На море в Гърция 2015 - VII

• 68 258
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Абе май се забравя как пътувахме до Гърция до преди има няма година. И че 180-те километра до Промахон ги минавахме за близо 4 часа, а 210 км. до Никити за 2 часа.

И нищо не мерим. Просто всеки изказва мнението си на базата на опита си. И както видя повечето хора хич не те подкрепят.

Наистина ще е хубаво наплива на Халкидики да понамалее.

На нас лично в Гърция ни е много по-приятно да пътуваме (сравнено с България) и поради този факт много често когато се налага изминаваме и по 600-800 км. на ден. Рядко сме срещали неадекватни шофьори в Гърция и в повечето случаи се оказва, че са с номера от Сърбия или Румъния (особено последните).

# 541
  • София
Подкрепям напълно ,особено в частта с адекватността на гръцките шофьори Peace

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 14:50 от k@li

# 542
  • София (Възраждане)
Искам да ви кажа, че когато попитах дали някой някога е пътувал без резервация в Гърция никой не ми обърна внимание...

Може би защото такива неща често се обсъждат тук. Често се появяват въпроси, отговорите на които могат да бъдат намерени при лек скрол назад, често два постинга по-назад.
Тук не правят добро впечатления и обобщения относно това как българското море е по-хубаво, темата не е за сравнение между двете страни, заглавието предполага други дискусии!

# 543
За Кресненското дефиле да кажа, нощес го минахме, в 2 и нещо влезнахме в България, пукната кола нямаше, нооо явно върви някаква далавера, я с ДДС, я с нещо друго, побъркахме се от празни цистерни за гориво летящи с около 130 км/ч., почуствах се като в един филм, където камионите нападнаха хората.
Това е последното шосенце в България, за което мога да кажа, че е приятно да се пътува.

# 544
  • Once there was a Hushpuppy...

И нищо не мерим. Просто всеки изказва мнението си на базата на опита си. И както видя повечето хора хич не те подкрепят.

Добре де, хем говориш, че не мерим нищо, хем ми казваш, че почти никой не ме подкрепя Thinking
Че, аз това ли търся!? newsm78 Някой да ме подкрепи....
 Naughty Не, не беше това целта ми.
Явно Гърция няма да ми е любима дестинация, но не казвам на теб или някой друг също да не е...
Нека запазим добрия тон, защото аз ще пиша само днес, ти вероятно пишеш винаги в темата..Имаш опит, харесва ти, всичко е о.к. Няма нужда от напрежение, когато дойде някой и каже кое не му е харесало, да бъде убеждаван, че не е видял хубаво Mr. Green

Запазвам най-добри чувства към всички, въпреки, че се отзовавате избирателно на постове Hug

Mooimeiske - виждам, че си ми отговорила. Благодаря ти Hug, виждам отзивчивостта ти Peace

# 545
  • София
За Кресненското дефиле да кажа, нощес го минахме, в 2 и нещо влезнахме в България, пукната кола нямаше, нооо явно върви някаква далавера, я с ДДС, я с нещо друго, побъркахме се от празни цистерни за гориво летящи с около 130 км/ч., почуствах се като в един филм, където камионите нападнаха хората.
Това е последното шосенце в България, за което мога да кажа, че е приятно да се пътува.

Освен това,забелязахте ли буйната растителност,която на места навлиза до метър в платното ooooh!

# 546
Hushpuppy ти май четеш много избирателно. И това оплаване за липсата на отговор е  Wink Mooimeiske много добре е обяснила причината.

Постоянно се обсъжда дали, как и кой и къде е пътувал без резервация. Н-тия въпрос по темата разбира се, че е вероятно да бъде пренебрегнат. Постоянно се пита за препоръки за хотел на пясъчен плаж, първа линия, с ал ин, с пързалки, забавления, евтин и т.н. Много често отговорите, които биват получавани не се харесват на питащия  Wink

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 15:02 от Анонимен

# 547
Аз съм шофьор съвсем отскоро и бойното ми кръщене по чуждите пътища беше в Гърция, края на юни. И поне съм съвсем прясна и зелена си карах по всички табели и спазвах всички ограничения - примерно ремонтен участък пише 30, аз намалям до 30, пише 50- аз карам с 50. Е, нямаше такова светкане и бипкане от страна на гърците. Ма то и ММ ми се нервеше, да съм го настъпела този педал.  Simple Smile Не са им лоши пътищата, никак даже. Е, на места си имаше изронени планински пътища в Кефалония, но предвид сеизмичната активност и това, че е остров ми се стори нормално. В дефилето на Кресна не съм карала още, страх ме е.

