Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 225
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 260
The Siren of Titan, не е ли по-добре в такъв случай да намерим равновесието та макар и крехко? Засега сме далеч от него.

Не. Питай чичо си Насим Талеб защо. В Бейрут е имало крехко равновесие. Развалянето му значи изведнъж всичко да гръмне и да се облее в кръв, буквално за седмица. Така че това не е отговорът, крехките неща не са хубави.

# 1 261
Т.е. средната класа живее в кочина? Аз може и да нямам толкова наблюдения върху арабските страни, но в  западноевропейските на богатите араби им отварят вратите на Картие и Шанел. Мюсюлмани, но вместо боклук около тях има аромат на рози, ако ме разбираш правилно. Но дори и не-толкова-богатите да вземем, средната класа няма как да живее на помощи. Никой никога не би причислил някой, живеещ на социални плащания в средната класа.

# 1 262
МЕжду другото има доста и със семейството си които бягат. Като тези обсъжданите с детето от снимката. Значи те сган ли са, бежанци ли са или просто идиоти? Че така и не разбрах....

Аз главно такива семействата виждам. Е, някои семейства са в намален състав поради трагичната гибел на някои от членовете им, и то не по време на бягството, а преди него. Като един съсед, който е тук с жена си, дъщеря си и внучето, но зетят отишъл в небитието преди да дойдат.
И верно странни варварски порядки има. Например пият бира с мъжа ми и един холандец (като цивилизовани бели мъже), и уж всички са за Германия (християнска страна), а онзи след всеки гол притичва до тях и се хвърля на килимчето да се моли. По време на мача с Бразилия толкоз молитви дръпна, че се притесних ММ за не се върне с друга вяра.  Rolling Eyes

Живеели в кочини ли прочетох? Crazy

# 1 263
 Niki1 ми звучи като свещеника от сутрешният блок, който заминавал в Унгария да доведе бежанци. Основал религиозна организация, която щяла да се погрижи за тях - хората които скандират Алах Акбар и ни наричат неверници.

# 1 264
Дали има начин да си сложите личното отношение към определени съфорумки където му е мястото? Кой на кого ви приличал пък хич не е важно и интересно.

# 1 265
Ники, извинявай, ама патосът ти ми идва малко в повече. То разбирам, че сега ви е паднало да се мислите като много бели и добри, но нека не става за сметка на другите потребители. Благодаря   bouquet

Кои? Живея близо до Гоце Делчев в България. Проблем никога не съм имала с тези хора. Та не е от вчера приемането ми на друговерци.

# 1 266
  • София
Т.е. средната класа живее в кочина? Аз може и да нямам толкова наблюдения върху арабските страни, но в  западноевропейските на богатите араби им отварят вратите на Картие и Шанел. Мюсюлмани, но вместо боклук около тях има аромат на рози, ако ме разбираш правилно. Но дори и не-толкова-богатите да вземем, средната класа няма как да живее на помощи. Никой никога не би причислил някой, живеещ на социални плащания в средната класа.

Говоря ти за младите терористи, че много от тях идват именно от сравнително заможни, уж образовани семейства. Затова и атентатът на Лондонското метро поля със студена вода сума ти англичани, а и не само - защото по принцип наивно се смяташе, че радикалният ислям се шири само сред бедните. Да, ама не.

Средната класа мюсюлмани не всички пазаруват от Картие, хайде моля те. Познавам няколко такива, палестинци и ливанци  Stop

# 1 267

Рокси,богатите араби не бягат от война.За какво ги коментираме?
А и само за твое инфо около богатите араби мирише на рози,защото някой друг им е почистил боклука.

# 1 268
  • MI
Скрит текст:
Ли лу, чакай, май говорим за различни неща. Аз те питам преди да получат статут на бежанец колко дава за тях държавата, не после с помощи.

Ако са с покрив над главата и храна, 40 евро на човек. Ако нямат, 320 евро на месец на човек. Дадох другото просто за сравнение с една австрийска фамилия на социални помощи. Очевидно втората получава много повече, защото законът им гарантира, че ще останат над границата на бедността. При бежанците не е така.

Ето още нещо по въпроса за семейството бежанци с четири деца. 980 евро месечно, плюс 150 един път в годината за дрехи, 200 за ученици веднъж годишно и парите за билет на учениците.

Eine siebenköpfige Familie erhält (insgesamt) für die Miete 240 Euro plus 200 Euro für den Erwachsenen und 90 Euro pro Monat für alle Minderjährigen. Das sind in Summe 980 Euro. Dazu kommen pro Familienmitglied 150 Euro für Gewand im Jahr, 200 Euro für Schulbedarf sowie Geld für die Fahrt zur Schule.

Ли лу, явно наистина е с цел да не идват бежанци. В Австрия с тия пари не знам как ще живеят, честно. Но това може да функционира само в страна, която не е външна граница. Ако Италия например го направи представяш ли си какъв вой ще се нададе за нехуманно отношение? Все пак говорим за много хора.  Това си говорехме с половинката тези дни, че концепцията е сгрешена. Би трябвало да се действа като при земетресение например - армията се грижи за всичко, няма хотели, частни лица, кооперации и сие - така много от проблемите биха отпаднали от самосебеси....

The Siren of Titan, какво предлагаш - и ти ли телена ограда с ток по нея? Надявам се че не. А и те там какъв точно избор са имали? Сега по-добре ли е от когато е имало макар и крехко равновесие според теб?

Check Please, оправи ми настроението  Laughing  bouquet

# 1 269
Дали има начин да си сложите личното отношение към определени съфорумки където му е мястото? Кой на кого ви приличал пък хич не е важно и интересно.
никакво лично отношение нямам към непознати. Изказването ми е по темата. Отбелязах странен за мен факт. Католически свещеник и отношението му към проблема.

# 1 270

О! Как да не бягат, човеко? Точно богатите арабски държави ги взимат, толкова се шумеше миналата седмица. Имат си някакви начини.

И от Иран бягаха едно време.
Моите приятелки бяха от дом с прислуга и къщи в Европа, ако ти звучат на бедни...

nelig, може би, защото външният ни министър от две години не е от социалната партия... Не знам точно кога са се променили нещата.

# 1 271

Как да не бягат? ooooh! Защо коментирате неща, които явно само сте чували от телевизора?

Ли Лу, не само в богати арабски държави бягат. Тук ги има в изобилие. По-назад писах какво направиха с наемите и цените на имотите. Понякога като чета обявите, мисля че става въпрос за едногодишен наем. Crazy

# 1 272
Предлагам да пускат само християни. Не телена ограда, а няколко свещеника на границата. Който иска да мине- кръщава се и минава. Може примерно избор- католик или православен.

# 1 273

Как да не бягат? ooooh! Защо коментирате неща, които явно само сте чували от телевизора?
Не не не....моя грешка съжалявам.Исках да кажа,че богатите араби не бягат в този вид,който коментираме сега.То е ясно,че те отдавна са се вредили,кои по Европа,кои по Америка или емирствата.

Siren!!!!!!!иронията е малко не на място!Никой не иска да стават християни,а да не ни направят нас и децата ни мюсулмани!
Виж ако ти имаш такова желание да си смениш религията ,ние сме длъжни да го уважим и ще те подкрепим даже,но с религията шега не бива.

# 1 274
Сирената е във форма. Християни да пускали само. Mr. Green Добре че са ме кръстили макар и без да ме питат, че щях да видя ЕС през крив макарон.

Общи условия

Активация на акаунт