В момента чета...41

• 59 388
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Мариш, и на мен ми бяха смехотворни "страшните" неща. И като цяло тази книга ми беше леко разочароваща; може би, защото имах много по-големи очаквания.

# 46
  • София
Кали, чаровна е историята, но може би заради този наивитет, затова автора пише, че е за тийнейджъри (нещо такова бях чела...). Благодаря ти, че я сподели  Hug

# 47

Записвам се със "Стръв" на Сомоса.

# 48
  • София
Записвам се със "Стръв" на Сомоса.
Ооо, Кифче! Сигурна съм, че ще ти хареса  Heart Eyes

# 49
Започнах тази https://www.helikon.bg/books/76/-%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD% … ccCFc8aGwodb7sLPQ
още съм съвсем в началото , но искам развива ли се някакво действие в книгата изобщо ?Или героинята през цялото време разсъждава над нещата от живота /нейния и изобщо / .С две думи да продължавам ли да чета или да я зарежа ?

# 50
Започнах Сексът и комунизмът

# 51
Започнах Сексът и комунизмът
И как е ?Елементарно написана ли ти се стори и на теб ?Историшта като историш е интересна.Но ми се стори написана като от 5 то класник ? Rolling Eyes

# 52
Прочетох втората книга от Трилогията ГРИША - Престол и щурм. Хареса ми много повече от първата. Имаше повече драма и повече действие. Определено ми допадна. Започвам третата - Падение и подем.

# 53
Момичета, имате ли представа дали "Мъжът с кафявия костюм" от Агата Кристи го има онлайн за четене?

# 54
  • София
Момичета, имате ли представа дали "Мъжът с кафявия костюм" от Агата Кристи го има онлайн за четене?
http://chitanka.info/book/6074-myzhyt-s-kafjavija-kostjum

# 55
Много благодаря за линка. Решила съм, че при възможност ще прочета всички романи на Агата Кристи. Исках да започна с този роман.

# 56
Лу, идеята на Картър е не само да те отврати с брутализми, а да покаже колко може да бъде болен един мозък и оттам какви може да ги сътвори и измисли. Има такива изроди. Макар че тук не набляга на психиката на въпросния болен мозък,кое,как и защо го е направило така, а просто си фантазира повече гадории. Има какво да се желае от психологична гледна точка,да. Аз не отморявам с него,но пък отвреме на време имам нужда от страхотии(е,не чак толкова брутални де),за да се завърна с удоволствие в спокойното си ежедневие Wink
Това вместо запис.
Довършвам Щиглецът, още малко ми остана...ще споделя съответно.

# 57
Започнах тази https://www.helikon.bg/books/76/-%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD% … ccCFc8aGwodb7sLPQ
още съм съвсем в началото , но искам развива ли се някакво действие в книгата изобщо ?Или героинята през цялото време разсъждава над нещата от живота /нейния и изобщо / .С две думи да продължавам ли да чета или да я зарежа ?

На мен ми хареса книгата. Има доста актуален момент- исторически верен и за съжаление актуален...
Авторът е известен и с други книги, превеждани са на български.
Интересно е и че мъж пише от женска гледна точка.  Героинята е  смела и съвременна , преплетена е с друга история, не са само разсъжденията и.
Не мога да пиша повече , защото се изкушавам да поразкажа това онова.
Сподели, ако я довършиш, мнението си .

# 58
Чета тази (нова ми е Simple Smile Simple Smile)

Харесва ми, макар да съм в началото. Обаче като че ли преводът е малко тромав, даже на места се улавям как се вторачам и започвам да се вманиачавам за някои изречения Simple Smile. Не помня да е било така докато четох "Цитаделата" (примерно), но може и тогава да не съм разбирала чак толкова Simple Smile.

# 59
  • Belgium
Лу, идеята на Картър е не само да те отврати с брутализми, а да покаже колко може да бъде болен един мозък и оттам какви може да ги сътвори и измисли. Има такива изроди.

Гиговче, знам че има  Laughing
Но на мен не ми се чете за тях.

Не е като да не съм гледала или чела много по-стойностни филми и съответно книги за изроди, масови убийци, ако щеш и за концентрационни лагери, в сравнение с които Картър е детска играчка.

Разликата при него е, че фокусът (говоря само за единствената му книга, която прочетох) е единствено и само изкристализирало, безмислено зло. Туй то. Гавра заради самата гавра. И както писах главният герой трябва отдавна да е пречупен психически, ако ще си говорим за достоверност.

Едно "Мълчанието на агнетата" е милион пъти по-добро от Картър. Ако имам нужда от нещо страшно (а аз имам, все пак съм фен на ранния Кинг, Кунц, Джилиан Флин, които не могат да се нарекат леки автори), предпочитам да е от такава класа.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт