Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 5

• 131 159
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Асеновград
На другия ден /нощувахме в Ивайловград в много читаво хотелче със ресторант под него- досега не е споменавано или поне аз не съм чела но не искам да излезе като реклама -така че ..../напуснахме Родопите и поехме към скалната църква в с. Михалич в Сакар планина  - впечатли ме  -при положение че преди 2-3 седмици бяхме на известните осмарски скални манастири - да различни обекти са, но всеки със своя красота. Обектът е много добре означен,  от пътя има проходим черен път към 200м и след това 20-30м пеша се слиза към дола. Следващ обект крепост Букелон при с. Маточина - изненадахме се -освен нас имаше още 2 коли , защото пътя до там е кошмарен сигурно не са полагани грижи за него откакто е направен, а самото село е някак заспало и бавно изчезва.Жалко, такива места които са символи на нашата история са оставени на разрухата.От друга страна европейските пари са стигнали да се направи запустял и според мен ненужно голям информационен център и малко центъра на селото,а мернахме само 3-4човека в селото пред пивницата, но не и пътя до крепостта сигурно не е повече от 150-200м, да не говорим за пътя от Свиленград до Маточина  и който сигурно е отказал много хора...Последното място за деня бе в  според мен /а аз съм посетила доста манастири /в много поддържания и красив  манастир в с. Устрем... , а пътьом  набелязахме много нови получаващи сега известност забележителности в района на Тополовград - но това е за тема за Сакар планина..

И скалната църква край Маточина си струва да се посети.Преди две седмици бях с група до Букелон и скалните църкви, на връщане набелязах крепостта при Левка като обект за посещение.Определено има напредък за 5г. поставени са табели и за трите обекта.А пътя става все по лош, за съжаление са съвсем запуснати беседките покрай пътя.

# 466
за скалната църква при Маточина - отказахме се защото трябваше да вървим до нея-черния път бе целия в коловози, тревясал.... аз уж се имам за туристка ама от предния ден до Лютица бях цялата в пришки и шляпах по джапанки...а малко преди това  отново видях змия и .....но както писах понеже ни е близо /100-150км/ все ще намерим време .ПП за Левка чух от шефа си -той е роден там и разправяше че имало район който кънтял на кухо като вървиш -т.е има още много да се изследва ...

# 467
  • При елфите ...
Препоръчайте ми моля, къща за гости с механа/ресторант в с. Делчево!  newsm78

# 468
След седмица ще бъде нашето шесто лято в Триград. Винаги отсядаме в Белилова къща. Леля Дарина ни приготвя закуска и вечеря, има чудесен двор за игра на деца, райграс и много цветя. Ние доста обикаляме района и не стоим на двора, но условията са чудесни. Чиста къща и  мили домакини.

Прочетох по-горе за вишка в района на Кожари, не сме ходили, може ли инфо, моля. Също дали е отворена цялата южно-родопска пътека, т.е. може ли пеша да се тръгне от Ягодинска пещера, да се мине покрай Дяволския мост и да се продължи към Борино?

Чаирските езера сме посещавали откъм Мугла, само 5км е разстоянието, тази година ми се иска и от Триград.

И Вълчи скок е в плана, но дали ще може пеша от Гьоврен, не сме фенове на разходка с джип.

Иначе сме били на Орлово око - пеша, на Дяволския мост, но откъм Борино, пътеката Триград-Ягодина, Струилица с басейните и водопада, чак до Кастракли стигнахме от Борино през хижа Орфей и от Гела до хижа Ледницата. Също от село Чала до връх Виденица, но там идва малко пусто и с тенденции за мечки.

Където и да отидете, пожелавам ви приятни срещи с чудните Родопи! 

Благодаря:) Проверих и в тази къща, но нямаше места за началото на август. Запазихме в къща Орлец, Буйново. За първи път ще ходим, но съм сигурна, че ще останем доволни. Ще проуча и допълнителните маршрути и еко пътеки. Весело изкарване и на вас:)

# 469
Моля, който е ходил на язовир Батак, да сподели мнение за хотел, където е бил и дали е доволен. Видях хотел Слънчев ден, но се чудя.

# 470
някой да има отзиви за хотел "Сиа" на яз. Доспат ? искаме да направим 2-3 нощувки преди/след Гърция в района Simple Smile

# 471
  • Велико Търново
някой да има отзиви за хотел "Сиа" на яз. Доспат ? искаме да направим 2-3 нощувки преди/след Гърция в района Simple Smile
Ние резервирахме там за 20-21-ви август. Не намерих мнения тук, но на страничката им във фейсбук има доста положителни мнения.

# 472
Ние резервирахме там за 20-21-ви август. Не намерих мнения тук, но на страничката им във фейсбук има доста положителни мнения.
ние сме кандидати за началото на септември, ще се радвам да споделиш мнения  Peace

# 473
  • Велико Търново
ние сме кандидати за началото на септември, ще се радвам да споделиш мнения  Peace
Непременно!  Simple Smile

# 474
Здравейте, прочетох темата, защото аз също съм към Родопите това лято - средата на август на язовир Доспат. Ще бъда с мъжа ми, детето, майка ми и баща ми в бунгала Ива - Сърница. Планирам по-спокойна почивка с риболов и разходки из околността. И искам боровинкиииии  Grinning Моля да ми препоръчате места за приятни разходки с дете на 3г и половина. Разбрах, че има някаква хубава пътека между Доспат и Сърница. А някакви атракции за деца или разходки из язовира знаете ли дали се предлагат?
Вероятно единия ден двамата с мъжа ми ще си направим разходка към Триград и Дяволското гърло, без детето, че май не е за нея там. Най-много нея на Ягодинската пещера да я заведем, но пък там аз съм ходила, а мъжа ми даже няколко пъти е бил.
Тъй като ще си приготвяме храната в бунгалото, искам да попитам и от къде можем да пазаруваме. Предполагам, че в Сърница има достатъчно заредени магазини.

# 475
Забавление за детето може да намерите в комплекс Романтика (езда, люлки, басейн, колела, имаше някакви водни колела (но не съм сигурна на 100%) ). Магазините са нормални малки магазини (аз не видях магазин от верига там). Ние бяхме в Орлино, в къща и си готвехме сами ( напазарувахме си от тръгването Simple Smile и ни трябваха само яйца и май сами това беше).
Мин. година бяхме с дете на 1.5 год и се разхождахме по пътечките в гората (близки и близо до къщите , за да не се изгубим) Simple Smile
Приятна почивка  Peace

# 476
  • Варна
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали апартхотел или хотел със студиа (с кухня) в Западни Родопи? С две деца сме, едното бебе и кухнята ми е необходима. Предни години сме били в Златоград, в Сивриева къща, на Пампорово в Камелия. И от двете места сме доволни като условия и обслужване. Сега сме се насочили към района на Девин, Триград, защото не сме ги посещавали.bouquet

# 477
Привет, на Пампорово сме, вчера на свечеряване се отбихме до кулата Снежанка, но нито лифта нито заведенията работиха. После видях че работят до 16,30. С малко детенце сме, някой наясно ли е къде можем да отидем на Пампорово- заведение с детски кът или топъл басейн за външно ползване... че в комплекса, където сме нищо не работи.

# 478
имам и още един въпрос, подходяща ли е пътеката Каньонът на водопадите за 3 г дете? Ако не е бихте ли препоръчали някоя по-кратка и леснопроходима?

# 479
Не мисля, че детенце на 3 г. ще се справи с Каньона  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт