Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 268
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 870
Арменците и тези от Беломорска Тракия са се вписали в бг-обществото. Не виждам защо се дават за пример.
Виж един етнос, който не е ясно кога е мигрирал при нас, бежанци ли са били или не, още не се е вписал и няма и да се впише.

Аз лично ги давам за пример, като готовността за помощ, която са имали моите подители.

# 871
Арменците и тези от Беломорска Тракия са се вписали в бг-обществото. Не виждам защо се дават за пример.
Виж един етнос, който не е ясно кога е мигрирал при нас, бежанци ли са били или не, още не се е вписал и няма и да се впише.

Аз лично ги давам за пример, като готовността за помощ, която са имали моите подители.
На моите баба и дядо никой не им е помагал, нито на съседите арменци. Справяли са се сами. Като ги помня какви бяха тихи и възпитани, ако някой им е дал нещо или не са го приели от неудобство или са благодарили хиляди пъти. Разликата между съзнанието че целия свят е длъжен да даде или е обвиняван в расизъм ако откаже и благодарността е ясна мисля.
На тия им помагаш а те ти плюят в лицето, че не е пет звезден хотел.

# 872
  • София
Май не само араби, които не са бежанци се възползват да се намъкнат в суматохата...

http://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB … %D1%8F/a-18685325

Вярно, че голяма част от дошлите снощи бежанци са от Сирия, Ирак, Афганистан и Еритрея. Но все пак 40 процента от тях са граждани на балканските страни. Те са смятани за мигранти по бедност и нямат шанс да получат убежище в Германия.  Grinning

Милите балканци, и те дерзаят  Laughing Поне не крещят Аллах е велик, ако не друго. И не мечтаят за Халифат.

Кой ми твърдеше, че видите ли, Германия действала разумно и щяла да върне обратно всички, които са се промъкнали нелегално от Афганистан, Бангладеш, Судан и прочие страни, покрай истинските бежанци? Ето, доста е стряскащо:

В момента Германия е поела един особен път в миграционната политика и приема почти всеки, който пристигне на територията й. Политиците в страната се надпреварват с предложенията си за даване на гражданство и интеграция, без дори да се запитат дали някой изобщо има право да претендира за убежище. Това го няма никъде другаде по света.

http://www.dw.com/bg/%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%B … %D0%B0/a-18680729

Немците са полудели, лично за мен.

# 873
 Не знам защо така упорито продължавате да слагате всички под един знаменател.

Когато на хората започне да се гледа като тълпа и липсва желание дори да се различат един от друг, нещата никак не са добре. Европа не е такова място и дано да не видя как става.

# 874
Не знам защо така упорито продължавате да слагате всички под един знаменател.

Когато на хората започне да се гледа като тълпа и липсва желание дори да се различат един от друг, нещата никак не са добре. Европа не е такова място и дано да не видя как става.

Ха ха ха...ние ли ги слагаме!?!?!?
Те сами се слагат и винаги са се слагали.Българина като отиде в Европа,казва аз съм българин.Сърбина казва сърбин.Румънеца казва румънец.А тези казват :АЗ СЪМ МЮСУЛМАНИН И АЛЛАХ Е ВЕЛИК!!
Ето за това не се различават един от друг.

# 875
Превода е:
"Хаха Вече е твърде късно! Ние сме навсякъде в Европа, Русия и дори ФБР ..”ние ще ви изядем отвътре като черна смърт и голямото преселение на народите на Афганистан и Сирия ... скоро в следващите десетилетия вие ще предадете? цялата сила  на ислямската глобализация. Хахха  Сменете си вярата или погинете!!!"

Това е просто произволен коментар измежду многото, които срещнах под разни чужди статии и видеа. Не всички са толкова агресивна, но в мнозинството преобладава идеята, че европейците са виновни и съответно длъжни да си изтърпят наказанието като се погрижат за всички нуждаещи се. Все си мисля с арогантност и заплахи не се моли помощ. Но разни хора, разни ценностни системи.

# 876
  • София
Как се сравняват  бежанци от Беломорска Тракия, арменци,  украинци с тази сган????... Ужас просто. Наистина ли някой вижда НЯКАКВА прилика??? Само да обърна внимание- включително и в цитираните примери, става ясно- СЕМЕЙСТВА!!! СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА!!! Бягащи от ужаса на войната хора. Къде са? Къде са майките и децата на тая сган? Ще ги интегрирате? Наивно

# 877

Изобщо място за сравнение няма за арменски и семейства от беломорска тракия.
Абе да ти кажа хич не са били много ласкави повечето местни българи по местата, където са се заселвали и към едните, и към другите. Поне в началото, докато хората сами не са се наложили /щото са кадърни и трудолюбиви/.  Wink

Прапрабаба ми само тя си е знаела какво й е било сама с пет деца на непознато място. Добре, че е носела много кинти със себе си.

