Време вече не остaнa - много скоро ще съм СЕПТЕМВРИйскa мaмa - Тема №8

• 31 502
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Драгоман
Момичета, да ви питам, споменавате че гърдите са ви напрегнати, моите през цялата бременност бяха така, обаче от месец насам ги няма никакви. Върнаха се към стария си вид, а очаквах че точно сега трябва да са по напрегнати, дали пък няма да имам кърма?

Ще имаш, споко! Кърмата започва да се произвежда, когато се отлепи плацентата.  Peace При секциото заради упойката тръгва ден-два по-късно. Рядкост е гърдите да нямат способност да произвеждат кърма.

# 556
добър вечер и от нас, мили мами и бебета  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

от няколко дена нямах зарядно за лаптопа и бях откъсната от интернет, но изчетох темичката ни.

1. искам да честитя бебенцата на Ярославче и на Дессинм! Да са ви живи и здрави и да се гордеете много с младежите!

2. На въпроса какво се случва при спешно секцио, ако стомахът ти е пълен - не знам. И мен ме интересува този въпрос, но ... предполагам че заради това се прави клизмата, тъй като ми обясниха, че е опасно на пълен стомах. Но, не знам повече информация.

3. Моля ви за съвет - в неделя ми се поду единият крак, а от вчера  идвата. Как да ги оправя - освен да не пия газирано, други неща мога ли да направя  Praynig Praynig Praynig

Болки в кръста имам, ама ми минават. Все сенадявам, ама за сега - тц. Не знам дал иси спомняте, преди време ми бяха изкарали акъла, като ми казваха че терминът ми бил на 18,08 вм. на 14,09. Еее, август мина отдавна, а днес на ехографа пишеше 15,09.

та - само дето ме психясаха, и мен и ММ. Луда работа
прегръщам ви всички!  Hug Hug Hug

# 557
добър вечер и от нас, мили мами и бебета  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

от няколко дена нямах зарядно за лаптопа и бях откъсната от интернет, но изчетох темичката ни.

1. искам да честитя бебенцата на Ярославче и на Дессинм! Да са ви живи и здрави и да се гордеете много с младежите!

2. На въпроса какво се случва при спешно секцио, ако стомахът ти е пълен - не знам. И мен ме интересува този въпрос, но ... предполагам че заради това се прави клизмата, тъй като ми обясниха, че е опасно на пълен стомах. Но, не знам повече информация.

3. Моля ви за съвет - в неделя ми се поду единият крак, а от вчера  идвата. Как да ги оправя - освен да не пия газирано, други неща мога ли да направя  Praynig Praynig Praynig

Болки в кръста имам, ама ми минават. Все сенадявам, ама за сега - тц. Не знам дал иси спомняте, преди време ми бяха изкарали акъла, като ми казваха че терминът ми бил на 18,08 вм. на 14,09. Еее, август мина отдавна, а днес на ехографа пишеше 15,09.

та - само дето ме психясаха, и мен и ММ. Луда работа
прегръщам ви всички!  Hug Hug Hug
Здравейте и от мен! Да се включа и аз почти на финала Simple Smile Rumka, аз имах проблеми с отоци на краката и при мен така ми се струваше, че се подува повече единия. Оказа се, че това се получавало от недостиг на белтък (не знам как се получава), но ми предписаха да пия млечен протеин. Започнах да го пия сутрин и вечер и всичко се оправи. След това го бях спряла и като видях, че пак се появява проблем го започнах за известно време пак. Така, че ако искаш консултирай се с лекар, може и при теб да е от това. Аз специално пиех на БИОГЕЙМ.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2015, 22:02 от Тттттттт

# 558
здравейте и от мен Simple Smile Честито на щастливите майки Simple Smile

# 559
Аз да ви кажа как пак се филмирах днес. Легнала съм на дивана, ама явно леко прегъната. И както дишам усещам някакви като хрипове или бълбукане от ляво. Изкарах си акъла, реших че имам пневмония или нещо страшно ooooh!
Но като станах, раздвижих се и сега си легнах в леглото, изчезнаха. Явно нещо съм се прегънала, или поне се надявам де. Вие как мислите?

# 560
  • Пловдив
Момичета, да ви питам, споменавате че гърдите са ви напрегнати, моите през цялата бременност бяха така, обаче от месец насам ги няма никакви. Върнаха се към стария си вид, а очаквах че точно сега трябва да са по напрегнати, дали пък няма да имам кърма?

Ще имаш, споко! Кърмата започва да се произвежда, когато се отлепи плацентата.  Peace При секциото заради упойката тръгва ден-два по-късно. Рядкост е гърдите да нямат способност да произвеждат кърма.

