Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 635 188
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 585
Още вчера излезе новината какво иска Ердоган. Той всъщност това си го иска в прав текст още като удари кюрдите. Сега обаче натисна копчето, с което да извие ръцете на ЕС - бежанците.
Скрит текст:
Ето и от днес, излиза, че ние сме подкрепили идеята им пред ЕС.
Брюксел. Българският министър-председател Бойко Борисов обсъди вчера на извънредната среща на ЕС в Брюксел предложението на турския министър-председател Ахмет Давутоглу за създаване на зона за сигурност в Северна Сирия с цел предотвратяване на масовия приток на бежанци, предаде унгарският вестник HVG.hu.
„С турския министър-председател обсъдихме зона на сигурност в Северна Сирия. Мислим, че най-добре ще е бежанците да останат в близост до техните родни места и да получават помощи там“, каза Борисов преди срещата на върха на ЕС.
Министър-председателят каза, че е получил от турското правителство писмо, чието съдържание представя турската гледна точка относно бежанската криза. В писмото е посочено предложение за работна група, занимаваща се с предоставяне на жилища, грижи и образование за мигрантите, чрез осигуряване на средства от Европейския съюз и Съединените щати.
Според Борисов, ако не се създаде зона за сигурност в Сирия, това ще доведе до наплива на седем милиона сирийски граждани към Европа, което според него " ще задълбочи още повече материалните и политическите последствия от хуманитарната криза."

Тази зона за сигурност няма как да се осъществи без турски войски, които да я гарантират.
В това е същността на цялата му идея.
Ердоган е за озаптяване, ще запали Турция.
Добре, че изборите в Турция са съвсем скоро и се надявам отново да ги загуби.

Така де, иска подкрепа за турски войски на територията на Сирия, но явно засега не става, но все пак нещо му е обещано, за да озаптява потока за насам.
Баце къде се набута между шамарите не ми е много ясно. newsm78
Мисля, Ердоган и ЕС са договорили нещо, все пак, за да не се очаква наплив откъм нас.
Със сигурност не вярвят ние да сме способни да удържим.

# 6 586
Стига локуми , трябват действия .
Какви , ами на война - като на война . Тези орди трябва да се спрат от армията .
Топло , топло видео от нова тв

дано да ви тръгне , че на мен не ми тръгва , но го гледах и мисля на 100 процента така

http://novanews.novatv.bg/news/view/2015/09/24/125030/социолог-нашите-политически-лидери-се-държат-като-чиновници-/
Ето го тук видеото. Изгледайте го, обобщава горе долу всичко, което си говорим тук.
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/rajchev-politicheskite-l … hinovnici-6042900
Да , много логика и разум има в думите на Райчев този път .
Искам повече хора да го чуят .

militana , мерси за помоща  bouquet

# 6 587
  • MI
Ох, стига вече с тая паника!  Rolling Eyes За хотспотовете 1000 пъти писахме че няма да се управялват само на национално ниво, а от гранична полиция заедно с Европол, Фронтекс и Агенцията за бежанците. Т.е. няма да имат толкова възможности да крадат. Според мен пък Борисов веднъж е взел умно решение. Щото това за милионите дето очакваме не е че 110 млн ще се настанят в БГ, а че имна опасност толкова да минат през страната. По-добре да бъдат директно пращани в хотспота и от там по къщята вместо като в Сърбия сега. Осигурява си финансирана от ЕС ащита на границите, толкова ли ви се струва малоумно?!

А за ноември - изрично са казали че от ноември ще са активни хотспотовете. Не че тогава ще се разбере. Предната версия беше до края на годината. Как ще стане толкова бързо идея нямам...

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 11:14 от nelig

# 6 588
http://www.dnes.bg/world/2015/09/24/bylgariia-iska-priemen-centy … za-bejanci.277443
как само си изми ръцете мама и натопи нашите, че сами са поискали да сме гореща точка
хитро, а?
България казва ,че има проблем, тя сама поиска. Все едно не знае, че има проблем, но това ли точно е решението? А нашите, които мълчаха до последната минута преди да заминат за Брюксел сигурно си правеха илюзии, че ще остане скрито.

Ако това се приеме и оповести официално, съм сигурна, че веднага ще се създаде група за организиране на протести. Ще следим и предполагам, че всички ще излязат на протест. Иначе с Бг е свършено. Ставаме сметището на целия свят. Никой да не се заблуждава, че ще ги държат само в пограничните райони, просто няма да има място за няколко милиона. Ще ги пръснат из цялата територия и ще бъдат буквално навсякъде. Тук вече няма да може да се живее, но предполагам, че запада ще ни затвори, за да не можем да бягаме при тях и да хрантутим тия орки. Само обща национална стачка може да ги спре и аз очаквам мислещите хора у нас да я организират. Всички ще пострадаме, така че няма политически пристрастия тук.

# 6 589
нова , аз мисля че отказа на ЕС за момента нищо не променя.
Турците ще засилят натиска, за да "убедят"  несъгласните.
Може би и затова нашите са поискали да сме хотспот - ясно им е, че още дълго няма да сме извън играта.
Бог да ни е на помощ.

ПП На мен пък ми е много интересно как ще реагират местното ни турско малцинство в пограничните райони, като им натресат центровете.

