Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 224
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 6 960
Кьолнската катедрала oще е получила новото си преназначение, но спортните зали са.
Хората се оплакват и питат кога пак ще могат да си ползвт залите по пренадназначение.

Симеон Сакскобургготски по - добре да мълчи. Нима не е наясно що за щурм е това!
Какво се прави на ударен със сълзливи отправки към неговото 'бягство', това са несравними неща!

Не, бе, Герри, той хотспотът че няма да е в Германия, я. Просто на нея ще й пращат точна бройка, подбрани лекари и инженери, в краен случай работници за БМВ. А не сега да се чудят 300 хиляди ли са, 800 000 ли.

Право в целта. Или си слушала тук медиите, или имаш точен усет Peace

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 11:14 от take a smile

# 6 961
  • София
Супер, ако е на територията на Сирия. Значи това би било решение.

milittana, аз разбрах, че там ще ги охраняват и така ще ги спират да не навлизат в Европа, а покрай тях ще се ограничи и другият поток. newsm78

# 6 962
Както виждате изпълзяха главните действащи лица.
Ердоган, Путин и Обама.

Ердоган отдавна настоява за тази свободна зона. Явно е решил да използва ББ за маша.Най- мръсната роля му е избрал.

ББ  се радва като малко дете, получило подарък от Дядо Коледа, че е получил писмо лично от Ердоган, сутринта го носеше в сутрешния блок, та писал му, да го помоли за съдействие пред ЕС за свободната зона,  ЕС да подкрепи създаването на такава на територията на Сирия, до границата с Турция.
За който още не е прочел:
Цитат
Така Путин и Ердоган се оказаха приятели/противници на сирийския терен. Но въпреки различните им цели и стратегически интереси днес и двамата са обединени от стремежа да причинят проблеми на Запада – Европейския съюз и САЩ, злоупотребявайки с нещастието на сирийските бежанци. Целта е да се настроят европейците срещу собствените си правителства и срещу Европейския съюз, като покажат провала на провежданата от Европа в продължение на четири десетилетия политика на мултикултурализъм и интеграция на различните етнорелигиозни общности. Разбира се, Путин следва цели, които са коренно различни от тези на ислямиста Ердоган.
от тук Какво иска Турция от Европа?

# 6 963
Едва ли ще настаняват пакистанците, тръгнали за Германия, в безопасна зона в Сирия.

Башар Асад, обаче, не е съгласен да има безопасна зона:

http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/110956

# 6 964
Никой не е съгласен. Затова пък  Ердоган има мощно оръжие- 2 милиона бежанци + неизвестна бройка 'бежанци под прикритие'.

# 6 965
  • София
Ето една страхотна статия за Меркел и целият хаос, настъпил след внезапната й покана.
http://www.politico.eu/article/merkel-changed-her-mind-migration … n-border-control/

Local businesses had begun to grumble about the impact the crisis would have on Munich’s annual Oktoberfest, which gets underway next week. Bavarian politicians were nervous.

But Bavaria, considered Germany’s conservative heartland, wasn’t alone. States and communities across Germany were complaining to Berlin that they couldn’t handle the influx.

Under Germany’s decentralized federal system, responsibility for dealing with the refugees falls on the states. Every day, thousands of new arrivals are sent to Germany’s 16 states and then allocated to local communities.

By the weekend, that system faced collapse. A number of states refused to accept more refugees from Bavaria.

Under pressure from Seehofer, Merkel agreed late Saturday to reintroduce border controls. The strategy was to present the move as a “signal to Europe,” a tactical decision meant to nudge other countries into taking more refugees. In reality, according to officials who described the deliberations among the country’s leaders this weekend, Germany simply couldn’t cope with the situation.

Before Merkel’s decision to relax the regulations, Berlin expected to take in 800,000 refugees, already a fourfold increase over 2014. On Monday, Vice Chancellor Sigmar Gabriel said the number could top one million, underscoring the massive resonance of Merkel’s decision has had.

Така като гледам, планът на Меркел е да стовари "бежанците" на източно германците - на нашего брата по съдба, демек...Те и без това не са толкова добре в сравнение със западногерманските си събратя. Да видим до кога ще търпят.

# 6 966
Те затова са по- активни в демонстрациите

# 6 967
  • София
Едва ли ще настаняват пакистанците, тръгнали за Германия, в безопасна зона в Сирия.

Скрит текст:
Башар Асад, обаче, не е съгласен да има безопасна зона:

http://www.tvevropa.com/bg/news/world/view/110956

Важно е да настанят сирийците т.е. така ще отсеят истинските бажанци и другите просто няма изобщо да се допускат на територията на Европа. Аз така ги виждам нещата (поне на теория засега).

# 6 968
  • MI
Аз не мога да се начудя как изобщо пакистанците се добират до Европа. Освен, че е непосилно скъпо, е адски далече. Трябва да преминат през Иран и Сирия и Ирак, които са военни зони. Съмнявам се иранците да ги пускат да преминават свободно. А в Гърция е пълно с пакистанци, вероятно са повече от арабите..

Така, както тези от субсахариална Африка - месеци и месеци, спират за да работят и спечелят пари за следващия етап, като стигнат - пак. Понякога и година. Проблемът е че като чуят Добре дошли и тръгват за да избягат от мизерията. За мен наистина единствения начин е да започнем да ги връщаме...

