~~ Априлско сърчице вече тупка и расте ~~ 2

• 35 700
  • 719
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Със сигурност ще държа да направя ранната фм,но още не сме говорили с лекарката,най-вероятно ще я правя в Щерев към когото ме насочат
За БХС съм по-скептична,но ще е каквото каже лекарката ми.

# 241
  • София
Извинявайте за може би глупавия въпрос,но какво всъщност може да се останови конкретно при биохимичен скрининг и при феталната морфология,какви са разликите,че май се пообърках вече  newsm78
БХС е кръвното изследване - мерят стойностите на няколко хормона, нухалното нещо на бебето /не се и опитвам да го напиша/ и определят статистически риск. ФМ е ултразвуково изследване - гледат дължината на бебето и дали има нещо видимо като проблем. Доколкото знам се правят заедно.

# 242
  • София
Изследването е комбинирано. На първата ФМ мерят нухалната транслусценция на бебето, колко см е и дали има носна костица. След това, най-късно 2 дни след направения ултразвук, даваш кръв за БХС. Според данните от ФМ и резултатите от кръвното изследване се изчислява статистически риска за генетични заболявания на бебето. Също така се взима предвид и възрастта на майката.

# 243
  • Варна
Леана много се натъжих от написаното, съжелявам мила, надявам се да се възстановиш бързо - емоционално и физически  Hug

# 244
Момичета, мерси за отговорите. Ще ви пиша какви са резултатите след скрининга. Успех на всички! Ако има някой, който се следи при др. Джонгова като мен да се обади. Аз за сега съм много доволна Simple Smile

# 245
Аз както ви се похвалих вчера, че е спряло гаденето и следобяда ме връхлетя отново.
Много е неприятно, дано бързо отмине.

# 246
Ох, Леана, много съжалявам! Прегръщам те и дано скоро се похвалиш пак с положителни тестчета! Кураж! Hug

Аз на БХС си признавам, че нямам вяра. Горчив опит, да не се повтарям. Обаче каквото каже док - ако каже, пак ще го правя.
Определено твърдо държа на ФМ. Тя се базира на реални данни, а не на някакви стъкмистики.

# 247
Здравейте, Мамиии!
Добре заварили.
Казвам се Инна на 21 и очаквам първото бебче на 25.04.2016 Simple Smile)) Heart Eyes

# 248
  • София
Много ви благодаря за информацията  Hug Аз от вчера съм много тъжна :
Скрит текст:
Най-добрата ми приятелка,която също е бременна и трябваше да роди март месец,ще трябва да направи аборт в 4 месец,защото плодът не се развивал,както трябва  Cry . Много съжалявам и за Леана,дано всички имаме късмет,да сме с добри изследвания и да не чуваме повече такива новини  Cry

# 249
  • София
seangelova, ама и ти си махнала лентичката, всичко наред ли е при теб?  Hug
Аз мислех да казвам вече в работата, ама доктора ще ми пусне изследванията чак след 3 седмици когато ще съм в 12 г.с. и не знам дали да изчакам да се види че всичко е ок и тогава да се хваля  newsm78

# 250
Аз вече съм в болничен. Две седмици бях с непрестанно повръщане и се наложи да вляза в болноца за 4 дни, бях на системи и сега с бебо сме добре(да не чуе дявола). След изписването ми дадоха 30 дни болничен и после ще го удължавам само. Работя във цех за месо и не  мисля, че ще мога да вдигам каси по 26кг отново. Simple Smile)

# 251
  • Нейде из лудите гори...
Много навътре приемам такива новини, този път. То миналия нямаше къде и да чуя де, ама сега направо ми действат много емоционално. Съжалявам за загубата на приятелката ти.  Cry

Аз утре съм на преглед и съм на тръни, покрай тези новини направо се вкарвам яко във филми. Нямам оплаквания , болежки и гаденето почти не се появява, ама знам ли... почти в 12 гс съм , дано всичко е наред с всички ни  Praynig

# 252
  • София
Марси, и аз съм като теб. От една седмица съм се вкарала в едни мисли, но все се надявам, че този път всичко ще е наред. И аз нямам почти никакви симптоми - по едно време ми се гадеше, но отмина, гърдите и те не са ми много напрегнати..  Само корема ми се подува. А аз съм и в по-ранна седмица от теб. То аз и с първата бременност нямах почти никакви симптоми, ама сега много го мисля... Утре вечер и аз съм на преглед и ще разбера дали всичко е наред.  Praynig Дано и при теб всичко да е наред!  Praynig

# 253
Момичета, нормално е да имате известни страхове- всички ги имаме! Това е част от бременността, притесненията дали всичко е наред са разбираеми. Но не позволявайте страхът да ви обзема, бебетата в утробата усещат нашите емоции и ги съпреживяват. Утре ще се успокоите, ще си видите бебоците и само ще се радвате, че нямате неразположения!

Аз лично тази бременност съм много по-спокойна от първата. Сега знам какво ми се случва и какво да очаквам и се настройвам само за положителни неща.

На мен ми излязоха снощи изследванията. Кръвните са супер, хемоглобина ми е 130, та засега няма да взимам допълнително витамини. Само в урината излязоха левкоцити 500.  Shocked Днес пуснах стерилна урина и няма нищо, явно вчера се е замърсила пробата. Сега чакам БХС и влаг.секрет.

Инна, добре дошла. Ти си май зайчето на групата, т.е. най-малка.

# 254
Съгласна съм относно страха. Аз бях в 3г.с и ми казаха, че бебчо го няма, била съм направила спонтанен аборт, а десет дни след това при положение, че цикълът ми не се появи въобще отидох на лекар отново и се оказа, че съм вече 5-та г.с и всичко е наред. Най-важно е да сме спокойни. Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт