На море в Гърция 2015 - VII

• 68 143
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Имате огромен шанс да си намерите на място-просто тръгвате от Фанари през Порто Лагос и хващате пътя покрай брега-една дълга няколкокилометрова крайбрежна зона, където повечето вилички се отдават, но сайтове нямат. Ако не ви хареса там, продължавате за Керамоти.

# 451
Много ви благодаря  Hug

# 452
Здравейте , може ли да препоръчате място за почивка по ръкавите- Халкидики  или Ситония. С две деца сме - едното е бебенце. Миналата година почивахме в Паралия Катерина. Искаме плажа да е пясък и да е плитко. Може и голям комплекс с включена храна. Много ще съм благодарна ако препоръчате.

# 453
Момичета, имате ли наблюдение дали началото на октомври (Закинтос) е подходящо за плаж?
Има време дотогава и едва ли прогнозите ще са много достоверни, затова и питам тук как е било минали години в този район?

# 454
Момичета, имате ли наблюдение дали началото на октомври (Закинтос) е подходящо за плаж?
Има време дотогава и едва ли прогнозите ще са много достоверни, затова и питам тук как е било минали години в този район?

Миналата година на Пелопонес Т. стигаше и 30 градуса. Средно между 25-28 градуса. Вечер беше за дълъг ръкав, но през деня доста слънчево. Имахме обаче и няколко дъждовни дни.

# 455
Да, Афитос гледах, дали е Ок, в смисъл има ли живот в курорта, да не е замряло и затънтено де.
Иначе е ясно че сме малко в края на сезона, пък и чак навалица не искаме, но да има таверни прилични например. Някой плажен бар например, един поне, ще е супер екстра  Laughing Laughing

Какъв е плажа, камъни ли са?

Аз пък бих ти препоръчала, така както описваш мястото което търсиш - Ханиоти. Градчето е много приятно, има си доста завадения, кафета, център, където да се разходиш, всъщност ходенето там би могло според мен да е неприятно само ако си в топ сезона, тъй като има много хора. Ако отидеш сега този проблем категорично няма да стои. Плажът на самият Ханиоти е много неприятен, но около 500 - 1 км на дясно (вървейки по крайбрежната улица, а не по големия път на Касандра)  става страхотен. Там има само известен брой много хубави вили, никакъв народ по плажа (ние бяхме края та август ), пясакът и водата са фантастични.
Платамонас също не е лошо. Гърците много го харесват. Аз не съм му голям фен - да почивам там, но да отидеш там на разходка, бар, на таверна - има много приятни места и страшно симпатични, стари къщи

# 456
  • ново
Относно опашките - ние се прибрахме в неделя през Кулата, около 11 ч. нямаше жива душа.

# 457
Може ли  някой  да  ми  каже,как  мога  да отида  от Василики до  Нидри?   newsm78

# 458
Здравейте! Някому да се е налагало да ползва пътна помощ в Гърция? Нещо като СБА в България. Интересуват ме телефон и евентуално цени за репатрак.

Express Service са най-масовите. Виждал съм ги на почти всички главни пътища в континентална Гърция. По осттровите са повече месни.
http://www.expressservice.gr/odiki_gr/default.htm
http://www.expressservice.gr/odiki_en/default.htm - английски език. В секцията "Stations" има карта и контакти на техните станции и сервизи.

Ние сме ползвали репатрак в едно с мобилен сервиз (човекът оправя на момента колата, ако е поправимо).
Взе ни 50 евро за да ни превози от пътя към Мегалос Принос (балкан) до сервиз в Ормос Принос (до морето) - около 1-2 км.
За още 50 евро щеше да ни закара до ферито в Лименас и да ни качи колата.
Беше разпети петък, когато никой грък по принцип не работи.

При проблем, попитай местните. Те могат да те ориентират за алтернативи.

# 459
Може ли  някой  да  ми  каже,как  мога  да отида  от Василики до  Нидри?   newsm78

Заповядай  Laughinghttps://www.google.bg/maps/dir/%D0%9D%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B8,+% … 6276086!3e0?hl=bg

# 460
Благодаря. А  с  какво  мога да  стигна  до  Нидри,тъй като  ще  пътуваме  с автобус. Бихме  искали  да  напрвим  круиз по островите ? Дали  има обществен  транспорт  newsm78?

# 461
  • някъде ... тук ...
Върнахме се. Прочетох изпуснатите страници - интересно ми беше, научих нови неща.

Явно с Megislava сме пътували с един и същи ферибот към Евия, но вероятно в различни дни със "сръбското" корабче от Пефки към Скиатос (на 5.09). Подозирам, че ни е забелязала на ферито, защото сме шумни, особено за първо качване на ферибот (2 семейства с по 2 деца) Mr. Green Ние също бързахме за лодката в 11 и хванахме тази в 10. Сръбската компания и разходката до Скиатос бяха много добро преживяване и беше много весело.
Изкарахме 7 дни в околностите на Орей тук. В къщичките има всичко необходимо, а и голям двор, барбекю и шатри с маси за по-големи компании като нашата. Селото е на 3 км по пътя покрай морето. Храната по кръчмичките, а и закуските сутрин бяха страхотни. Взехме си рецепта за маринован октопод. Даже снощи правих, още не сме го опитали. На плажа имаше няколко бара с чадъри и достатъчно свободна зона. Спокойна и лежерна почивка изкарахме, нищо че бяхме 10 възрастни и 5 деца. Нямаше на кой да пречим на село и плажа Mr. Green Разходихме се и до Лутра Едипсо и се топнахме в горещата вода.
Последните 2 дни, вече само ние си четиримата, пообиколихме Евия и стигнахме до плажа Корасида. Лимни ни хареса - градче със страхотна атмосфера. Мъжът ми каза, че от Лимни до Халкида все едно бил минал Кресна и Шипка Simple Smile Последната отсечка до Корасида си е сериозно изпитание със завои, серпентини, изкачване и слизане. Плажът обаче е страхотен - камъни, но мраморни и "меки". В понеделник духаше доста силно и децата най-после се кефиха на вълни. При Орей вълни не видяхме. Прибрахме се през моста на Халкида и след доста моткане, спирки, последен плаж/почивка на Катерини (колкото да видим, че е валяло и морето е мръсно), снощи се прибрахме късно-късно.

# 462
  • София
Благодаря. А  с  какво  мога да  стигна  до  Нидри,тъй като  ще  пътуваме  с автобус. Бихме  искали  да  напрвим  круиз по островите ? Дали  има обществен  транспорт  newsm78?

http://www.lefkada.gr/pages.asp?langid=2&pageid=40

# 463
Много благодаря Туцка Simple Smile .Послено  въпросче... от  Василики  има  ли обиколка с корабче по островите  или  само  от  Нидри? И цената  в  двете  посоки . С  ТА ни искат 35 евро Rolling Eyes.

# 464
  • софия
15€ беше преди две години на човек. Ако сте там идете в агенциите, има три поне, има в един ден от седмицата и от Василики.

Общи условия

Активация на акаунт