Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 908
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 805
Не мога да разбера защо толкова скачате като някой каже/напише че повечето българи не са вярващи/ приемат само външно християнството. Че то е очевидно. Очеизвадно дори. Не само това, лошото е че голяма част от големите националисти-християни не познават дори елементарно християнството извън това което местния поп (умишлено не използвам думата свещенник) казва или показват по ТВ.

Кое е очевидно? На базата на какво правиш подобно изказване? Отново изобщо не си разбрала какво сме писали и четеш по диагонал.
Илия Троянов НЯМА право да се изказва за целокупния български народ, защото е напуснал страната преди 45 години, живял е къде ли не по света, но не и в България. И сега, видиш ли, въз основа единствено на българските си гени  се оказва голям познавач на българите и размахва пръст - Не сте толерантни, не сте християни, айде стига сте се престрували! Много е лесно някъде там от Берлин да се скараш, нали? На "театрално религиозните българи". Не е необходимо някой да е супер религиозен и да ходи всяка неделя на църква, за да се нарече християнин, може да си се моли вкъщи, може да носи вярата в сърцето си. Ти ли си тази, която прецени, че не е така? Всички знаем за подкупните наши свещеници, всички знаем за онези във Ватикана, които също са в кюпа и не само, че не сплотяват християните, а ги отдалечават от църквата. За мен свещеникът не е вярата, не е ходенето на църква в неделя или определени ритуали, вярата човек носи в сърцето си и това не е нужно да излиза на показ. А откъде пък разбра той, че И ходещите на църква  и спазващи ритуали не са религиозни? Звездите ли му говорят?

# 5 806
Както казах също, че и носенето на документи не е задължително....пък верно - тези хора що не са си взели бележките за платен ток от последните 6м.  newsm78

Т.е. най-нормалното нещо е да хукнеш по света без документи за самоличност?

# 5 807
Скрит текст:
"Министърът на вътрешните работи на Германия призова Европа да взема бежанците директно от кризисни региони, за да ги отърве от алчните трафиканти, които заради огромни печалби ги излагат на риск."
Уау ... От тук.
Нормално е да искаш да помогнеш на бежанец. Логично е да помагаш на бежанците, които са се добрали до първата свободна страна. Лошото е, че се сетиха за това след години...Ако моето семейство бяга от война и насилие и попаднем в бежански лагер - логично е да постоим в него и да помислим как да си подобрим положението. Примерно сме се докопали до Турция - стоим си в лагера и какво? Чакаме на помощи за бежанци и живеем в палатки? Чакаме да свърши войната и да се приберем у дома с децата? Да ще почакаме примерно година и после....Нормално е аз и детето да останем в лагера, да съберем де що пари имаме и мм да потегли да търси по-добър живот за семейството. В случая начина е един - с трафикантите.... Според мен точно за това в лагерите има повече жени и деца, а при трафикантите се навират младите мъже. Едва ли ако вие сте в това положение ще тръгнете с детето към неизвестното, а мъжът ви ще ви чака в лагера....Нормално е да тръгнат и да търсят работа младите мъже и да си изхранват семействата, а не да чакат на помощи....Нормално е да се насочат към държавите с развита икономика - все пак там има работа! Какво ще работи в Бг, че да може да си помогне на семейството? Дори и да е с много добро образование - няма как веднага да се случи, защото незнае езика, а в Германия - може и ливада да подстригва... Грешката на Европа е, че много късно се сети да "помага" на бежанците...Толкова години ги оставиха да оскотяват в лагерите в Турция и другите близки страни....

Много е вярно това, само дето огромното мнозинство, от нахлуващите в момента в Европа не са бежанци, а нелегални имигранти. Едва 1 на всеки 5-ма е сириец, доколкото разбрах.
Затова съм съгласна с германския министър, че бежанци трябва да се взимат директно от лагерите, като на място се проверява самоличността им и евентуалните им връзки с терористи. И трябва да се разпределят на квотен принцип, като по-голямата част трябва да замине за САЩ, Канада и Австралия. Там има огромни незаселени територии и много по-добри възможности за интеграция. Особено САЩ, които са главния виновник за бежанската криза, е редно поне малко да изкупят вината си, като приемат най-много бежанци. Само дето това никога няма да се случи.  Tired
.
В Русия също има огромни незаселени територии.

Последното ти изречение е реалистично .  Simple Smile Другото е утопия.

Докато на високо равнище не се спре причината за бежанците, няма да има спокойствие.
Ясно е кой и защо произвежда бежанци.  
Европейските лидери са вече в капан.

# 5 808
Извинявай, но ако падат бомби около мен едва ли ще зарежа детето, че да си търся документите......

# 5 809
Извинявай, но ако падат бомби около мен едва ли ще зарежа детето, че да си търся документите......
А стик за селфи ще вземеш ли?

