Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 497
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 445
Спокойно, иде зима. Бежанците или каквито са там щат не щат ще се кротнат, пък след зимата, я камилата, я камиларя.
+1
Само нещо не разбирам ,като се каже тука, че и наши сънародници се случва да създават проблеми някъде по "Толерастна Европа" тука някои почват да се правят на обидени как те не били такива, следват обвинения в родоотстъпничество, защото  сред всяко семе има и плява...ОК, а защо очаквате тея хора да са само инженери и лекари? Сред тях има всякакви, включително и такива, които създават проблеми. Преди 2- години алжирец ( детайлите може вече да съм ги забравила) наръга младо момиче, продавачка в центъра на София. Вдигна се доста шум, всички го знаем тоя случай. Същия ден, някъде в провинцията българин наръга друг българин и той май даже почина. Нищо обаче не се чу за това. За наш'те е позволено и не ни боли от това. Беззаконието в България ни устройва, мълчим си, кротуваме си пред нашите родни престъпници. Като стане нещо наистина грозно, сгазено дете или убийствата в Студенстки град едвам се събират 100 човека и нещата бързо потъват в забрава, да не кажа, че подсъдимите са оставяни да напускат страната. Обаче ако чудженец направи нещо, ела па виж как можем да мразим и да не забравяме.  
А пък тия провокации, кога ще сложим бурки, просто се чудя как може да се връзвате на подобни евтини манипулации, които целят да само всяване на паника. Как ше забраняват празници в Испания, октоберфест в Германия, как може въобще да допускате, че това е вярно... ??? Сериозно призовавам да сперете да разпространявате подобни слабоумия щото някой май наистина им се връзват. Едва ли не всеки арабин като те види казва "Добър ден, кога ще слагаш бурка". Прекалява се вече с истерията в тоя форум.
То някой ако ни чете тука, едва ли не може да излезе, че българските майки пукат лодки и давят бежанците и техните невръстни деца...Имаше и такива предложения за справяне с проблема.

Ох, слава Богу, че има и разумни хора в този форум!

# 5 446
намери си информация и си отговори сама за разликата между християнството и исляма ...

Тоест ти хем искаш да си християнка, хем не искаш да обръщаш другата буза? Не ви разбирам въобще.  Simple Smile На мен ми е все едно това с религиите, само проблеми ни създават! Но съм възпитана наполовина католически- наполовина православно. Та поназнйавам това-онова... А и според Папа Франциск западните страни действат точно според религията.

И на мен ми е все едно за религиите само проблем да не създават. Аз съм пълен атеист по отношение на религиите, а разликите между христянство и ислям са много, много малки.

# 5 447
  • MI
Стига с тази толерастия вече  ooooh! Да не говорим че родолюбие и патриотизъм не са точно християнски ценности. И че ако наистина държите на християнските ценности като ви ударят шамар трябва да подадете и другата буза и да помагате на ближния (та бил той и друговерец). Нещо объркахме понятията май. Не ние де, някой от по-североизток ги е объркал от няколко години и доста хора повтарят...

За китайците - в поредна тема се дават като пример на идеалните имигранти. Да, ама не. Те са едни от тези, които най-малко се интегрират и създават доста проблеми - нелегален трафик на хора, сива и директно черна икономика, експлоатация на работната ръка (тяхна си, но все пак не е редно да има роби в 21 век, нали така?), некоректна конкуренция на местния бизнес и т.н. Наистина не знам защо сте решили че са много по-добри от африканските имигранти....

А Божидар Димитров съвсем е изперкал, с годините все по-зле става просто....  Laughing

# 5 448
Разликата между нас и тях е че ние имаме срам. Българин ако отиде някъде и не знае местния език се чувствам не на място и или ще започне да го учи, или се връща в България. Или пък се премества в страна, чиито език е учил.
А те са като нашите цигани - хич не им дреме, че се капсулират и не общуват с местните и не знаят местния език. Е, има и такива които го знаят, но и те си движат само с други мюсулмани, капсулират се. Явно и те като циганите не изпитват неудобство да са маргинализирани.

Защото са на големи групи, затова. Не е толкова до срам. Ние никъде нямаме голяма диаспора. Живеят в квартали, които са само с мюсюлмани. Между другото в Чайна Таун е същото. Големи групи, които не се интегрират и не научават езика с години, защото са заобиколени от свои. Държава в държавата.
това са пълни глупости, познавам българи, които безсрамно не говорят местен език. Не знам защо наистина е нужно да се самонавиваме, че с нещо превъзхождаме конкретни хора, при положение, че това просто не е така. Явно ви е нужно да се почустствате по-добре за себе си. Хората сме хора, това е. За наше щастие, не сме имали войни на територията си почти век, но и ние сме имали беглеци и сме икономически мигранти, и то доста от преди влизането ни в ЕС. Българи са седели и по лагери 90тте години и са били неискани и тн. Имаме късмет засега, че живеем в мир и няма на територията ни война. Но това е късмет, а не плод на наши качества. Други вземат тези решения --къде и как да има война. Решат ли, и при нас ще има, и ние ще хукнем на където можем, да търсм убежище, ако трябва и пеш ще ходим хиляди километри.

