Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 631 739
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 9 375
Престанете да дращете глупости за бога! #Cussing out
Трябва да обсъдим този нов законопроект, който погребва България. Това е горе-долу все едно целия свят ни обявява война другата седмица.

Хайде, хайде..
Това е партенка според мен. А и няма как да мине само с подкрепата на ДПС, трябва и Герб да кажат да, все пак. А това не съм убедена, че е в техен интерес, нито пък са толкова принудени да го правят...

А даже и да не партенка и все пак по някакво чудо мине в парламента, даже и  всички гладни и бедни да получат лична покана от Доган пак няма да дойдат тук, защото просто няма толкова храна...за толкова гърла.

И в ЕС скоро няма да има -храната и парите са краен брой, Ън.

Нидей изпада в истерия толкова бързо..

# 9 376
  • София
Кое е партенка? Законопроектът си е минал.

# 9 377
Престанете да дращете глупости за бога! #Cussing out
Трябва да обсъдим този нов законопроект, който погребва България. Това е горе-долу все едно целия свят ни обявява война другата седмица.
Погледнах и виждам, че няма нищо във фейсбук. Защо няма нищо? Shocked Там пишат доста юристи и сега смятам да пратя този линк на известен софийски адвокат, който е в листата на приятелите ми. Искам да видя какво ще каже. Освен това ще го разпратя на журналисти, които също са ми в листата и на Любен Дилов. Ще взема да питам и Джамбазки какво ще каже. Не виждам да е писал нищо по въпроса на стената си, а за такова нещо не вярвам да си замълчи. Трябва бързо да се разпострани, за да научат колкото може повече хора, но още не разбирам как никой не е прочел и не знае. Поне компетентните...Не съм сигурна дали разбираме правилно. Прекалено е чудовищно, за да не бъде забелязано.... Thinking

За съжаление е късно да го обсъждаме-вече е минал на второ четене. Мисля,че нарочно нямаше никаква информация,дори в статиите се цитираха само глупостите. Телевизия алфа показа поне възраженията на депутатите от Атака и ПФ,като по-големи възражения имаше за този текст за партиите. Ядоса ме отговора на ГЕРБ,който беше,че закона бил базиран на директива на ЕС и така или иначе щял да влезе в националното законодателство-както писах преди два дни за загубата ни на суверенитет и върховенство на европейското право над вътрешното. Но това си беше лицемерна лъжа също-директно действие имат само регламентите-те действат без одобрение от парламента.Директивите трябва да се транспонират във вътрешното законодателство със закон. Не искам да коментирам това което се каза за директивата,че не съдържа тези текстове,защото не съм я чела подробно-дори не можах да запиша коя е 2015/32 май беше,но съм склонна да вярвам,че нашите са си гласували каквото си искат и се оправдават с директивата.Като е щяла да действа директно що си приеха закон-да бяха си я прилагали,ама не действа директно. Мамка им и лъжци гадни. Питай колкото можеш повече хора можеш-аз го чета и не вярвам на очите си. Много се надявам някой да го обясни с някаква логика,че коментарите на прима виста са: това не може да се случи. Честно,ако не бях го видяла закона в сайта на парламента и аз нямаше да повярвам
Герри,закона е минал второ и ПОСЛЕДНО четене в парламента и е приет.ГЕРБ и ДПС са си го гласували Предстои обнародването му другата седмица и влиза в сила. Не е партенка за съжаление

# 9 378
Не искам да коментирам това което се каза за директивата,че не съдържа тези текстове,защото не съм я чела подробно-дори не можах да запиша коя е 2015/32 май беше,но съм склонна да вярвам,че нашите са си гласували каквото си искат и се оправдават с директивата.

Едно към едно е преписано от директивата, на която се позовават в мотивите към закона - и с отделеното насилие и т.н, и с партиите и международните организации - член 7 и 9

http://www.aref.government.bg/docs/Directiva%20201195.pdf
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011: … :0009:0026:en:PDF

и другата
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX:32013L0033

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 22:52 от Vapor

# 9 379
 Не съм юрист, но виждам следното в това"даване на статут от  ПАРТИИ,ОРГАНИЗАЦИИ И МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ "

сега отворих линка, там не е написано нищо за даване на статут - написано за предоставяне  на закрила. Аз го разбирам като построяване на центрове от отделни партии, организации и тн. Във втория член казано е, кой има право да предостави статута.  От друга страна това узаконява хот спотове(

Все пак наистина трябва малко да се успокоят духове, цяла Европа ожесточава миграционния кодекс, няма как само България да го улеснява.  

# 9 380
Все пак наистина трябва малко да се успокоят духове, цяла Европа ожесточава миграционния кодекс, няма как само България да го улеснява.  

Директивата, която прилагаме с този закон, всъщност е от 2011 година. Във всички случаи излишно се преекспонира, според мен.

# 9 381

Директивата, която прилагаме с този закон, всъщност е от 2011 година. Във всички случаи излишно се преекспонира, според мен.

ще видим) Обаче, това наистина го пропуснах, че е от 2011 година. Това за  пореден път доказва, колко "бързо" реагират всички в ЕС когато трябват незабавни действия

# 9 382

сефте Grinning

Меркел почва да изнася речи за пазене на европейските граници.  Едно мога да кажа, че покрай сирийската криза всички лидери се изложиха, даже Меркел, която по принцип никога нищо не казва., сега в рамките на две седмици смени речетатива няколко пъти. 

# 9 383
Предполагам, че е свързано с наказателните процедури спрямо България, които ЕС откри наскоро. Едната касае точно спазването на тази директива. Явно сме закъснели и сега набързо гледат да оправят нещата.

"В поясненията се посочва, че България не е съобщила какви национални мерки е предприела, за да приложи директива от 2011 г., определяща минималните стандарти за предоставянето на закрила на граждани на държави извън ЕС или на хора без гражданство.
Директивата забранява отблъскването на такива хора от границите, правилата за получаването от тях на документи за престой и пътуване, достъп до трудовия пазар, образование, социални помощи, здравеопазване, подслон. Крайният срок за прилагането на директивата е бил декември 2013 г."

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/ek … bylgariia-6042875

# 9 384
Меркел почва да изнася речи за пазене на европейските граници. 

Каквито сме чевръсти, нищо чудно, докато си скубем косите, че сме приложили тази директива, да излезат пет други с обратно действие, който да приложим след 5-6 години.

# 9 385

Каквито сме чевръсти, нищо чудно, докато си скубем косите, че сме приложили тази директива, да излезат пет други с обратно действие, който да приложим след 5-6 години.
И няма да има никакво значение.
Баце си предлага услугите, но никой не ги ще.
Ей тва е майсторлък!!

# 9 386
Не искам да коментирам това което се каза за директивата,че не съдържа тези текстове,защото не съм я чела подробно-дори не можах да запиша коя е 2015/32 май беше,но съм склонна да вярвам,че нашите са си гласували каквото си искат и се оправдават с директивата.

Едно към едно е преписано от директивата, на която се позовават в мотивите към закона - и с отделеното насилие и т.н, и с партиите и международните организации - член 7 и 9

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2011: … :0009:0026:en:PDF
ами не са си го преписали точно. В директивата това с партиите и организациите е поставено в частта за установяване липсата на закрила на място или наличието й,както и за закрила от страна на  държави,които към момента на искане на закрила са контролирани изцяло или частично от партии или организации,различни от държавата. Ние не сме такава държава и това можеше да се пропусне,защото е много неприятен гаф с непредвидими последствия. Т.е има се предвид партии и организации,действащи на територията на страната на произход и в страните с политически конфликти. По отношение на тормоза-в директивата има едни текстове,които обясняват,че преследване има когато то системно и повтарящо НАРУШАВА ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА-това в нашия закон е изпуснато,т.е имаме вътрешнодържавно разширение на закрилата.

# 9 387

ами не са си го преписали точно. В директивата това с партиите и организациите е поставено в частта за установяване липсата на закрила на място или наличието й,както и за закрила от страна на  държави,които към момента на искане на закрила са контролирани изцяло или частично от партии или организации,различни от държавата. Ние не сме такава държава и това можеше да се пропусне,защото е много неприятен гаф с непредвидими последствия. Т.е има се предвид партии и организации,действащи на територията на страната на произход и в страните с политически конфликти. По отношение на тормоза-в директивата има едни текстове,които обясняват,че преследване има когато то системно и повтарящо НАРУШАВА ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ПРАВА-това в нашия закон е изпуснато,т.е имаме вътрешнодържавно разширение на закрилата.
Не знам коя е частта за установяване липсата/наличие на закрила на място и откъде се взе това тълкуване какво са имали предвид. Това за партиите и организациите е поставено в глава 2 - оценяване на молбите, член 7 - Субекти на закрила. По отношение на тормоза - в нашия закон има една алинея 4, която не се променя и гласи "Преследване е нарушаване на основните права на човека или съвкупност от действия, които водят до нарушаване на основните права на човека, достатъчно тежки по своето естество или повторяемост.
 Общо взето, правим от мухата слон, а така или иначе трябва да я приложим, което правим.

Последна редакция: нд, 04 окт 2015, 00:26 от Vapor

# 9 388

сто процента Simple Smile)))))))))))))

Галантно Входящий, да наистина, очерняне на бежанците няма никакво. Гнусните манипулатори се опитват да ги изкарат хора, пък те са гадни подчовеци

# 9 389
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/10/03/2620829_shv … li/?ref=yellow_fp

"Шведски лидер на антиимигрантска партия спечели милиони от бежанците"

Общи условия

Активация на акаунт