# 5 810
  • София
Скрит текст:
"Министърът на вътрешните работи на Германия призова Европа да взема бежанците директно от кризисни региони, за да ги отърве от алчните трафиканти, които заради огромни печалби ги излагат на риск."
Уау ... От тук.
Нормално е да искаш да помогнеш на бежанец. Логично е да помагаш на бежанците, които са се добрали до първата свободна страна. Лошото е, че се сетиха за това след години...Ако моето семейство бяга от война и насилие и попаднем в бежански лагер - логично е да постоим в него и да помислим как да си подобрим положението. Примерно сме се докопали до Турция - стоим си в лагера и какво? Чакаме на помощи за бежанци и живеем в палатки? Чакаме да свърши войната и да се приберем у дома с децата? Да ще почакаме примерно година и после....Нормално е аз и детето да останем в лагера, да съберем де що пари имаме и мм да потегли да търси по-добър живот за семейството. В случая начина е един - с трафикантите.... Според мен точно за това в лагерите има повече жени и деца, а при трафикантите се навират младите мъже. Едва ли ако вие сте в това положение ще тръгнете с детето към неизвестното, а мъжът ви ще ви чака в лагера....Нормално е да тръгнат и да търсят работа младите мъже и да си изхранват семействата, а не да чакат на помощи....Нормално е да се насочат към държавите с развита икономика - все пак там има работа! Какво ще работи в Бг, че да може да си помогне на семейството? Дори и да е с много добро образование - няма как веднага да се случи, защото незнае езика, а в Германия - може и ливада да подстригва... Грешката на Европа е, че много късно се сети да "помага" на бежанците...Толкова години ги оставиха да оскотяват в лагерите в Турция и другите близки страни....

Много е вярно това, само дето огромното мнозинство, от нахлуващите в момента в Европа не са бежанци, а нелегални имигранти. Едва 1 на всеки 5-ма е сириец, доколкото разбрах.
Затова съм съгласна с германския министър, че бежанци трябва да се взимат директно от лагерите, като на място се проверява самоличността им и евентуалните им връзки с терористи. И трябва да се разпределят на квотен принцип, като по-голямата част трябва да замине за САЩ, Канада и Австралия. Там има огромни незаселени територии и много по-добри възможности за интеграция. Особено САЩ, които са главния виновник за бежанската криза, е редно поне малко да изкупят вината си, като приемат най-много бежанци. Само дето това никога няма да се случи.  Tired
.
В Русия също има огромни незаселени територии.

Последното ти изречение е реалистично .  Simple Smile Другото е утопия.

Докато на високо равнище не се спре причината за бежанците, няма да има спокойствие.
Ясно е кой и защо произвежда бежанци.  
Европейските лидери са вече в капан.

Трябва да се спре ПРИТОКЪТ на имигранти. В това трябва да се насочат усилията. Да има качествена ОХРАНА на границите на ЕС. Бежански лагери има бол извън ЕС и повярвайте, ЕС ги финансира в огромни размери. Не ми се рови сега, но още преди година две търсих подобна информация и се оказа, че ЕС е най-големият донор в бежанските лагери. Ама не, това не е достатъчно май, трябва тези хора, които сами си разбиха държавите, да плъзнат към ЕС. Не им стига, че ги хранят и поят без пари, искат още и още....Ами сори, ама това не са БЕЖАНЦИ, това са СКАКАЛЦИ, които идват да опоскат следващата нива - Европа!

# 5 811
  • MI
Скрит текст:
Не мога да разбера защо толкова скачате като някой каже/напише че повечето българи не са вярващи/ приемат само външно християнството. Че то е очевидно. Очеизвадно дори. Не само това, лошото е че голяма част от големите националисти-християни не познават дори елементарно християнството извън това което местния поп (умишлено не използвам думата свещенник) казва или показват по ТВ.

Кое е очевидно? На базата на какво правиш подобно изказване?
Скрит текст:
Отново изобщо не си разбрала какво сме писали и четеш по диагонал.
Илия Троянов НЯМА право да се изказва за целокупния български народ, защото е напуснал страната преди 45 години, живял е къде ли не по света, но не и в България. И сега, видиш ли, въз основа единствено на българските си гени  се оказва голям познавач на българите и размахва пръст - Не сте толерантни, не сте християни, айде стига сте се престрували! Много е лесно някъде там от Берлин да се скараш, нали? На "театрално религиозните българи". Не е необходимо някой да е супер религиозен и да ходи всяка неделя на църква, за да се нарече християнин, може да си се моли вкъщи, може да носи вярата в сърцето си. Ти ли си тази, която прецени, че не е така? Всички знаем за подкупните наши свещеници, всички знаем за онези във Ватикана, които също са в кюпа и не само, че не сплотяват християните, а ги отдалечават от църквата. За мен свещеникът не е вярата, не е ходенето на църква в неделя или определени ритуали, вярата човек носи в сърцето си и това не е нужно да излиза на показ. А откъде пък разбра той, че И ходещите на църква  и спазващи ритуали не са религиозни? Звездите ли му говорят?

На база на мои наблюдения. Абсолютно съм убедена в това, което казвам. И много добре разбрах тезата ти, просто не съм съгласна с нея. Като не живее в България не се ли връща периодично? Не познава ли българите? И защо ако някой, който не е на място, дори да е чужденец, каже нещо вярно трябва да викваме в един глас "Ууууу, обиждат ни"?!

