Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 738
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
И мен около 11-12г.с. ме записаха на ЖК и ми пуснаха тогава всички изследвания. За цитонамазка, микробиология и стандартните кръвни изследвания не е проблем 1-2 седмици. Важното е ако ще правите БХС, да се впишете в сроковете - 11 до 13+6 г.с. за ранния.
Аз се двоумя за ранния БХС .... Някак си не виждам смисъл при положение,че съм на 21 години напълно здрава и няма никой в родата с аномалия ....Не знам дали да го правя .... Снаха ми я излъгаха че бебока е със синдрома на даун ...след аминуцинтезата май така се казваше се оказа че детенце е на 100% здраво .... Посаветвайте ме и за ранния БХС
БХС е придружен с ехографско изследване, което е по-важно да се направи. По принцип хронозомните аномалии не са наследствени, възрастта е фактор, но никой не е застрахован, т.е. срещат се и при млади жени. Лош БХС не означава, че трябва задължително да се ходи на амиоцентеза.

# 616
  • Варна
БХС е придружен с ехографско изследване, което е по-важно да се направи. По принцип хронозомните аномалии не са наследствени, възрастта е фактор, но никой не е застрахован, т.е. срещат се и при млади жени. Лош БХС не означава, че трябва задължително да се ходи на амиоцентеза.
Точно така е. И няма как след БХС да "излъжат" някого за каквото и да е. Той отчита риск, не е диагноза.

# 617
  • Бургас
Момичета помагайте! От няколко дни съм с денонощно гадене, няма сутрин, няма вечер. Нямам никакъв апетит, никакво настроение, и не мога да се понасям. Вода с лимон; препечени филийки; сухари, солети - не помагат и гаденето продължава. Дайте съвет какво да правя  Sick Sick

# 618
  • Русе
Нещо газирано и не много сладко не помага ли? Споменаваше се по-нагоре за нещо за смучене, Емил май се казваше

# 619
На мен ми помагат ябълките

# 620
Аз гадене нямам, но някъде четох, че джинджифила много помагал и облекчавал симптомите.

Аз пък се стреснах днес Cry, две кучета решиха да се сдавят точно в краката ми, не го очаквах, защото едното беше зад мен и изобщо не го бях видяла. Пратих майка ми да ми лее куршум Rolling Eyes. Случвало ли се е на някоя от вас, дами ? Колкото съм притеснена по принцип, само и това ми липсваше  Cry

# 621
Стряскала съм се и с първата бременност, и с тази. Стряскам се и като не съм бременна newsm78

# 622
И аз съм се стряскала, последно в 9 месец се стреснах, че едно голямо куче налетя към моето, но нищо не ми стана.

# 623
Здравейте и от мен пак...Весели празници Simple Smile За гаденето аз смуча Емил - помага ми, но все още вечер ми е някакси по-гадно, не се чувствам добре...За изследванията и аз досега съм ходила само на видеозон. На БХС съм първата седмица от януари, а на ФМ - третата /живи и здрави дотогава/. Сигурно тогава ще ми пускат и кръвни изследвания. А за стрясканията и аз съм много стресната по принцип и не знам...Аз вече прочетох това, което исках да питам, но пак не разбрах, затова моля да ме извините,но ще повторя въпроса: В момента съм първи ден от 12 г.с., т.е.от 5-ти януари влизам в 13-та, та въпросът ми е: от 5-ти януари ли влизам в 4-ят месец или от 15-ти /защото според календарните месеци съм в 3-ти месец до тогава тъй като ПМЦ ми беше на 13.10.15 г./?

# 624
В 4ти влизаш на 13 + 4 Hug

# 625

Значи 15-ти, тогава ми се пада 13+4 Благодаря

# 626
  • Варна
Аз гадене нямам, но някъде четох, че джинджифила много помагал и облекчавал симптомите.

Аз пък се стреснах днес Cry, две кучета решиха да се сдавят точно в краката ми, не го очаквах, защото едното беше зад мен и изобщо не го бях видяла. Пратих майка ми да ми лее куршум Rolling Eyes. Случвало ли се е на някоя от вас, дами ? Колкото съм притеснена по принцип, само и това ми липсваше  Cry
Какво точно те притеснява? Естествено, че ни се е случвало. Не виждам нищо притеснително. Стреснала си се, минало ти е. Какво очакваш да се случи?

# 627
Аз се стряскам много често  Rolling Eyes
За гаденето и аз съм доста зле, вчера ми помогна зелена ябълка или като хапвам по-често по малко, като съм гладна ми става много лошо на мен.

# 628
Мами, помагайте, че съм много притеснена. Днес ми излезе ЧХГ-то- 1464, което е супер и много се зарадвахме. В 5та седмица съм. Но като взимах малката от градината видях, че има обявена карантина заради варицела до 15.01. Болното дете е от яслата, но понякога събират групите и може и малката да се е заразила. Направо ми настръхва косата като си помисля, знам, че варицелата е много опасна за бременни, а до 15ти ще ми излезе душата от притеснения. Не съм я карала като малка, или поне така казва майка ми. Знам също, че е възможно чрез случайно изследване на VZV, при наличие на IgG антитела, пациента да открие, че е прекарал варицела, която е била без симптоми. Чудя се дали мога сега да си пусна някакви изследвания. Така или иначе утре отивам за второ ЧХГ, и пак ще ме бодат, та се чудя дали да не пусна и едно VZV IgG и евентуално IgM....  newsm78.
Много съм притеснена, дайте някакви идеи.  Hug

# 629
  • Варна
Ами пусни, разбира се. Поне ще знаеш да се притесняваш ли или не. Ако не си я карала тогава ще мислиш какво да правиш.

Общи условия

Активация на акаунт