струма е магистрала е перфектна по моите критерии Peace
Все пак това са субективни усещания и няма да споря за моите такива..

# 518
  • София (Възраждане)
Hushpuppy, доживях някой да счете, че пътищата в Гърция са по-лоши от тези в България. Не иронизирам, напротив, наистина ме радва заключението ти!
Но пък би било жалко ако не стигнем до такова заключение, сравнявайки път, построен преди месеци, с такъв преди десетилетия.
Лично мен би ме устроило тълпите по гръцките курорти да се преориентират към българските такива, например Peace

# 519
  • На земята, която е всъщност звезда.
Магистралата е от Солун до Игуменица, много добра, нищо общо с нашите. Питах мъжа ми относно поста ти, каза че за него голямото предимство на гръцките пътища са по- добрата нивелация и маркировка. Не мисля, че междуселските пътища в Бг са по- добри.
Хотелът е с нисичък рейтинг в Букинга, не бих отседнала в такъв.

# 520
  • София
Hushpuppy, доживях някой да счете, че пътищата в Гърция са по-лоши от тези в България. Не иронизирам, напротив, наистина ме радва заключението ти!
Но пък би било жалко ако не стигнем до такова заключение, сравнявайки път, построен преди месеци, с такъв преди десетилетия.
Лично мен би ме устроило тълпите по гръцките курорти да се преориентират към българските такива, например Peace

smile3521
чул те господ

Колкото до гръцките магистрали,имаме доооста да ги гониме Mr. Green

# 521
Разбирам, че сте нямали хотелска резервация, Hushpuppy. Защо избрахте на място точно този хотел?

# 522
Вселена, предполагам мъжа ти се е съгласил с останалото Peace по повод магистралите и пътищата.

Всичко, което видях се отнася за първия ръкав на Халкидики. Вярвам, че има и хубави места, просто не сме уцелили.
Също така имаше и други българи на Елани, на тях може и да им е харесало - не знам. Знам само аз с какво сравнявам и какви са моите изисквания за хотел и обслужване. И за съжаление не уцелих. Имаше супериор стая в Олипион Хотел, 5 звезден е, но ми се видя твърде много 170 евро ни поискаха за нощувка. Ако, имаше свободна обикновенна стая със сигурност щяхме да отседнем там и да дам други впечатления. Така ,че въпрос на късмет и на проучване, което в нашия случай почти липсваше...

Но, за пътищата им по отсечката Промахон - Халкидики 1 ръкав/целия и обратно/ няма и не мога да кажа нищо хубаво. Освен, че имаха много указателни табели и слепец ще се оправи там Peace

Ана Бел, бяхме уморени вече, подминахме го този Олимпион и един Лутра и по пътя търсехме вече други 4 звездни. До Сани не ни се караше същия ден, на другия продължихме....

# 523
Блис - по отсечки Peace
От границата/Кулата/ има около 5км. хубав път, след това до Серес /отсечка около 30км/ пътя става отвратителен. Очевидно работеха по магистрала.
След това до околовръстното до Солун пътя е магистрала. Която е с малка аврарийна лента и като цяло е по-тясна от наша на пример. В средата е разделена от бетон/много глупаво решение/, ако случайно катастрофираш да е сигурно, че ще умреш при удар в бетон. Нашите АМ са на всякъде с мека връзка мантинела Peace  Магистралата от Серес до Солун е с доста завои, почти няма прави отсечки, сравнено с нашата Струма/която е перфектна, карах и мога да усетя и видя разликата/.
От Солун за Халкидики пътя би трябвало да е магистрала/дано не греша/, но точно този път е двулентов, не много хубав и няма отбивки за бензиностанции. Дори по пътя видях доста фалирали такива.
Едвам намерих един Шел, на който да спрем да пия кафе и да посетя тоалетна.
После пътищата по ръкава не са никак хубави. Имаше доста дупки, най-много в долната му част.

Явно си тръгнала тотално неподготвена. По отсечката Промахон- Солун само някои участъци са магистрала. По другите се работи. Точно както и по отсечката на Струма, която пуснаха онзи ден.... за трети път  Mr. Green Имаш късмет, че не си минала малко по рано тази година да видиш път слънце  Mr. Green в БГ- отсечка от 15-тина км. да се налага да минаваш за час-два поради заобикаляне.
Такива бетонни разделители съм виждала навсякъде където сме пътували. Примерно на бул. Т. Александров в София или пък в Италия. Завоите по един път са природни дадености. Дано ние да доживеем да видим как нашите галфони (без извинение) ще се справят с Кресна. До 2017 трябва да е реализирана отсечката иначе ще връщат пари по фондовете похарчени за цялата Струма.

От Солун до Халкидики НЕ е магистрала. За бензиностанциите - пак неподготвена. Всеизвестно е че Гърция не е България (слава Богу) и по магистралите им не е изобилно от към капанчета, които са риск за шофиращите по пътя. Дори на магистралата към Игуменица изобщо липсват (с едно малко изключение). Начина е да слезеш до близкото градче при първото отклонение и там си има всичко.

За пътищата из Халкидики: Пътищата из селата в континентална Гърция са в пъти по-добри от подобните в България.

Мъжът ми казва, че влезе ли в Гърция му е хиляда пъти по-спокойно да шофира защото: нашенските прости джигити рязко намаляват и накрая изчезват, пътищата са добре маркирани и са с идеална постановка от към виражи и прочие (за разлика от нашите), дупките рязко намаляват.

А дано  smile3521

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 13:09 от Анонимен

# 524

Явно си тръгнала тотално неподготвена. По отсечката Промахон- Солун само някои учатъци са магистрала. По другите се работи. Точно както и по отсечката на Струма, която пуснаха онзи ден.... за трети път  Mr. Green
Такива бетонни раделители съм виждала навсякъде където сме пътували. Примерно на бул. Т. Александров в София или пък в Италия. Завоите по един път са природни дадености. Дано ние да доживеем да видим как нашите галфони (без извинение) ще се справят с Кресна. До 2017 трябва да е реализирана отсечката иначе ще връщат пари по фондовете похарчени за цялата Струма.

От Солун до Халкидики НЕ е магистрала. За бензиностанциите - пак неподготвена. Всеизвестно е че Гърция не е България (слава богу) и по магистралите им не е изобилно от към капанчета, които са риск за шофиращите по пътя. Дори на магистралата към Игуменица изобщо липсват (с едно малко изключение). Наична е да сезеш до близкото градче при първото отклонение и там си има всичко.

За пътищата из Халкидики: Пътищата из селата в континентална Гърция са в пъти по-добри от подобните в България.

Аз съм на напълно противоположно мнение, за съжаление.
С Кресна ще е трудно, защото слушах, че тепърва ще отчуждават имотите и после ще правят...Но, все пак им пожелавам успех, за разлика от теб Peace За да можем после всички да се насладим на новото и хубаво.

Кресненското дефиле за мен е великолепно за каране.
Аз лично стигам за 2ч. и 15 минути от къщи до Кулата.

И предпочитам да има къде да сляза за едното п...е, не говоря да ям и плюща в разни мазни кърчмета Rolling Eyes Това и аз не го обичам.
Но и да няма къде да си пуснеш водата също ми подейства доста изнервящо.. Rolling Eyes

А, сега дочетох - явно и с мъжа ти съм на коренно противоположно мнение Peace
Пак казвам по отсечката Промахон - Халкидики /целия първи ръкав/

По Струма не знам кога сте пътували за последно, но аз се върнах онзи ден по нея и е повече от хубаво за каране.

Общи условия

Активация на акаунт