На море в Гърция 2015 - VII

• 68 153
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Супер, мерси! Дано наистина е слънчево. Ако не се класираме за Тасос, ще сме и ние около Кавала, ЕлиТ  Simple Smile
Друг вариант е да се пуснем надолу към Евия, както последните 2 години през септември, обаче само за 4 дни не си струва.

# 496
  • София
Водопада до Нидри го забравих,но мисля,че ще е попресъхнал в момента

# 497
  • София (Възраждане)
Mooimeiske, на нас ни харесаха изворите. Много приятно беше. Но ходихме през октомври и водата беше студена. Затова стигнахме само до там, където свършваше пътеката. Не сме газили. Ето снимки.

bouquet

# 498
  • София
Водопада до Нидри го забравих,но мисля,че ще е попресъхнал в момента

Миналата година на 22 септември църцореше.  Wink А и сега нали е след буря? Ето една не много сполучлива снимка, но пък се вижда за какво става дума:

# 499
  • София
Сега ако е валнало,може и да църцори.Лефкада беше ужасно суха този Септември.Ние сме го виждали много красив през Май Peace

# 500
  • На земята, която е всъщност звезда.

На Лефкада съм, през нощта и тук гърмя-трещя и валя порой, сутринта беше изсъхнало  Shocked, а в 10 като изгря едно слънце, та и до сега си пече здраво. По прогноза трябваше да вали и моят мъж си планира една бизнес среща на континента, а аз реших да си прекарам дъждовния ден в гледане на филми, зяпане с бинокъл и кибичене из форумите. И сега много ме е яд, не знам това време що не си спазва прогнозите.  #Cussing out

# 501
Момичета, завърнахме се от Корфу и искам да благодаря на всички и специално на ddiikkoo, ма ко, divost, peterky2002 за информацията, която ми подадоха.
Изкарахме страхотно. Не ни се тръгваше от този рай.
Ето малко прясно инфо:
1. Маршрут - Пловдив-Маказа (чакане 7 мин.в 7:00ч.сутринта) - Комотини- Игуменица. Общо време 7,30ч. с 30мин.почивка. Тол пунктове 7броя в посока, от които 6 такси по 2,40Евро и една 1,20 Евро за лек автомобил.
2. Ферибот Игуменица - Левкими - 47 Евро за трима възрастни и един автомобил в посока. Пътуване около 1ч.20мин.
3. Настаняване в средата на острова (равноотдалечено от всички забележителности) - около столицата.
4. Посетени места - Лятната резиденция на Сиси в Ахилион (15Евро семеен билет), Каналът на любовта (Сидари), Палеокастрица, Рода, Кавос, Агиос Георгиос (север и юг). Разбира се столицата - старата крепост, стария град. ЗДЪЛЖИТЕЛНО според мен е да се направи круиз до о.Паксос, Антиаксос, сините пещери, синята лагуна и столицата на Паксос Гайос. (30Евро на човек с BRITANIA, билетите закупихме от офиса им в Кавос в деня на пътуването).
5. Плажове - Сидари (нашият фаворит) - пясъчен, Рода - пясъчен, Аг.Георгиос (север и юг) - не ни харесаха особено, защото бяха пренаселени, а пясъкът малко черен, Кавос - пясъчен и с много атракции. Около Керкира плажовете са тесни и каменисти. Чадъри и шезлонги около 2Евро за всеки или срещу консумация.
6. Гледки - ах гледките, сутрин посрещахме изгрева на слънцето, а вечер на луната (хотелът беше на западния бряг).

Това накратко. Ако някой се интересува от подробности да пита конкретно.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 22:02 от ketka111

# 502
Връщам се да ви чета, изпуснала съм ви от 12 страница.

# 503
  • София...........
Ако имете добро мнение за някоя друга таверна в Парга ще ми е от полза, защото някъде трябва да се яде тези дни.

Аз набелязах още две села на Лефкада - Нидри и Агиос Никитас, но дали ще стигнем до тях не знам.

Още веднъж много благодаря ...
[/quote/
В Парга има уникална кръчма(от темата я знам), но сега не се сещам името. От крепостта се тръгва по равнана уличка и след 20-ина метра в дясно- май само вечер работи.
За Лефкада зависи с каква идея ви се ходи?- кръчми, плаж, разглеждане...,Нидри с нищо не ме впечатли. Агиос Никитас- пак от тук вкусна таверна(не помня името, но до нея е табелката за пътеката към Милос. Лефкада град вечер е приятно за разходка.....

# 504
Някой случайно да има информация за круизните корабчета, стигащи до Скиатос? Откъде тръгват, как се казва фирмата и колко г-д излиза билетът?  newsm78

# 505
  • София...........
Момичета,кажете по кой път да минем от Торони до Драма(до Алистрати) ?
Вариантите са- до Солун и по магистралата, през Полигирос(през планината), през Иерисос по крайбрежието...
Благодаря

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 10:36 от divna_

# 506
  • Once there was a Hushpuppy...
Влизам да ви споделя огромно разочарование от Елани Бей Резорт на Касандра/Халкидики.
Нищо не отговаря на 4те звезди на хотелския комплекс.
Получихме лошо и надменно обслужване, дадоха ми мръсни чаши в ресторанта. Естествено ги молих да ги сменят...Грозно е подобно нещо. Стаята ни беше мръсна и амортизирана, банята беше отврат. Вратичките на душ кабината само как не падаха, воняща мивка с изтъркана батерия...Да не разказвам за чуждите косми, които заварихме по пода Sick
Забравих закуската на блок маса се състоеше от 10 варени яйца, 1 кана фреш, 4-5 парчета стар и изсъхнал козунак, 10 парчета кекс, корнфлейкс и още едно -две неща....Това е закуска, която не съм виждала никъде, камо ли в 4-ри звезден хотел. Сервитьорите нагли, определят ти къде да седнеш, за да не се разхождат твърде много да отсервират. Едвам говорят английски, ако разберат - отговарят, ако ли не се въртят за по-лесно....
Плажа е единственото хубаво, но имаше много оси. Вечер комари....

Бяхме и на други места, само за малко, обиколихме целия полуостров. Остана ми една неприятно впечатление от първото ми посещение при съседите. Но, не само от хотела. От пътищата, от магистралата...цялостно.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 11:31 от Hushpuppy

# 507
Бяхме и на други места, само за малко, обиколихме целия полуостров. Остана ми една неприятно впечатление от първото ми посещение при съседите. Но, не само от хотела. От пътищата, от магистралата...цялостно.

Може ли малко по подробно да разкажеш и сравнено с какво?

# 508
  • Once there was a Hushpuppy...
Хотела, за който пиша го сравнявам с български 4звезден в Сандански, и дори ме е срам да ги сравнявам.
От магистралата им, няма достъп да бензиностанции, можеш да се изпуснеш от чакане.

# 509
  • София (Възраждане)
...От пътищата, от магистралата...

На коя магистрала няма толаетни? Пътищата с какво разочароват?

Посетихе ли друго място освен хотела и магистралата?

Общи условия

Активация на акаунт