Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 639 477
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 7 695

Новините от срещата Лавров - Кери са обнадеждаващи. Утре щели да имат още една и после Путин-Обама.
Една добра новина.  Simple Smile
Вярвам, че ще намерят разумен компромис и потокът ще поспре.
Само се опасявам дали конфликтът ще бъде действително решен, а не замазан , така че да остане да тлее, наблюдатели на което сме вече 4 години . До следващото му изостряне и бежанска вълна.

# 7 696

ти пък вярваш ли в това ?
този конфликт ще гори поне още 10 години , а ако затихне ще избухне друг ( сега чета за Йемен , че и там се подпукаха )
те ще идват , докато вратата не се затвори ,
ти нали не мислиш , че идват само заради войната - идват заради по-хубавия живот в най-социалната част на света ,
а ако трябва да го изиграят онеправдани , ще го направят ...

# 7 697
Скрит текст:
flambe, не спират и няма да спрат май и през зимата, така поне прочетох някъде.
И това, което чета, никак не ми харесва.
 Не мога да си обясня, как може да се случват такива неща:
Започнаха да гонят германците от домовете им заради бежанците
Това било евтиното решение на проблема с подслоняването на мигрантите

Скрит текст:

Новини

Свят
Сподели
27 септември, 07:00    26860    54

Това било евтиното решение на проблема с подслоняването на мигрантите
В Германия жена ще бъде прокудена от дома, в който тя е отгледала своите деца, за да може местният градски съвет да превърне блока в подслон за бежанци. Бетина Халби е получила писмо по-рано този месец, в което й било казано, че тя трябва да напусне дома си от 16 години в Нихайм в Западна Германия.
51-годишната медицинска сестра разполага с време до май следващата година да освободи жилището на фона на трудностите, които изпитва Германия при намирането на жилища за хилядите бежанци и мигранти, които пристигат в страната всеки ден. „Изпаднах в шок. Не мога да опиша начина, по който се чувствам, заради отношението на градските власти. Като ритник в зъбите е”, казва майката на две деца пред Die Welt.

Градските власти оправдават своите действия, заявявайки, че това е „безплатно” решение на проблема с прилива на бежанците в града. „Нова жилищна сграда за 30 бежанци би струвала 30 000 евро. Това решение няма да струва нищо”, казва Райнер Видал, кметът на града. Той добавя, че трите бежански центъра в Нихайм вече са препълнени.
За изгонването на Халби стана известно в Германия, след като тя описа ситуацията си във Фейсбук. Там постът е споделен над 200 000 пъти. Все още не е ясно, дали градският съвет има правното основание да гони Халби от предоставеното й жилище, защото наемателите са силно защитени от германските закони и могат да бъдат изселени, само ако нарушат договора за наем.
http://m.blitz.bg/news/article/363748#comments
   Ето и нещо от страница във фейсбук:
"Очередной ай-пиздец! Вчера у мужа состоялся разговор, с человеком в возрасте, который рассказал, что ему пришло письмо от города, в котором говорилось, что он ОБЯЗАН принять беженцев, т.к. он имеет в собственности не установленные нормы кв.м на человека! Этот человек говорил, цитирую: Я, работал всю жизнь, залез в ипотеку, построил дом, только год назад ее выплатил, у меня 8 детей и ко мне в мою собственность хотят заселить этих? они из ума выжили? у меня дочке 15 лет, как они это себе представляют, ходит толпа мужиков в моем доме и у меня же будут насиловать моих же детей! И почему, на каком основании они вообще хотят кого то вселять в мой же дом? Я сейчас закупаюсь газовыми баллонами и если таки заселят я взорву этот дом, но не дам там жить каким то там азюлянтам.
Какой то беспредел начался, ей богу! Все помните ранее написанный пост о том, как в Берлине пришли с вежливым предложением поменяться на меньшую жилплощадь, так эта история её переплюнула."
и аз не можах да повярвам,че това се случва. Просто си представих какво би могло да се случи у нас-първо богата Германия си ограбва гражданите-колко повече бедна България,а и като знам нашето правителство,че ако пр@днат в ЕС,нашите направо ще се н@серат и не ми се мисли какво ни чака

Мислиш, че ще си позволят у нас да изкарват хората от жилищата им? Не мисля...Ето защо
1. Почти целия наличен сграден фонд е лична собственост на гражданите. В Германия изваждат хората от общински жилища, те не са лична собственост на тези хора. Собственик е общината и тя има право да си поиска имота, както и тук всеки собственик може да те изкара от квартирата, независимо, че си плащаш редовно. Трябва да вземат личните апартаменти и къщи  на хората. Това ще доведе до гражданска война моментално. Свободни имоти няма. Веднага във всеки такъв ще се намери кой да живее.  Wink Евентуално ще взимат изоставените селски къщи в редица села, но те обикновено не стават за живеене. Няма пари за ремонтни дейности, нито време. Ще ги настанят евентуално  в по-големите населени места на компактни групи, за да им осигурят училища, здравни услуги, подходящи условия, каквито в затънтените села няма.
2. Не могат да ни ограбят повече от това, другото ще значи гладна смърт за хората и ще последва ответна реакция.
- Няма как да ни накарат да работим 1 час повече, както в Швеция да речем, защото тук такова нещо като установено работно време няма. Не може да увеличат данъците, защото повечето фирми веднага ще минат в сивия сектор. Укриването на данъци тук е национален спорт.
- Не могат да намалят пенсиите, ще избухнат гладни бунтове. Не могат да вземат помощите на циганите, ония ще ги разкъсат.
Което правителство допусне да се наводним безконтролно с тия диваци, е изгубило властта веднага. Вече нямаме нищо за вземане, за 25 години ни взеха всичко. Crazy

# 7 698
много се надявам,че си права,Ън,но за съжаление това,което прочетох е,че се изземват/конфискуват частни имоти,наред с евикцията на общински наематели. Също в цитата на MoiraineD,който е на руски се говори "преди година изплатих ипотеката",и че ще накарат човека да приеме насилствено "наематели" бежанци.Знам,че звучи шизофренично,но явно се случва

# 7 699
Вече нямаме нищо за вземане, за 25 години ни взеха всичко. Crazy

Вярно че са ви взели много, но не е нищо материално, защото и преди 25 години нямахте такова.

# 7 700
Може би сме имали вяра в по-доброто бъдеще. Именно в Европа.
И тази вяра вече я няма.

# 7 701
В Дания от преди седмица-ислямски митинг с искане държавата да станела халифат.....http://www.liveleak.com/view?i=ae6_1442713165

# 7 702
Вече нямаме нищо за вземане, за 25 години ни взеха всичко. Crazy

Вярно че са ви взели много, но не е нищо материално, защото и преди 25 години нямахте такова.
българина винаги е гледал да си купи дом,така че имаме и сега,имахме и преди 25 години.

# 7 703

Новините от срещата Лавров - Кери са обнадеждаващи. Утре щели да имат още една и после Путин-Обама.
Една добра новина.  Simple Smile
Само се опасявам дали конфликтът ще бъде действително решен, а не замазан , така че да остане да тлее, наблюдатели на което сме вече 4 години . До следващото му изостряне и бежанска вълна.

Мисля, че няма да бъде замазан. Не за друго, а защото твърде много страни са заплашени   пряко от воюващите там радикали, вкл. Китай.
Всички в Европа + Русия+Китай, дори и САЩ заради Афганистан имат огромен интерес да размажат ИД  и съпътстващите банди с интернационалния им състав. Позицията на Франция в момента  ми е непонятна.
Ако не ги размажат, ще се прехвърлят и на други места,най-лесното е да запалят Средна Азия, но и Европа ще е под огромна заплаха. Много обаче трябва да се внимава точно сега при тези потоци от хора - изтече новина, че 200 души от ИД са дезертирали Wink.
Чета, че това на което не са се разбрали, а руснаците настояват  е операцията да е в съотвествие с межд. право, т.е. търсят санкция от СС на ООН.
Чакаме до утре, много неща ще се изяснят напълно.

# 7 704

Според законите на европейския съюз, хората от регион, в който има война или бедствие се приемат от там нататък се проучват и тогава се преценява дали за безопасни или не. Тези хора по презумция са невинни бежанци.

"По презумция" нелегално минаващите границите граждани са престъпници.

# 7 705
  • забравих си мисълта...
Аз искам само да попитам, тези които така много съжаляват и съчувстват на "горките сирийци", защо тези млади мъже, които са на възраст способни да защитят родината си, не го правят, а са тръгнали да бягат и то с определена цел - Германия? Какво да очаква човек от тях??? Те не мислят за собствената си родина, изоставили са семействата си, родителите си, близките си... И дума не може да става, че ще мислят за страната, която ще ги приеме. Те просто ще използват тези страни, ще недоволстват, както и вече го правят и ще искат, ще имат претенции, ще настояват да се изпълняват исканията им. Колко от тях ще живеят като нормални хора??? Повечето мюсюлмани, които са в Австрия, не го правят. Почти на всички жените им не работят, както и много от мъжете, и живеят на помощи. Така че страните ни ще се напълнят с паразити, не че си нямаме достатъчно. Дано зимата да започне рано и да е много, много студена!!!

# 7 706
Нова, това е сериозен бисер. Почти като терминът "нелегални бежанци".

# 7 707
аз разбрах какво иска да каже Нова и съм съгласна.Би трябвало като Унгария да ги окошарим, още повече,че няма нужда от специален закон да приемаме.Текстовете в НК си съществуват

# 7 708
Аз пък не виждам смисъла на всичко, което прави Унгария.
Тя не спира бежанците, само леко ги забавя в това да стигнат Обетованата земя.
Не прочетох бежанците да остават в Унгария.

# 7 709
  • Пловдив
Ох аман,само последно те питам,ако искаш отговаряй. Ти си познаваш там няколко гастарбайтера,които са свестни хора и си бачкат кой на такси,кой доцент и все висша сила,влачеща немция на плещите си,още малко кюрди си имаш авери,пак супер пичаги, и от там реши,че всичкото мюсюлмани с мир и любов се носят по света?! Аз да ти кажа в кой квартал да отидеш ли? Ми те те заляха с найсихиляди терабайта видеа,от които лъхат по лоши кадри дори,но ти удобно прескачаш това и продължаваш да си лаеш колко мили и добри са. Ми лай си,аз си спирам известията по тази тема,защото станах разногледа да те скролвам   Tired  БЕШЕ интересно тук!

Общи условия

Активация на акаунт