Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как протича първото посещение при лекар?
Какви са симптомите на бременността?
Какви са важните изследвания по време на бременност и какви изследвания обикновено се правят по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как протича първото посещение при лекар?
По време на първото ви посещение при лекар ще обсъдите медицинската си история, ще преминете през физикален преглед, ще предоставите кръвни и уринни проби и ще обсъдите теми като хранене, лекарства и витамини. Вашият лекар също така ще насрочи допълнителни тестове, ако е необходимо, и ще отговори на всички ваши въпроси.
-
Какви са симптомите на бременността?
Симптомите на бременността включват гадене, повръщане, умора, болезнени гърди, повишен апетит, чести посещения на тоалетната, мускулни болки и промени в хранителните предпочитания. Важно е да се консултирате с лекар при необичайни симптоми или притеснения. Симптомите на бременността включват гадене, киселини, загуба на апетит, повишена чувствителност към определени храни и усещане за тежест в корема. Тези симптоми са често срещани и могат да варират от жена на жена.
-
Какви са важните изследвания по време на бременност и какви изследвания обикновено се правят по време на бременност?
Важни изследвания по време на бременност включват ехографски прегледи, генетични изследвания, кръвни тестове, щитовидни жлези и други, които могат да бъдат предписани от лекар в зависимост от индивидуалните нужди и рискове. По време на бременност се извършват различни тестове като пълна кръвна картина, урина, глюкоза, HIV, HBsAg, HCV и Was. Тези изследвания са важни за наблюдение на здравето както на майката, така и на бебето.
-
Как мога да се присъединя към Facebook групата за бременни?
-
Как мога да се регистрирам в НЗОК за прегледи по време на бременност?

Гадене и повръщане като цяло нямам,но точно вчера,когато ми беше държавният изпит нещо хич не ми беше добре цял ден.За храната-много малко неща ми се ядат и ако не го изям веднага даденото нещо след 1 час вече не ми се яде
, което води до по-честичко хапване.
)

Трудно се получиха при нас нещата,но важното е че се получиха и сега се надявам да карам спокойна бременност. В началото нямах никакви симптоми и това ме тревожеше,но от една-две седмици със ставането от леглото и съм над тоалетната
Пожелавам на всички леко и спокойно бременеене.Предстои ми избор на специалист по ФМ тъй като БХС няма да правя,защото на близнаци не се прави.Дайте ми препоръки.
Не мога да не се зарадвам специално на Катето заради близнаците, винаги ми е било мечта- поздравления и прекрасен финал
Момичета,относно прегледите по ЗК : използвайте си правото, за какво пълним тая здравна каса?! Имате право на 2 ехографа и изследвания, възползвайте се! Иначе без частното не става, то е ясно. Иначе мога да се отчета,че ми е мега зле през деня- правя 20 крачки, изморявам се, прилошава ми. С яденето не се разбираме вече хич- хапвам колкото мишка и ми става тежко и ми се повдига. Салата или малко плод само са ми ок. Нещо не ми се получава добавянето във ФБ групата- трябва в известията покана ли да получа, след като съм я заявила на клео и няма ли начин да я открия и да поискам разрешение за добавяне? П.С. Извинявам се,че поста ми май няма нови редове,но съм от тел. Поздрави!