Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 726
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, бях полегнала Тодорка до сега,  Rolling Eyes по едно време усетих нещо стронно да то кажем / друга дума не мога да измисля/ и сега като станах имаше някакво нещо- много ми прилича на тапата- една такава слузеста гад, но в нетя пише , че трябвало да е прозрачна, а моята беше кафява.... Дали наистина може да е това

# 136
да  - това е или тапата, или част от нея. Моята приличаше на (гъст сопол, оцветен в ръждиво.)

цитирам -
„Слузестата тапа” всъщност означава освобождаване на кръв, примесена със слуз, когато тялото е готово за раждане. Тапата е била там по време на бременността, за да блокира отварянето на канала на маточната шийка и предотвратява попадането на бактерии в матката. Слузестата тапа е примесена с кръв, като цвета и е розов, червен, понякога кафяв. Кръвта се появява заради разкъсването на малки кръвоносни съдове, когато шийката на матката започне да се разширява."

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 17:00 от rumka833

# 137
  • Пловдив
Аз ходих на кола през цялата бременност. Дори в деветия месец ходих всяка седмица, за да съм готова  Wink Не ме е боляло повече от преди, не съм получавала контракции или някакви други проблеми. За мен това беше и е идеалния вариант - бързо, лесно и ефективно. Но наистина не е вариант, ако по принцип се е използвал друг метод на обезкосмяване до сега.

# 138
Момичета, бях полегнала Тодорка до сега,  Rolling Eyes по едно време усетих нещо стронно да то кажем / друга дума не мога да измисля/ и сега като станах имаше някакво нещо- много ми прилича на тапата- една такава слузеста гад, но в нетя пише , че трябвало да е прозрачна, а моята беше кафява.... Дали наистина може да е това
Sof4e, май е твой ред. Ще имаш време спокойно да си помислиш и пооправиш нещата. Успех ти пожелавам и скоро да се похвалиш! Hug

# 139
Леле Софче май ще е скоро раждането! Не ми е падала на мен и не знам как изглежда, но по разкази от други майки изглежда така.
Аз се минавам с бръснача,опипвам горе- долу къде има и ги минавам.
Елдас - и аз съм за светъл беж.
С тези педиатри е ужас.Аз първото дете си го записах при една педитърка близко до вкъщи по препоръка,но всеки път като трябваше да хода за ваксини толкова много се изнервях,защото когато и да отида винаги беше пълно с хора и трябваше да се разправям,защо влизам с предимство. За това сега живот и здраве бебето ще го запиша при друга педиатърка ,където е по празно по разказите на моя приятелка.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 17:24 от desymn

# 140
Момичета, лягам и пускам ТВ-то, че да ме разсейва  Whistling Пък каквото сабя покаже!  Praynig

# 141
хихих .. той сега ми даде ултиматум за предстоящия петък Wink) - 04.09 Прави си тънки сметки милото ми то Wink))

Кой знае Simple Smile Аз пък нещо съм се замислила за 6ти, та ще видим дали ще позная.

Lili_f за педиатърката и аз направих така - личната ми е такава и направо нея питах да ме вмести. По принцип малко е намръщена и не знам дали ще сме доволни, ако трябва ще сменяме,но за момента този вариант ми беше най-лесен. Звънни в тази клиника и питай още сега - нищо няма да загубиш Peace

Мерси за съветите Simple Smile

Колкото до тоалета и на мен ми е вече много трудно, отлагам го до последно с цел да не повтарям, та мисля малко преди 6ти да съм готова, пък ще видим  Simple Smile

За депилатоара не съм сигурна, че са удачни да се ползват от бременни иначе имам един на вийт, ама ми стои в шкафа вече колко месеца.

sof4e Успех, сигурно наближава Simple Smile Но пък съм чувала, че тапата може да падне и още доста да си почакаш Simple Smile

# 142
Софче, тапата е. Peace звънни на док, оправи се и действай според неговите инструкции.
Рачел, аз също преди да забременея ходех, но спрях и се върнах на бръсначки. Ако ида сега, както са ми се сгъстили космите, предполагам много ще ме боли. Tired

# 143
Шмокси, обикновено изписват 7-10 дена АБ, така че има време и преди секциото при теб.
AБ не могaт дa ми изпишaт, зaщото единия който лекувa тaя бaктерия имaм aлергия лъм него. Другия, който може дa ми изпишaт е резистентен към бaктериятa и нямa дa я излекувa. Третия, който би я излекувaл е опaсен зa бебето. Тa сегa се нaдявaм нa Полижинaксa. И дaно се изчисти, зa дa рaждaм нормaлно.

# 144
Момичета, лягам и пускам ТВ-то, че да ме разсейва  Whistling Пък каквото сабя покаже!  Praynig

Лягай и си почивай, каквото е писано ще стане Peace четох за момичета, които с паднала тапа са родили чак след 2-3 седмици, надявам се да пишеш , ако има развитие Hug

# 145
Аз точно днес се чудех какво е това слузестото течение което съм пуснала по бельото но е само бяло и прозрачно, но доста слузесто, а знам че трябва да има уж и кръв по него. Сега имам час при док и ще ме гледа на ехограф, та да видим как е шийката. Днес за обяд ядох свинско и мисля че от него ми е сега едно дискомфортно. Не е главобол но е някак странно и сякаш ми се гади.

# 146
Аз точно днес се чудех какво е това слузестото течение което съм пуснала по бельото но е само бяло и прозрачно, но доста слузесто, а знам че трябва да има уж и кръв по него. Сега имам час при док и ще ме гледа на ехограф, та да видим как е шийката. Днес за обяд ядох свинско и мисля че от него ми е сега едно дискомфортно. Не е главобол но е някак странно и сякаш ми се гади.

И аз имам бяло зацапване и постоянно ми е мокро.Преди малко бях на преглед и ми казаха,че имам леко изтичане на води.

# 147
Само да вметна за депилиращите кремове - ползвала съм преди години за интима, миризмата беше ужасна! Дано нещата са се променили за толкова време, но все пак да си кажа  Peace

Аз имам друга мъка,свързана с храненето, затова го пиша в скрит текст -

Скрит текст:
Много ми се хапват вредни неща - туршии, майонеза, кренвирш, кетчуп Sad Супер ми е гузно, през цялата бременност си хапвах балансирано,а последната седмица съм много неразумна. Оплаках се Sad

Утре съм на преглед, да видим какво ще каже доки.

# 148
Хайде Софче ти си наред.  bouquet
Стискаме палци!Бебе-валежа да продължи  Heart Eyes

# 149
...

Аз почти избрах количка, има шанс да си вземем бебето със столче от болницата.  Mr. Green А какво ще кажете за черен цвят или светъл беж?
Аз съм за светъл беж, нашата е такава и си я харесвам Simple Smile

.....
А да ви питам някой може ли да ми препоръча педиатър за София близо до/в квартал Витоша Simple Smile
Не сме избрали още педиатър и нямаме идея какво да правим. Единственият ми вариант за сега е моята лична, която е педиатър и съм при нея от дете, но не ми е много близо. Има една Първа детска консултативна клиника точно до нас, но до колкото разбрах там май се плаща.

Нашият педиатър е в района. Грижи се за сина ни вече 5 години и съм доволна. Винаги си вдига телефона, не изписва антибиотици без направени изследвания и без да са опитани всички други възможности за лечение, отзивчива е и много ми помогна в началото със съвети и инструкции за къпане, тоалет, кърмене и после хранене и всичко около отглеждането на първо бебе Simple Smile
Има частен кабинет (не е в поликлиника или болница) с отделна стая за консултативните прегледи на бебетата - не ги приема там където приема болните деца. Има договор със Здравната каса.
Т.е. препоръчвам я с ръка на сърце. Казва се Д-р Пашева и мога да дам контакт на лични съобщения, ако някой се интересува.

Общи условия

Активация на акаунт