Гери, не тръгват защото ще ги спасим, а защото после мама Меркел ги чака с отворени обятия... Виж колко влязоха след малоумното й изявление - май колкото цялата минала година... Ако почнем да ги връщаме пак повечето няма да тръгнат.

Четох какво е казал Бойко - на практика е казал че иска, въпреки че го омотава добре. Уплашил се е от писмото на Ердоган. С право според мен.  И на мен вчера ми прозвуча като завоялирана заплаха... Sick Веднъж да постъпи мъжки и той...

# 6 969
  • София
Скрит текст:
Аз не мога да се начудя как изобщо пакистанците се добират до Европа. Освен, че е непосилно скъпо, е адски далече. Трябва да преминат през Иран и Сирия и Ирак, които са военни зони. Съмнявам се иранците да ги пускат да преминават свободно. А в Гърция е пълно с пакистанци, вероятно са повече от арабите..

Така, както тези от субсахариална Африка - месеци и месеци, спират за да работят и спечелят пари за следващия етап, като стигнат - пак. Понякога и година. Проблемът е че като чуят Добре дошли и тръгват за да избягат от мизерията. За мен наистина единствения начин е да започнем да ги връщаме...

Гери, не тръгват защото ще ги спасим, а защото после мама Меркел ги чака с отворени обятия... Виж колко влязоха след малоумното й изявление - май колкото цялата минала година... Ако почнем да ги връщаме пак повечето няма да тръгнат.

Четох какво е казал Бойко - на практика е казал че иска, въпреки че го омотава добре. Уплашил се е от писмото на Ердоган. С право според мен.  И на мен вчера ми прозвуча като завоялирана заплаха... Sick Веднъж да постъпи мъжки и той...

Да, едно му признавам, че си го каза. Каза, че и него го е страх от бежанската вълна и набезите на мюсюлмани в християнска Европа. Веднага си помислих, че сега ще го погнат за изказването.

# 6 970
Такааа, ето и какво ще стане с плаващите квоти - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ma … -bezhanci-6042947

Манюел Валс: Франция ще приеме до 30 хил. бежанци
Не можем да приемем в Европа всички онези, които бягат от диктатурата в Сирия, каза френският премиер

Значи квоти, квоти, ама...нашата държава ДО толкова и толкова. Добре е и на ниво ЕС да се вземе подобно прагматично решение, щото иначе оставам с впечатление, че всеки се спасява поединично. Аз не съм чула нашата държава до колко мигранта може да поеме. Надявам се да разбера.

# 6 971
  • MI
за горещите точки почвам да си мисля че ще са нещо подобно на остров Елис в САЩ място където мигрантите да бъдат регистрирани и отсявани без да са се пръснали из континента.

Точно, от всичко изчетено и аз това разбрах. Между другото ако пуснете на английски хотспот излиза разяснение от ЕС, за който го интересува....

Маруска, доколкото разбрах ги замества, не ги допълва. Голям песимист съм че ще успеят в Гърция от нулата да направят ефективно действащ за няма 2 месеца обаче, според мен ще отиде до края на годината...

missence, който е идентифициран като нелегален - към неговата си държава. Останалите по квоти. Говори се че са само около 20% истинските бежанци... И не, нова, не е за да не хитреят. Затова първо се гласуваха първоначалните квоти. Щото иначе нямаше да има и хотспот. Условието да приемат и поддържат тези хотспотове е да има квоти. Лесно е за разбиране защо. Между другото официално си казаха ЕС лидерите че не е повече в сила Дъблинското споразумение. Така че....

# 6 972
Такааа, ето и какво ще стане с плаващите квоти - http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ma … -bezhanci-6042947

Не можем да приемем в Европа всички онези, които бягат от диктатурата в Сирия, каза френският премиер

Значи квоти, квоти, ама...нашата държава ДО толкова и толкова. Добре е и на ниво ЕС да се вземе подобно прагматично решение, щото иначе оставам с впечатление, че всеки се спасява поединично. Аз не съм чула нашата държава до колко мигранта може да поеме. Надявам се да разбера.

Зависи от това докога Германия ще изхвърля германци, за да настанява мигранти и докога ще меси курабийки.
За България като крайна цел никой не е тръгнал, както всъщност и за голямата част държави от ЕС.

# 6 973
нова, не ми се вярва ако наистина това става в Германия да бъде простено на следващите избори. Но и мен малко ме е страх от  Марин льо Пен.......в немския й вариант. Който обаче ми се струва все по-неизбежен.

# 6 974
  • MI
Скрит текст:

Зависи от това докога Германия ще изхвърля германци, за да настанява мигранти и докога ще меси курабийки.
За България като крайна цел никой не е тръгнал, както всъщност и за голямата част държави от ЕС.

Ето какво всъщност е казал:

"It won't be more," Valls said on France 2 television. "We cannot welcome to Europe all those who flee Syria's dictatorship."

Няма да са повече, не можем да приемем в Европа всички, които бягат от диктатурата в Сирия

Не само във Франция, не че няма да спазват квотите. Натискат за управляване на процеса. Ха дано не му издърпат ушите сега.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2015, 11:06 от nelig

Общи условия

Активация на акаунт