Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 31

• 54 732
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
system,

качила си 7 кг, което е в минимума, но последните месеци се качват най-много - ако всичко е наред с бебето и на всеки преглед си расте в нормите, не виждам кой знае какъв проблем, но този въпрос трябва да го обсъдиш с гинеколога ти

# 676
Качила си 3 кг. Моят лекар не следи килограмите ми ( не знам правилно ли е), щом нямам оплаквания. При предишната бременност се следих при друг и само ми се караше, че много съм качила, а аз тогава ядях по-малко и по-полезна храна.

# 677
Моите килограми също не ги следи АГ, аз си се меря всеки ден и си следя дали съм в норма по един калкулатор в интернет.
В 30 седмица съм и съм +10 килограма.
По стриктен към храната човек от мен няма, но ето 10 килца си ги качих Simple Smile Надявам се до края да са още 5 и да приключа на +15 Simple Smile

За момента съм спокойна, защото за моето начално тегло се води нормално да съм с 10 килограма повече в момента. Simple Smile

# 678
Утре съм на преглед в моя град за потвърждение на бременноста. Стискайте ми палци ! Но все пак с 3 положителни теста се надявам да няма грешка. Много искам това бебче и всичко да е наред, със всички вас също!!! Междувременно се записах и при Д-р Бързашки в Плевен АВИС МЕДИКА чак за 21,01. Чух , че е много добър. Какво мислите за него ?

# 679
Аз с първата качих само 9 кг, до 7 м бях на - и после взех да качвам. В родилното оставих 10. Тогава почнах мн килограми. Сега бях на диета 1 година и свалих 28 кг. Забребенях и веднага започнах да качвам във втори месец съм и съм +2 кг. То и йо-йо ефект от диета ще имам сигурно, пък и покрай празниците. На мен пък вече ми личи доста, изглеждам по-напред. С първото в трети м ми пролича, сега във втори.

# 680
Момичета бременна съм, но много в началото още - 5 г.с.
Имам въпрос и моля някой да ми помогне с мнение. Понастинах малко, но успях да се излекувам с много чайове, мед и лимони. Всичко вече е наред, но ми се появи гъсто течение (почти винаги като се разболея малко ме удря там). Въпросът е, че вчера и днес като се избърсвам забелязвам, че е тъмен цвят (не е жълто, не е и червено, по-скоро малко като тъмно оранжево, ръждиво). Не е наситено, но аз го забелязвам този цвят. Въпросът ми е, възможно ли е да е кървене? Някоя, на която и се е случвало да прокърви по време на бременност може ли да сподели какво точно и се е случило, защото се панирам! Случи ми се вчера следобед, после като съм пишкала изобщо нищо - всичко си е чисто. Преди малко като ходих и се избърсах пак го забелязвам. На лекар ще ходя към края на седмицата, но ако според вас има причина да се притеснявам мога да настоявам да отида и по рано.

# 681
За твоята седмица е напълно нормално, не се шашкай! Ембрионът се имплантира и е възможно ръждиво, кърваво или друго. Естествено ще си питаш и доктора  Peace

# 682
Благодаря много!

# 683
  • Варна
Аз имах такова розово-оранжево течение, още отпреди закъснението (затова си помислих, че пак не е станало нищо и ще ми идва) та до 6-7 седмица поне. Голям ужас и паника беше, докато отида на лекар. Той ме успокои, че от хормоните се пукали малки капилярчета по стените на влагалището и оттам този цвят.

# 684
Аз имах бледорозово след секс, еднократно, и после докторката каза, че имам частично отлепване на плоден сак. И след започване на Утрогестан, пак еднократно - кафеникаво. Според мен отиди на лекар. Той ще ти каже най-точно. Като ни чета коментарите при всяка е различно нещо. Успех

А сега имам въпрос /пак Simple Smile/ В петък съм на БХС и преди даването на кръв ще отида на прегледа с ехограф. Трябва ли да съм с пълен пикочен мехур? Четох, че при по-напреднала бременност така трябва, но за това изследване трябва ли да е така? Малко ме е страх и затова, че съм на 30 години ...

# 685
  • Бургас
От два-три дни след като малко понамали ужасното гадене, се появи ужасен вкус в устата и то постоянно? Дали е нормално? Някоя от вас в ранна бременност имала ли го е този проблем  newsm78 Има ли лек - защото и по 6 пъти да си мия зъбите дневно, вкусът си е постоянно гаден, ефект - 0. Пробвах с нещо сладко - пак няма ефект.  Sick

# 686
От два-три дни след като малко понамали ужасното гадене, се появи ужасен вкус в устата и то постоянно? Дали е нормално? Някоя от вас в ранна бременност имала ли го е този проблем  newsm78 Има ли лек - защото и по 6 пъти да си мия зъбите дневно, вкусът си е постоянно гаден, ефект - 0. Пробвах с нещо сладко - пак няма ефект.  Sick
На мен ми се случи за седмица отшумя до колкото помня беше около 6-7 г.с.

# 687
И аз имах странен вкус в началото на бременността, каквото и да ядях нямаше вкус. Продължи повече от няколко дни, може би 2 седмици.

# 688
Аз имах бледорозово след секс, еднократно, и после докторката каза, че имам частично отлепване на плоден сак. И след започване на Утрогестан, пак еднократно - кафеникаво. Според мен отиди на лекар. Той ще ти каже най-точно. Като ни чета коментарите при всяка е различно нещо. Успех

А сега имам въпрос /пак Simple Smile/ В петък съм на БХС и преди даването на кръв ще отида на прегледа с ехограф. Трябва ли да съм с пълен пикочен мехур? Четох, че при по-напреднала бременност така трябва, но за това изследване трябва ли да е така? Малко ме е страх и затова, че съм на 30 години ...

Мисля, че трябва да си с изпразнен пикочен мехур.

# 689
  • Burgas, Bulgaria
В различните клиники са различни изискванията относно пикочния мехур, но на повечето места искат да е напълно празен. Даже на първата ФМ в "Надежда" докторката прекъсна прегледа и ме прати да тоалетната, защото имало малко течност в мехура и пречело да се види добре бебето. В "Св.Петка" също искат да е празен. В темата на "Щерев" момичетата коментираха, че там пък трябва да е пълен. Ако имаш колебания попитай по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт