Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 636
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 360
Изменението е много малко-от физическият и психически тормоз е самостоятелно основание и е премахната думата "дискриминационен". Една дума е,но значи всичко. Закона,който цитираш.ще е действащ още няколко дни-това,което показвам тук ще влезе в сила другата седмица,след обнародването му

Не съм юрист, според мен думата дискриминационен си е останала, където е била - при правните и други мерки. Но може би е въпрос на тълкуване.

Също не ми е ясно дали партии и международни организации могат да дават статут на бежанец или закрила, която все пак е няколко вида. Това с партиите и международните организации, които контролират държавата или част от територията, ми звучи като недомислица. Как точно се доказва коя партия/организация контролира държавата?

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 20:49 от Vapor

# 9 361
Скрит текст:
Много интересна случка се случи вчера в българския парламент. Тихо,кротко и тайно минаха на второ четене измененията за Закона за бежанците-законопроект на ДПС,който включва някои много интересни моменти.
1. огромно разширение на основанията за търсене на закрила. Забравете за войни и военни действия-закрила може да претендира всяко лице подложено на психически тормоз,както и всеки престъпник,за чието престъпление наказанието в Европа е по-малко,отколкото в страната,която го е осъдила.
2.Гласуваха се "хотспот" за създаване под името "транзитни центрове" за разглеждане на молби на бежанци към ДРУГИ европейски държави
3. Гласува се правото на ПАРТИИ,ОРГАНИЗАЦИИ И МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ да дават статут отделно и независимо от държавата в територии,които контролират / на суверенната и неделима територия на България има партии,които контролират части от нея и сега са признати от държавата с правото им да дават статут и закрила на бежанци САМОСТОЯТЕЛНО И НЕЗАВИСИМО ОТ ДЪРЖАВАТА ПО ТЯХНО УСМОТРЕНИЕ!
4. Лицата със статут,получен независимо как в 14 дневен срок са задължени да се запишат в РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО и да са си вечно наши. Имат и право да работят разбира се Simple Smile
 Следващата седмица ще бъде обнародван и ще влезе в сила. Честито на всички българи
Дам, пуснах тук една статия, но темата старателно се разводнява и статията мина незабелязана.
Само от Атака и ПФ са се изказали против и до там.
Народа се приспива, както се приспива кокошка с глава под крилото, така с леко полюшване.
  Сирия после, математиката сега и преди и т.н., губя интерес към темата тук.
Като гледам и други никове изчезнаха, целта ще бъде постигната.  Peace
И аз забелязах това-при всеки нов пост,който съдържа информация,в рамките на 5 минути се написват 2 страници абстрактни политологични разсъждения,така че човек да не се върне назад и да види. И аз мисля,че това се прави тенденциозно. Може би сега ще ми бъде поискана сметка за нахалството ми да чета сайта на парламента,вместо българските информационни в кавички агенции,които дезинформират и пропагандират и лъжат и мажат. По себе си мога да кажа,че дори юристите,освен специалистите по бежанско и имиграционно право няма да прочетат закона,ако имат информацията,която и аз получих тук: "почти няма изменения". На това се и разчита,затова и нямаше не само обсъждане а и никаква информация. Гробна тишина. Това засяга конкретно България и то по много лош начин. Но единственото,което се чува тук е " те нямат предвид това" Верно ли?  Joy

# 9 362
По себе си мога да кажа,че дори юристите,освен специалистите по бежанско и имиграционно право няма да прочетат закона,ако имат информацията,която и аз получих тук: "почти няма изменения".

Надявам се, че юристите, и най-вече специалистите по бежанско и имиграционно право се информират от сайта на парламента и други подобни места, а не от форуми.

ПП Да уточня, че под "не визират това" имах предвид, че може би Атака и ПФ не отправят критиката си точно към тези изменения.

# 9 363
  • София
Само за 2 минути прегледах последните постове ...и не знам , но се стрестнах ,
доколкото разбрах това значи, че ДПС може да си дава статут с пълното право
на който реши  Shocked

И аз се стреснах  Shocked Сега нямам време да изчета всичко, но утре ще седна и ще прегледам всички линкове.

Темата ми е една от малкото интересни в Клюто, надявам се да продължи да се развива. Понякога някои от нас твърде много се отплесваме да говорим за военните действия в Сирия, за което се извинявам  Peace

# 9 364
  • постоянно

Горките Американци. Все на тях ще се случи да убият някой по погрешка. Защото са толкова велики.
Убиването на деца по училища и кина стана ежедневно явление.
Но пък са Свободни и Демократични.
И скоро ще бъдат управлявани от абсолютен Паляк 😠

# 9 365
По себе си мога да кажа,че дори юристите,освен специалистите по бежанско и имиграционно право няма да прочетат закона,ако имат информацията,която и аз получих тук: "почти няма изменения".

Надявам се, че юристите, и най-вече специалистите по бежанско и имиграционно право се информират от сайта на парламента и други подобни места, а не от форуми.

ПП Да уточня, че под "не визират това" имах предвид, че може би Атака и ПФ не отправят критиката си точно към тези изменения.
Също не ми е ясно дали партии и международни организации могат да дават статут на бежанец или закрила, която все пак е няколко вида. Това с партиите и международните организации, които контролират държавата или част от територията, ми звучи като недомислица. Как точно се доказва коя партия/организация контролира държавата?
Юристите не се информират от форуми-и аз не го правя. Но когато в публичното пространство се обсъжда един закон-от него се интересуват най-вече специалистите. Този закон например беше покрит с мило информационно затъмнение и дезинформация,така че да се чете когато влезе в сила от тези,които ще го прилагат. Как се доказва коя партия контролира държавата ли? Ами лесно-Областен управител от ДПС и кмет от ДПС-кой контролира Кърджали?Това за партиите е специално за ДПС текст. След като е допуснато веднъж да се каже в закона,че партия може да контролира територии,значи може. Досега не нямаха претенции кой къде контролира,защото закона не позволяваше партии да контролират държавата или територии от нея. Сега вече няма да си доказват,че може да се контролира изобщо а само ще доказват кой контролира. Супер,а?Международна организация,която контролира държавата? ЕС,НАТО и т.н.
точно към тях Simple Smile Най-вече това за партиите дето щели да дават статут и да контролират територии
Изменението е много малко-от физическият и психически тормоз е самостоятелно основание и е премахната думата "дискриминационен". Една дума е,но значи всичко. Закона,който цитираш.ще е действащ още няколко дни-това,което показвам тук ще влезе в сила другата седмица,след обнародването му

Не съм юрист, според мен думата дискриминационен си е останала, където е била - при правните и други мерки. Но може би е въпрос на тълкуване.
във всяка алинея се изброяват видовете преследване,като всяко е самостоятелно. Ако не отговаряш точно на казаното в закона-не може да се ползваш от закрила. Тоест ако си бил подложен на тормоз,но той не е дискриминационен /по сега действащият закон/--няма статут. Сега всяка човек,тормозен от когото й да е ако полицията не му е съдействала,може да търси международна закрила. Например Simple Smile Дори ако не е било дискриминационно. Няма да коментирам другите глупости въведени като основание за закрила
Таис,не мисля че  разводняваш темата.  Peace

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 21:14 от Diana D

# 9 366
  • Варненска клюкарка

Горките Американци. Все на тях ще се случи да убият някой по погрешка. Защото са толкова велики.
Убиването на деца по училища и кина стана ежедневно явление.
Но пък са Свободни и Демократични.
И скоро ще бъдат управлявани от абсолютен Паляк 😠

Представям си какво щеше да се изпише на запад  и какви речи щеше да дръпне Обама, ако болницата беше уцелена от руски бомби!

# 9 367
  • постоянно

Представям си какво щеше да се изпише на запад  и какви речи щеше да дръпне Обама, ако болницата беше уцелена от руски бомби!
[/quote]

Не думай , нямаше да му чуем края .
😊

# 9 368
  • София
Много интересна случка се случи вчера в българския парламент. Тихо,кротко и тайно минаха на второ четене измененията за Закона за бежанците-законопроект на ДПС,който включва някои много интересни моменти.
1. огромно разширение на основанията за търсене на закрила. Забравете за войни и военни действия-закрила може да претендира всяко лице подложено на психически тормоз,както и всеки престъпник,за чието престъпление наказанието в Европа е по-малко,отколкото в страната,която го е осъдила.
2.Гласуваха се "хотспот" за създаване под името "транзитни центрове" за разглеждане на молби на бежанци към ДРУГИ европейски държави
3. Гласува се правото на ПАРТИИ,ОРГАНИЗАЦИИ И МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ да дават статут отделно и независимо от държавата в територии,които контролират / на суверенната и неделима територия на България има партии,които контролират части от нея и сега са признати от държавата с правото им да дават статут и закрила на бежанци САМОСТОЯТЕЛНО И НЕЗАВИСИМО ОТ ДЪРЖАВАТА ПО ТЯХНО УСМОТРЕНИЕ!
4. Лицата със статут,получен независимо как в 14 дневен срок са задължени да се запишат в РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО и да са си вечно наши. Имат и право да работят разбира се Simple Smile
 Следващата седмица ще бъде обнародван и ще влезе в сила. Честито на всички българи

УЖАС!

# 9 369
Това, че вече всеки , който дори не е дискриминиран може да получи статут на бежанец
дали не е под натиска на ЕС, защото много от мигрантите всъщност са си чисти икономически имигранти -
за да оправдят тяхното оставане . И по тревожното за мен е , че се превръщаме в земя ,
която е под наем . Ние една шепа българи нямаме думата ,а те- ЕС, партии с интереси и разните му там ислямски амбиции си пробиват път , а нашите политици слушкат и изпълняват .
Никъде по тв не видях да се обсъжда този закон , но видях по новините ревю и мацки по голи пъпчета и приятна вечер уважаеми зрители .

# 9 370
  • Варненска клюкарка
Ванга:

Скрит текст:

Ванга има много изследователи и анализатори в Русия Peace

Накратко- казват че е предрекла,че през 2011 година ще започне война на изток, а 5 години след това (значи 2016) ще започне трета световна война Rolling Eyes Буквално, думите и са, когато Сирия падне, ще започне третата световна война! Казва,че Европа ще бъде разрушена..... Говори за химически оръжия, които ще погубят дори рибата в морето....

# 9 371
  • постоянно
Василена,
Земя под наем е много точно определение, за съжаление. 😠

# 9 372
her-76 , не искам да става така - много си обичам родината и родния край -
живея на красиво и богато място , но ме е страх как ще живеят децата ни .
Искам да се отпусна и да пиша тук във форума за любов , за секси дрехи , за туршии ,
но логиката и шестото ми чувство не ми дават мира , защото ми подсказват , че няма да става по добре живота с всичко , което става около нас и по света .

# 9 373
Престанете да дращете глупости за бога! #Cussing out
Трябва да обсъдим този нов законопроект, който погребва България. Това е горе-долу все едно целия свят ни обявява война другата седмица.
Погледнах и виждам, че няма нищо във фейсбук. Защо няма нищо? Shocked Там пишат доста юристи и сега смятам да пратя този линк на известен софийски адвокат, който е в листата на приятелите ми. Искам да видя какво ще каже. Освен това ще го разпратя на журналисти, които също са ми в листата и на Любен Дилов. Ще взема да питам и Джамбазки какво ще каже. Не виждам да е писал нищо по въпроса на стената си, а за такова нещо не вярвам да си замълчи. Трябва бързо да се разпострани, за да научат колкото може повече хора, но още не разбирам как никой не е прочел и не знае. Поне компетентните...Не съм сигурна дали разбираме правилно. Прекалено е чудовищно, за да не бъде забелязано.... Thinking

# 9 374
Тоест ако си бил подложен на тормоз,но той не е дискриминационен /по сега действащият закон/--няма статут.

А кой тормоз не е дискриминационен? В законов смисъл. Не се заяждам, питам.

Общи условия

Активация на акаунт