Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 389
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 4 875
Аз не си представям как на арабина в Германия му казват, че ще го върнат в България....нали ще се тръшне мигновено на релсите на влака с цялото фемили  ooooh!

# 4 876
  • Overijse, Belgie
Решението на Финландия ми се струва разумно - проверка на границата! За мен затварянето на граници не е решение. Контролирането на входящия поток - да. Това преминаване като през турски гробища из държавите хич не ми се нрави.

И що си мисля, че жените и децата трябва да са с предимство, а не да блъскат пеш да стигнат до вече пристигналите си мъже.  newsm78
 Пишете за мобилните телефони - ами те не излизат от землянките все пак. Какво лошо има да имат мобилни телефони. И за да не ме разберете погрешно, говоря за бежанците, а не за армията!

# 4 877
...
Пишете за мобилните телефони - ами те не излизат от землянките все пак. Какво лошо има да имат мобилни телефони. И за да не ме разберете погрешно, говоря за бежанците, а не за армията!
Ами явно си нямаш на идея колко струва роуминг не само за гласови данни, но и на интернет
И не ти минава през главицата с кой телеком имат договор и кой стои там някъде си и плаща сметките всеки месец

# 4 878
Точно това щях да напиша - те нямат пари за ядене, тръгнали са да търсят спасение от бедността и смъртта, а международен роуминг и мобилен интернет имат, че и някой им го плаща към мобилен оператор и то в неевропейска държава, от която идват. За това прави впечатление и буди съмнение, че това са насочени и финансирани с определена цел тълпи.

# 4 879
Deutsche Welle: Чехия заплаши да съди ЕС, ако въведе задължителни квоти за бежанци

Само като си спомня колко го плюха президента! Сега вече и аз го харесвам Mr. Green

# 4 880

Реално нищо никой не прави, освен да си ги прехвърлят от държава в държава.
Мисля, че идва моментът, когато и това няма да бъде възможно.
Това, че ще се затягат мерките и ще се вземат решения, едва ли ще повлияе на миграцията.
Поне дотук става това, което са решили тези тълпи (имам предвид мигранти, които не са от Сирия). Дори и да ги забавят по някакъв начин, те си следват мечтаната дестинация с всякакви средства, позволени или не.

# 4 881
Oбобщавам мнението ми по темата и мисля, че който знае, ще разбере. На недоволните от всички страни им предлагам да съберат достатъчно хора, организират гласуване и да изкарат България/ Чехия/ Унгария итн от всички съюзи. Да кажат не, но да кажат не и на благинките. Друго наум не ми идва. Защото иначе става като в онзи анекдот :"а когато яде кюфтетата?!" и място за сръдни няма. Действия трябват и по-малко мрънкане.

На мен сигурно просо ми е време да сменя полето на изява. Simple Smile
300 страници са си доста, но се хванах, че за четвърти път пиша за страните, оръжията и ти.  А това е информация, която е общодостъпна и според мен основна за тази тема. Та сори за повторенията и дано всичко свърши за всички добре.

# 4 882
И последно по темата със смартфоните
Моята цена за Европа е 5 евро за 100 МВ, което е страшно малко като данни на фина на картите, които свалят за навигаторските си приложения и мейлите с инструкции, които четат всекидневно
Та кой и къде плаща този роуминг?
Иначе ми е през ... дали техните айфони са по-нови от моя, не съм консуматор и ще го сменя като умре, а не щото след него има две нови поколения
Но кой финансира информациооната страна на тази вълна в Европа?
Въпрос без отговор за нас, обикновените пешки

# 4 883
Да кажат не, но да кажат не и на благинките.
Ти защо не остана в България и да ползваш тези благинки, а замина да си търсиш щастието другаде?

# 4 884
Питай ме на лични и ще разбереш. За друго ставаше дума тук, за европейските фондове, свободата на движение и стоки итн. Но както винаги очаквах прекалено много Simple Smile

# 4 885
  • България
Решението на Финландия ми се струва разумно - проверка на границата! За мен затварянето на граници не е решение. Контролирането на входящия поток - да. Това преминаване като през турски гробища из държавите хич не ми се нрави.

И що си мисля, че жените и децата трябва да са с предимство, а не да блъскат пеш да стигнат до вече пристигналите си мъже.  newsm78

Да си представим, че се извършва проверка и регистрация на границата.
Какво следва?
В държави, като България, Гърция, Италия се пълни с имигранти.
 Бъркам ли някъде?
За нас единственото решение е затваряне на границата. Иначе умираме прави. Това е.
Регистрираме ли влизащите, даже и да успеят да пресекат нелегално границите към Сърбия и Румъния, ще ни ги върнат.
За това гърците (и не само те) просто ги пускат.
За мен това не е правилно, но как иначе Западна Европа ще разбере какво се случва?
Сития на гладния вярва ли?

# 4 886
Ли Лу, аз мисля, че в темата има много тревога и загриженост, не мога да определя това като мрънкане обаче. Права си, че има повторения на данни, на сайтове, сигурно не винаги дискусията е на ниво. Така е, обаче тревогата си остава, затова час по час отварям форума, споделям и аз каквото мога. Интересно ми е какво мислят и виждат всички, които живеят и в чужбина. Изход аз виждам в световна реакция на ситуацията, разбирай големите държави, тези, които са направили това от твоя плакат, който обобщава мнението ти по темата. А относно излизането или не от съюзи и коалиции се опасявам, че точно бг мамите няма никой да пита. За благинките на Европа - ми май съм ги пропуснала точно тях. Животът ми не се е променил към по-добро от осем години насам, даже напротив. Изключая първата година на членство, след това си преминахме към дежурното си състояние - кризата. Много е трудно в едно семейство, каквото ни описваха Европа един да получава двайсет пъти повече от друг, а сметката за тока да я плащат всички. Дано сте ме разбрали правилно  Simple Smile

# 4 887

Aми как са успяли в бързината докато си спасяват живота да си вземат мобилния, а не документ за самоличност? Масово.

# 4 888
Ама защо да ги задържаме тук, аз не разбирам, след като са официално поканени в друга държава? newsm78 Никога България, Унгария, Хърватия и т.н не са казали "добре дошли у нас" никога

# 4 889

Aми как са успяли в бързината докато си спасяват живота да си вземат мобилния, а не документ за самоличност? Масово.

Тези телефони могат да се използват за идентификацията на ползвателите им
Ако има политическа воля за това
Не са анонимни, ползвайки смарттелефони

Днес излязохме от наше село сред цивилизация и видяхме центрове с табелки за Добре дошли
После едни такива добре заварили без малко да ме прегазят на излизане от асансьора, а не съм миньонче, да кажеш че не са ме видели, по-висока бях даже

Общи условия

Активация на акаунт