# 878
  • София - Рим и обратно
Поне в началото, докато хората сами не са се наложили /щото са кадърни и трудолюбиви/.  Wink
Да, мечтай си и тия да са такива. 1 % може и да са...

# 879
Но все пак 40 процента от тях са граждани на балканските страни.   Grinning
Каква е тази глупост? От медиите май само дезинформация блика или аз нещо не съм в час?  newsm78

# 880
  • София
Поне в началото, докато хората сами не са се наложили /щото са кадърни и трудолюбиви/.  Wink

Мда, като гледам видеото, направо си представям как повечето се захващат да учат и да работят, и как от тях израстват едни бъдещи достойни европейски граждани.

Боже, Боже, колко наивност има по тоя свят, Боже. И мъка, да, но и наивност  ooooh!

# 881
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/03/2602957_evr … ref=topicoftheday

"...Туск призова и за центрове за приемане на бежанци, които да бъдат изградени в близост до военните зони извън Европа, и поиска от страните - членки на съюза, по-голяма финансова помощ."

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-5074_en.htm

European Commission - Press release

Syrian refugee crisis: EU Trust Fund launches first response programmes for €40 million, helping up to 400,000 people in Lebanon, Turkey, Jordan and Iraq

Brussels, 29 May 2015

Могат да се отделят повече средства от Европейските страни и да се помогне на много повече бежанци, които се намират в Турция, Ливан и Йордания.

# 882
  • MI

Това е в Унгария!
https://www.youtube.com/watch?v=X2rmA9A7CEM
Може ли да помоля хуманистките в темата да коментират видеото. Чудно ми е как точно си представят, че тези хора могат да се интегрират и прочие. И дали наистина Европа трябва да приеме въпросните мили, възпитани ''бежанци''  Thinking

Унгария кога? При сблъсъците на гарата? Предполагам че всички очакваме жените и децата да са там?  Laughing

Тъй като обичам фактите а не пропагандата, вместо да ви постна някоете знам в Бг новините какво показват, но голям шок, голям ужас. А колко измряха досега?!!), ще ви дам данни. Сухарски са но пък са по-достоверни от видео в ютуб. През 2014 13 % от дошлите с лодки са деца. казват че се увеличава процентът. Половината от тях сами, без родителите си. През 2014 в Италия са пристигнали 218 000 с лодките. Преди месец вече бяха повече през 2015, не знам до края на годината колко ще станат. В Гърция сега положението не е по-розово.

Та въпроса ми беше с тези хора какво да се прави? Как очаквате която и да е държава да се справи сама и да си ги държи у домА че да не ви плашат децата?  newsm78  Всъщност давате ли си сметка че когато това море от хора се насочи да минава през България нищо няма да можем да направим въпреки цялото перчене на Борисов и сие? И че тогава и вие ще викате кво-ти, кво-ти? То и сега би имало по-малко вя България ако имаше квоти и единно управление. Ама не, дай да се оградим със стени.
-
При това ако се направи това, което на няколко пъти писах тези хора нямаше да са на това място. Не ми коментира мерките. Не предложихте друго освен да се оградим с тел с ток по нея. Какво да коментирам повече?

Между другото в родния ми град повечето ми познати имат бежанец от някъде в рода си. Дори аз. НЕ мога да повярвам че има такива хора, наистина. Като не можем да се справим с някакъв проблем, защо да се мъчим - дай да отрежем целия крак щото имал мазол на пръста. Разбирай - щом не можем да разграничим нуждаещ се от помощ от нелегален имигрант, дай да се окопаем с ровове и да не пускаме никого.

# 883
A kakvo stava s бежанците в бежанските центрове Любимец/Харманли за които се събираха дрехи , храна и т.н.  ?Там ли са още ? newsm78

# 884
  • Куциндрел

Мда, като гледам видеото, направо си представям как повечето се захващат да учат и да работят, и как от тях израстват едни бъдещи достойни европейски граждани.

Боже, Боже, колко наивност има по тоя свят, Боже. И мъка, да, но и наивност  ooooh!
Всъщност могат, ама ще трябва да се завърти тоягата, а тогава ще има едни дето ще писнат за погазени права.
Нашите цигани как още не са се възползвали от моментния берекет? По едно фередже и към Германия. По 1000 евро дават на калпак. Но трябва да си изядат паспортите.

Общи условия

Активация на акаунт