Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 791
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 010
  • София
Ето ти официално, пусни си в гугъл и чети. През 2011 13% живеят под прага на бедността и това число не обхваща бездомните, болните и хората по старческите домове. Сега са повече. "2,5 милиона нямат повече от 900 евро за разходи". Знаеш ли колко са това в града? Н и щ о.
Ли Лу, с 900 Евро на прага на мизерията ли са? Нищо? Стига де!

# 5 011
Да. Официално това е прага на бедността, според мен са 1000.
На мен преди 14 години ми трябваха толкова месечно за основните разходи!
Без таксите в университета и заведенията.

Божеее... Сега ми става ясно защо толкова много българи нарамили десагите и като дойдат: "о, ама ние в две стаи трябва да живеем, много скъпо тука."  Simple Smile

# 5 012
http://www.stern.de/panorama/gesellschaft/fuer-ankommende-fluech … paign=200915-1100

Празни регали на Реве в малко градче в Северен Рейн-Вестфалия. Молят за разбиране, но дарили храната за пристигащите бежанци. с грешка в надписа, но нейсе

Лу, поздравления, че вече си австрийка и пишеш срещу българите, но се пише дИсаги.

Скрит текст:
Истината е, че никой не ги иска, дори и тези, които тичаха по гарите с мечетата си правеха илюзии, че ще е за кратко и ще си тръгнат

# 5 013

Бедни ли са австрийските пенсионери, Ли Лу? И какво значи бедност там? Сериозно питам Simple Smile

Джой, не само австрийски пенсионери има бедни, а и доста немски пенсионери живеят мизерно.
Има хора работили 48год., плащали редовно огромни данъци, а в момента са на 800 евро пенсия,която им стига да си платят наема и сметките. Бежанеца като дойде ще получи подслон и малко кеш, ще са на един хал с този, който е бачкал като хамав 40 години.
Обикновено това са хора,по-ниско квалифицирани работници,тези, които ще бъдат най-засегнати в случай, че социалната система рухне, както и в случай, че "супер квалифицираните" (немските медии се късат да тръбят,че всички са бизнесмени и доктори) бежанци решат да работят. Като не знаят език, нямат образование, което се търси на пазара, ще работят точно нискоквалифициран труд, затова мияча, чистача и касиерката са най-уплашени от нашествието, затова станаха и обект на подигравки и подмятания,от по-образованите, не само в темата.

# 5 014
Някои се взимат много насериозно.
Ай стига , отидете да се извисявате една пред друга в други теми.

кой бил беден и кой не. Уффффф

# 5 015
Лу, поздравления, че вече си австрийка и пишеш срещу българите, но се пише дИсаги.

И? Няма нужда да ми честитиш, моето семейство е още през четирсетте в различни страни на Европа. Аз не съм на 100% българка, да се срамувам ли, да се гордея ли? Три различни нации са омесени в нашето родословно дърво до 1910.. Сгрешила съм думата. Не я знам, само я чух вчера от моя позната и ми хареса. Ок, ще си я запиша в тефтера. Нещо друо? Много смислена забележка, браво Laughing

# 5 016
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Сори, но точно от теб този глупав въпрос дали имало бедни пенсионери в Австрия...
Не те попитах дали има бедни, а дали масово са бедни. Понеже от формулировката на поста ти се разбира така- пенсионерите генерално са бедни. Както е да речем в България. И понеже се учудих, те запитах и какво се разбира под бедност. Смятам, че достатъчно добре владея родния език и мога да формулирам въпрос така, че да се разбере идеално какво точно съм попитала. Също така и преценявам според човека, с когото водя разговор, дали е нужно да давам подробни разяснения и указания, че да бъда разбрана. Явно днес съм преценила грешно- дали способността ти да разбереш директен въпрос, дали желанието, не знам.

По впечатленията ми от туристически престои 900 евро са наистина малко в който и да било австрийски регион. в Чехия пенсиите също не са високи като цифра, но стигат за прилични старини в масовия случай. В по-редките- за екскурзии и ваканции, или за насъщния само.

# 5 017
То да не започнат да "нарамват дисагите" и жителите на  Австрия и Германия да искат да емигрират ако не в България, то в страните от "Вишеградската четворка".....както е тръгнало.

# 5 018
бащата на онова удавено момченце е предпочел сем.-вото да замине за Европа , вместо за Канада , защото е нямал  зъби , в Европа ще му ги напрвят безплатно , а в Канада - не ,

отдолу коментарите на местните англичани хич не бяха ласкави - те ще си ходят без зъби , ако не си ги платят сами ...

# 5 019
Да. Официално това е прага на бедността, според мен са 1000.
На мен преди 14 години ми трябваха толкова месечно за основните разходи!
Без таксите в университета и заведенията.

Божеее... Сега ми става ясно защо толкова много българи нарамили десагите и като дойдат: "о, ама ние в две стаи трябва да живеем, много скъпо тука."  Simple Smile
Ааа, това ли било бедност - можеш да си плащаш само основните разходи. В България бедните пенсионери трябва да избират дали да си купят лекарства, дали храна или тока.
Грозно е отношението ти към българите. Пази, боже...

# 5 020
От 7% мюсюлмани без бежанците явно повечто са интегрирани.

Или поне така изглежда...

# 5 021
Джой, масово има среден стандарт, не е бедност. Писах, го и в други теми. Какво искаш да докажеш с това? Че всички са богати и им е готино? Не ти ли направи впечатление, че го казах заради десните; че под тях най-много страдат възрастните хора, защото им махат доста социални облаги. Хвана се за думата и хайде: "бедни ли са". Не, повечето не са бедни. Но на пенсионерите и самотните майки предимно не им стигат парите. И какво сега? Съвсем в друг контекст го писах и в затова в скрит текст.

Нина, какво му е грозно? И аз имам баба в България и семейство. Знам какво им е. Но това е, защото няма държава. А тук има засега. И именно това казах: ще дойдат десните и ще им махнат социалните, тези хора ще пострадат най-много.

И въобще мерси, Джой, че така обърна темата, а аз дори се изказах в скрит текст.  Hug

# 5 022
От 7% мюсюлмани без бежанците явно повечто са интегрирани.
Ама друг път. Пред седмицата сигурно са изпуснали нула и запетая.

# 5 023

Нина, какво му е грозно? И аз имам баба в България и семейство. Знам какво им е. Но това е, защото няма държава. А тук има засега. И именно това казах: ще дойдат десните и ще им махнат социалните, тези хора ще пострадат най-много.
Нищо, почакай. Както е тръгнало - и при вас ще се види що е граница на бедността. Не го пиша със злорадство, да не си помислиш нещо.

# 5 024
Ще поживеем, ще видим.
Въобще не съм загубила вяра нито в ЕС, нито в западните държави.
Ще се оправят, както винаги, темата ще омръзне и замре... До другия "мюсюлмански" проблем. Изпипана тактика от толкова много години  Peace

Общи условия

Активация на акаунт