Но явно ни е национален комплекс, да се изживяваме като нещо повече от други раси и народности.  Но продължавайте, явно това ви е единствен начин за себедоказване.

Мързи ме да превеждам коментари на местните, за българи и румънци, но бихте видели, че има много сходства в това как някои хора тук приемат нас, и това как ние гледаме на сирийците. Това си е расизъм и ксенофобия в най-открита форма и сега ни е паднало някой да е по-долу и по низвергнат дори от нас.

Естествено, че има такива българи. Ние говорим като цяло. Иначе съм напълно съгласна, че с нищо не првъзхождаме тези хора. И дано наистина не видим лицето на войната, защото тогава много бързо ще разберем от какво бягат бежанците и защо не се стои дълго в лагери като турските, и защо Германия е толкова желана дестинация.
аз на другата мома отговарях. Германия и за българи е желана дестинация, да не говорим за Швейцария. Просто при нас ножът не е опрял до кокала по такъв начин и си имаме дом, който не е опожарен, да не дава Господ.
И мен ме е страх от разните крайни секти в исляма, не харесвам тази религия, както не харесвам и християнството особено, но наистина да си плюем в пазвата , да чукаме на дърво и да се молим да не сме на тяхно място.
А това, че Бългрия и пряко и коствено е замесена в този конфликт и Германия и България продават оръжие на всякакви страни в сирийския конфликт, е безспорен факт.
Германия е май един от най-големите износители на оръжие в света. Но живеем в свят на лицемерие, в който жертвите и най-слабите са виновни.

# 5 449
И при нас има платени сектанти в Пазарджишко и Мадан. Цели секти, спонсорирани от разни ислямски държави. Да не говорим колко нелегални има в кварталите край Мария Луиза в София.
Но никой не си прави труда да ги разследва.

# 5 450
Стига с тази толерастия вече  ooooh!
Какво точно значи толерастия? Я ми го обясни този термин? Живеем в свят, в който по-силният експлоатира, краде, обира и печели от смъртта и кръвта на по-слабия.
Силните са 5-10% от населението на света. Другите, ние, сме биологичен ресурс. От там нататък, колкото си по-беден, толкова си по-обиран, по-експлоатиран, по-убиван и прочее.

Просто чашата е преляла, защото несправедливостта епрехвърли всякакви рамки, балансът е съвсем нарушен, региони в света са съвсем експлоатирани и ограбени и за хората там няма живот. Това е. Тези хора нямат вина, те единствено искат що годе нормален живот, който не могат да имат. Няма значение дали са мюсулмани, черни, жълти, индийци или какви. Докато не бъде възстановена някаква световна справедливост в поне минимална степен, да могат хората навсякъде по света да живеят в относителен мир и да се препитават, ще има не милиони, а милиарди мигранти. Просто се прекали с алчността.

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 11:11 от OX'AMAH

# 5 451
Стига с тази толерастия вече  ooooh! Да не говорим че родолюбие и патриотизъм не са точно християнски ценности. И че ако наистина държите на християнските ценности като ви ударят шамар трябва да подадете и другата буза и да помагате на ближния (та бил той и друговерец). Нещо объркахме понятията май. Не ние де, някой от по-североизток ги е объркал от няколко години и доста хора повтарят...

За китайците - в поредна тема се дават като пример на идеалните имигранти. Да, ама не. Те са едни от тези, които най-малко се интегрират и създават доста проблеми - нелегален трафик на хора, сива и директно черна икономика, експлоатация на работната ръка (тяхна си, но все пак не е редно да има роби в 21 век, нали така?), некоректна конкуренция на местния бизнес и т.н. Наистина не знам защо сте решили че са много по-добри от африканските имигранти....

А Божидар Димитров съвсем е изперкал, с годините все по-зле става просто....  Laughing

Абсолютно съм съгласна с всяка една твоя дума, Нели. И аз също казах за китайците, че се интегрират много трудно, а за китайската мафия да не говорим. Аргументът е, че не правили атентати, а и медиите не ги споменават грам. Ако медиите гърмяха и те щяха да са лоши. Идеални имигранти не знам изобщо дали има. В смисъл на лесно интегриращи се.
Божидар Димитров е изкукуригал напълно и аз го констатирах по - назад.

