На море в Гърция 2015 - VII

• 68 143
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
На Превеза изобщо няма кво да правите,разходете се до Лефкада,поне ще има какво да разгледате Peace

# 481
Момичета, имате ли наблюдение дали началото на октомври (Закинтос) е подходящо за плаж?
Има време дотогава и едва ли прогнозите ще са много достоверни, затова и питам тук как е било минали години в този район?

И аз миналата година от 6 до 11 октомври стигаше до 30 градуса в Пелопонес,а после от 15-ти нататък стана още по-голяма жега за цяла седмица..

# 482
  • Europe
имаше един лаф .... "едвам ме нави" ....

Супер идея Кали, Hug направо потегляме натам. Бях забравила, че има сухопътна връзка с Лефкада.

И аз съм на мнение, че сигурно в Превеза ще са едни тълпи по улиците, защото този народ като не е на плажа, трябва някъде да иде и изобщо не ми се ходи на такова място. Ей сега и ако някоя кръчма в северна Лефкада ми препоръчате, ще е голямо чудо .....

# 483
имаше един лаф .... "едвам ме нави" ....

Супер идея Кали, Hug направо потегляме натам. Бях забравила, че има сухопътна връзка с Лефкада.

И аз съм на мнение, че сигурно в Превеза ще са едни тълпи по улиците, защото този народ като не е на плажа, трябва някъде да иде и изобщо не ми се ходи на такова място. Ей сега и ако някоя кръчма в северна Лефкада ми препоръчате, ще е голямо чудо .....

В града Лефкада ли? Там прехвалват Маргарита(на пристанището) но мен лично не ме впечатли. Иначе съм с две ръце за Рахи в Ексантия горе на планината и Фамилен ресторант Понди в Понти (Василики). Бях чела за някакви кръчми в Сивота, но до там не стигнахме.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 13:54 от Анонимен

# 484
  • Europe
Ооооо благодаря Bliss, както винаги изчерпателна. Много ме зарадвахте с тези хубавички идеи.
Честно казано 4 дни сме вече в Парга и не сме много доволни от храната в таверните наоколо. Вчера в една таверна на пристанището ми сервираха ципура, без да е почистена от червата - просто ей така метната на скарата, голяма гадост беше (таверната се казва Nafsika (на името на собственичката) - последната на края под крепостта, преди индийския ресторант) ... октопод и калмари на грил почти никъде наоколо не сервират пресни, на едно - две места намерихме по 12.20 евро, но бяха по-зле и от подметка и разбира се замразени .... явно този район няма да го повторим повече. Иначе Парга е много красива - бонбон. Най-кадърен се оказва готвача в таверна Панорамата (над плаж Лихнос). Ако имете добро мнение за някоя друга таверна в Парга ще ми е от полза, защото някъде трябва да се яде тези дни.

Аз набелязах още две села на Лефкада - Нидри и Агиос Никитас, но дали ще стигнем до тях не знам.

Още веднъж много благодаря ...

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 13:59 от aleina

# 485
Ооооо благодаря Bliss, както винаги изчерпателна. Много ме зарадвахте с тези хубавички идеи.
Честно казано 4 дни сме вече тук и не сме много доволни от храната в таверните около Парга. Вчера на стъргалото в Парга ми сервираха ципура, без да е почистена от червата - просто ей така метната на скарата, голяма гадост беше (таверната се казва Nafsika (на името на собственичката) - последната на края, преди индийския ресторант) ... октопод и калмари на грил почти никъде наоколо не сервират пресни, на едно - две места намерихме но бяха по-зле и от подметка и то замразени .... явно този район няма да го повторим.

Аз набелязах още две села на Лефкада - Нидри и Агиос Никитак, но дали ще стигнем до тях не знам.

Параход ми беше препоръчала таверната при вас на Лихнос. Забравих и името. Пробвахме я на връщане и не беше зле. Аааа сега видях, че си писала за нея.
Имаше и още една препоръчана някъде до крепостта. Дано се включи да ти каже.

# 486
  • София
Честно казано 4 дни сме вече тук и не сме много доволни от храната в таверните около Парга. Вчера на стъргалото в Парга ми сервираха ципура, без да е почистена от червата - просто ей така метната на скарата, голяма гадост беше (таверната се казва Nafsika (на името на собственичката) - последната на края, преди индийския ресторант) ... октопод и калмари на грил почти никъде наоколо не сервират пресни, на едно - две места намерихме но бяха по-зле и от подметка и то замразени .... явно този район няма да го повторим. Най-кадърен се оказва готвача в таверна Панорамата (над плаж Лихнос).

Аз набелязах още две села на Лефкада - Нидри и Агиос Никитас, но дали ще стигнем до тях не знам.

