Уволняват ме!!!

• 6 496
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Да, Лиляна права си така е. Peace
Тона с който и се отговаря е осъдителен, не визирам само теб. Peace
Не си знае правата жената, пита. Нормално е.

# 16
  • София
А ако всички вкупом почнем да ахкаме, охкаме и оплюваме работодателя й повече ли ще й помогнем?
Да, имаше и по-остри изказвания, но е по-добре да стъпи на земята, а не да се рее с оправданието, че е бременна и да й спестим истината.

# 17
То дори да не го знаеш това законово за изпитателния срок, все пак като се хванеш на нова работа, не е ли някак въпрос на здрав разум да дадеш максималното за поне 6 мес. до година. Особено ако става въпрос за по-квалифицираните позиции. Просто издава липса на отношение и професионализъм, все едно не ти пука за професията ти...

И тук дори не говорим за работодателя и правата му, а за съвсем егоистично мислене за себе си.

# 18
  • Ямбол
То дори да не го знаеш това законово за изпитателния срок, все пак като се хванеш на нова работа, не е ли някак въпрос на здрав разум да дадеш максималното за поне 6 мес. до година. Особено ако става въпрос за по-квалифицираните позиции. Просто издава липса на отношение и професионализъм, все едно не ти пука за професията ти...

И тук дори не говорим за работодателя и правата му, а за съвсем егоистично мислене за себе си.
Абсолютно си права. Излиза, че е започнала работа само за да не е без такава, когато забременее и роди. Това не е никакъв професионализъм.

# 19
Работя в голяма фирма. Всички се назначават след 6 м. изпитателен срок.
Повечето млади жени забременяват след като минат на постоянен договор.
Информират работодателя и до  раждането са в болничен.
Знаят, че КТ се спазва и няма как да ги уволнят.
Но предварително са проучили правата си.

# 20
Аз винаги съм работила в сектор, където хората влизат със съзнание, че идват там, за да работят. Защото им харесва да го работят, защото им е интересно. Да, забременяват, ама след 3-4-5 години, след като са затвърдили някакви начални позиции.

# 21
Не знаем как и защо е забременяла, нали, или аз съм пропуснала инфото по забременяването.

# 22
  • София
Не знаем как и защо е забременяла, нали, или аз съм пропуснала инфото по забременяването.
Не, не знаем. Но една минута след като е пусната темата дамата е излязла от форума. Наистина ли е толкова притеснена, та не е намерила една минута да провери какви съвети е получила? Съжалявам, може и да не съм права и да има друго обяснение, но ми прилича на някакво безхаберие, по същия начин, по който и е забременяла веднага след като е постъпила на работа.

# 23
Благодаря на всички който са ми отговорили.Имам огромен интерес.Ситуацията е следната.Във фирмата съм от 3 години.Не съм започнала работа и веднага след това да съм забременяла...Работодателите ми решиха да заминат да разширяват бизнеса си извън страната.За да остане магазина в който работим решиха да ни назначат на фирмата на техен добър приятел,който да се занимава с магазина докато тях ги няма.Не знам поради каква причина са закрили фирмата си но явно е имало защо.Те гарантираха за нас пред новия шев и така той пое ангажимент към нас. Бременността ми е силно е желана и когато забременях последната ми мисъл беше,че ще ме уволнят.За 3 години мисля че съм се доказала като добър служител и не вярвах че старите ми шефове са го запознали добре с този факт.Но явно всеки гледа интересите си.

# 24
  • Пловдив
Благодаря на всички който са ми отговорили.Имам огромен интерес.Ситуацията е следната.Във фирмата съм от 3 години.Не съм започнала работа и веднага след това да съм забременяла...Работодателите ми решиха да заминат да разширяват бизнеса си извън страната.За да остане магазина в който работим решиха да ни назначат на фирмата на техен добър приятел,който да се занимава с магазина докато тях ги няма.Не знам поради каква причина са закрили фирмата си но явно е имало защо.Те гарантираха за нас пред новия шев и така той пое ангажимент към нас. Бременността ми е силно е желана и когато забременях последната ми мисъл беше,че ще ме уволнят.За 3 години мисля че съм се доказала като добър служител и не вярвах че старите ми шефове са го запознали добре с този факт.Но явно всеки гледа интересите си.

В старата ти фирма,при старите ти шефове си от 3 години.В новата фирма и при новия шеф си на изпитателен срок,нали така?Каквото и да са говорили старите шефове,новият си преценя дали може да поеме една бременна служителка
Мисли как да излезеш от ситуацията.

# 25
Не, не знаем. Но една минута след като е пусната темата дамата е излязла от форума. Наистина ли е толкова притеснена, та не е намерила една минута да провери какви съвети е получила? Съжалявам, може и да не съм права и да има друго обяснение, но ми прилича на някакво безхаберие, по същия начин, по който и е забременяла веднага след като е постъпила на работа.
    Съжалявам,че съм оставила подобно впечатление.В 11 и 30 вечерта не смятах че мамите ще са на линия за да ми дадат съвет. Абсолютно нямате право да твърдите че съм забременяла безхаберно...Моите уважения но наистина е доста грубо. Благодаря за включването все пак.

# 26
  • София
Съжалявам,че съм оставила подобно впечатление.В 11 и 30 вечерта не смятах че мамите ще са на линия за да ми дадат съвет. Абсолютно нямате право да твърдите че съм забременяла безхаберно...Моите уважения но наистина е доста грубо. Благодаря за включването все пак.
Писала съм с какво впечатление съм останала при информацията, която имаше.
И истината е въпреки, че сте работили в този магазин 3 години, то работодателя Ви е нов и всичко започва отначало. И дори някой да Ви е дал препоръка, не сте имали достатъчно време да се докажете като полезен работник, към който работодателя да прояви ангажимент. Разбирам, че бременноста Ви е желана, но не е трябвало да разчитате на приказките и пожеланията на предишните Ви работодатели. Те са приключили отношенията и ангажиментите си към Вас. И ако чак толкова са тежали техните препоръки сте щели да бъдете на 1-2 месеца изпитателен срок, а не на 6. Трябвало е да помислите и да се подсигурите предварително, за да не изпадате в потрес. А сега се опитайте да се справите със ситуацията с варианта, който Ви е предложила Елфита и си вземете поука за бъдещите Ви отношения с работодателите.

# 27
кариера,та кариера-жената създава живот и заслужава добро отношение.Не всички са кариеристи -аз уважавам повече избора да създаде дете.

# 28
  • Пловдив
кариера,та кариера-жената създава живот и заслужава добро отношение.Не всички са кариеристи -аз уважавам повече избора да създаде дете.

Simple Smile

Не мисля,че обект на темата е кое е по-важно-кариерата или детето

Дари мислеше,че работодателят й постъпва незаконно като я освобождава.Ние обяснихме,че не е така.
Бременна служителка носи след себе си разходи.Шефът преценя дали може фирмата да си го позволи.Да,когато сме от страната на бременната е гадно да я освобождават.Когато сме от страна на работодателя е гадно така да ни връзват.Изобщо...всичко е субективно.Само законовата страна е една

# 29
Знаех, че трябва да защитя жената. Rolling Eyes
И всяка българка трябва да се радва, че още едно българско дете ще се роди, ама не, ние във форума влизаме или да налеем акъл или да натрием носа на някой. ooooh!

DariGareva, ще се справиш, просто намери фирма да се осигуряваш. Това е. Успех. Wink

Общи условия

Активация на акаунт