Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 200
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 060
И аз не вярвам, че Русия бомбардират с идеята, че ще възцарят мир в Сирия.
Привърженик съм на теорията, че Путин връща Русия триумфално на голямата сцена, да видим докъде ще стигне.
А и Путин може да управлява още дълго време, за разлика от Обама. Simple Smile

Аз лично си избистрих позицията кой стои зад настоящата криза с бежанците - СА  и Турция.

Мен не ме е напускало неприятното чувство за Турция през цялото време. И дали ние не сме някъде между шамарите.

ПП. Първо трябваше да приберем по някакъв начин сирийските християни, това ми се струва най-логичното, което можеше да направи Европа.

# 9 061
Покрай вторачването в действията на Путин и руските бомбандировки пропускате, че имаме нова коалиция за сега в Близкия изток, за други места тепърва ще видим.
Русия-Иран-Китай

# 9 062

ПП. Първо трябваше да приберем по някакъв начин сирийските християни, това ми се струва най-логичното, което можеше да направи Европа.
На тези християни никой не им помогна. И в Ирак и в Сирия отдавна ги избиха, докато Европа гледаше безучастно, а папата говореше дали трябва да се слага презерватив или не и дали гейовете имат право на брак или не.....
А нашите попове се обзавеждаха с Линкълни.

Турция се държи така -както винаги се е държала и през двете световни войни-И тако И вако...

И са прави!

# 9 063
Сирийските християни не са избити.

# 9 064
Сирийските християни не са избити.

Ти ли ги спаси?

# 9 065
Не, те са спасяват, който може с преместване в териториите контролирани от Асад, който може се бие.

# 9 066
  • Сред мелниците
Хич и не си мисля че Путин не си играе неговата игра.
Ако успоредно с това разчисти терена, ОК, обаче.

Питах се тази умерена опозиция, дето трябвало да я пазят руснаците, от кои е? Не е ли от частите на Алкайда? И тя самата сражава ли се с ИД? От къде идва,  от Саудитска Арабия ли?

И французите, като почнаха да пускат бомбите нали пак имаш вик и вой , че били изтрепали НеЗнамСи колко деца?
И аз ако съм виден джихадист и не ми харесва включването на Русия,  няма ли да викам, че не удрят където трябва, че да спрат?

Толкова сме смешни в опита си да разберем какво се случва.
Като неандреталци с айфон.
Обаче нали уж затова си имаме правителства? 

flambe, какво е СА  Embarassed
edit Аха, сетих се!

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 16:52 от В (като Вятър)

# 9 067
Ама как не работят арабите, нали на тях разчиташе Германия, също като стара и бездетна дама, да си прибере и обгрижва цял живот чужди с надеждата да се грижат те за нея, като остарее.
Не знам на какво разчита, но петрола няма да се качи до 200 долара за барел както предвиждаха всички само преди година-две.
По-скоро Саудитска Арабия ще фалира и шейховете и те ще хукнат за помощи към Германия, отколкото да доживеете да видите Германия в руини, каквито бяха през 1945г.

Сега нещата изглеждат много черни за вас, но след време не е сигурно изобщо какво всъщност ще се случи.

Запалителните бомби не съсипаха германците, че тези ли? Тези черни хора ли?

Хайде от твоите уста - в Божиите уши, дано си права, че иначе спукана ни е работата.

# 9 068
  • Сред мелниците

Първо трябваше да приберем по някакъв начин сирийските християни, това ми се струва най-логичното, което можеше да направи Европа.
Hug 

Не, те са спасяват, който може с преместване в териториите контролирани от Асад, който може се бие.
Някаква част може би. Имаш ли нещо повече по това?

# 9 069
Аз лично си избистрих позицията кой стои зад настоящата криза с бежанците - СА  и Турция.

На 100 процента и тези са едни от главните виновници .
Турция води борби с кюрдите, които единствено спират ИД ,
а и ни пуска на талази мигранти .
Днес 5 000, утре 6 000 хиляди . Тества ни , колко издържим , но по малко през интервали .
Защото ако ги пусне наведнъж да ни залеят ще изпищим от болка и ще възстанем .
А така да свикваме постепено ...мръсник е Ердоган .

# 9 070
Хич и не си мисля че Путин не си играе неговата игра.
Ако успоредно с това разчисти терена, ОК, обаче.

Толкова сме смешни в опита си да разберем какво се случва.
Като неандреталци с айфон.
Обаче нали уж затова си имаме правителства?  

Естествено че Путин си играе неговата игра. Вие съмнявате ли се?
А пък че ще може да разчисти терена-това е просто невъзможно.
Ако можеше да го разчисти вместо в Сирия щеше да иде в Саудитска Арабия и там да разчисти та барем цял свят си отдъхне от тези лумпени...
Не може. Не може и той. Ще бомби сега, ще пази Асад, ще крепи нещо там, докато агонията си продължава.

Така си мисля-не е задължително да съм права..

.
Днес 5 000, утре 6 000 хиляди . Тества ни , колко издържим , но по малко през интервали .
Защото ако ги пусне наведнъж да ни залеят ще изпищим от болка и ще възстанем .
А така да свикваме постепено ...мръсник е Ердоган .
Не ни е виновен Ердоган, а проблемите ни в Европа. След като сме допуснали да ни управляват толерантни терористи, така ще  е. И Доган няма да ни е виновен. Той не е длъжен да варди чуждата колиба.

# 9 071
  • София
При всички случай сме между шамарите, само не се знае колко точно са се договорили да ни бият. Няма начин да е без пари, това, което Турция прави за нас (пр. Одрин).... ако нямаше договорка, да са ни наводнили, както направиха с гърците.
Интереса на Турция е да се позволи оная част (кюрди) да е под пълното им владичество. Те да колят и бесят там, но и да имат благовидният предтекст "опазваме Европа от нашествие". Колко време Европа им размахваше пръст за тоя пусти кюрдски проблем, а сега- на тепсия им сервират функцията "защитник на Европа".
Само не мога да си изясня подкрепата на СА за ИД, при положение, че дефакто им подбиват цената на петрола... Или са някакви дългосрочни планове, когато (ако) Асад го няма те ще са единствените, които ще определят цените. Като прибавим и "приобщаването" на сирийската земя към СА, то може и това да са им сметките... само където тези планове са дългосрочни и не се знае тея орди, дали няма да отхапят ръката, която ги храни (и дава оръжия), да не решат ИД, че колко би било убаво, сами да са си собственици на кладенците.
Интереса на САЩ е винаги един и същ- пари и петрол. Е, понякога се променя в "петрол, пари и власт".
Еврейчетата си кютат леко. Може да набедат палестинците за приликата им с  орките и готово- проблема им е решен люшкането на Европа дали или не да признава Палестина.
Русия си връща на САЩ за дългото им седене в миша дупка и иска да им обърка плановете, а и все пак и тя иска от лъвския пай, наречен петрол....
Тъпа политика... само не разбирам къде са политиците и интересите на Европа и що така като невменяема дама се държи?

# 9 072
Кой бе, Гери, се опита да те запише 16 република,че не разбрах? Дърева? БСП? Или Георги Димитров?

Не те, чувал съм, че бай Тошо на два пъти отправял такива предложения, ама СССР не се съгласили. Само че, официална информация за това не съм виждал, де.

Георги Димитров друго е искал да прави - Балканска федерация, да сме една държава с Югославия. Само че трябва да му се отдаде дължимото, той е искал България да има образно казано 50% от правата срещу 50% общо на всичките останали - Сърбия, Хърватия, Словения, Македония и Черна гора. Сърбите обаче са искали правата да бъдат 5:1, и съответно Г. Димитров е отказал. И това не знам дали е вярно - учихме го по "История на БКП" в 1 курс в университета, беше 1986 година и учихме такъв предмет:)Simple Smile Само че, преподавателят беше наистина много начетен, независимо от името на дисциплината и независимо, че беше комунист, имаше и образовани хора от тях. Естествено не съм ровил да търся книги, аз лекциите едвам си учех по това, че страшно мразех идеологическите предмети, но това го каза той на лекции.

# 9 073

Питах се тази умерена опозиция, дето трябвало да я пазят руснаците, от кои е? Не е ли от частите на Алкайда? И тя самата сражава ли се с ИД? От къде идва,  от Саудитска Арабия ли?

flambe, какво е СА  Embarassed

Няма умерена опозиция, това е медийна дъвка. Имаше в началото, после се намесиха монархиите от залива и Турция и на терен започнаха да се стичат всякакви отрепки, чеченци, тунизийци, тюркмени, косовари, вкл. китайски мюсюлмани - уйгури.
Руснаците вчера са ударили ал Нусра, групировката, която се е обявила за наследник на Ал Кайда, даже по едно време се сбиха с ИД за това кой е правилния носител на ценостите на Ал Кайда.
Погледни филма на Елена Йончева за Алепо - още в самото начало беше снимала и показа, че най-боеспособната част от опозицията  срещу Асад е ал Нусра.
Любопитното е, че срещу тях нямаше досега въздушни удари.

После се разритаха, нароиха главатари и банди, които от време на време преливат и една в друга.
Другите вчера ударени са проислямиските милиции рожба на Турция. Имаше голяма рекламна кампания за изчистването на имиджа им като "умерени", но първо - открито си заявяват, че не искат светска Сирия, второ - кой с ума си би застанал на страната на въоръжавано и подкрепяно отвън формирование.
Дори само уикито може да ориентира човек, за който се интересува.
https://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_opposition

Правителствата няма да ти обяснят нищо, защото тази каша я забъркаха вкупом и няма никой невинен. Включително ние Wink
СА - Саудитска Арабия
За християните ще пусна когато мога Peace

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 17:06 от flambe

# 9 074
  • София
http://news.ibox.bg/news/id_364692406
Върховният лидер на Иран Али Хаменеи призова въоръжените сили да увеличат своите способности, за да защитят влиянието на Ислямската република в Близкия изток, както и за възпиране на враговете на страната, съобщава „Ройтерс"

Общи условия

Активация на акаунт