Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 55 233
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте мили мами, снощи Ви споменах, че имам зацапване и съм сигурна в бременността си.. Е, днес преди да отида на доктор кървенето беше спряло, казаха, че е на не повече от 5-та г.с., а аз очаквах 11-та Sad Казаха, че или не се развива бременността или съм забременяла по-късно. Молете се с мен да е второто, на 28-ми пак имам час и ще ми кажат нещо повече, но ако пак прокървя да му се обадя.. Исках да споделя просто...  smile3518

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 17:22 от Тихомира Трифонова

# 541
Аз ако бях, за свое собствено успокоение, щях да си направя кръвен тест, който да повторя след 48 часа, за да видя как нараства ЧХГ. Стискам палци.

# 542
не знам.. чудя се.. все пак ще чакам само 10 дни...въпреки че ще ми се сторят като месец.. каква е разликата с кръвният тест, не съм много наясно

# 543
не знам.. чудя се.. все пак ще чакам само 10 дни...въпреки че ще ми се сторят като месец.. каква е разликата с кръвният тест, не съм много наясно
. Примерно правиш в понеделник един кръвен после правиш втория след 48 часа и ако има спад в хормона значи нещата не вървят на хубаво. Аз те съветвам да не се притесняваш и на мен ми казаха,че бебока ми се развива с 2 седмици назад и след прегледа отидох на друг лекър и се оказа,че се развиваме повече от перфектно. Така,че спокойно и иди на второ мнение някъде другаде. Не се притеснявай само. От къде си от София ли си?

# 544
За 48 часа стойностите на ЧХГ трябва да са се удвоили, така ще разбереш дали плодът се развива или не. Освен това, ако си имала късна овулация, стойността ти ще съвпада със седмицата, в която си реално. Има таблици за това в интернет.

# 545
въпросът е че аз винаги съм имала голямо закъснение на менструацията.. и ако просто съм забременяла по-късно, реално трудно ще го разбера... казаха, че за сега е голямо колкото за 5 седмици и за това ще опитам да се успокоя и да чакам до следващият преглед. Що се отнася за лекарят - сигурна съм, че е един от най-добрите в града - проверила съм го преди да отида точно при него Simple Smile От Бургас съм, не от София Simple Smile

# 546
Какво означава, че винаги си имала голямо закъснение. Ако е така, просто цикълът ти е по-дълъг, не че имаш закъснение  newsm78. В такъв случай може да не изчисляваш правилно. Кажи обикновено колко дълъг е цикълът ти и кога ти е последната М.

# 547
Тихомира,аз също съм в 5 г.с не се притеснявай,при мен дори не се вижда плоден сак все още...направи си кръвен тест,при мен ЧХГ расте със всеки изминал ден ,най-вероятно при някои просто по-късно се случва всичко заради по късна овулация..желая ти успех и всичко да е наред  Hug

# 548
Гледаха ме на ехографа, имам си плодно сакче (колкото за 5-та г.с. най-много), вижда се, обаче не знаем дали расте или не се развива, за това ми казаха да отида на 28-ми и да сравним дали големината. Ако е по-голямо значи се развива и всичко е наред, ако не - значи няма да има бебче. А кървенето ми беше спряло, сега пак почна. Ще полудея, честно!

# 549
За това е хубаво да си пуснеш кръвен тест няколко дни подред за да се види,ако нивата на ЧХГ се удвояват и растат значи плода се развива,ако намаляват или си стоят на едно ниво значи не...това  е моят съвет,на ехографа винаги може да  се случи да има някакви минимални разлики Simple Smile желая ти отново успех

# 550
Гледаха ме на ехографа, имам си плодно сакче (колкото за 5-та г.с. най-много), вижда се, обаче не знаем дали расте или не се развива, за това ми казаха да отида на 28-ми и да сравним дали големината. Ако е по-голямо значи се развива и всичко е наред, ако не - значи няма да има бебче. А кървенето ми беше спряло, сега пак почна. Ще полудея, честно!

Взимаш ли нещо за това кървене?

# 551
Здравейте,милички аз сам в 2-рият месец и имам болки от време на време в  гърба и корема и ми предписаха но-шпа то за какво помага? не знам нищо особено за тези болки но знам че са всеки ден и това ме притеснява и мие 1-ва бременност ако някои може да ми помогне ще му бъда благодарна  Peace Hug Praynig

# 552
Здравейте,
Вече съм в 7 месец и от няколко дни имам често гадене, а досега не ми е ставало лошо от нищо. Не съм и повръщала. Според вас нормално ли е в този месец да ми се появи това гадене, което го нямаше в първите месеци?

# 553
Но шпа-то е да не те боли и спира спазмите, т.е ако са контракции ги спира или намалява.

Нормално е да има гадене, и аз имах.

# 554
Здравейте, ходих пак на лекар заради кървенето, видях как му тупка сърчицето  newsm51 казаха, че нямам отлепяне на плацентата, но ми предписаха утрогестан  да пия 2х2 и но-шпа 3ьх1 за болките. Обаче не ми казаха колко време се пие, а аз забравих да питам, от радост, че бебчо е още там и е добре Simple Smile Същият въпрос имам и за фолиевата киселина, тя колко време се пие? Взех си неофолик, опаковка от 90 таблетки. (в 5 г.с. съм)

Общи условия

Активация на акаунт