Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 629 948
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 60
Преди да се оправят нещата се развалят яко.Силната социална система донякъде е вредна.Защото приспива  народа.Пожелават я  всички останали.
Каза се ,да повторя-един по един всички човеци  са готини,по различен начин,но  добри.Тълпите не се контролират,възможни са бунтове ,тероризъм.Не  могат да върнат всички.
Изглежда някой  плаща за потока-дадоха 7-8 хил евро за  транспорта до Централна Европа.Чак тълпи да ги имат е  съмнително. Работи нещо.Изработените  са тези ,дето си живуркаха добре.Пада стандарта им,бунтуват се и те. Докато не се слезе  надолу  в нивата на живот ,може би оцелелите ще станат с подвижни  мозъци,не сега готованци осигурени.

# 61

Сериозно - абсурдно е да се мисли, че арабите ще ни изколят по леглата ни и ще ни завладеят панелките.
Те НЕ искат панелки, Ирис.
Панелите са си наши И само наши.
Виж ония на Запад с китните къщички с подредени предни дворчета, които не си заключват вратите и не си посрещат дъщерите от училище-те да му мислят.

# 62
Цитат
Ама културата си е друга. На момчешкото чедо, всичко му е позволено. И да вдигне класната стая на главата си.
А когато при мама Меркел това не е позволено какво става?

# 63
Цитат
Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

Естествен подбор.
По-многобройните, по-агресивните и по-бързо възпроизвеждащите се ще превземат териториите на по-малобройните, по-застарелите и по-нежизнеспособни нации. И най-вероятно ще наложат свой ред и порядък - точно такъв, от какъвто (уж) бягат.
Събрали се Хитлер, Мао, Чърчил и Сталин. Хитлер заявил: Господа само расата ще владее света! На което Сталин отговорил: Не, грешите господа. Само класата ще владее света! Мао: Не господа! Масата, масата ще владее света. А Чърчил отговорил: Всички грешите! Касата, касата ще владее света, господа!

# 64
Варварите, Wish, технологично са били по-напред от Римляните.
Това е първото разминаване.
Второто разминаване е-че Римската империя НЕ е завладяна от варварите, а просто се е нацепила на национални държави.

Нищо общо няма със сегашната ситуация.
Ти сериозно ли?  Shocked  Затова настъпва тъмно средновековие за векове наред, щото са били много напредничави.

Завладяване на Рим от германските племена на готи и вандали:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/Sack_o … ylvestre_1890.jpg
Тъмното средновековие хич не е било толкова тъмно, колкото си мислиш и вече е било настъпило в Рим още преди Готите да дойдат.
Християнството се приема още от Римската империя и средните векове подготвят ренесанса.
От Рим директно в Ренесанс нямало да може да се прехвърлиш.
Може да звучи еретично-но готите и вандалите са донесли нещо по-напредничаво отколкото Рим вече е можел да предложи.

Какво е това напредничаво нещо, което носят арабите тук, че не мога да го скивам?

# 65
Герри е майстор на извъртанията.  Затова аз не се връзвам на провокациите й  Sunglasses
Бу   bouquet
Ирис, все пак ако се добереш до совалка за космоса, моля да ме имаш предвид и да бъдеш любезна да ми услужиш с мобилнастта си. И аз бих го направила за теб  Flutter

# 66
 Винаги, Нино, как.

Второто разминаване е-че Римската империя НЕ е завладяна от варварите, а просто се е нацепила на национални държави.

Ти сериозно ли?  Shocked  Затова настъпва тъмно средновековие за векове наред, щото са били много напредничави.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a0/Sack_o … ylvestre_1890.jpg

Twisted Evil

Вандалите са известни с вандалството си. Арабите са с по-стара култура от европейците, не са чак такива диваци, къпят се често.

