Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 672
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 570
Опасявам се, че толкова оскотели родители не могат да погледнат по- далеч от собственото си дете. Ако и другото да е бяло християнче.
Нашите деца. Смешници.  Sick

# 571
  • тук-там
Когато прелиташ като пеперуда от цвят на цвят и ти е все тая къде ще кацнеш, стига да е "лежерно" е лесно.   Peace Днес тук - утре там. Когато обаче си държиш на определено място, мислиш и действаш "бойно" и браниш до последно. Peace

# 572
Аз, като тъпа, да задам вече зададен въпрос - Чек, кой говори персонално на теб? Иди направи един казан супа, лепни плакат за добре дошли на вратата и се успокой. Пука ми в какво грам. време и число ще го разкажеш после.

Ти се майтапиш, но това в началото на първото изречение явно не е лъжа.

# 573
  • София
''правоверните'' смятат ''неверниците'' за презрени и един вид им е задължение да се грижат за ''правоверните'' ....

Да, ето това е.

Смешно, та чак нелепо. Но пък европейците се връзват, де. По-точно правителствата  Tired

# 574
Опасявам се, че толкова оскотели родители не могат да погледнат по- далеч от собственото си дете. Ако и другото да е бяло християнче.
Нашите деца. Смешници.  Sick

Ще помогнеш на чуждото за сметка на твоето? Или не съм разбрала правилно?
Темната е достатъчно сериозна за да се превръща в пазарски скандал с грозни етикети. Моля широкоскроените да си самоналожат някаква цензура за да не се налага да се намесва модератор.

# 575
Или не съм разбрала правилно?

тя е отвъд океана ....

# 576
  • Германия
Днес по ZDF вървят репортажи, интервюта и филми за бежанците и емигрантите. Полицията върви и събира къде когото намери по улици и аутобани и стоварва в бежански центрове. Докато институциите се туткат кой да плаща всичко това, гражданите се разделиха на помагащи и...палещи. Напоследък зачестиха палежите на домове за бежанци, вече имам чувството, че няма ден, без пожар. Нацистите се активираха до такава степен, че вече видях няколко коли в квартала ни, на номерът, където е европейското знаме, са лепнали нацисткия флаг.
Вероятно заради това, че сме студентско градче и щом като се разчу, че ще настаняват бежанци веднага беше организирана мрежа от помощници, събраха се дрехи, мебели, преводачи на различни езици и т.н. От църквата също организираха и събраха помощи, просто всеки, който иска да помогне го върши. Редовия германец на социални помощи гракна, защото се почувства застрашен. Германките също раждат много деца и преживяват от детски, добавки за наем, ток и  прочие, то такива съм чувала най-често вопли срещу чужденците.
В детската ни градина имаме 3 албански деца и 1 сирийче от няколко дни. Най-малкият ми син ми вчера разказа, че Муса е минал през опасно пътуване и не е успял да си вземе играчките и затова иска да му подари една, за да си има нещо и той. Занесе една количка, не знам каква е била реакцията.
Сетих се и за размириците преди седмица в съседния град- там се сбили радикални муслемани с някакви други бежанци заради скъсани страници от корана. Бяха извикали специалните части за да укротяват народа. Помежду си започнаха да се млатят, дано ги разпределят и разпръснат по-скоро, защото много народ на едно място поражда неприятности.  Rolling Eyes

# 577
  • До хладилника, който обичам
За сметка - защо? Кой каза, че да се помогне с храна и/ли квартира на бежанец значи твоето дете да стои гладно и жадно? Освен във форумните сценарии. Защото големите европейски страни мислят мерки за контрол, но дори тогава се опитват да са човечни, и това не са "еврогейски ценности", а обикновена човещина, проявена към друго човешко същество в беда.
Къде минава границата на милосърдието и помощта ви? За кого бихте помогнали, и как? От любопитство питам, но сериозно.

Снимката.
(не е подходяща за чувствителни хора, бременни жени)

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 23:49 от Бу

# 578
Не си разбрала правилно, но не си прави труда да се напрягаш.

П.С. как ненавиждам "чуждо" за дете не мога да опиша с думи. Не само в този подфорум. Гади ми се от псевдо майки.

# 579
Днес преди работа гледах Нова тв. Разследващ журналист е наблюдавал хостелите в центъра на София, където се водят нелегалните емигранти от каналджиите- в случая таксиметрови шофьори. Деца няма, жени няма, има 20-30-годишни мъже- здрави, прави с по една раница на гърба.
Снимката е тъпо поднесена в темата, без грам извинение. Всеки, освен ако не е закоравял изрод, ще се смути пред смъртта на това дете. Но не всеки емигрант го носи на ръце, минавайки през нечия бодлива тел. А и носейки го, никой не знае, каква е целта му, идвайки с тълпата в Европа. Разбира се, няма нужда да чака бежанската вълна, за да се взриви пред Айфеловата кула, могъл е и преди това да го направи.

Niki1, ти родител ли си? Мисля, че не.

# 580
  • София
За сметка - защо? Кой каза, че да се помогне с храна и/ли квартира на бежанец значи твоето дете да стои гладно и жадно? Освен във форумните сценарии. Защото големите европейски страни мислят мерки за контрол, но дори тогава се опитват да са човечни, и това не са "еврогейски ценности", а обикновена човещина, проявена към друго човешко същество в беда.
Къде минава границата на милосърдието и помощта ви? За кого бихте помогнали, и как? От любопитство питам, но сериозно.

Снимката.

О, благодаря, Бу. Много мило. Аз пък пак ще си задам въпроса - къде са всички чувствителни и нежни души, европейци и американци, когато евреите убиват палестински дечица? Идея си нямаш колко по-потресващи снимки от тази съм видяла през изминалите няколко години - все пак имам приятели палестинци. Ти имаш ли?

Когато са замесени петролът и парите, и сигурността на един окупатор, поддържан от една ''велика сила'', тогава снимките просто потъват..в едно голямо и гузно мълчание.

Ай сиктир. Да ви имам и фалшивото милосърдие.

# 581
  • Пазете Гор
Защо мигрантите не бягат в петрокрациите от Залива? Има два едновременно верни отговора;
- защото и най-бедната европейска страан е в пъти по-добро място за живото от няй-богатия петролен емира
- защото пътят на мигрантите съвсем не е случаен, и се направлява съвсем целенасочено. От всеки, който смята за свой интерес ЕС да си самопрегризе сънната артерия.

Плачът и страхът от мигрантите са лицемерни, защото никой страдающ не е готов да направи нищо, ама абсолютно нищо, щото това нашествие да спре. Иска да се оплаква и окряква, да намира виновни (по-точно да вентилира каквото е чул оттук/оттам),но не и да действа. Хеле пък да жертва разни неща.

Конфликтът с ИДИЛ може и да има има военно решение - от военна гледна точка ИДИЛ е смехотворно предизвикателство: няколко десетки хиляди въоръжени с леко стрелково оръжие малоумници. НО: трябва пълнопрофилна сухопътна операция с около 50-60 дивизии, с времеви хоризонт за около 10 години. Възможни са глобални усложнения, както и затегната терористична вълна в тила. А насд ни мързи. Ние искаме да ходим на почивка, по възможност триразово.

Та сухопътна операция значи - аз, вашите мъже, синове и братя трябва да ходят да се бият, и някаква част от тях да умрат, осакатеят или полудеят. Разходите в държавните бюджети за отбрана да нарастнат около 10-15 пъти  - като част от БВП. А никой - нито в този форум, нито в подобните му в Белгия, например, не е готов да жертва нищо от комфорта си, да не говорим за пари, здраве, сили живот. А когато не си готов да жертваш нищо, няма как да искаш каквото и да е.

В тоя смисъл европейските правителства правят каквото могат -  ще се борят с административни мерки.

# 582
  • София
Снимката!!! Защо?

# 583

Когато са замесени петролът и парите, и сигурността на един окупатор, поддържан от една ''велика сила'', тогава снимките просто потъват..в едно голямо и гузно мълчание.

Ай сиктир. Да ви имам и фалшивото милосърдие.

newsm10

# 584
Касита, майка съм.

Общи условия

Активация на акаунт