Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви проблеми може да срещне новороденото при преминаване към адаптирано мляко и как да се справим с тях?
Колко хранения на ден са идеални за новородени и как да намалим броя им?
Как да помогнем на бебето при запек?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви проблеми може да срещне новороденото при преминаване към адаптирано мляко и как да се справим с тях?
При преминаване към адаптирано мляко, особено към млека против рефлукс, бебетата могат да изпитат храносмилателни проблеми като запек или повръщане. Тези проблеми често са свързани с консистенцията на млякото. Например, по-гъстите текстурирани млека, като AR млека, могат да доведат до запек. Препоръчително е да се консултирате с детски гастроентеролог, тъй като той може да предложи алтернативи или корекции в диетата на детето. Наблюдението на реакцията на бебето след преминаване към адаптирано мляко също е важно.
-
Колко хранения на ден са идеални за новородени и как да намалим броя им?
Идеалният брой хранения за новородени варира, но обикновено е между 7 до 8 хранения на ден. Докато детето расте и нуждите му се променят, броят на кърменията може да бъде коригиран съответно. Важно е обаче да избягвате принудителното намаляване на храненето; вместо това следвайте сигналите на бебето. Ако то изглежда гладно, трябва да бъде хранено, дори ако това означава увеличаване на броя хранения.
-
Как да помогнем на бебето при запек?
Ако бебето изпитва затруднения с изхождането, важно е да се консултирате с педиатър, за да се изключат всякакви здравословни проблеми. Освен това масажирането на корема по посока на часовниковата стрелка, имитирането на каране на колело и използването на термометър за измерване на температурата в дупето могат да бъдат полезни. Също така е важно да наблюдавате консистенцията на изпражненията; ако са нормални, тялото може просто да се адаптира. Въвеждането на разхлабващи плодове и храни по време на процеса на захранване също може да помогне.
-
Как да изберем подходящо мляко за бебе с рефлукс и запек?
Ние сме с подобен на вашия случай. И моя бебо е с рефлукс,откакто е на 20 дни минахме на Фризовом и също доста се разхлаби но с Биогая капки оправихме положението
И мен педиатърката само ме мъмри,че по много яде,да не съм му давала по толкова ама как да й обясня,че гладен не мога да го държа и да реве.. Води се по детето
на мен от притеснение и тн ми спря кърмата и там бяха почнали да я хранят със Аптамил,в началото си акаше,но от няколко седмици насам почна да я запича и нашата педиатърка ни предписа Фризовом,почнах да и го давам,но мисля че не я засища,защото се минат 2 часа и тя пак е гладна,давам и Аптамил и не е така,и докторката ми казва да ги мешам,но да го купувам и от двете храни някак си ми се хваща много скъпо и не знам какво да правя.