# 6 590
Ох, стига вече с тая паника!  Rolling Eyes За хотспотовете 1000 пъти писахме че няма да се управялват само на национално ниво, а от гранична полиция заедно с Европол, Фронтекс и Агенцията за бежанците. Т.е. няма да имат толкова възможности да крадат. Според мен пък Борисов веднъж е взел умно решение. Щото това за милионите дето очакваме не е че 110 млн ще се настанят в БГ, а че имна опасност толкова да минат през страната. По-добре да бъдат директно пращани в хотспота и от там по къщята вместо като в Сърбия сега. Осигурява си финансирана от ЕС ащита на границите, толкова ли ви се струва малоумно?!

По кои къщя ще ги пращат? По нашите ли? защо не си гледаш работата и не даваш съвети за страната, в която живееш, а не за нас тук? #Cussing out

# 6 591
Ох, стига вече с тая паника!  Rolling Eyes За хотспотовете 1000 пъти писахме че няма да се управялват само на национално ниво, а от гранична полиция заедно с Европол, Фронтекс и Агенцията за бежанците. Т.е. няма да имат толкова възможности да крадат. Според мен пък Борисов веднъж е взел умно решение. Щото това за милионите дето очакваме не е че 110 млн ще се настанят в БГ, а че имна опасност толкова да минат през страната. По-добре да бъдат директно пращани в хотспота и от там по къщята вместо като в Сърбия сега. Осигурява си финансирана от ЕС ащита на границите, толкова ли ви се струва малоумно?!

А за ноември - изрично са казали че от ноември ще са [/b]активни[/b] хотспотовете. Не че тогава ще се разбере. Предната версия беше до края на годината. Как ще стане толкова бързо идея нямам...

А защо се говори като за даденост, сякаш всички в Европа сме навити да приемем милиони мигранти, решено е, единственият въпрос е откъде точно ще минават?!

# 6 592
нова , аз мисля че отказа на ЕС за момента нищо не променя.
Турците ще засилят натиска, за да "убедят"  несъгласните.
Може би и затова нашите са поискали да сме хотспот - ясно им е, че още дълго няма да сме извън играта.
Бог да ни е на помощ.

ПП На мен пък ми е много интересно как ще реагират местното ни турско малцинство в пограничните райони, като им натресат центровете.

Няма да бъдат само в пограничните бе! Къде място за милиони? ще бъдат из цялата територия, не загряваш ли?

# 6 593
Аз пак питам. някой знае ли как, защо и кога се промени позицията на Даниел Митов, че не искаме да ставаме буферна зона? Каза го само преди няколко дни.
Ето тук. http://www.standartnews.com/balgariya-politika/mitov_ne_sme_sagl … ariya-301176.html

Думата на кого се слуша в България и защо няма официална позиция по въпроса? Защо сега не излезе да защити позицията си, а мълчи като наказан ученик?

# 6 594
Аз пак питам. някой знае ли как, защо и кога се промени позицията на Даниел Митов, че не искаме да ставаме буферна зона? Каза го само преди няколко дни.
Ето тук. http://www.standartnews.com/balgariya-politika/mitov_ne_sme_sagl … ariya-301176.html

Думата на кого се слуша в България и защо няма официална позиция по въпроса? Защо сега не излезе да защити позицията си, а мълчи като наказан ученик?
Най-малкото да хвърли оставка, като така безпардонно беше пренебрегнат. Ама думата "оставка" я няма в речника на днешните политици.

# 6 595

Няма да бъдат само в пограничните бе! Къде място за милиони? ще бъдат из цялата територия, не загряваш ли?

Първите ще бъдат в пограничните Wink.

# 6 596
Докато нашият Бойко пак се огъзва, МП на Словакия е заявил, че ще съди ЕС и няма да приеме квотата с бежанци!

Tonight Slovakia's furious prime minister Robert Fico vowed to sue Brussels over the decision.

He raged: "We will go in two directions. First one, we will file a charge at the court in Luxembourg.

"Secondly, we will not implement the (decision) of the interior ministers."

He added: "We have been refusing this nonsense from the beginning, and as a sovereign country we have the right to sue."

http://www.express.co.uk/news/politics/607480/Europe-migrant-cri … ls-Slovakia-court

Не трябва да допускаме България да е гореща точка!

# 6 597
Ън, харесах ти поста . Писна ми , да ни правят на маймуни .

# 6 598
  • MI
Скрит текст:

По кои къщя ще ги пращат? По нашите ли? защо не си гледаш работата и не даваш съвети за страната, в която живееш, а не за нас тук? #Cussing out

Дишай с корема 2 мин и после прочети пак поста ми  Laughing

Хотспот разбра ли въобще какво е или викаш така по принцип? Какви къщи, какви пет лева?! Това е център за разпознаване и екстрадиране. Сега разбра ли? Никой няма да ти ги праща вкъщи нито никъде. Значи че който мине БГ границата ще се праща директно там, където ще го разпознават кой и какъв е посочените по-горе служби. После кой от къде е ако е нелегален, ако е редовен - според квотите. Новите ще ги гласуват по-късно. Тези сегашните бяха за вече влезли и регистрирани.

Някой още неразбрал дето ще протестира щото ще му пратят афганистаци у дома?

Между другото и тук ще има хостпот, спокойно. И според мене беше крайно време да поеме малко отговорност Европата.

# 6 599
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou

Общи условия

Активация на акаунт