~~ Априлско сърчице вече тупка и расте ~~ 2

• 34 742
  • 719
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
naskomimi до те питам нещо.Една и съща дата ни е терминът. На преглед съм чак на 19 и дотогава смятам да продължа 3х2 но шпа,  че ги спрях за две седмици и почнаха контракции и сега пак ги пия. Ти също ги пиеш още нали?

# 586
  • Пловдив
naskomimi до те питам нещо.Една и съща дата ни е терминът. На преглед съм чак на 19 и дотогава смятам да продължа 3х2 но шпа,  че ги спрях за две седмици и почнаха контракции и сега пак ги пия. Ти също ги пиеш още нали?
Да, мила. Не съм спирала но-шпа и не смятам да спирам. Аз все още не съм разбрала що е контракция, но имам болки постоянни. Като стоя права час-два и ме боли ниско долу над срамната кост. На ФМ уж шийката беще наред, на ЖК много не ми обърна внимание и не ми каза колко е шийката, но била добре. Въпреки всичко заради болките ще си го пия. Аз пия 2-2-1. Вечер като лягам нямам така болки и затова пия една хапче.
И така. А на теб кога ти е посл. ден от цикъла или пункцията? На мен цикъла ми беше на 26.06, пункция на 10.07, което е 15-ти ден, но и по двете дати ми казват 01.04. за термин. На ЖК пък още преди да ме гледа на ехо, като тръгна да ме пита и да пише административните неща ми написа 03.04 за термин. Май нещо се обърка, защото на снимката от ехо пак си е първи.
Няма значение де.
На мен сърчицето още ми е свито и не смея да мисля, за раждането още...

# 587
  • Пловдив
И моя беше 26 юни последната дата, 10ти пункция и 13ти трансфер. Смятах го и на обикновен и на IVF калкулатор и все излиза първи април. Догодина не е ли високосна, мисля че е от значение? Ще пробвам и аз с едно вечер пък на 19ти ще я питам за магнерот. Имам си скъсяване на шийката аз от предната бременност и сега като ме стегне кореме и ме е страх много и мен. По добре да ги пием лекарствата. Мен много ме е яд, че забравих да я питам преди да излезе в отпуска за шийката и дали изобщо си спомня, че е скъсена. На всяко ходене трябва вече със списък с въпроси да съм, че като видя бебчето и забравям всичко. Относно притесненията и аз бях така първата бременност, а сега като че ли по спокойно я карам. Като родим идват другите и така цял живот. Както казва една приятелка: " Мама лесно не се става и не е лесно да си мама. "

# 588
  • Пловдив
Аз вече съм в 16-та г.с. и още никой не ми е изписал някакви витамини. Чета и тук, и във ФБ, повечето от вас пият още от първия триместър някакви добавки, дето са с единича, сега почват и двойката. Аз нищо не пия. Питам всеки път - нямало нужда. Тази от ЖК ми вика, че нали съм ядяла плодове и зеленчуци? Да, ама те вече намаляват сезонните и ако ям нитратни, какъв ефект?
Не знам за магнерота, никой не ми е казвал нищо, но за всеки случай аз си купувам 1 кг. сурово индийско кашу и гледам да ям ако не всеки ден, поне през ден по 50 грама. Четох, че е много полезно и има страшно много магнезий и други витамини в него.

# 589
naskomimi , аз пия http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1 … %D0%BB%D0%B8.4085

Не съм се консултирала с лекаря си за тях, защото забравям всеки път да питам. Не ги пия всеки ден, понеже има противоречиви мнения за приема на витамини през първи триместър. Редувам 2 дни витамини, на третия само фолиева и така. Преди да забременея ги пиех всеки ден и се чувствах супер. Всеки обаче си преценява, аз споделям личен опит Simple Smile Това с кашуто е добра идея!

# 590
  • Нейде из лудите гори...
За сега съм минала през 4-лекари (установяване на бременност, проверка на лекар и апаратура, записване на ЖК и ФМ) и четиримата ясно ми заявиха, че няма нужда от мултивитамини. Дори нито един не ми преписа фолиева, след като споделих, че не пия.
Ядките са полезни така или иначе, хубаво е да има по 50гр ядки в дневното  меню на всеки човек.
Магнезии миналия път ми включиха към 20 г.с. Не изключвам и този път да го пия, ще видим. На 19-ти съм на консулт.  Peace

# 591
На мен също не ми е казала да пия витамини. Ще я питам другия път, ако не забравя и аз като видя бебо.

# 592
На мен ми изписаха витамини, защото аз не мога да ям месо и разнообразни храни и повръщам всичко, иначе само фолиева ми казаха да пия.

# 593
На мен ми изписаха магнезий + В комплекс още в началото. С първата Б си спомням не съм пила нищо, но до 5тия месец имах болки ниско в корема. Сега обаче не съм имала изобщо болки и си мисля че може би е точно заради магнезия, тъй като до колкото знам отпуска мускулатурата.

# 594
  • Нейде из лудите гори...
А аз съм вегетарианка повече от 3 години и пак не ми изписаха, предполагам, ще включат нещо сега в понеделник. Бях си купила витамини комплекс именно, защото не можех да ям доста неща първите два месеца, но след консулт ги спрях и тях. Даже си мисля, че именно от тези витамини ми се гади  Sick

# 595
И аз си пия само фолиевата киселина. От години ми се гади като пия хапчета и ги избягвам възможно най-много

# 596
  • София
И на мен двете гинеколожки при който ходя ми казаха,че засега няма нужда от витамини,а само от фолиева.

# 597
  • Варна
Витамините сама си ги изписах - Пренатал на Джеймисън, докторката каза, че няма нужда от нещо друго освен фолиевата киселина, но аз си купих, защото яденето ми беше оскъдно предвид непрестанното гадене. Сега ги пия през ден- два, не всеки ден, храня се доста добре.
Момичета как сте с килограмите, интересно ми е защото аз засега съм по-скоро на минус, но то тепърва предстои  Party
На феталната в Майчин дом ми предположиха много плахо пол - мъжки, доктор Яков помоли да не разпространявам, не било сигурно толкова рано, има ли мами дето вече знаят ?!

# 598
Има доста мами научили вече пола, преобладават момченца. Аз моя още не го знам, ще си почакам още.

# 599
Аз с килограмите съм на +, не знам дали искам да знам с колко! Но стартирах поднормена, или така се водех. Вече хапвам нормално, така че не го мисля.

В събота съм на фетална и има шанс да предположат пола  Praynig Вие имате ли интуиция за себе си какъв ще е? При мен много накланя към единия пол, но ще видим. Иначе нямам предпочитания. Даже исках да се изненадаме и да не научаваме предварително, но ММ е против. Аххх!

Zina , супер!

Общи условия

Активация на акаунт