# 548
Ха, ха, вярно, че се пътува като в гората от приказките, скоро ще стане тунел от растителност. За да бъдем честни, сега се зачетох, тунелът на Кресна трябва да е 15 км, трудно ми се вижда и за изпълнение, и за финансиране, но до сега трябваше да е решен този въпрос, срамно е, и албанците си направиха пътищата вече!

# 549
Ха, ха, вярно, че се пътува като в гората от приказките, скоро ще стане тунел от растителност. За да бъдем честни, сега се зачетох, тунелът на Кресна трябва да е 15 км, трудно ми се вижда и за изпълнение, и за финансиране, но до сега трябваше да е решен този въпрос, срамно е, и албанците си направиха пътищата вече!

Не е ясно още изобщо. Геологично е сложен за изпълнение и в БГ няма фирма, която да се справи с такъв тунел. Ако се забавят още малко вероятно и няма да имат време да го(тунела) завършат преди крайния срок. Ако пресрочат завършването на цялата Струма след 2017 г. ще трябва да връщат всички пари получени по фондове за нея. Говори се за трасе по настоящето, вкл. и за две ленти една над друга. И внимание... спиране на движението през дефилето и отклоняването му през Гоце Делчев.

Според мен умишлено бавят за да остане път(а не тунел) и да се изпълни от наши фирми.  Mr. Green

# 550
Както го обясняваш, за тунел със сигурност няма време, сега четох, че гърците са копали 6 км за три години, значи тунел няма да видим Grinning

# 551
  • София
И тука съм съгласна,щот Черепа не пуска кокала,а той не може да го направи Rolling Eyes

# 552
Между другото гърците бързат с тяхната част по трасето по същата причина. И те ще трябва да връщат пари ако не я завършат навреме. Мисля, че и при тях беше 2017 г., но не съм абсолючно сигурна. Това защото трасето се води трансграничен коридор.

# 553
  • София
Преди седмица си дойдохме от Корфу. Поради повреда в колата пътувахме цялата магистрала от Игуменица до Солун, и после Солун - Кулата със 70 км/ч, да не говорим че всички обозначени намалявания на скоростта  от нямане накъде си ги спазвахме,  потегляйки от всеки toll минаваше също време. Предизвикахме бибиткане единствено у един бг шофьор, който надминавайки и щедро ни напсува.
Иначе Корфу ни хареса много, чудесен климат, минимална температурна разлика през деня и нощта. Не знам дали е винаги така или ние нацелихме подобно време. Не успяхме да видим всичко, което АЗ исках, защото моите хора предпочитат да киснат по цял ден в морето, затова и пак ще отидем. Минавайки през Солун отново спряхме на Magic park им, който вече е толкова амортизиран, но си функционира, за разлика от София ленд, който затвориха без време.

# 554
  • София
Да продължа с мнение за хотела, в който бяхме, може да послужи на някой, който търси all inclusive.
Абсолютен семеен хотел, пълен с англичани, вероятно към 80 %, останалите езици , които чухме бяха френски, полски и немски. Имаше съвсем малки бебенца, мисля че най-мъничкото беше към 3-4 месечно, имаше и доста пенсионери. Хотелът е иновиран, без да е нищо особено имаше всичко необходимо за почивка с деца. Беше много чисто,персоналът говореше английски, като им се свикне на гърците всичко им се разбира след това. Плажът беше много малък, но хората предпочитаха басейните, или стояха на шарена сянка под дърветата. Особено пенсионерите и бебетата си откарваха по цял ден на сянката по шезлонгите и си подремваха. За водата е ясно - бистра, топла, пасажи рибки, които минават до краката ти -  не знам как го правят в тая криза все още Laughing Уцелихме чудесно време, нямам идея дали винаги е така. През деня беше към 32-33 градуса, а през нощта да е падало не повече от 4-5 градуса. За сефте не се навличах вечер, и ми беше приятно да стоя на слънце дори в 3 часа. Храната беше ужасно.... хубава. След макриамоските бунгала мислехме, че няма да си дойдем така освинени отново, но уви  Laughing Голямо разнообразие , постоянно наличие на хапки, сладолед и сладки по басейните, оф, по десетина вида сладкиши имаше на всяко хранене, освен всичката останала храна. Напитки имаше всякакви, но ние почти не пием и не мога да дам отзиви, но англичаните разнасяха коктейлчета напред назад. Разнообразие откъм забавления имаше само за английско говорящите -  имаха си програми за децата всеки ден, викторини за тях, бинго и какво ли не всеки следобяд и вечер, и за деца, и за големи, самите организатори си бяха англичанки,  едната вечер само пяха трима английски тенори, а друга имаше фокуси, останалите за нас не бяха интересни и ходехме до Керкира, която е на 2-3 километра. Ето и линк към хотела  - http://www.louiskerkyragolf.com/en/

Общи условия

Активация на акаунт