# 5 452
Защото от няколко години живея из разни европейски страни и много лесно се общува с тях, за разлика от мюсулманите и западняците които смятат че са нещо повече от теб защото си с друга религия или си от Източна Европа съответно. Китайците не ми правят впечатление на хора с чак такава мания за величие, нищо че пропагандата из медиите ги изкарва върли комунисти. Да не говорим за руснаците. В чужбина точно рускинче ме упъти че трябва да сменя влака с друг за летището, без да я моля! Местните не помагат като виждат че си объркан, трябва да ги молиш, а дори да ги молиш не винаги помагат. Въобще вече си имам едно наум и за мюсулманите и за тези от Западна и Северна Европа.

# 5 453

...Ох, все едно вече цяла Европа е приела Шериата и вече мюсюлмани ни управляват. Мисля, че страшно много преувеличения има тук, породени от страх. Говорим за 200 000 мюсюлмани, които на фона на 500 000 000 население на Европа са едва 0.4%, а мюсюлманите в цяла Европа са само 6%. Какви страхове, какво завладяване ви преследва, не ми е ясно? Очите на страха са големи. Факт.

Не е страх, а реалност
Забравяш, че вече повече от 12 години имам удоволствието на наблюдавам от първия ред какво става

Иначе да, страх ме е да отида в определени квартали на Стокхолм и КопенхаГен и никога не бихме стъпили там

И аз повече от 12 години съм на първия ред, но наблюденията ми са съвсем различни. Няма квартал в Стокхолм в който да ме е страх да стъпя. Но виж - в центъра когато нашите нацита, т.нар. шведски демократи имат митинг, тогава е страшно..

# 5 454
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Единствената разлика е в отношението към алкохола и в това, че рускините се чудят за кой чужденец да се омъжат и да не трябва да търпят нетолералистичните си мъже, които ги унижават.
Ти май руски мъж на живо никога не си виждала Laughing.
До едно време вчера абсолютното ти невежество и неспособност да мислиш бяха смешни, но комбинирани със съскаща злобица стават плашещи.

# 5 455
  • София
Според мен грешната представа за тази религия идва от нейните крайни течения и страха точно от крайните й проявления. Иначе в основата си е доста хуманно ориентирана, доколкото съм запозната.

# 5 456
Защото от няколко години живея из разни европейски страни и много лесно се общува с тях, за разлика от мюсулманите и западняците които смятат че са нещо повече от теб защото си с друга религия или си от Източна Европа съответно. Китайците не ми правят впечатление на хора с чак такава мания за величие, нищо че пропагандата из медиите ги изкарва върли комунисти. Да не говорим за руснаците. В чужбина точно рускинче ме упъти че трябва да сменя влака с друг за летището, без да я моля! Местните не помагат като виждат че си объркан, трябва да ги молиш, а дори да ги молиш не винаги помагат.

Всички религиозни са с голямо самочувствие, че само те знаят верният път. Така са и християните, не само мюсюлманите. Говоря за истинските такива, които спазват и жовеят според Библията. Няма по - надменни и знаещи всичко същества.

Това, че си се срещала с мили китайци обаче не значи, че точно китайската мафия и престъпност не съществуват. Същесвтуват и още как, просто не е интересна нито на медиите, нито на читателите. Естевено, обаче китайската религия не може да се сравнява с християнската и мюсюлманската.

# 5 457
Страшно много неща се направиха последните 20 години, за да може САЩ да си запази световната хегемония, а силните на деня да направят милиарди. Прекроиха се граници, свалиха се неудобни и непослушни управници, но се действаше недалновидно и с оглед на бързата печалба с мотото "след нас потоп". Ами този потоп идва. А България като мъничка недържава, просто е пионка и както и през ВВ2 частично опира пешкира, но за щастие сме отново с късмет, и опираме минимално.

# 5 458

...Ох, все едно вече цяла Европа е приела Шериата и вече мюсюлмани ни управляват. Мисля, че страшно много преувеличения има тук, породени от страх. Говорим за 200 000 мюсюлмани, които на фона на 500 000 000 население на Европа са едва 0.4%, а мюсюлманите в цяла Европа са само 6%. Какви страхове, какво завладяване ви преследва, не ми е ясно? Очите на страха са големи. Факт.

Не е страх, а реалност
Забравяш, че вече повече от 12 години имам удоволствието на наблюдавам от първия ред какво става

Иначе да, страх ме е да отида в определени квартали на Стокхолм и КопенхаГен и никога не бихме стъпили там

И аз повече от 12 години съм на първия ред, но наблюденията ми са съвсем различни. Няма квартал в Стокхолм в който да ме е страх да стъпя. Но виж - в центъра когато нашите нацита, т.нар. шведски демократи имат митинг, тогава е страшно..

Аз съм живяла във Фитя, никога не съм имала проблеми. Дразнеше ме единствено, че е по-мръсно.

# 5 459
По цял свят има гладни, бедни, бедстващи, нещастни хора, на които им се ще в Европа и Америка, ама не са достатъчно хитри като арабите, които му хванаха цаката с играта по тънката струна, избудалкаха ни.
С Америка нямаше да им се получи, но тук сработи.

Общи условия

Активация на акаунт