Нидри е на 20-тина км.от Лефкада,но на мен там ми е лудница и малко ми напомня на нашето море.За кръчми не мога да ти кажа точно коя,след мосчето като влезете на Лефкада в дясно,покрай лодките има дъъълга улица,от средата нататък всичко е вкусно Peace

# 487
  • Пловдив
На нас пък много ни хареса Превеза, предимно вечер, като наизлязат хората. Става шарено и весело, но пък нищо общо с тълпите в Парга, където имах чувството, че се прескачаме  ooooh! И лунапарк имаше, тази година не знам. В Превеза ядохме в 2 кръчми (не помня кои) на крайбрежната алея, избрани по критерий брой заети маси от изглеждащи като местни хора  Grinning Храната беше чудесна, а цените - определено евтини. Приятно е вечер да седнеш на стъргалото до църквата с чаша вино и мезенце, така че може и да се поразходите на връщане от Лефкада.
След тези писания за кухнята се зачудих къде сме яли, не помня такива разочарования  newsm78 Всичко беше леко с италиански привкус - гръцка мусака с пармезан, тиквичките - и те с пармезан..... Grinning но всичко беше вкусно и прясно. В Парга не сме сядали за хранене. Примерно на Амудия в кръчмата навътре по реката пробвахме няколко пъти - имат меню за деня, което включва риба на деня (каквото са хванали) или готвено на деня, салата и бира, така можахме да пробваме различни неща, но всичко беше хубаво. При това цената беше по спомен 9 евро за менюто.
Разгледай възможностите за туризъм навътре от Амудия - по реката, извора на Ахерон, руини има, но не ставаше за горещо време и пропуснахме. За лошо може да са добър вариант.

# 488
  • София (Възраждане)
По темата, изворите на Ахерон и броденето из водите му..наистина ли не е за изпускане? На източния бряг една отегчена гръцка рецепционистка, питайки ни от къде идваме и накъде отиваме Mr. Green, сподели, че за нея, която редовно почивала на Миконос Crazy, най-красивите места в Гърция били Елафонисос и изворите на Ахерон newsm78  А ние вече два пъти се навъртаме наоколо и все не ходим newsm78

На нас пък много ни хареса Превеза, предимно вечер, като наизлязат хората. Става шарено и весело, но пък нищо общо с тълпите в Парга
newsm10

# 489
  • някъде ... тук ...
Собственикът на едната от кръчмите в Орей ни каза, че в момента калмарите са малки и няма да намерим пресни, а само замразени. Отделно, че нацелихме пълнолунието, та 2 дни и прясна риба нямаше.
Получи ми се маринования октопод  Yum

# 490
  • Пловдив
Е дай снимки и рецепта де  Laughing

# 491
  • София
Според вас около 22 септември ще става ли за плаж на Тасос? Чудя се дали да не отскочим за 4 дни до острова, но ме притеснява, че е доста на север и може да вали  Thinking

Септември сме били на Ситония преди няколко години, след 18-19-ти времето си беше кофти.

# 492
  • София
Не си губи времето с Нидри. Нищо няма за гледане. Дори търговската улица не е край брега, а навътре. Единственото му достойнство са круизните корабчета. Освен това извън сезон се намират повече отворени заведения, но както споменах повечето са на една вътрешна улица, където нито е спокойно, нито има някаква гледка.

Иначе край Нидри има интересен водопад.

Mooimeiske, на нас ни харесаха изворите. Много приятно беше. Но ходихме през октомври и водата беше студена. Затова стигнахме само до там, където свършваше пътеката. Не сме газили. Ето снимки.

# 493
  • някъде ... тук ...
За снимка няма кой да се сети, половината замина  Crazy
Рецептата:
Скрит текст:
слага се целия изчистен октопод в тенджера без никаква вода и се вари на средна температура.
след като си пусне сока и закъкри, се добавя 1/2 ч.ч. оцет, черен пипер, бахар и 2-3 листа дафинов лист.
вари се докато омекне (аз пробвах с клъцване на парченце Simple Smile)
после се охлажда със студена вода, за да се спре варенето.
реже се на парченца и се овкусява със сол и чер пипер.
марината: 1/2 ч.ч. оцет, мащерка и риган
октоподът се накисва в маринатата и се оставя за 1 ден в хладилника.
сервира се поръсен със зехтин и нарязан на ситно чесън.

За 22.09 и аз се чудя дали ще става за плаж и само гледам прогнозите, колкото и да са грешни в момента Crazy За района на Кавала сме ние, та...

# 494
Миналата година на Катерини около 22.09 времето беше чудесно, а в София си беше студено.
За тази година гледам 26-28 градуса го дават на Тасос, слънчево. Предполагам, че няма да е студено за плаж  Peace

Общи условия

Активация на акаунт