Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 245
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 780
  • Сред мелниците
Жалко е, прекрасна страна е Германия, чиста и подредена, нищо ново не ви казвам, просто за пореден път се възхищавам на реда там. Никак не си представям дивите орди плъзнали по улиците и "интегрирани" диваци, светове лежат между германците и тях. Много ще е жалко да се изгуби този рай като да се поднесат на тепсия всички придобивки, които имат до този момент живеещите там.
Абсолютно!
И освен това не разбирам някои, които казват, абе, ние да не ги допуснем в България, пак Германие и др. много им здраве!
Няма как Европа да остане каквато е,  независимо къде са ордите. Най-лошото е че това са процеси, които ще текат в следващите години, няма да стане изведнъж.

# 9 781
На мен ми е важно , много важно Германия да си остане такава
каквато беше преди година . Имам лична причина за тези мои чувства , но дори и да не е личното -
пак си искам спокойна и мирна Европа .
И се надявам бомбата или осъзнаването да стане по бързо , така пораженията ще са по малки .
Едно е 1 милион мигранти и друго 5 милиона .
Сега  тия , които са в лагерите , като тръгнат по улиците немците ще ги видят ,
защото едно е пропагандната преса и медии , и друго да ги видиш страдалците .

# 9 782
Да, за жалост "страдалците" идват и изискват. Да получат всичко и веднага. Тази картина изобщо не се препокрива с образа на изстрадалия бежанец, добрал се с последни сили до първата сигурна държава. Вчера имаше статия за австрийците, че те са помагачи в трафика. В малко австрийско селце са окачили немското знаме и стрелка в посока Германия.  Германците  им взимат отпечатъци и ги регистрират. 10 000 души са пристигнали по този начин в малко немско градче. Мигрантите се движели и свободно към Брайтенбах и снимали полянките с кравички със смартфоните си. Германците били бесни на австрийците, но май нямат особен избор. С две думи заради тези нашественици Европа не е единна / не че преди е била/, но положението става все по-зле и скоро няма да има две държави, които да са на едно мнение.
Ето статията.
http://www.sueddeutsche.de/bayern/fluechtlinge-in-niederbayern-d … reicher-1.2676998

# 9 783
  • София
Защо ми е изтрито мнението от сутринта?
Модераторе, много ли е важно темата да умре?

# 9 784
Германците били бесни на австрийците, но май нямат особен избор.

Може ли източник на това, тъй като границата е затворена и влаковете за Германия пътуват от две седмици без бежанци. Та по-скоро тук се събират всички и нататък е доста ситна цедка. Кумата ми вчера се върна от Залцбург и е видяла с очите си как ги пускат. Викат сирийците и започват: на час по паспорт.

Не знам откъде да започна с източниците за затворената граница с Германия и факта, че оставиха 100 000 тук, но, ако са изискани, ще пусна.  Peace

# 9 785
Дала съм линк по-горе, това е източникът. Зюддойче цайтунг.
Weidinger hat schlechte Laune. Nicht wegen der Kälte, sondern wegen der österreichischen Polizei, die keinen der Flüchtlinge registriert, aber einen nach dem anderen über die Grenze winkt. Und wegen der Bürger in Julbach, auf der anderen Seite der Grenze. Die Julbacher helfen der Polizei, die Flüchtlinge möglichst schnell außer Land zu bringen. "Die fahren die Leute bis 50 Meter vor die Grenze, lassen sie aussteigen, dann holen sie die nächsten", sagt er, "das ist echt krass."

# 9 786
  • София
В Австрия дори нямат точна бройка, не могат да ги регистрират всички..пък и нагли - качват се по влаковете без билет, после се разправят с кондукторите когато искат да ги свалят  ooooh!
http://www.dw.com/en/playing-cat-and-mouse-with-refugees-in-austria/a-18735468

“What can you do when 5,000 people are at your border? You can't hold them back,” said Garry Foitik, commander of the Red Cross in Austria.

Asking them to wait to be registered isn't working either. Numbers are hard to come by. Officials speak of “about” and “around.” Best guess is, an estimated 125,000 men, women and children have entered Austria since September 5, when the swell began in earnest.

# 9 787
aber einen nach dem anderen über die Grenze winkt. [/b]

Ама, много е смешно това, не ги разбирам въобще. Привикаха ги, накараха австрийците да ги пуснаха в страната си, а средата на месеца затвориха границата и сами си ги викат. Как виждат Австрия от 8 милиона население със 100 000 бежанци само от последните три месеца. Но така е, Австрия, като няма самостоятелна политика..

13.09. Контроли на границата с Германия
13.09. Германия спира влаковете от Австрия
13.09. Германия вкарва контроли на границата с Австрия
13.09. Бежанци: Германия затвори границите; няма влакове за Германия
13.09. Последна спирка Залцбург; границата с Германия е затворена
18.09. Германия забира бежанци от границата

Сами си ги привикват (зелени май са сирийските паспорти), минават контролата и после ги вкарват в специални германски влакове Sonderzüge. А другите? Нямали били избор.. Напротив точно Германия си избира  Peace

28.09. Пуснаха специални влакове от Залцбург (взели цели 400-600 човека от 10 500, които спят там на перона)

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 14:48 от Ли Лу

# 9 788
  • София
Около 125 000 души, ЛиЛу.

# 9 789
Около 125 000 души, ЛиЛу.

Да, да общо са толкова.
Тези на перона, които чакали, са 10 500. Това ми беше мисълта. Те там спят до влаковете.  Peace

# 9 790
  • София
Тоест, немците си избират бежанци, по възможност сирийци? Или не съм разбрала  newsm78

# 9 791
Значи да не ги жалим германците.
Една по една и останалите ще затворят границите, накрая ще хартисат във външните държави.
Че и по квоти ще получаваме.

# 9 792
Отсега виждам, как досега предложените квоти ще се удесеторят. Според мен никоя държава не знае какво става в момента и общо решение няма. И това ми било ЕС! Вчера пътувайки насам слушах сръбско радио и те пък се хвалеха ,че подали ръка на ЕС като прекарвали мигрантите към Германия, но не ги искали като съседи и не можели да живеят с тях. Естествено и техните политици се слагат на ЕС, който в скоро време може и да не съществува, но те си гледат далаверата и държат да влязат в една разбита организация.

# 9 793
Тоест, немците си избират бежанци, по възможност сирийци?

Контролите са от средата на месеца. Та много интересно как така били пасирали границата пеша според горния източник.

Проверявали по паспорт. Кумата е видяла на гарата, че някакви хора от групата си вдигнали паспортите, били зелени и ги вкарали в такъв специален влак. Сигурно са сирийски паспорти, не знам. Може да е било и изключение, те вече имат полиция и в самите влакове. Без паспорт не взимат хора дори и в специалните Sonderzüge. Това е от доста време така. Видео от 13.09.2015, тук има и кадри от самите влакове вътре; как контролират за паспорти.

Гарата в Залцбург

2.10.2015 Бежанци в Залцбург: Няма да пазим границата (министърът на отбраната на Австрия няма да задържа бежанците, ако Германия спре изцяло да приема)

# 9 794
Контрол при влизане в Германия нямаше. Можехме да набутаме трима-четирима в багажника и да изкараме някое евро. На опашка се редяха само тировете, ясно защо. На нито една граница не ни провериха колата. Затова казвам, тази вълна е строго организирана и не вярвам да приемат само с паспорти. Къде отиват другите тогава? Прекарват ги през Пасау и там влизат в Германия, ние не минахме от там и нищо не видяхме, така че това не мога да го коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт