Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 632 146
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 330
  • София
Кадиров е казал, че иска да прати своите чеченци да се бият с ИД. В първия момент се захилих, обаче след това си казах - защо не? Едни луди мюсюлмани, срещу други. Може и да има успех.

# 9 331
Руснаците бомбандират, където им каже Асад.

От чисто практическа гледна точка, как може да се водят координирани наземни и въздушни действия срещу един враг - ИДИЛ, ако наоколо има формирования, настроени враждебно към двете страни, но май най-вече към редовната армия. Не е ли логично да се разчистят, преди да се предприемат наземни действия?

# 9 332
  • София
Руснаците бомбандират, където им каже Асад.

От чисто практическа гледна точка, как може да се водят координирани наземни и въздушни действия срещу един враг - ИДИЛ, ако наоколо има формирования, настроени враждебно към двете страни, но май най-вече към редовната армия. Не е ли логично да се разчистят, преди да се предприемат наземни действия?

Доколкото знам, нямат намерение да предприемат наземни действие. Ако го направят, ще се заглобят като в Афганистан и ще имат много жертви.

# 9 333
Доколкото знам, нямат намерение да предприемат наземни действие. Ако го направят, ще се заглобят като в Афганистан и ще имат много жертви.
Напротив, май точно за това се готвят.  http://www.reuters.com/article/2015/10/01/us-mideast-crisis-syri … KCN0RV4DN20151001

# 9 334
  • София
Напротив, май точно за това се готвят.  http://www.reuters.com/article/2015/10/01/us-mideast-crisis-syri … KCN0RV4DN20151001

Ирански военни части, заедно със сирийската армия. Плюс руснаците.

Какво мрънкате? Нали страници след страници тук някои обясняваха как само с бомби отгоре нищо няма да се постигне. Трябва и войска там, долу. Ето, сега ще има такава - коалиционна. И между другото, иранските войски са едни от най-добрите в света, та сега определено има повече шанс да се разкарат ислямистите и в Сирия да настъпи нещо като мир. Щото иначе, според прогнозите на ООН, войната ще продължи още поне няколко години..сами се досещате какво означава това, измерено в бежанци насам.

# 9 335

Какво мрънкате? Нали страници след страници тук някои обясняваха как само с бомби отгоре нищо няма да се постигне. Трябва и войска там, долу. Ето, сега ще има такава - коалиционна. И между другото, иранските войски са едни от най-добрите в света, та сега определено има повече шанс да се разкарат ислямистите и в Сирия да настъпи нещо като мир. Щото иначе, според прогнозите на ООН, войната ще продължи още поне няколко години..сами се досещате какво означава това, измерено в бежанци насам.

Именно, затова е логично да си разчистват пътя от терористични групировки. За мен определението на Лавров "Ако някой изглежда като терорист, действа като терорист и воюва като терорист, значи е терорист" определено надделява над  представата "Моят терорист е добър терорист".

# 9 336
  • София

Никъде не пише, че руснаците ще участват в сухопътна операция.

# 9 337
  • София
Е да де, те ще подпомагат отгоре. По този начин - със сухопътни войски и бомбардиране от руснаците, реално има шанс цялата работа да се разреши по-скоро.

А ако САЩ почнат да плюят разни кухи обвинения, значи съвсем ще стане ясно колко им дреме за победата над ислямистите в страната.

# 9 338
Трима лекари са загинали, ама 30 лекари и медицински сестри са в неизвестност...Но нали са се извинили...
Иначе за два дни опищяха света, как Русия не бомбардирала където трябва. Даже Оланд направил забележка на Путин и той се засрамил и обещал да се поправи.
станаха 9, засега.
Кадиров е казал, че иска да прати своите чеченци да се бият с ИД. В първия момент се захилих, обаче след това си казах - защо не? Едни луди мюсюлмани, срещу други. Може и да има успех.
В Сирия има чеченски бойци вече. Ислямисти.

# 9 339
  • София
В Сирия има какви ли не вече. Само марсианци няма, yet.
Кадиров иска да прати войска там, но Путин трябва да одобри.
http://-reg.eu.350/2022-/politics/317393-this-will-be-holiday-kadyrov/

# 9 340
В Сирия има какви ли не вече. Само марсианци няма, yet.
Кадиров иска да прати войска там, но Путин трябва да одобри.
http://-reg.eu.350/2022-/politics/317393-this-will-be-holiday-kadyrov/
Да, де, но чеченците са едни от най-спряганите. Голяма част от джихадистите в ИД са от Кавказ(Дагестан и Чечня), което е едно гнездо на такива елементи. Така, че нека пращат да суфистите, да бият ислямистите. Не ме изненадва, че Кадиров иска да праща, защото същите хора така и така трябва да ги бие на местна почва.

Aleksandria, ен знам, наистина трудно ще ме убедиш, че е така, защото може човек да види една карта на Сирия. Асад е на много малка площ от Сирия. Болшинството от Сирия се контролира от ИД и ребелите (най-вече от ИД, и по-малко от ребелите). Асад контролира, да кажем, 20% от Сирия. Няма логика да бягат всички милиони от него, могат просто да се преселят в останалите 80% от държавата.  
Иначе аз съм за Асад да си ходи, но сега ако си отиде ще е страховито.

Според мен, умишлено се крие информация. Казват, че 7 милиона души са се преметили от войната вътре в Сирия, но не казват от коя част на Сирия към коя отиват. Аз информация за това не мога да намеря, от къде на къде бягат хората в Самата Сирия? Някой има ли информация? Това ще е показателно. Аз, в интервюта на бежанци, често чувам както  Дааш (ИД) така и Асад, трудно ми е да си създам впечатление за проценти.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 18:30 от OX'AMAH

# 9 341
  • България
Обновена на 03.10.2015 18:13 САЩ: В зоната на руските удари има само терористи

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4375029/
Американската страна уведоми руското Министерство на отбраната, че в зоната на действие на руската авиация в Сирия „няма никой друг освен терористи“. Руските удари са довели до паника и дезертьорство сред наемниците на „Ислямска държава“, които искат да избяган в Европа. Това обяви пред журналисти ген. Андрей Картаполов, началник на Главното оперативно управление в Генщаба на руската армия. „Американците ни уведомиха по време на контактите, че в този район няма никой друг освен терористи“, увери Картаполов в Националния център за управление на националната отбрана. Той припомни, че руската страна предварително е уведомила за началото на въздушните си удари в Сирия срещу обекти на групировката „Ислямска държава“ (ИД). “Един от първите информирани сутринта на 30 септември бе американският военен аташе в Ирак по въпросите на сигурността полковник Хади Петро”, уточни Картаполов. По думите му той бил осведомен от руския представител в Багдад ген. Кураленко. "Тази информация бе предадена на нашите чуждестранни колеги по линия не само на Министерството на отбраната, но и на Министерството на външните работи", подчерта още ген. Картаполов. "По време на тези контакти ние препоръчвахме да бъдат изтеглени от района всички инструктори и съветници, а също онези ценни специалисти, които са се подготвяли с парите на американските данъкоплатци. Ние също препоръчахме да се прекратят полетите на летателните апарати в района на действие на нашата авиация", разкри генералът. „Ударите се нанасят денонощно от авиобазата "Хмеймим" по цялата територия на Сирия. За три денонощия успяхме да подкопаем материално-техническата база на терористите и съществено да понижим техният боен потенциал", изтъкна още генералът. По думите му „разузнаването засича, че бойците (на ИД) напускат контролираните от тях райони“. „В техните редици е настъпила паника и дезертьорство. Около 600 наемници зарязаха позициите си и се опитват да избягат в Европа“, изтъкна началник на Главното оперативно управление в Генщаба на руската армия. Той увери също, че руската авиация не само ще продължи ударите, но и ще засили тяхната интензивност. Генералът каза също, че Москва е готова за сътрудничество с всички заинтересовани страни и призова те да си разменят информация. По думите му Русия е получила полезна информация за действията в Сирия само от Ирак, Иран и сирийската страна. /ТАСС

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/blizyk-iztok/4375029/

# 9 342
Ето и малко от известен британски журналист, който е специалист от близкия изток. Според мен, е много обективен и балансиран
 "Кой подкрепя Асад?"
 https://www.youtube.com/watch?v=aM1M-ai-8wE  

В началото опозицията е била от нормални хора, но сега опозицията са осовно  ислямисти, според този журналист.
Твърди, че Америка просто няма идея какво да прави и изобщо не е успяла да анализира ситуацията добре и си е вкарала голям автогол. Седят и чакат да се появи някой, който да е по-добра алтернатива на Асад, защото в момента няма такъв, който да ги устройва. Анализаторите на САЩ са очаквали и разчитали  да има големи вълни от дезертьори от армията на Асад, тъй като много са сунити, но това никога не се случва, защото хората от армията  твърдят, че се бият за държавата Сирия, а не за режима.

Много хора подкрепят Асад не, защото го харесват, а защото няма алтернатива и ще бъдат избити.

Не мога да разбера, при такива пари за военен бюджет и достъп до най-големите университети и какво ли не, толкова ли нямат САЩ някакви нормални анализатори, ами се вкараха в такова блато и правят гаф след гаф?
Дългосрочната цел на  САЩ е разваляне на коалицията Сирия-Иран-Русия.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 18:42 от OX'AMAH

# 9 343
Много интересна случка се случи вчера в българския парламент. Тихо,кротко и тайно минаха на второ четене измененията за Закона за бежанците-законопроект на ДПС,който включва някои много интересни моменти.
1. огромно разширение на основанията за търсене на закрила. Забравете за войни и военни действия-закрила може да претендира всяко лице подложено на психически тормоз,както и всеки престъпник,за чието престъпление наказанието в Европа е по-малко,отколкото в страната,която го е осъдила.
2.Гласуваха се "хотспот" за създаване под името "транзитни центрове" за разглеждане на молби на бежанци към ДРУГИ европейски държави
3. Гласува се правото на ПАРТИИ,ОРГАНИЗАЦИИ И МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ да дават статут отделно и независимо от държавата в територии,които контролират / на суверенната и неделима територия на България има партии,които контролират части от нея и сега са признати от държавата с правото им да дават статут и закрила на бежанци САМОСТОЯТЕЛНО И НЕЗАВИСИМО ОТ ДЪРЖАВАТА ПО ТЯХНО УСМОТРЕНИЕ!
4. Лицата със статут,получен независимо как в 14 дневен срок са задължени да се запишат в РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО и да са си вечно наши. Имат и право да работят разбира се Simple Smile
 Следващата седмица ще бъде обнародван и ще влезе в сила. Честито на всички българи

# 9 344
Голямa кaшa." Деммокрaтичнaтa коaлиция" бомбaндирa болницa нa лекaри без грaници-сaмо цивилни жертви,нито един убит терорист. "Диктaторскaтa коaлиция"от aсaд,ирaн и русия-трепе боици нa ИДИЛ. Въпросът е кои кои е в тaзи воинa?

Общи условия

Активация на акаунт