Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 099
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 585
  • До хладилника, който обичам
С Цонна дискутирахме няколко мнения по-назад за новината за детето и другите удавени. Съжалявам, че не отговаря на желанията ти къде какво да пише човек, Касита. Тъпо или не, това се случи днес и е в новините. Удиви ме обаче, че освен Цонна и мен, никой не го коментира никак.

# 586
  • София
И отново удобно подмина поста ми. Браво, Бу.

# 587
Какво има за коментиране, Таис? Кой, дали и колко палестинци познава, хич не е важно. А самата ти рязко смени позицията си относно бежанците след като видя няколко разгащени афганистанеца в Гърция.

# 588
То какво толкоз да се коментира. Човешки трагедии...

Сега погледах пак в Арабския сайт на АлДжазира. Имаха снимка с флага на европейския съюз и пред него телена мрежа. Кой знае там каква пропаганда се вихри? Исках да го прочета с машинен превод, но изчезна или поне аз не успявам да го намеря.

# 589
Тъпо е, Бу, защото тук, в тази тема няма да има никакъв ефект снимката на това момченце, и някак ми се струва като подигравка със смъртта му. Не от твоя страна.

Тогава не си ли разбрала, че майките са майки на собствените си деца? Ще ти дам прост пример от днес:
Скрит текст:
работя в детска градина, времето е чудесно, на двора сме. Идва майката на Х. да го вземе, говори с мен над 15 минути за неща от типа "Обу ли си чорапите?", като аз с 1/8 око я гледам от възпитание, а останалите части си следя децата. Едно тях се затича, спъна се и падна. На свой ред аз се затичах, за да го вдигна, а майката, следвайки ме, не преставаше да ме моли детето й да не пие вода следобед, защото ....
Сега, разбра ли какво искам да ти кажа?

# 590
  • Пазете Гор
Всъщност младите сирийски, бангладешки, непалски, афгански, таджикски и прочие мъже бягат.

Трудно е да повярвам, че няколко милиона сирийски мъже бежанци, па ако ще да са с лопати и голи юмруци, да не могат да се справят с 30-40-50 000 леко въоръжени ислямисти. Могат, обаче предпочитат да бягат. Същото направиха и няколко стотици хиляди българи - омерзени от нашенската простотия, и повсеместна ченгеджийница просто се преместиха. Кой отвъд океана, кой отсам. Та нима не можеха да се справят с тая лепкава мерзост тук? Можеха, но беше по-лесно да бягаш. То и термина все още важи - ще бягам навънка. Та и тия правят като нас - бягат.

Това е новото - хората в "бедните" страни изкарват вече достатъчно пари (нека оствим за глупаците оня лаф как се мре от глад навсякъде) ,та е да могат да си позволят да пътуват към Европа и Америка. Нещо повече - те осъзнават в все по-голяма степен, че наистиан в тая трижди проклета, консуматорска, гейска, гниеща, западаща, вехнеща и незнам още каква част от света просто се живее по-добре.

Та това, което се промени, е разбирането на "третия свят" кое е добро и кое лошо.

# 591
  • София
Сигурно доста други гадости са се случили днес, За съжаление. Като изпляска снимката на горкото детенце ти какво постигна? Ще си легнеш с чувство за изпълнен дълг?
Размятането на тази снимка из форуми и фейсбуци е нищо повече от долно мършоядство, гавра, не е човешко това. Не знам какво повече да кажа. Повдига ми се от вас, лицемерни душички.

# 592
Единственото спасение е Русия да тръгне на война срещу ИД, но това означава и война с САЩ, които подкрепят ИД. Айде, не се правете, че не знаете, че точно САЩ и подкрепяната от тях "Ал Кайда"  завзеха Афганистан от руснаците, а после американците се обърнаха срещу своята рожба, за да не каже Бен Ладен истината за войната в Афганистан. И да не им е пречка за наркотиците.

Руснаците изчакат, но според мен това чакане само влошава нещата. Мисля, че са достатъчно силни откъм въоръжение, технологии и хора, а щом Китай и Индия отказват да се обърнат директно срещу САщ, това показва само колко са страхливи. И егоистични. Място за философия и медитация точно сега няма.

Без ИД САЩ са нищо. Спре ли им кранчето на войната, ще откачат.

Колко удобно си затваряте очите за военното престъпление против човечеството на Саркози! Жалки и смешни сте.

За германците- не съм изненадана от поведението им. САЩ спряха денацификацията, което си е престъпление. Радвам се, че не живея там. Немците са станали доста лицемерни и отвратителни. Псуват? Развяват нацистки флагове? Цитират Хитлер? Просят си тоя път постоянна руска окупация.  Вари го, печи го - нациста си остава нацист, предава болестта на децата и внуците си.  Срам ли2 От моите думи ушите им ще горят направо! Ще видят те тогава какво е срам! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 593
Изпълнен дълг?! Съвсем изтрещяхте.

# 594
Гади ми се от псевдо майки.
Тук "псевдо майки" не видях, къде прочете нападки спрямо чуждите деца. По-скоро вашето е "псевдо загриженост". Много е лесно да размахваш пръст и слагаш етикети от удобна дистанция, без да си пряко потърпевш. Не разбирам защо призивите за справяне със ситуацията с бежанците се тълкуват като посегателство срещу тях. Освен реалните бежанци е пълно с мигранти, които използват създалата се ситуация, защо виждате само снимките с децата, а останалите с тълпи агресивни мъже не. Монетата има две лица и няма как да се правим на бели и добри и да виждаме само едната от тях.

# 595
  • София
Какво има за коментиране, Таис? Кой, дали и колко палестинци познава, хич не е важно. А самата ти рязко смени позицията си относно бежанците след като видя няколко разгащени афганистанеца в Гърция.

Смених я и още как, вече писах в темата за третото дете. Толкова ме е яд на предишната ми наивност, че ми идва да си оскубя къдриците. Щото преди да видя десетките налазили бонговци - здрави, прави мъже, да се държат толкова нахално и арогантно към другите хора, местни и туристи, и аз вярвах на медийната истерия и се хващах на трогателните снимки на разни разплакани деца.

Ми отиди на островите Лерос, Самос, Калимнос и Липси, а и Кос, па ела ми говори после за тъжни сирийски семейства. Въпросните бяха капка в морето - всичко друго е мъжко, наперено и се държи свински. С едни даже се карах, та стана скандал. Знаеш ли какво ми рекна единият мил черен бежанец - че всички бели жени сме whores, и нямам право да му викам.

Да са ти честити, чудесно ще се интегрираш с тях  Flutter

# 596
Не съм съгласна, maruska - мисля, че повечето хора виждат И двете страни на монетата, и мъжете без семейства от незасегнати страни, и трагедиите на истинските бежанци. Не вярвам разумния човек да не иска решение за беженската криза. Решение, не "ще ни изколят, ще ни забрадят, махнете ги от живота ни".

# 597
Междувременно в ummerricca. Страната е прибрала по-малко от 1000 бежанеца.

http://www.npr.org/sections/parallels/2015/06/16/414898818/of-4- … -fewer-than-1-000

Колкоса официално в България?

# 598

Да са ти честити, чудесно ще се интегрираш с тях  Flutter
Около мен има повече такива семейства, отколкото ти ще видиш за десет ваканции напред. А детето ми учи в един клас с децата им, както и с англичани, австралийци, шведи, българи, суданци, сърби и каквито се сетиш. Та какво ми честитиш?

# 599
  • Пазете Гор
"Махнете ги оттук"  - и призивите са винаги някак във второ лице, а често и в трето.

Общи условия

Активация на акаунт