# 67

Тъмното средновековие хич не е било толкова тъмно, колкото си мислиш и вече е било настъпило в Рим още преди Готите да дойдат.
Християнството се приема още от Римската империя и средните векове подготвят ренесанса.
От Рим директно в Ренесанс нямало да може да се прехвърлиш.
Смея да не се съглася с теб, но темата е прекалено обширна, за да спорим тук по нея.  Hug

# 68

Вандалите са известни с вандалството си. Арабите са с по-стара култура от европейците, не са чак такива диваци.
Те щот арабите не са изпозаклали половината стари племена в близкия изток. Много напредничаво, и цивилизовано няма що.
Бас хващам, че арабите имат повече резки по колана си от затрити животи, отколкото вандалите.
И не са по-стара култура от европейците, защото европейците са преки наследници на Рим, който е наследник на Гърция.
А кажи сега коя година се появява исляма?.

# 69
Аз си мисля, че в някаква степен това, което се случва в Европа си е заслужено. Говоря от гледна точка на съвременните събития. Кризата в Близкия изток е изцяло произведение на САЩ. В Сирия ситуацията е сходна - САЩ дели нещо с Русия и оттова го отнасят сирийците, които впрочем въобще не са някакви варвари. И големите сили в Европа, уж трябва някаква далновидна политика да водят, ама само уж, пак се подведоха по акъла на американците. Ама на ония им е широко около врата, щото при тях бежанска вълна няма,а тук кучета ги яли. В крайна сметка, Европа можеше да се намеси и да спре безумието в Сирия или поне да се опита да омекоти случващото се там, но няма - като пълни роби бягат зад американския господар. И сега почват да се замислят. Те не, че мислят и кой знае колко де, защото им трябва евтина работна ръка. Убедена съм, че са напълно наясно с последиците от това, което предстои след 40-50 години, но вече няма как да върнат лентата назад.

# 70
Мен ме интересува не точно явлението (Европа може спокойно да поеме милиони хора и вайканията й са жалка картинка), а решенията. Самото понятие "мигранти" вече дехуманизира проблема и това е много лошо, но не искам да наблягам на тази част от темата, всеки с морала си.

Не виждам/чувам смислени решения за спирането на опасния трафик на хора, за систематизирането на условията при които хора да идват и остават в Европа по принцип, не виждам нищо и по отношение на това какво точно ще ги правят, защото ей така не се влиза в трудовия пазар (още повече че има държави с по 30 процента безработица и това, което писаха Гардиън мисля "дайте им работа" ми звучи малко странно). Не виждам/чувам решения за стабилизиране на региона, от който масово пристигат, което е най-важното. Отвратена съм от Франция например, която първа подкрепи въздушните удари над Либия ( и ги осъществи), а после проблема с пристигащите хора не ги касае, сега пък размахват морален пръст на източните държави и тн.

С две думи, аз мисля, че сме изтеглили късата клечка откъм политици в Европа на този етап. И ще става все по-зле. За което хората, които пристигат в Европа нямат никаква вина.

# 71
В крайна сметка, Европа можеше да се намеси и да спре безумието в Сирия или поне да се опита да омекоти случващото се там, но няма
Ти ако имаш син ще го пратиш ли да се бие в Сирия, за да омекотявал случващото се там?

# 72
Не е съвесем в темата, ама искам да вметна, че вандалите въобще не са такива диваци, каквито римляните са ги описали. Вандалите имат изключителни произведения на изкуството. Просто това племе разказва играта на Римската империя и логично онези са ги изкарали по-зли и от дявола.

# 73
  • Варна
В крайна сметка, Европа можеше да се намеси и да спре безумието в Сирия или поне да се опита да омекоти случващото се там, но няма
Ти ако имаш син ще го пратиш ли да се бие в Сирия, за да омекотявал случващото се там?

Има достатъчно дето ще отидат. Не е нужна мобилизация.

# 74
  • Sofia
Все по-дълбоко подозирам, че всичко е една мръсна американска политика.
Нали се сещате, че тези хорица трудно ще доплуват до Америка, ама Европа ей я на - под носа им...
И като се претовари европейската икономика от издръжката на 4 млн. емигранти, кой ще спечели?

Общи условия

Активация на акаунт