Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 637 280
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 280

Никой никого не кара насила да прави нещо. Има си хора, организации като "Червен кръст", "Лекари без граници" и други подобни, които искат да помогнат на хора, които имат нужда от такава. Или и тях трябва да забраним? Да забраним на милосърдни, състрадателни хора да бъдат такива?
Аз лично съм толерантна и състрадателна към безпомощни хора, хора на които някой друг е причинил нещастие. И ако мога, ще помогна, ако ли не остава ми единствено да им съчувствам. Това ми качество и на такива като мен ли е причината за имигрантите?
В момента безпомощните сме ние.
А ти отивай да помагаш на безбройни тълпи от добре облечени и видимо не страдащи от недохранване, платежоспособни, мускулести мъжища с Айфони, които нарушават държавния  суверенитет на ЕС.
Бягай, и да не забравиш да си вземеш кърпичка, за да си бършеш сополите.

# 8 281
  • България
Скрит текст:
Органите на реда проверяват два сигнала за бежанци, тръгнали пеш по автомагистрала „Тракия" в посока София, съобщава БГНЕС.
Мигрантите били забелязани в района на тунелите около град Ихтиман.
По случаите работят полицията и Агенцията за бежанците.
От МВР съобщиха, че сигнал е получен 20 минути след полунощ и на място веднага е бил изпратен патрул на полицията, който обаче не видял преминаващи бежанци.

[/spoiler]

#Crazy  Joy hahaha
Ето до какво води масовата психоза
 Дано, дано, дано да е психоза Praynig
Ти, ако избягваш закона и видиш полицейски автомобил, ще стоиш и чакаш, да те хванат ли Flutter
Белград. Докато хиляди бежанци пристигат на границите на Европа, останалата част от света и самите европейци се съмняват в способността на Брюксел и страните-членки на ЕС да се справят с кризата, пише EurActiv. Доверието към ЕС е поставено под въпрос. Блокът, който преди използваше правата на човека като разменна монета в политическите и търговските си преговори, в момента е в центъра на вниманието, заради неспособността си да се справи с притока на бежанци и да спази международните закони за правата на човека.
Сърбия е в основата на продължаващата криза с бежанеците. Време е ЕС да възнагради нейните действия чрез отваряне на първата глава от преговорите, пише Стефан Рандиелович, съветник по европейските въпроси в Европейската асоциация на комуникационните агенции.
ЕС винаги е предоставял значимо лидерство на света и на кандидатките за членство, като Сърбия. Белград обаче сега изглежда, че чувства, че ЕС губи способността си да проповядва и да преподават как нещата трябва да се правят. Това се дължи на слабото действие от страна на Съюза в бежанската криза.

Превод и редакция: Пламена Томева
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/29/2125298/euractiv-dali- … ubi-sarbiyai.html

# 8 282

уодобно подминаваш въпроса с квотите! Които квоти ще има и ги наложиха. Също така подмина, че България я нагласиха за гореща точка, пак след събиране на ЕС. и то именно Меркел.
Ти не се научи да говориш по същество, с аргументи, само да обиждаш знаеш. Но така е като липсва другото.
Това, което си писала в този пост няма отношение към охраната на границите и допускането на куцо-сляпо и сакато да влиза.

А ти Аман (то си е арабско име това) се научи да говориш. Дали по същество или не-няма значение.
А не да плямпаш....

дай ми пример как се говори по същество: спри да плямпаш!

Герри, аз съм твърдо за пазене на границите. Но при нас в България така и така не влизат хора, даже не минават. Иначе, задължително трябва да спазваме изискванията към нас и да пазим тези граници.
Също така , за твое съжаление, ще трябва да изпълним изискванията към нас и да приемем необходимото количество бежанци, по международните закони и изиксванията на ЕС.

Ох аман е арабски израз, но също така е често употребяван и в родния ни български език, което показва ясно, че не сме чак толкова различни. Wink

# 8 283
Спират го, разбира се. Затова онези минават нелегално през какви ли не места, а не през границата, защото няма да ги пуснат. Нали затова в Унгария са тези проблеми, като външна граница.

Това е само отклоняване на потока, но не и спирането му.
Според мен всички трябва да се разберат и да стоварят сили по външните граници и да не пускат пиле да прехвръкне, без да  е ясно какво е, що е.
Но оставам с впечатление, че изобщо не са на тази вълна, вълненията са около обгрижването на всички влизащи, а не около това как да ги спрат да не влизат безконтролно.

# 8 284
Скрит текст:
Скрит текст:

Но аз не мога да разбера много от списващите тук - някои дори са убедени, че правителствата нищо не правят и са оставили нещата на самотек. Ами не вярвам че е така - освен, че си решават текущите задачи/ най вече в международен план/,  в момента имат много по спешни задачи от това, да наказват и съдят изнасилвачи и побойници. Трябва да настанят тези хора някъде, да ги хранят и да започнат с отсяването. За това се иска време, това са все пак стотици хиляди хора. И въпреки тези проблеми към убедена, че те си имат внедрени хора от специалните служби/ възможно е и имигранти от старо поколение/, което следи най съмнителните. Въобще имат си много начини да намалят опасностите най вече за местните хора.

Защото в организирана държава нещата трябва да се правят едновременно, затова има различни институции и куп хора, работещи по тях, занимаващи се и отговарящи за разнородни, а не еднакви дейности, няма как да оставим престъпниците на мира, докато нахраним някого, нали разбираш, че това е смисълът на държавата.

Да де, ама при такава екстрена ситуация се получава срив.
На практика в момента службите не са в състояние да контролират какво носят в багажи си, отделно проверките, отделно настаняване и т.н. Нормално е престъпленията да отиват назад.
Мен повече ме притеснява в момента хаотичния начин, по който се придвижват и невъзможния първоначален контрол, отколкото престъпленията.

OX'AMAH, Anna-Bell, аз също много вярвам в германските институции, обаче ситуацията е екстрена и това няма как да не блокира работата им. Сигурно работят сериозно, на максимални обороти и дават всичко от себе си, но няма как да обхванат такъв обем, затова е толкова страшно Wink.
Само си представете в работата ви да се изсипе количество, което обикновенно идва за 1г. Със сигурност ще направите всичко възможно да се справите максимално добре, но понеже ще сте извън ритъм ще има пропуски, гафове, недоглеждане и т.н.
В случая малък пропуск може да коства твърде много.

+10
Права си напълно. Сега повече от всякога службите трябва да си вършат работата. Абе мен малко ме притисни това, че сякаш такъв вариант не бяха предвидили. Да се исипят купища без документи, абсолютно незнайни. То айде бежанците, които си влизат легално не са проблем. Проблем са тези, които влязоха нелегално без документи. Няма начин да не е влезнал някой, с намерението да създава терористични клетки. Това ми е на мен опасението.
Скрит текст:

OX'AMAH, Anna-Bell, аз също много вярвам в германските институции, обаче ситуацията е екстрена и това няма как да не блокира работата им. Сигурно работят сериозно, на максимални обороти и дават всичко от себе си, но няма как да обхванат такъв обем, затова е толкова страшно Wink.
Само си представете в работата ви да се изсипе количество, което обикновенно идва за 1г. Със сигурност ще направите всичко възможно да се справите максимално добре, но понеже ще сте извън ритъм ще има пропуски, гафове, недоглеждане и т.н.

Ами не знам. в Турингия арестуват некви заподозрени за насилие. Първата голяма акция. според мен, си работят хората. Тук се вдига такъв шум и всичко се гледа под микроскоп, така че държавата се опитва да прави всичко, за да излезне с достойнство. На меркел й е паднал рейтингът така, че напъните са огромни.
Е, значи въртяхме, сукахме и все пак си дойдохме на думата. Whistling

Не те разбрах. Какво искаш да кажеш с това? Естествено, че хората без документи са проблем, и естествено, че е възможно да създадат клетки на терористи. Кой е твърдял обратното? Да не говорим, че може би аз поне за трети път го пиша. Наистина не те разбрах какво искаш да кажеш, подсвирквайки си.

# 8 285
Скрит текст:
Скрит текст:

Но аз не мога да разбера много от списващите тук - някои дори са убедени, че правителствата нищо не правят и са оставили нещата на самотек. Ами не вярвам че е така - освен, че си решават текущите задачи/ най вече в международен план/,  в момента имат много по спешни задачи от това, да наказват и съдят изнасилвачи и побойници. Трябва да настанят тези хора някъде, да ги хранят и да започнат с отсяването. За това се иска време, това са все пак стотици хиляди хора. И въпреки тези проблеми към убедена, че те си имат внедрени хора от специалните служби/ възможно е и имигранти от старо поколение/, което следи най съмнителните. Въобще имат си много начини да намалят опасностите най вече за местните хора.

Защото в организирана държава нещата трябва да се правят едновременно, затова има различни институции и куп хора, работещи по тях, занимаващи се и отговарящи за разнородни, а не еднакви дейности, няма как да оставим престъпниците на мира, докато нахраним някого, нали разбираш, че това е смисълът на държавата.

Да де, ама при такава екстрена ситуация се получава срив.
На практика в момента службите не са в състояние да контролират какво носят в багажи си, отделно проверките, отделно настаняване и т.н. Нормално е престъпленията да отиват назад.
Мен повече ме притеснява в момента хаотичния начин, по който се придвижват и невъзможния първоначален контрол, отколкото престъпленията.

+10
Права си напълно. Сега повече от всякога службите трябва да си вършат работата. Абе мен малко ме притисни това, че сякаш такъв вариант не бяха предвидили. Да се исипят купища без документи, абсолютно незнайни. То айде бежанците, които си влизат легално не са проблем. Проблем са тези, които влязоха нелегално без документи. Няма начин да не е влезнал някой, с намерението да създава терористични клетки. Това ми е на мен опасението.
Скрит текст:

Ами не знам. в Турингия арестуват некви заподозрени за насилие. Първата голяма акция. според мен, си работят хората. Тук се вдига такъв шум и всичко се гледа под микроскоп, така че държавата се опитва да прави всичко, за да излезне с достойнство. На меркел й е паднал рейтингът така, че напъните са огромни.
Е, значи въртяхме, сукахме и все пак си дойдохме на думата. Whistling

Не те разбрах. Какво искаш да кажеш с това? Естествено, че хората без документи са проблем, и естествено, че е възможно да създадат клетки на терористи. Кой е твърдял обратното? Да не говорим, че може би аз поне за трети път го пиша. Наистина не те разбрах какво искаш да кажеш, подсвирквайки си.
Тези хора мислят в черно и бяло. Нещо разумно работещо и конструктивно не ги интересува. Крайности и страсти.

# 8 286
Спират го, разбира се. Затова онези минават нелегално през какви ли не места, а не през границата, защото няма да ги пуснат. Нали затова в Унгария са тези проблеми, като външна граница.

Това е само отклоняване на потока, но не и спирането му.
Според мен всички трябва да се разберат и да стоварят сили по външните граници и да не пускат пиле да прехвръкне, без да  е ясно какво е, що е.
Но оставам с впечатление, че изобщо не са на тази вълна, вълненията са около обгрижването на всички влизащи, а не около това как да ги спрат да не влизат безконтролно.

Не е вярно това. Обсъждат създаването на трансграничма полиция и не само това. Пусках и линк, но никой не му обърна внимание по разбираеми причини.
Ти как разбираш да спрат потока? Да стрелят на месо или? Интересно ми е наистина как си представяш спирането на поток от хиляди хора, които преминават нелегално т.е. по криви пътечки, границата?

# 8 287
  • MI
Скрит текст:
 Дано, дано, дано да е психоза Praynig
Ти, ако избягваш закона и видиш полицейски автомобил, ще стоиш и чакаш, да те хванат ли Flutter
Белград. Докато хиляди бежанци пристигат на границите на Европа, останалата част от света и самите европейци се съмняват в способността на Брюксел и страните-членки на ЕС да се справят с кризата, пише EurActiv. Доверието към ЕС е поставено под въпрос. Блокът, който преди използваше правата на човека като разменна монета в политическите и търговските си преговори, в момента е в центъра на вниманието, заради неспособността си да се справи с притока на бежанци и да спази международните закони за правата на човека.
Сърбия е в основата на продължаващата криза с бежанеците. Време е ЕС да възнагради нейните действия чрез отваряне на първата глава от преговорите, пише Стефан Рандиелович, съветник по европейските въпроси в Европейската асоциация на комуникационните агенции.
ЕС винаги е предоставял значимо лидерство на света и на кандидатките за членство, като Сърбия. Белград обаче сега изглежда, че чувства, че ЕС губи способността си да проповядва и да преподават как нещата трябва да се правят. Това се дължи на слабото действие от страна на Съюза в бежанската криза.

Превод и редакция: Пламена Томева
  http://www.focus-news.net/news/2015/09/29/2125298/euractiv-dali- … ubi-sarbiyai.html

Ако са 5-6 човека ще се скрият, но те се обикновено се движат по много, на тълпи. Как са се скрие тълпата в гората и да не забележи патрулката? Че и след това никой няма да подадде нов сигнал... Ако не е някаква нова стратегия (което много ме съмнява) е малко вероятно да са били бежанци. По-скоро на някой му се е счупила колата и е тръгнал пеш да търси помощ  Laughing

За Сърбия - както всички се опитват да търгуват. Като гледам обаче ЕС не е много склонен да се договаря - нито с нас и Румъния за Шенген, нито с тях за отваряне на главите...

Моля ви се, не пак с границите  baby_neutral  Нали се разбра че ще се правят хотспотовете с тази цел, да не се връщаме пак на тази тема. Нищо ново няма да можем сега да си кажем...

# 8 288
Ето малко хумор по темата:
John Oliver
Last Week Tonight  по темата мигранти и бежанци. Доста добре анализира как медиите всяват паника и манипулират.

https://www.youtube.com/watch?v=umqvYhb3wf4

# 8 289
Тези хора мислят в черно и бяло. Нещо разумно работещо и конструктивно не ги интересува. Крайности и страсти.
Поне мислят, за разлика от други, които разправят приказки от хиляда и една нощ. Явно все пак влизат в България бежанци, преминаващите са неколкократно повече.

"...от 1 януари 2010 г. - до 23 септември 2015 г. над 33 хиляди души са потърсили закрила у нас, статут на бежанец е предоставен на 28 300 чужденци.

До септември т.г. са подадени 11 742 молби за закрила, натискът продължава, е заключението на Държавната агенция за бежанците."

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2015/09/28/28-300-migranti-sys-statu … -bylgariia.277882

# 8 290

Ох аман е арабски израз, но също така е често употребяван и в родния ни български език, което показва ясно, че не сме чак толкова различни. Wink

Нищо не каза с този си пост.
 Освен че не сме били различни. Напротив. Ужасно много сме различни и все по-различни ще ставаме.
Различията ще се задълбочават, защото   отстъпки се чакат САМО от едната страна, докато другата продължава да обръща Европа на арабско-африкански  бардак  и даже го прави насилствено и агресивно.
Тогава доверието ще се срине тотално

Но ти не вярваш, че нормалните хора могат и да се противопоставят на това безумие.  Ти смяташ, че те воля нямат, че са безпомощни, че те само ще ви търпят и отстъпват. Това е типичния цигански манталитет. Когато някой е културен , го смятат за слабак

Ще видим доколко ще ви търпят. Времето на арогантната ви просташка безкултурност, маскирана като "мултикултурие"  намалява все повече.  Не знам как европееца ще изтърпи постоянно да се влиза в къщата му на тълпи и да се чака от него петзвездно обслужване. Няма логика да го търпи.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 12:27 от Герри

# 8 291

Нищо не каза с този си пост.
 Освен че не сме били различни. Напротив. Ужасно много сме различни и все по-различни ще ставаме.
Различията ще се задълбочават, защото   отстъпки се чакат САМО от едната страна, докато другата продължава да обръща Европа на арабско-африкански  бардак  и даже го прави насилствено и агресивно.
Тогава доверието ще се срине тотално, омразата ще се появи а оттам насетне знаеш...

Но ти не вярваш, че нормалните хора могат и да хапят. Ти смяташ, че те воля нямат, че са безпомощни, че те само ще ви търпят и отстъпват. Това е типичния цигански манталитет. Когато някой е културен и иска да убеди някой с добро, го смятат за слабак

Ще видим доколко ще ви търпят. Времето на арогантната ви просташка безкултурност, маскирана като "мултикултурие"  намалява все повече.

Герри, пак ще повторя, нека спазваме изискванията на Европейския съюз. Нека спираме нелегалните без документи.

И нека си спазваме квотите, които са ни по изискване. Нека си спазим ангажинментите към европейския съюз.
Ти как ще коментираш?
Коментирай това?
После ходи и хапи, дреме ми на мен, аз не съм при теб на село, за мое щастие, и със селянки не общувам в реалния живот.
Освен това, Герри, аз съм човек, който 3/4 от живота си е живял на запад. С двойно гражданство съм, живяла съм не само в Германия, но и в Америка, и няколко други европейски държави. Забавно е, че ти смяташ, че разбираш по-добре "нормалния европеец" от мен.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2015, 12:34 от OX'AMAH

# 8 292
  • Сред мелниците
Сега разбрах че се опитваш да ни върнеш на споровете от преди няколко седмици за това как се охранява морска граница, правилно ли е да си ги държи първата страна, да давим ли идващите и т.н.,но не мисля че ще имаш успех с който и да е потребител, участвал преди в него. Така че спори с друг, не попадна на правилния човек този път.
Ако някой е върнал темата, очевидно си ти, защото  коментирах твоето изказване от вчера. Или не разрешаваш?

Според теб с тази армия ще спреш подобен поток? И цялата да я изсипеш, трябва да стреляш на месо. А това и много диктатори не го правят срещу невъоръжени хора. Да не говорим че би значело нарушаване на Хагската конвенция, защото те идват и искат статут. Ти си длъжен да определиш имат ли право или не.

Оказа се че не била Хагска, а друга, и че в крайна сметка , при всичките документи които изчетох, няма проблем дори да "стреляш  на месо", фигуративно казано. Да си охраняваш границите. Европейските . 

На Европа ще й излезе по-евтино във всякакъв аспект, ако ясно заяви, намерението си да не ги допуска в Европа.

# 8 293

Правилно ти е впечатлението. А е така, защото са подписали един куп международни конвенции (вкл. Конвенция за статута на бежанците), евро директиви и резолюции, както и Харта за правата на човека.

Поствам една резолюция на ЕС от този месец, макар да осъзнавам, че много малко хора, пишещи в тази тема ще я прочетат. Даже ще постна цитати:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT … +0+DOC+XML+V0//BG

"изразява съжаление, че ръководителите на някои държави членки и крайнодесните партии използват настоящата ситуация за подхранване на антимиграционни настроения, като едновременно с това обвиняват ЕС за кризата, и че това води до все по-голям брой насилствени действия срещу мигранти; призовава Комисията и държавите членки да предприемат незабавни действия срещу проявите на насилие и подбуждащи към омраза изказвания, насочени към мигрантите; също така призовава ръководителите на ЕС и на държавите членки да заемат ясна позиция в полза на европейската солидарност и зачитането на човешкото достойнство;"

"изразява своята солидарност с големия брой бежанци и мигранти, които са жертви на конфликти, тежки нарушения на правата на човека, осезаем управленски неуспех и сурови репресии;"

"приветства усилията на тези групи на гражданското общество и лица от цяла Европа, които се мобилизират масово за посрещане и предоставяне на помощ на бежанци и мигранти; насърчава европейските граждани да продължават със своята подкрепа и ангажимент за хуманитарна реакция по отношение на бежанската криза; счита, че подобни действия представляват доказателство за реално придържане към европейските ценности и са знак за надежда за бъдещето на Европа;"

Очевидно не ви е мястото в ЕС (няма нужда да уточнявам кои имам предвид, говорейки във второ лице), така че защо вместо да си чешете клавиатурите не направите нужното за да се инициира референдум за напускането му, пък после каквото сабя покаже?!

# 8 294

В момента безпомощните сме ние.
А ти отивай да помагаш на безбройни тълпи от добре облечени и видимо не страдащи от недохранване, платежоспособни, мускулести мъжища с Айфони, които нарушават държавния  суверенитет на ЕС.
Бягай, и да не забравиш да си вземеш кърпичка, за да си бършеш сополите.
Да, наистина сме безпомощни. Щом вече в България зарибяват младежи с добри пари, за да вкарват емигранти в България, нещата вървят на зле.

Кристалната ти топка се е повредила и в момента те заблуждава, че искам да помагам на описаните от теб.
Благодаря, че ми напомни за кърпичката!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт