Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 418
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Предполагам заради преметната пъпна връв, която ме притеснявя и каза, че психически няма да издържа много и предложи да е по-ранно секциото, но незнам дали това е всъшност причината..

# 316
моят термин беше на 29 Февруари 2012г. Лекаря при когото ходех ме познаваше много добре,от ученическите си години майка ми ме водеше при него за прегледи и бях свикнала с него.Вярвам му страшно много,но ми стана странно когато отидох на консултация на 10 февруари и той ми каза че ще правим секцио на 16. Не исках разбира се,налагаше се секцио защото бебето беше с дупето надолу.Доводите му бяха,че няма да издържа до 29 и трябва най- късно до 16 да сме го направили.Приеха ме на 15 в АГО с 4 см разкритие...бях ужасена! Дадоха ми някакви хапчета,инджекций ми слагаха за задържане и на 16 рано рано направихме секциото.Радвам се че му повярвах,защото ако не бях и раждането беше започнало...не искам да си помислям какво можеше да стане.Разказвам го във връзка с това че понякога е по-добре да се довериш на хората които разбират.Има и изключения разбира се,но заради някой не означава че не трябва да вярваме на никого. Все пак,ти си прецени до колко можеш да вярваш на този човек и направи нещо.Или искай второ мнение,или правиш секциото.Нямаш много голям избор,ти решаваш успех Simple Smile

# 317
Предполагам заради преметната пъпна връв, която ме притеснявя и каза, че психически няма да издържа много и предложи да е по-ранно секциото, но незнам дали това е всъшност причината..
На мен това ми звучи несериозно от страна на лекаря.Той все едно знае какво и колко можеш да издържиш психически.Явно иска да ти направи секциото по-рано заради него си.

# 318
  • София
моят термин беше на 29 Февруари 2012г. Лекаря при когото ходех ме познаваше много добре,от ученическите си години майка ми ме водеше при него за прегледи и бях свикнала с него.Вярвам му страшно много,но ми стана странно когато отидох на консултация на 10 февруари и той ми каза че ще правим секцио на 16. Не исках разбира се,налагаше се секцио защото бебето беше с дупето надолу.Доводите му бяха,че няма да издържа до 29 и трябва най- късно до 16 да сме го направили.Приеха ме на 15 в АГО с 4 см разкритие...бях ужасена! Дадоха ми някакви хапчета,инджекций ми слагаха за задържане и на 16 рано рано направихме секциото.Радвам се че му повярвах,защото ако не бях и раждането беше започнало...не искам да си помислям какво можеше да стане.Разказвам го във връзка с това че понякога е по-добре да се довериш на хората които разбират.Има и изключения разбира се,но заради някой не означава че не трябва да вярваме на никого. Все пак,ти си прецени до колко можеш да вярваш на този човек и направи нещо.Или искай второ мнение,или правиш секциото.Нямаш много голям избор,ти решаваш успех Simple Smile

Да, трябва се доверяваме на специалистите, но не сляпо. Когато е заложен нашият живот и този на детето ни избора трябва да е информиран Peace Поне аз винаги задавам много въпроси, и държа да знам защо и как.
За съжаление съм чувала за случаи на по-ранно секцио, защото просто на доктора му предстои почивка например..

# 319
Фея, извинявай. За Гери беше.  Crazy

За покупките... Шести месец е идеално - все още не ти тежи извънредно много корема и ако не ти се гади, можеш да си обикаляш из магазините спокойно.

Първи покупки: къде ще спи бебето; Как ще го пренасяш до педиатъра на всеки две седмици; 2 шишета антиколик - за всеки случай; одеало за болницата и одеало за вкъщи, бодита дълъг ръкав (къс ръкав чак на лято); ританки; гащеризончета; 2 памучни пелени за повиване; чорапки няколко чифта и една не много тясна шапка. Като вземеш по 5 броя от дрешките на първо време ще са ви достатъчни. После ще допълвате. Мога да препоръчам бодитата марка Джордж от продавалника с две ръце - много хубав памук са и на супер цена. Количката е много дълга и относителна тема, която през зимата се ползва рядко.
Благодаря ти bouquet

# 320
Момичета, имам един бърз въпрос относно варицела. Колко дни преди избиване на пъпките, човек е заразен? Синът ми се е срещал в неделя с дете, което вчера се е опъпчило ooooh! И сега съм в шах и паника, защото съм бременна в 11г.с., а не знам дали съм я карала ooooh!
Какво бих могла да предприема, ако се е заразил? Говорих с АГ, но каза, че засега няма какво да направим, освен да чакаме Tired

# 321
Момичета, имам един бърз въпрос относно варицела. Колко дни преди избиване на пъпките, човек е заразен? Синът ми се е срещал в неделя с дете, което вчера се е опъпчило ooooh! И сега съм в шах и паника, защото съм бременна в 11г.с., а не знам дали съм я карала ooooh!
Какво бих могла да предприема, ако се е заразил? Говорих с АГ, но каза, че засега няма какво да направим, освен да чакаме Tired
Опасността от зараза е най-висока преди поява на симптомите.

Можеш да питаш майка ти дали си карала варицела.

Нямаш ли стар здравен картон?

# 322
Здравейте бъдещи и настоящи мами. Имам въпрос относно витамините на Jamieson Prenatal. Как ги приемате? Аз по предписание на моя АГ пия всеки ден по 1 т., като той каза, че ще ги пия и докато кърмя. Но проблема е, че срещнах инфо, че трябва да се пият през месец? Бихте ли споделили на вас как са ви ги предписали?

Последна редакция: сб, 17 окт 2015, 21:17 от Valentina14

# 323
Здравейте бъдещи и настоящи мами. Имам въпрос относно витамините на Jamieson Prenatal. Как ги приемате? Аз по предписание на моя АГ пия всеки ден по 1 т., като той каза, че ще ги пия и докато кърмя. Но проблема е, че срещнах инфо, че трябва да се пият през месец? Бихте ли споделили на вас как са ви ги предписали?

Това някой модерен гинеколог ще да е.  Mr. Green Разпространени ли са въобще тия витамини, че аз за първи път ги чувам, или някой просто си има договорка с аптеки? newsm78 Като гледам цената (42 лв)...  Shocked

Ако не си в България, виж си листовката.  Peace

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 00:02 от amy_nka

# 324
  • София

Здравей, аз пия Пренатал по 1 таблетка всеки ден. Те си съдържат и фолиева киселина, така че не  е необходимо да се приема отделно. Аз само допълнително си пия магнезий. По принцип на мен Док ми каза да ги пия до края на бременността, но ще видим Simple Smile

amy_nka не разбирам какво искаш да кажеш? Витамините са американски и щом ги имаше във всяка аптека където съм питала когато съм ги купувала значи не са някакви незнайни и неразпространени  newsm78

# 325
Аз пия фенибион 2, имат долуева киселина и други витамини. Немски са и ин вярвам. На листовката пише , а и АГ ми каза да ги пуя до краа на бременността.

# 326
Принципно 2-3 дни преди избиване на пъпките човек е най-заразен и спира да бъде заразен когато пъпките заочната да завяхват. Инкубационният период на тази шарка е до 20 дни.
Дано всичко да е наред и да не се заразиш. Praynig

# 327

amy_nka не разбирам какво искаш да кажеш? Витамините са американски и щом ги имаше във всяка аптека където съм питала когато съм ги купувала значи не са някакви незнайни и неразпространени  newsm78

Мислех си "на глас", че това са луди пари за лекарства (добавка). Ако можеш да пиеш витамини и да не ги повръщаш, значи можеш да си набавяш витамините и чрез храната. Старото поколение гинеколози нямат навика да предписват витамини и минерали, с изключение на магнезия (който интересно защо го предписват за всяко оплакване, без да е установено, че има магнезиев дефицит).

# 328
Мислех си "на глас", че това са луди пари за лекарства (добавка). Ако можеш да пиеш витамини и да не ги повръщаш, значи можеш да си набавяш витамините и чрез храната. Старото поколение гинеколози нямат навика да предписват витамини и минерали, с изключение на магнезия (който интересно защо го предписват за всяко оплакване, без да е установено, че има магнезиев дефицит).
Ти чужди пари ли броиш в случая? Като нямаш мнение и информация по зададен въпрос за дадени витамини защо се включваш?

# 329
  • Варна
Сега, факт е, че със синтетичните витамини не трябва да се прекалява. Аз също не бих ги пила толкова време без прекъсване, цялата бременност, че и докато кърмя? Ако кърмиш до година-две през цялото време ще се тъпчеш и с витамини ли? Съгласна съм, че по-добре да се набляга на разнообразната и качествена храна, отколкото на таблетките. Конкретно на въпроса - на мен ми бяха предписвани витамините с почивка, точно както и ти си чула - изпиваш една опаковка, почиваш един месец и така.

Общи условия

Активация на акаунт