Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 397
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! Ако позволите едно бързо въпросче. Имам болка ниско дол, ама само от дясно. Чудя се дали не е апандисит, или нещо такова. Преди бременността пак се обаждаше от време, но тогава го отдавах на прекалената ми вмъченост към спорта, по-точно коремни преси и бягане. А дали трябва да се притеснявам? Защото ме боли само вдясно.???? Пък и вчера ми се наложи да местя едни дрехи по шкафовете, и за да стигна горния рафт трябваше, и пренесох едно шкафче нощно, от спалнята. Може ли нещо да съм се натиснала от това. Дали да звъня на АГ-то, или да си чакам часа след седмица???

# 391
Не можем да знаем какво е. Иди на преглед, Тодичка.

# 392
Здравейте! Ако позволите едно бързо въпросче. Имам болка ниско дол, ама само от дясно. Чудя се дали не е апандисит, или нещо такова. Преди бременността пак се обаждаше от време, но тогава го отдавах на прекалената ми вмъченост към спорта, по-точно коремни преси и бягане. А дали трябва да се притеснявам? Защото ме боли само вдясно.???? Пък и вчера ми се наложи да местя едни дрехи по шкафовете, и за да стигна горния рафт трябваше, и пренесох едно шкафче нощно, от спалнята. Може ли нещо да съм се натиснала от това. Дали да звъня на АГ-то, или да си чакам часа след седмица???
Мен също много често ме боли ниско долу в дясно, понякога и от двете страни.В 19 Г.С. съм и корема ми е доста ниско.Отдавам го на това, че нещо се притиска там .И аз имам седмица до следващия преглед, ама май ще изчакам.

# 393
Здравейте момичета. За да не отварям нова тема ще си задам въпроса тук. Бременна съм в 5г.с. преди няколко дена ходих на д-р за първи път и се видя плодното сакче вътре в матката с размери 4мм. Притеснява ме единствено това че гърдите от 1-2 дена започнаха да ме болят доста по-малко отколкото преди. Това нормално ли е според вас, дали има някакъв повод за притеснение.
Моля ви отговорете ми защото само глупости ми минават през главата и не мога да се успокоя  Cry

# 394
Здравейте момичета. За да не отварям нова тема ще си задам въпроса тук. Бременна съм в 5г.с. преди няколко дена ходих на д-р за първи път и се видя плодното сакче вътре в матката с размери 4мм. Притеснява ме единствено това че гърдите от 1-2 дена започнаха да ме болят доста по-малко отколкото преди. Това нормално ли е според вас, дали има някакъв повод за притеснение.
Моля ви отговорете ми защото само глупости ми минават през главата и не мога да се успокоя  Cry
Не се притеснявай, това с болките в гърдите са глупости. Мен никога до момента, аз съм в 21 седмица, не са ме боляли. От време на време имам напрежение в тях, но това е супер рядко.

# 395
lilium123 , сиптомите са променливи- един ден са по-силни, а друг почти ги няма. При някои жени не болят изобщо гърди. Бих те посъветвала да не се шашкаш, изчакай няколко дни- ако толкова се притесняваш, иди на лекар. При мен дори и да изчезва някой от симптомите, винаги има с нещо, с което бременността да напомня за себе си. Всяка жена е различна, така че вярвай на тялото си.  Peace Успех и честито

# 396
Леле момичета добре че ви има, за да се успокоя малко. Проблема е че и при най-малкото нещо се шашкам. А записан час имам отново чак за 16-ти, дотогава доста глупости могат да ми минат през главата. Вместо да се успокоя и да се отпусна аз само се стресирам. Луда работа, ама така е като толкова го чаках да се случи  Simple Smile Simple Smile

# 397
Болките ниско долу са от разтягането на матката. Вече ако са постоянни и много силни - лекар. Иначе не е притеснително.
Гърдите понякога болят, понякога не, при всеки е различно.

# 398
  • Свищов
При мен гърдите бяха първите, които отреагираха на бременността - седмица след положителния тест бяха толкова пораснали, че не можах да закопчея роклята, която бях купила 10 дни по-рано по повода – моят РД. Боляха неистово, но беше за кратко - 1-2 седмици. После спряха и да растат, и да болят.

# 399
На мен гърдите ми се уголемиха и бяха чувствителни и двата пъти това ми беше лампичката, че ще има бебче Simple Smile, но всички сме различни.  
Аз пък умирам от болки в коляното, не знам какво се случи, не съм се удряла, а заболя от раз. Лекарят ми изписа калций, не знам дали ще помогне, някой да има съвет за нещо безопастно, с което мога да си помогна?

# 400
Zoi, аз бих препоръчала леки, ненатоварващи упражнения. Можеш сутрин да загравяш само ставите с леки кръгови движения. Иначе е възможно да е липса на калций, но аз по-скоро бих пила витамини с калций, а не чиста форма. Не съм лекар, просто казвам какво бих направила аз Simple Smile Виж също и кои храни имат повече калций и си ги хапвай повече  Hug
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=5462&p=1

# 401
Изолираната болка в коляното ми се струва малко странно да бъде причинена от липса на калций. Според мен може несъзнателно да си променила начина, по който изнасяш тежестта си, когато стоиш права.

Направиха ли ти изследване за калция, Зои? При ортопед ходила ли си? Питала ли си дали можеш да пиеш MSM (хранителна добавка за стави и сухожилия)?

# 402
Мисля, че МСМ не може. Аз съм с хондромалация - размекнати хрущяли на капачката и ми казаха докато съм бременна да забравя за МСМ и глюкозамин. Засега нямам проблем, но после сигурно ще ми се разкаже играта.
Болката в коляното вероятно е от изместената стойка, както е казала Феята. Засега - леки упражнения, раздвижване и можеш да мажеш с Алга Сан.

# 403
Благодаря ви, момичета Hug Не съм правила изследвания, наистина локализирана, силна болка само в коляното. Ще мажа с Алга Сан, мерси за препоръката. Колко болежки ме нападнаха, а къде е тя още, половината не съм минала!

# 404
все пак се консултирай и с ортопед, ако продължава. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт