Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 630 350
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 10 020
  • София
Скрит текст:
Цитат на: Anna-Bell link=topic=868510.msg31744660#msg31744660
date=1444297990]
Женското обрязване няма общо нито с Корана, нито с Исляма.
Не е вярно това. Говорила съм с мюсюлмани по темата.

И аз също. В Корана няма нито дума за женското обрязване.
А има ли за мъжкото обрязване в Корана?

Има.

И това не го разбирам.Нали човека е създаден по образ и подобие на Създателя им, защо им е да махат части дадени им от него?
Защо това не го спазват?
Цитат
Аллах към хората е състрадателен, милосърден.... Всеки има посока, накъдето се обръща. Надпреварвайте се в добрините!

# 10 021
Нашите деца са в частно католическо училище. Преди е било девическо училище, но от няколко години в него може да учат и момчета. Има часове само по религия и то католическа. Но, всяко едно дете, което иска да учи в това училище, трябва да изповядва някаква религия, без значение каква. Тези, които не са католици, не са длъжни да влизат в часовете по религия, но накрая на семестъра, трябва да донесат оценка по религията, която изповядват. Така че навсякъде е различно. В държавните училища мисля, че часът по религия е по желание, но не съм добре запозната, може и да не е точно така.

Моето също ще е в католическо училище, сега вървят записванията, още на формуляра за записване трябваше да отбележа дали искам да посещава часовете по религия. Ако няма да ги посещава ще му измислят друг задължителен предмет, на него и останалите отписани.

# 10 022
  • Варненска клюкарка
И приехме от синовете на Исраил обет: “Служете само на Аллах и се отнасяйте с добро към двамата родители и към близките, сираците и нуждаещите се! И говорете на хората с добро, и отслужвайте молитвата, и давайте милостинята закат!” – после се отметнахте, освен малцина от вас, и се отдръпнахте.

И приехме от вас обет: “Не ще проливате [един на друг] кръвта си и не ще се прогонвате [взаимно] от домовете си.
Наистина си  тълкуват както им изнася Rolling Eyes
Един на друг мюсюлманска кръв не, но но за християнска даже е желателно!Изобщо не е мирна религия, както се опитват да я изкарат някои!Гледах едно видео в Ютюб- руско, всъщност доста подробен документален филм, доста подробно обясняваха, но също така съвсем изненадващо за мен, имаше включени кадри и с обезглавяване и подритване на човешки торсове и затова няма да дам линк за него.....Не видях че в скоби пише "полная версия"
В колоната следваха видеа от арабски телевизии с разни изявени арабски духовници, които спореха колко често трябва да се бие жената и такива на каква възраст е редно да се омъжи момичето.....Общо взето нещата се свеждаха до бой, секс, бой секс и пак бой и секс... и тук там затваряне в тъмни стаи, лишени от храна и вода, рязане на носове и уши за наказание! Като ставаше въпрос за момичета-деца, защото според единия тълкувател на корана омъжването трябвало да стане до две години след идването на цикъла на девойката, т.е. на 12-14 г.
Имаше и гореща телефонн линия, ако знаете колко народ от мъжки пол звъня да се консултира с чаршафосаните теолози по въпросите за боя и държанието към собствените си жени!
Такива как биха могли да се интегрират?!??

# 10 023
Те не четат само корана, а и не вярвам всички да са го чели, а пък разбрали-съвсем, всичко е въпрос на тълкуване,  нали имат имам, молла..., които ги напътстват. Следват разни тълкования и препоръки, а и следват стъпките на пророка Мохамед.
За обрязването тяхна гледна точка:
http://www.way-to-allah.com/bul/topics/20.beschneidung.html

# 10 024
Цитат на: Anna-Bell link=topic=868510.msg31744660#msg31744660 [spoiler
date=1444297990]

Има.
[/spoiler]

И това не го разбирам.Нали човека е създаден по образ и подобие на Създателя им, защо им е да махат части дадени им от него?
Защо това не го спазват?
Цитат
Аллах към хората е състрадателен, милосърден.
Ами не са само те. То и евреите се обрязват, оттам и мюсюлманите са го взели. То техният Коран е нещо като зле преписана Библия. Същите неща, които важат за тях, важат и за нашата Библия. Да се убиват с камъни, да си убиваш безмилостно враговете, пълно подчинение на жените, безлихвено заеми към своите си хора и т.н. Двете религии си приличат поразително, като прибавим и факта, че почитат Исус като пророк, а не като Божи син подобно на христяните, еврейските пророци са и мюсюлмански пророци и т.н. приликите стават страшно много.

# 10 025
Те не четат само корана, а и не вярвам всички да са го чели, а пък разбрали-съвсем, всичко е въпрос на тълкуване,  нали имат имам, молла..., които ги напътстват. Следват разни тълкования и препоръки, ето например за обрязването тяхна гледна точка:

О моля ти се, идея нямаш колко са фанатични. Някои от тях го наизустяват, защото уж пишело, че колото повече наизустиш, толкова по - сигурно е отиването в Рая. Та са го чели и още как.

Цитат
Един на друг мюсюлманска кръв не, но но за християнска даже е желателно!Изобщо не е мирна религия, както се опитват да я изкарат някои!

Християни не убиват. Убиват евреи и неверници, християните не са неверници, така твърди Корана.

# 10 026
  • забравих си мисълта...
Преди, когато работех в Кувейт ми бяха казали, че коранът не се превежда и не се тълкува, не може, забранено е. Чете се и се учи само на арабски. Така, че тези, които не са араби, едва ли разбират за какво става дума. Всъщност и самите араби може да не разбират всичко, защото коранът нали уж е написан на литературен арабски, а колко от тях го говорят и разбират е друг въпрос.

# 10 027

В Англия детето ми има часове по религия, но там ги запознават с всички религии - християнство, юдеизъм, будизъм, ислям- не съм чула  там където преобладават деца на мюсулмани да се "преподава" коран. Коран вероятно им се "преподава" в джамиите.

Аз със това изобщо не съм съгласна. Деца на 4 години , които едва сега са се научили да се обличат сами и да си бършат дупетата , да им се обяснява за Бог и религия. Търсят си последователи.

Децата трябва да могат сами да вземат решение относно  религията , а не да им е натресена както в случая.

...
херр
Обикновенно родителите "натрисат" религията на децата си, а не училището!!! Аз пък не виждам нищо лошо децата да знаят, че съществуват много религии.

Абе хора стига сте го нищили този Коран - бетер мюфтии сте!!! Имам чувството, че вечер и в семейството си го четете и тълкувате....Може би щеше да е по-добър света, ако християните си четем Библията, а оставим Корана на мюсулманите!

# 10 028
  • София
Те не четат само корана, а и не вярвам всички да са го чели, а пък разбрали-съвсем, всичко е въпрос на тълкуване,  нали имат имам, молла..., които ги напътстват. Следват разни тълкования и препоръки, а и следват стъпките на пророка Мохамед.
Там пише само за мъжете.Интересно как обрязването на жената ще я предпази от рак на матката?

# 10 029

Абе хора стига сте го нищили този Коран - бетер мюфтии сте!!! Имам чувството, че вечер и в семейството си го четете и тълкувате....Може би щеше да е по-добър света, ако християните си четем Библията, а оставим Корана на мюсулманите!
 Peace  аман с този интерес към исляма

# 10 030
  • постоянно
Обикновенно родителите "натрисат" религията на децата си, а не училището!!! Аз пък не виждам нищо лошо децата да знаят, че съществуват много религии.

[/quote]

Аз не съм против това децата да учат за различните религии,етноси и култури,  против това съм че на 4 години първо трябва да се научат да четат и пишат.
Моят син беше на 4 когато се прибра и попита  татко си " Daddy did you know that God is our Father ? "
Моят мъж не  е религиозен и отрече " No poppet , I am your Father  , not God  !"   Mr. Green

...
херр

# 10 031

Има.
И това не е вярно.

# 10 032
Там пише само за мъжете.Интересно как обрязването на жената ще я предпази от рак на матката?

Да, да, така е, само за мъжете е, но забележи, според тях някои пророци са се родили обрязани, Мохамед също. Познай защо.  Laughing
Няма никакви писмени данни за обрязването му, което не означава, че не е бил обрязан, а че се е родил обрязан.  Crazy

# 10 033
 her_76 сина ми на 4г. нито можеше да чете и пише, нито пък аз съм го искала!!! За сметка на това беше воден и от по-рано в църква, както и беше участвал в празнуването на Коледа, Великден, именни дни и т.н. без да сме силно религиозни. Не съм чакала училището да му обяснява защо се празнуват тези празници и кой е нашия Бог.

Виждам, че дамите, които най се страхуват да не им се сложи насилствено бурка и да им се смени религията - най-усърдно изучават Корана....

# 10 034
  • София
Преди, когато работех в Кувейт ми бяха казали, че коранът не се превежда и не се тълкува, не може, забранено е. Чете се и се учи само на арабски. Така, че тези, които не са араби, едва ли разбират за какво става дума. Всъщност и самите араби може да не разбират всичко, защото коранът нали уж е написан на литературен арабски, а колко от тях го говорят и разбират е друг въпрос.

Да, затова са най-вече имамите и моллите, които тълкуват и обясняват. Което поставя мнозинството бедни, неграмотни мюсюлмани изцяло в ръцете на въпросните духовници. Пак ще повторя - световете ни са различни, те са изцяло зависими от предписанията, които религията им изисква. Не разбирам защо е толкова трудно да се проумее.

Относно обрязването при жени - имаше даже тема тук, мислех, че сме ги изяснили тези неща. Не е ислямско, културен феномен е - което не пречи на египтяните да практикуват подобно изрязване при над 90% от жените. В Йемен също, а там са араби. В Африка е често срещано, и при мюсюлмани, и при християни  Sick

Анна Бел, не си права - Коранът е смесица от Стария завет на евреите и Новия завет на християните, плюс много местни културни традиции, намерили място в учението на Мохамед. М/у другото, най-малко прилики има с нашия Нов завет.

Да, Иисус е пророк за тях, те по принцип признават юдео-християнските пророци. Но ги отвращава базисната идея на християнството - за сина Божи, който е разпънат и след това възкръсва, за да изкупи греховете ни. Говорила съм с мюсюлмани, както и с арабисти - възприемат ни като неверници - и нас, и евреите. Ако мюсюлманин реши да се покръсти и да изостави исляма, става страшно  Sick

Общи условия

Активация на акаунт