Да, спокойно, и моите не са ме болели, дамо в началото на бременността, а сега си имам кърма  Peace

# 561
  • Драгоман
 Румка, аз днес бях на запис на тонове и питах лекарката какво става , ако тръгне бебето по-рано от плановото секцио и не си гладувал  и жадувал. И тя само ми отговори  да не се притеснявам, че и с пълен стомах ги правили при нужда. Така че явно не е толкова страшно, имат си начини. Иначе клизмата ти изчиства червата, но стомаха, ако е пълен, си остава пълен. Явно или те карат да повърнеш по някакъв начин, или има опасност да повърнеш на операционната маса. Аз лично миналия път повърнах стомашен сок малко, нищо че бях спазила правилата.

# 562
Добро утро Simple Smile
И на мен ми предстои планово секцио, доктора ми каза да се избръсна но за клизма не ми каза нищо. Аз сама го попитах да си взема ли нещо очистително и той ми отговори, че няма нужда, вече не се практикувало  newsm78 Попитах ама да не ми направите тук като дойда, той каза НЕ.
Това за АГ-Варна.

# 563
desymn Yaroslavche Честити рожбички  baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral
Rumka, виж си албумина, да не е от него. Някъде бях чувала, че така се подуваш от него
Момичета, моят беб май хич не му се излиза! До вчера бях във 2ра градска/ от преглед в събота, при който бях решила, че ми капят води, док пък реши, че съм имала някаква прергада на влагалището, която можела да предизвика спешно секцио и кръвоизлив/  е оказа се, че няма такова нещо. Но май чалъм за раждане няма. На никой от тоновете нямаше контракции, а до предните дни вечер ме спукваше корема и кръста  newsm78 Утре като ходя пак ще ги питам как да го накарам да тръгва, ама като ги знам какви са  hahaha си предстаям какво ще ми кажат  hahaha

# 564
Честито на новопоявилите се бебчета! Да са живи и здрави  Hug

sof4e и аз нямам контракции на тоновете, докторката ме пита айде няма ли да излиза вече, аз и казах ми и аз това се чудя Simple Smile  Каза ми повече разходки и да ходя по стълби Simple Smile

Утре ще ходя пак на преглед и тонова, да видим как е бебо и дали е станал вече 5 кила Grinning Притеснявам се, че върви голямо, последно време се надявах да излезе по-рано, но явно му е добре, защото термина ми е на 19ти, а нямам признаци поне до колкото виждам Simple Smile Та в крайна сметка, може да се наложи секцио. Не знам от кое ме е повече страх, все пак ми е първо. Но се надявам каквото и да е да е за добре Simple Smile

# 565
привет,
за албумина не знам - това сигурно с изследване се прави? моят док вчера най-официално и тържествено се отърва от мен като ми заяви, че повече консултации не ми се полагат. Питах го за подуването - и ми каза, ми тъй ще е, недей да пиеш газирано, и краката нависоко да стоят, и това беше в общи линии.

да добавя - добре е да се приема млечен протеин, и да се намали солта и пикантните храни, евентуално да се намали приемът на течности. И кракатада се киснат в хладка или студена вода. 
Хаха - а, да, и да се роди  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

айде, отивам за легена Wink)

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 11:11 от rumka833

# 566
Здравейте момичета, аз тъкмо се връщам от преглед и ме изненадаха с цели 3 см разкритие. Бях чувала че прегледа не е особено приятен, но той си беше направо ужас,много ме боля. И тапата съответно свали док, каза че е отлепила и мехура, което малко ме ядоса,защото ще ускори раждането,а ми се искаше да си поостане още малко бебка. Измериха я 2600г. и ми се стори малко. термина е на 23-ти и можеше да порасне още до тогава, а сега ми казаха да я очаквам тази вечер или утре, най-късно до понеделник. Док даже предложи да остана в клиниката и да предизвика раждането,но й отказах категорично. Поплаках си малко, не се бях настроила за такива новини, все си мислех че по-голямо бебче ще родя. Сега ми остава да чакам,решила съм само да си лежа, за да поотложа нещата умишлено. Тоновете са ни прекрасни, така че мога да си го позволя.

# 567
  • Драгоман
Никол, положителното е, че бебето като е по-дребно, ще си го родиш по-лесно, а същевременно си е доносено в тази г.с.  не се принеснявай за теглото, ще дръпне после бързо  Simple Smile

# 568
Не се притеснявай за теглото. Моята докторка скоро беше изродила  /и то на термин/ бебе 2700 гр - в отлично здраве и напълно завършено! Ти така или иначе нали знаеш, че масово се появяват към две седмици преди термин и всичко е наред! Стискаме палци всичко да мине бързо и лесно и скоро да се похвалиш с прекрасно детенце!
А за мен да ви се оплача - днес много ме сръчква нещо между гърдите. От време на време е,за 5 секунди, но е гадно като усещане. Не знам дали има връзка с киселините,които от два дни не ме оставят или е друго!?!?! Освен това от три дни сме редовни в 00 - това не беше ли знак, че моментът наближава?

# 569
  • София
Здравейте момичета. На 8-ми се роди нашето момченце Димитър, 3660 гр, 51 см, планирано секцио. Нямах възможност да пиша по-рано и да изчета всичко, но ще наваксам.
Честито на всички мами, запознали се със звоите бебчета и успех на тези, които все още чакат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт