Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 640 348
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 405

Няколко пъти задаваш този въпрос, който и аз задавах в началото. Вероятно има 2 основни причини- едната е, че за да влязат в Саудитска Арабия и Кувейт може би трябва да преминат огромни сирийски територии във война ( за климата не знам, пустинен?); Другата е, че СА и Кувейт няма да ги пуснат. Те са държави работодатели- едва ли изобщо има такова нещо, като политика за събиране на семейства ( ходиш, спиш на нар, работиш пращаш парите на жената и децата в Пакистан и работодателя е нещо като Биг Брадър).
Тези политики обаче Европа не може да ги приеме (макар аз например да съм против събирането на семейства поне за 5г иначе мога да си развия  мисълта какво се случва напр. тук) , вероятно защото тук няма такава ценностна система. И понеже европееца радее за свобода, свободно предвижване на хора, права на хората и тн и тн тук се влиза сравнително лесно, ако имаш пари, разбира се. За което просто няма начин самите емигранти да са виновни, виновна е Европа и политиката й.

# 406
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Те няма да помагат на Европа, а да помогнат на бежанците. Нека така гледат на приемането на бежанци.
Ливан дава убежище на повече от един милион сирийски бежанци.
Ливанското правителство твърди, че действителният брой на бежанците в страната е около 1.6 милиона.

?

Скрит текст:
Ми, това е положението, Сийке. Ето, в Катар 90% са чужденци. Какво повече?
Имат си политика, следват си я. Но има и други факти , при все това в много арабски страни от региона има бежанци, много повече, несъизмеримо повече от колкото тук.

Аха, той Путин е голям приятел на Асад, а сега не помага на народа му. Да транспортират малко бежанци със самальот във федерацията.
Ама Путя - ни лук ял, ни лук мирисал. Той не знае нищо за Сирия.

Добре, за Ливан разбрахме. Аз питам за Саудитска Арабия, Кувейт и т.н.??? Те имат ресурс да приемат бежанци. Нека ги приютят. Няма какво да събират пари, за да им помагат да се установяват в Европа. Направо да ги приемат, а ние ще пращаме пари, за да ги интегрират по-бързо.
Rolling Eyes Ти наистина ли след всички обяснения на Нино и линкове публикувани именно за Саудитска Арабия отново, само няколко поста след статията питаш за същото? ooooh!

Да. Защо??? Прочети какво е постнала Сийка от същите източници. Съгласна съм, че имат политика, но някак сметките излизат криви. Tired Дано само да не са европейските сметки.

10 c`s, огромни благодарности!  bouquet Това ми е достатъчно като информация. Peace

# 407
Значи 29-милионна Саудитска арабия с площ 2 млн. кв. км не може да приеме бежанци, а Германия с 80 млн. население на 357 000 кв. км е длъжна... Tired
Просто констатирам и се възмущавам...

# 408
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Те няма да помагат на Европа, а да помогнат на бежанците. Нека така гледат на приемането на бежанци.
Ливанското правителство твърди, че действителният брой на бежанците в страната е около 1.6 милиона.

?

Скрит текст:
Имат си политика, следват си я. Но има и други факти , при все това в много арабски страни от региона има бежанци, много повече, несъизмеримо повече от колкото тук.

Аха, той Путин е голям приятел на Асад, а сега не помага на народа му. Да транспортират малко бежанци със самальот във федерацията.

Добре, за Ливан разбрахме. Аз питам за Саудитска Арабия, Кувейт и т.н.??? Те имат ресурс да приемат бежанци. Нека ги приютят. Няма какво да събират пари, за да им помагат да се установяват в Европа. Направо да ги приемат, а ние ще пращаме пари, за да ги интегрират по-бързо.
Rolling Eyes Ти наистина ли след всички обяснения на Нино и линкове публикувани именно за Саудитска Арабия отново, само няколко поста след статията питаш за същото? ooooh!

Да. Защо??? Прочети какво е постнала Сийка от същите източници. Съгласна съм, че имат политика, но някак сметките излизат криви. Tired Дано само да не са европейските сметки.

10 c`s, огромни благодарности!  bouquet Това ми е достатъчно като информация. Peace
Ами защото само няколко поста преди поредното ти питане Нито публикува това http://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D1%83 … %D0%B8/a-18684934, което донякъде съвпада с казаното от 10 c`s. Просто трябва да прочетеш.
А ако искаш нещо по - конкретно или обстойно, то тук не виждам кой би могъл да го сподели. Peace

# 409
Сумарно всъщност голямата част от бежанците стоят в Ливан и Йордания и вероятно чакат да се приберат по къщите. Само че няма кой да се намеси  и да разчисти територията и от ИД , и от Асад, да установи м/ународно управление под контрола на ООН и да ги вкара в релси докато се стабилизира района. Не само Сирия, Либия също. Обстоятелстваата го налагат ( според мен).

# 410
Някои политици в Европа със сигурност "радеят" за миграцията.

Въпросът е, че Европа не е само Германия макар и така да изглежда напоследък от политиката. Има и държави като Унгария, Чехия, и Естония. Мислите ли, че те ще са някакъв фактор?

# 411
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

?

Скрит текст:

10 c`s, огромни благодарности!  bouquet Това ми е достатъчно като информация. Peace
Ами защото само няколко поста преди поредното ти питане Нито публикува това http://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D1%83 … %D0%B8/a-18684934, което донякъде съвпада с казаното от 10 c`s. Просто трябва да прочетеш.
А ако искаш нещо по - конкретно или обстойно, то тук не виждам кой би могъл да го сподели. Peace

Благодаря! Нямам възможност да отворя линка в момента. Довечера ще се запозная обстойно.

И все пак благодаря на 10 c`s за обобщението.  bouquet

# 412
  • Другата България
Сумарно всъщност голямата част от бежанците стоят в Ливан и Йордания и вероятно чакат да се приберат по къщите. Само че няма кой да се намеси  и да разчисти територията и от ИД , и от Асад, да установи м/ународно управление под контрола на ООН и да ги вкара в релси докато се стабилизира района. Не само Сирия, Либия също. Обстоятелстваата го налагат ( според мен).
Покрай сирийци и либийци влизат и много други...мангали. Tired
Нали и за това говорехме преди - докато нещата вътре в държавата не се нормализират по някакъв начин никой няма да тръгне да се връща.
А устроят ли се при мама Меркел, съвсем ще им се изпари желанието.

# 413
  • София
Установят ли се в Германия, на немците дупе да им е яко.
Днес слушах по ТВ, че БГ не е привлекателна за тях.

# 414
  • До хладилника, който обичам
При нас например го наричат европейска криза, а не международен хуманитарен проблем.
Е, че това учудва ли те  Laughing 'Murica носи свобода (при първи знаци, че има петрол, който трябва да бъде "освободен"), от там насетне проблемът е на най-близките до вече снабдената с демокрация страна  Grinning Какво им е на средностатистическите американци, като проблемът е на хиляди километри от тях.

А проблемът Е международен дефакто.

# 415

Макар Сирия да е в епицентъра на новините, Либия според мен е в много тежко състояние, да не кажа и по-тежко от Сирия. Там наистина е ад и беззаконие.

# 416
  • София
В Германия се очаква тази година броят на бежанците да достигне 800 000. Миналата са били 173 000. Извинете, но това са огромни цифри..и Фрау Меркел трябва да се е побъркала, ако си мисли, че толкова народ може ей така да се интегрира. Или че социалната и здравна система ще издържат.

Една интересна статия от днес в Индипендънт: чешки полицаи маркират бежанците с цифри по ръцете. Прочетете и коментарите отдолу, ценно е човек да види какво мисли средния европеец.

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/czech-police-haul … ink-10482651.html

''How obscene for the Czechs to try and control illegal immigrants. Get with the programme you fascists, shut up, start building Mosques and lock up your daughters. It worked for Sweden. You might want to make criticism of Islam or reporting ethnicity of rapists illegal too.''  Wink

# 417
Европа е застаряваща и политиците си дават сметка, че много скоро някой трябва да работи. Това също е фактор.

# 418
Точно лакомията за чужда и евтина работна ръка ще им изяде главите.
Лошото е, че и нашите покрай тях.

# 419
  • До хладилника, който обичам
Че то и за България важи Rolling Eyes ние сме също сред страните със застаряващо население, прогнозите са, че няма да има кой да изкарва пенсиите не само заради емиграция навън, но и сериозно отрицателната раждаемост.

Общи условия

Активация на акаунт