Гери, ако не е по суша, ще е по море. А по море от Турция могат да идат в Европа само в Гърция. Няма много избор. И за съжаление имат лошия късмет островите им да са прекалено близо до Турция.... Аз друго се чудя - дали Турция не си отмъщава на Гърция така? Биха могли да спрат част от потока и по море, както го правят по суша...

# 5 812
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

На база на мои наблюдения. Абсолютно съм убедена в това, което казвам. И много добре разбрах тезата ти, просто не съм съгласна с нея. Като не живее в България не се ли връща периодично? Не познава ли българите? И защо ако някой, който не е на място, дори да е чужденец, каже нещо вярно трябва да викваме в един глас "Ууууу, обиждат ни"?!

Гери, ако не е по суша, ще е по море. А по море от Турция могат да идат в Европа само в Гърция. Няма много избор. И за съжаление имат лошия късмет островите им да са прекалено близо до Турция.... Аз друго се чудя - дали Турция не си отмъщава на Гърция така? Биха могли да спрат част от потока и по море, както го правят по суша...

Гърция има ОГРОМЕН военен флот, да започне да охранява границите на Гърция и на ЕС. Да го впрегнат на работа все пак, а не само да цицат кинти от Европа. Лодките и корабите с мигранти трябва да се връщат на прага на териториални води. Техен си е проблема. Неканени гости нещем!

# 5 813

Илия Троянов НЯМА право да се изказва за целокупния български народ, защото е напуснал страната преди 45 години, живял е къде ли не по света, но не и в България. И сега, видиш ли, въз основа единствено на българските си гени  се оказва голям познавач на българите и размахва пръст - Не сте толерантни, не сте християни, айде стига сте се престрували! Много е лесно някъде там от Берлин да се скараш, нали? На "театрално религиозните българи". Не е необходимо някой да е супер религиозен и да ходи всяка неделя на църква, за да се нарече християнин, може да си се моли вкъщи, може да носи вярата в сърцето си. Ти ли си тази, която прецени, че не е така?
Българите са много по-християни от италианците например. Ние сме тези, които на практика сме запазили вярата си. Ако италианците бяха на наше място отдавна да са станали  върли привърженици на Алаха.

Вярата на италианците е едно лицемерно позьорство, което никога не е минало проверката на времето.

А разни пишлемета да ми размахват пръст... Sick

Ще кажа като румънския министър: "По-добре да сме ксенофоби, отколкото глупаци"

# 5 814
Сигурна съм, че същото искаш и ти, защото няколко дена вече те гледам как не можеш да заемеш твърда позиция.
Честно казано, няма човек с твърда позиция. С твърдата позиция са само тези, които не мислят с главите си  Simple Smile Като знаеш какво прави Европа със страните на бежанците, ти е малко трудно да отхвърлиш правото им на убежище. Нали знаеш, въртят си бизнеса и интересите и после малка част от печалбата я дават за бежанците. Ок, Австрия и България например не участват във военните действия, но са част от този съюз... Тази дума вече на нищо не прилича, стана ясно вече.

Иначе да, и аз не искам 600 разгневени мъже да ми се изпречат на пътя, било то и християни.
Тълпата плаши. Peace

Австрия не приема само сирийци, а и от Афганистан и Ирак.

ПП
Скрит текст:
Анджелина Джоли осиновила тези дни дете от Сирия. Сега, като повлече крак..  Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 сеп 2015, 11:57 от Ли Лу

# 5 815
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

[/quote]
 Няма как да ме убедиш в тезата си, още в началото на темата ми беше ясно, че мислим различно. Ще те оставя в заблудата ти, това си е твой проблем.

# 5 816
Няма ясни сигнали от Европа,   а само някакво налудничаво поведение, първо ни се караха, че се държим лошо с горките, бягащи от война, караха ни се, че пазим границите, после ни се караха, че не пазим границите,эМеркел първо обясняваше на онова палестинско момиченце, че няма да го приемат в Германия, после, че ще приемат всички желаещи, после, че не могат да ги приемат... Crazy

И как си представяте Гърция да пази границата по море, да връщат обратно надуваемите лодки към Сирия ли?

# 5 817
Не, но както написах преди това - като постоим в бежанския лагер, най-вероятно ще изпратим мъжете да търсят добро място за живот - и да ще съм щастлива да имаме телефони, ще съм щастлива да получа снимка как е успял с трафикантите да стигне до по-добро място, както и ще съм щастлива да го видя жив, здрав, усмихнат.... А ти в такава ситуация какво би направила????

# 5 818

Прочети Популе какво ти е написала. В Гърция има много повече генерали на глава от населението отколкото в цяла Европа. Но само знаят да плюскат, бизнес да въртят и да цоцат заеми.
Няма да се учудя, ако са и каналджии вече.

Може би искат ние да идем и да им пазим островите и после сигурно и да им платим и да им обършем и ......

# 5 819
  • постоянно

Хаиде стига сарказъм моля ви. парите да платят на трафиканта взели , а документите - нямали време. Тази война не  е от вчера. Стига сте  били толкова deluded  Mr. Green

...
херр

Общи условия

Активация на акаунт